pondělí 4. května 2020

LMW - kapitola 173


Kapitola 173 – Démonické zvíře provázané životem


PiQiu: „Ao wu...”

Konečně tu je další, kterého pán bude ovládat jako mě, kolego, jsem tak šťastný!

Černý leopard: „...”

PiQiu: „Ao wu...” Nemáš jméno, že? Neboj se, pán ti jméno vybere.

Černý leopard: „...”

Jako PiQiu? To radši ne.

Nezdálo se, že by PiQiu pochopil význam jeho pohledu. Otočil se a rozběhl se k You XiaoMovi a neustále vyl. 'Pane, pane, můj kolega stále nemá jméno. Rychle mu nějaké vyber. Bude nejlepší, když bude jako moje.'

Černý leopard: „...”

Černý leopard si pomyslel, že existují různé druhy provázaných démonických zvířat, a proto bude samozřejmě spoustu různých pánů. Do toho samozřejmě nepočítal sebe. Takže si už dokázal představit, co byl jeho pán za člověka.

I když You XiaoMo nakonec nesplnil PiQiuovu žádost, aby dal Černému leopardovi směšné jméno, stejně bylo dostatečně laciné a zároveň odráželo neschopnost a lenost jejich pána vybírat jména. Neboť obdržel jméno Xiao Hei. A důvodem bylo, že i v jeho jméně bylo Hei. (Pozn.: Hei = černý).

Ale radující se leopard neměl ponětí, že nepotrvá dlouho a nebude moct uniknout ze spárů osudu!

Xiao Hei přijal toto jméno velmi vážně, protože měl pocit, že má velké štěstí, že se mistr neuvolil splnit PiQiuovu žádost a pojmenovat jej MaoQiu. Tak hloupé jméno bylo pro mocného a proslulého zlatého Černého leoparda příliš velká hanba. Kdyby se o tom někdo doslechl, zástupci stejného druhu by se mu tak moc smáli, až by z toho zemřel.

You XiaoMo nerozuměl řeči zvířat, a tak neslyšel PiQiův návrh. A o to méně věděl o tom pohrdání, co jeho druhé provázané zvíře cítilo vůči němu a PiQiuovi.

Když You XiaoMo a Ling Xiao odešli z jeskyně, znovu vyrazili hledat magické byliny a démonická zvířata.

Nejprve mohli akorát pomalu pátrat kolem Nefritové duchovní jeskyně, neboť i když měli mapu, nebylo možné do ní zapsat detaily všech oblastí v Nefritové duchovní jeskyni. Většina míst byla jen zhruba nastíněná.

Ale když teď měli Xiao Heie, už nemuseli naslepo pátrat.

Ačkoli Xiao Hei nebyl démonické zvíře s nejvyšším řádem v Nefritové duchovní jeskyni, než objevil tvaroměnnou bylinu, už prozkoumal všechny kouty jeskyně. Takže věděl, kde byly magické byliny vysokého řádu a silná magická zvířata.

Nefritová duchovní jeskyně byla známá jako místo, kde se nacházely magické byliny středního řádu a démonická zvířata středního řádu. Ale to neznamenalo, že se tam nedaly najít byliny vysokého řádu. Nejlepším příkladem byla tvaroměnná bylina.

Xiao Hei čirou náhodou znal místo, kde se dala najít magická bylina 9. řádu. Ačkoli ji neviděl na vlastní oči, cítil ji. Podle té pronikavé vůně, co ta magická bylina vydávala, to musela být magická bylina vyššího řádu než tvaroměnná bylina, co strážil. Ale to místo střežilo démonické zvíře 9. řádu. Ale stejně to nebylo nejsilnější démonické zvíře v nejvyšším řádu v Rajské říši, protože to démonické zvíře 9. řádu se dalo považovat jen za páté nejsilnější v Nefritové duchovní jeskyni.

Jak všichni věděli, síla démonických zvířat v Nefritové duchovní jeskyni se měnila od vnějšku dovnitř, od nízké po vysokou. Takhle řečeno čím bylo démonické zvíře blíže středu Nefritové duchovní jeskyně, tím mělo vyšší sílu.

Ale kvůli omezení kultivačního řádu v Rajské říši se kultivátoři jen velmi vzácně odvážili vyrazit do středu. A proto nikdo nevěděl, že uprostřed Nefritové jeskyně byla taková démonická zvířata.

„Seniore Lingu, zdá se, že učedníci sekty QingCheng hledají magickou bylinu 9. řádu. Myslíš si, že ta magická bylina, o které nám Xiao Hei řekl, je ta samá, co sekta QingCheng hledá?”

Po cestě si You XiaoMo najednou na něco vzpomněl. Až do teď během pár dní narazili na celkem dost týmů, ale neslyšeli nic ohledně Luo Shuheho. Byl to syn Luo ChengYuana, a tak musel vědět o tom receptu na magickou pilulku 9. řádu. A proto ta klíčová úloha najít magické byliny mohla být velmi dobře v jeho rukách.

„Je to možné,” odpověděl Ling Xiao.

You XiaoMo vykřikl „ach” a pak najednou zareagoval: „Jak to víš?”

Ling Xiao se po něm podíval a najednou vytáhl malý svitek, jako kdyby předváděl nějaký magický trik. „Na svitku je vůně jedné magické byliny, co se podobá tomu, co Xiao Hei popsal.”

You XiaoMo rozvinul svitek a podíval se na něj, omráčilo ho to. Tohle byl jasně recept na magickou pilulku 9. řádu. Ling Xiao znovu ukradl ten recept, co ukradla sekta QingCheng? Tak jak to, že se lidé ze sekty QingCheng jevili, jako kdyby se nic nestalo?

Ling Xiao věděl, že byl You XiaoMo velmi zmatený, a tak to vysvětlil: „Neboj se, tohle jsem neukradl ze sekty QingCheng.”

You XiaoMo se zeptal: „Tak jak jsi získal tento recept?”

Ling Xiao se zasmál. „Tak cenný recept, myslíš si, že sekta TianXin bude mít jenom jednu kopii?”

Bez ohledu na hodnotu nebo pravděpodobnost ztráty by jakákoli sekta nebo síla udělala všechno pro případnou ztrátu receptů a udělali si více než jednu kopii. Obzvláště to platilo pro recept 9. řádu, který všichni chtěli. Z bezpečnostních důvodů nebylo možné, aby sekta TianXin neměla náhradní kopii. Jinak jakmile by ten recept někdo ukradl, ten starý chlápek Tang Fan by vybuchl jako hrom a dovolával se u sekty QingCheng po krvavé vraždě. Jak by mohl být stále tak klidný a plánovat záležitosti týkající se Rajské říše?

Ling Xiao měl nejdřív v plánu jít ukrást recept ze sekty QingCheng, ale to by byla větší otrava, protože nevěděl