čtvrtek 21. května 2020

LMW - kapitola 178


Kapitola 178 – Duchovní drahokamy


Ledově chladná voda v hloubce téměř probodávala kůži, ale jenom na chviličku, než ten pocit zmizel a nahradila ho něžná energie. Ta něžná energie You XiaoMoa obklopila a rozšířila se, utvořila membránu jako vodní bublina. Mírně se vlnila, jak v sobě uzavřela jeho a Ling Xiaa.

You XiaoMo se podíval a věděl, že to bylo Ling Xiaovo dílo. Zrovna když chtěl něco říct, ozvala se rána a membrána vodní bubliny se najednou zatřásla. Zdálo se, že v ledově chladné hluboké vodě něco bylo.

V této chvíli mu v uších zazněl Ling Xiaoův hlas. „Zhusti trochu své duševní síly v obou svých očích.”

You XiaoMo neváhal, vzal pramínek své duševní síly a pokryl si jím oči. Z jeho černých očí okamžitě zářily mdlé bílé paprsky. Když se znovu podíval dopředu, konečně spatřil vodní démony, co se hnali proti bariéře.

Jeden, dva, tři... obklopilo je nespočet vodních démonů, co měli chladné bezvýrazné tváře, jako kdyby už měli jídlo v ústech.

Poté, co se první vodní démon vyřítil proti bariéře, co je obklopovala, ozvaly se druhý a třetí úder. Vodní démoni horečnatě bušili do bariéry, jako kdyby na tom závisel jejich život. Zdálo se, že se žádný z nich ani neunavoval, ani nepohmoždil. Bušili do bariéry a znělo to, jako kdyby se měla co nevidět rozbít.

You XiaoMo se pevně chytil Ling Xiaovy paže, děsilo ho, že by tou bariérou vážně pronikli. Ačkoli v duchu věděl, že se dovnitř nemohli dostat, stejně cítil, jak se mu žaludek svíral strachem.

Navíc tito vodní démoni byli přesně takoví, jak je popisovali ve svitcích. Většinou měli sílu na úrovni 4. nebo 5. řádu. Na základě jejich síly a moci bylo nemožné, aby se prolomili Ling Xiaovou bariérou.

Tato situace trvala zhruba tak dlouho, za jak dlouho vyhoří půlka vonné tyčinky. Pak vodní démoni konečně ustali ve svém sebepoškozujícím narážení. Všichni otevřeli ústa a vydali ze sebe zvukové vlny. Ale ty zvukové vlny se k You XiaoMovým uším nedonesly, protože je Ling Xiaova bariéra zadržela venku.

You XiaoMo si velmi rychle uvědomil, proč vodní démoni řvali. Vypadalo to, že nevydávali zvukové vlny proto, aby na ně útočili, ale aby povolali své vlastní druhy.

Ling Xiao řekl, že tyto Mělké břehy byla propast stará deset tisíc let, v jejíž hloubkách dlelo přes tisíc vodních démonů.

Ačkoli teď tu byli jenom vodní démoni 4. nebo 5. řádu, nikdo nemohl zaručit, že v Mělkých březích nebyli silnější démoni.

Za pár minut You XiaoMo spatřil démona, co byl jiný než ostatní. Tělo měl stále průhledné, ale sálaly z něj tmavě fialové paprsky. Kdyby toto viděli obyčejní kultivátoři, pravděpodobně by neměli na výběr a museli by utíkat, aby se zachránili. Protože tento vodní démon byl 9. řádu.

Na rozdíl od You XiaoMovy hrůzy se Ling Xiao při pohledu na tohoto vodního démona rozveselil, oči mu téměř zářily. „Ukázalo se, že tady dole je vážně duchovní drahokam. Tento vodní démon má kultivaci 9. řádu pravděpodobně proto, že vstřebal duchovní drahokam na dně propasti.”

Duchovní drahokam bylo něco úplně jiného než Duchovní voda.

Duchovní drahokam se jednoduše řečeno téměř rovnal zhuštěné esenci milionu kapek duchovní vody. Tak moc byl vzácný.

Ale věci jako duchovní drahokamy nebyly stejné jako duchovní voda. Nebylo nezbytné, aby se na místech s duchovní vodou vytvářely duchovní drahokamy. K vytváření duchovních drahokamů bylo třeba správný čas a správné místo. Úplně jako duchovní voda v You XiaoMově dimenzi. I když měl celé jezero sestávající z nesmírně ryzí duchovní vody, nesplnil podmínku „správného času”. Toto jeho jezírko se dalo považovat pouze za uměle vytvořené, a proto se v něm nemohly vytvořit duchovní drahokamy.

Takže přesněji řečeno, Mělké břehy byly nezměrnou tůní duchovní vody, která se s největší pravděpodobností vytvořila přirozeně. A pak se pán Rajské říše rozhodl, že v ní bude chovat vodní démony, takže se tu objevil duchovní drahokam. Jelikož byl navíc pod duchovní vodou ledový jed, bez ohledu na to, jak byly duchovní drahokamy pro lidi lákavé, mohli se na ně akorát dívat z dálky, neboť se k nim nemohli jen tak dostat.

Ale půvab vzácného duchovního drahokamu stačil na to, aby touha dohnala kultivátory a mágy k šílenství. A proto byly doby, kdy někteří lidé kvůli pokladu stejně přicházeli a stali se nástupci padlých, i když věděli, že nebezpečí je mnohem větší než příležitost.

Když se You XiaoMo doslechl, že vodní démon vstřebal duchovní drahokam, honem se zeptal: „Seniore Lingu, copak jsme nepřišli až příliš pozdě, když tento vodní démon vstřebal ten duchovní drahokam v propasti?”

Pokud to tak vážně bylo, měli prostě smůlu. Když konečně natrefili na tuto vzácnou šanci a našli propast s duchovním drahokamem, o krok se opozdili.

Ling Xiao řekl: „Tato propast je stará alespoň přes pár desetitisíciletí. Uvnitř bylo pravděpodobně více než jeden duchovní drahokam. Bez ohledu na to, jak je ten vodní démon schopný, není možné, aby je naprosto vstřebal.”

You XiaoMo ho opakovaně tahal za oděv. „Seniore Lingu, tak se pojďme rychle podívat dolů.”

V této chvíli ten vodní démon konečně začal jednat. Zvedl hlavu a zařval. Jeho velká a ostrá ústa se zdála jako dělo, jak pomalu začal hustit energii do koule. Moc v té kouli energie byla nesmírně násilná. Zdálo se, že to ovlivnilo všechno pod vodou. Dokonce i You XiaoMo, co se skrýval v bariéře, cítil ty nárazové vlny.

Za chviličku se ta koule energie plně utvořila.

V očích vodního démona problýsklo zlověstné a divoké světlo a vydal ze sebe ohlušující řev a pak na ně vystřelil kouli energie.

Pouhým okem bylo vidět, jak se ta koule energie řítila k nim. Zdálo se, že ta obrovská moc prořízla vodu. V mžiku obklopila bariéru kolem nich.

Bylo by logické, kdyby se ta bariéra aspoň trochu zatřásla, když do ní narazilo takovém obrovské množství energie. Ale You XiaoMo svýma doširoka rozevřenýma očima viděl, že po nárazu do bariéry to tu kouli energie velmi rychle... vstřebalo.

Ten vodní démon měl evidentně velmi vysokou duchovní inteligenci. Když viděl, že jeho útok neuspěl a jak snadno ho neutralizovali, najednou se mu rozšířily zorničky. Zrovna když si You XiaoMo myslel, že vodní démon bude pokračovat ve svém totálním útoku, otočil se na patě a zdrhl.

Ta rychlost, to počínání. Bez ohledu na to, jak se na to člověk díval, zdálo se, že k tomu už dřív mnohokrát došlo. You XiaoMo si myslel, že měl nějaké schopnosti a že byl úžasný. Nikdy nečekal, že prostě takhle uteče.

Ling Xiao jej přirozeně beze slova pronásledoval.

Mělké břehy byly velmi hluboké a hledat toho vodního démona by bylo velmi otravné. Ling Xiao byl člověk, co vždycky rád šel rovnou k věci.

Vodní démon byl jenom v 9. řádu, jasně se Ling Xiaovi nemohl rovnat. Zanedlouho ho dohnal. Když viděl, že vodní démon prchal nejvyšší rychlostí, velmi snadno se objevil přímo před ním. Natáhl ruku a vně bariéry se objevila beztvará ruka. Vodní démon zápolil veškerou svou mocí, ale Ling Xiao ho stejně chytil svou magickou rukou.

Jak se Ling Xiao díval, jak ten vodní démon neustále vzdoroval, usmál se na You XiaoMoa. „Juniore, chceš se provázat s vodním démonem 9. řádu?”

You XiaoMo se podíval na toho vodního démona a vehementně zakroutil hlavou. „Nechci ho.”

Když pomyslel na to, že ten démon kdysi býval člověkem, udělalo se mu zle. Navíc v těle toho vodního démona byl vysoce nakažlivý ledový jed. Tahle hračka mu velmi přišla jako narkotika, co dohnaly lidi ke zpustlosti. Jen pomyslel na to, že by ho tato věc neustále následovala, a měl z toho husí kůži.

„To je vážně škoda,” povzdechl si Ling Xiao.

Ani v nejmenším, pomyslel si You XiaoMo a zaťal přitom zuby.

Ling Xiao se pak na vodního démona usmál a řekl: „Jelikož tě junior nechce, jediným tvým využitím je, abys nás vedl. Nesnaž se mě odmítnout. Samozřejmě ten duchovní drahokam můžu stále najít i poté, co tě zabiju. Ale nechci tě zabít, takže buď hodný a poslouchej mě.”

Po té nafialovělé průhledné tváři se prohnal mdlý výraz hrůzy. Vypadalo to, že už si dovedl představit, co by Ling Xiao udělal. Pokud by se vážně odvážil odmítnout, věřil, že tento muž před ním by jej bez nejmenšího zaváhání zabil. Když uvážil plusy a mínusy, stejně je nakonec vzal k duchovnímu drahokamu.

Nejenom že byly Mělké břehy hluboké, ten podvodní svět byl také širý.

Vodní démon je vedl dolů téměř pět tisíc metrů, než se dostali ke dnu. Zanedlouho poté se před nimi ukázal obrovský kus mléčně bílého krystalu.

V této hloubce byla voda na dně jasně rozdělená na dvě různé barvy.

Voda obklopující krystal byla nepatrně mléčně bílá a ležela pod normální vodou.

Vodní démon se zastavil před tímto kouskem krystalu a sám se k němu vydal. Dokonce natáhl ruku, aby se jej dotkl, jako kdyby jim říkal, že tento krystal byl duchovní drahokam, co hledali.

Ling Xiao natáhl ruku, ale najednou se zarazil, než se toho „duchovního drahokamu” dotkl. V té chvíli zvedl hlavu, zářivě se usmíval a podíval se na vodního démona s nesmírně sladkým výrazem. Zlehka rozevřel rty a řekl: „Doufáš, že se toho dotknu?”

Výraz vodního démona se náhle změnil. K tomu takzvanému „duchovnímu drahokamu” vyrazila pěst a „duchovní drahokam” nebyl schopen vystát tu sílu pěsti. V mžiku se od něj odštípl obrovský kus. Střepy „duchovního drahokamu” se okamžitě rozletěly k Ling Xiaovi, co stál nejblíž.

Ale výsledek byl pořád stejný. Jakmile se střípky přiblížily k bariéře, odrazilo je to. Ani trochu to nezabralo.

Toto nebyly duchovní drahokamy. Vodní démon měl tak vysoké IQ. Nebylo možné, aby byl ochotný jim vydat duchovní drahokam, co strážil v přípravě na postup na další řád. A proto je naschvál zavedl ke krystalům utvořeným z ledového jedu. Chtěl ty dva lidi oklamat. Nečekal, že na to přijdou.

„Přeceňuješ vlastní sílu.” Ling Xiao si odfrkl. „Dal jsem ti šanci a ty sis toho přesto necenil. Takže mě z ničeho neobviňuj.”

Pak Ling Xiao mihl prstem. Okamžitě se k životu probudily fialové plameny, co se dlouho neukázaly. Akorát že se zdálo, že tentokrát ty fialové plameny nebyly úplně stejné. V jejich středu byl náznak jiných plamenů, jako kdyby se navzájem proplétaly dva druhy plamenů. Nakonec na sebe vzaly podobu ohnivého draka, co se vyřítil na vodního démona.

Jakmile vodní démon zahlédl ty plameny, cítil tu planoucí horkou teplotu plamenů. Oči se mu rozšířily hrůzou. Nakonec ho vážně jímala hrůza.
--------------------------------------------



Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat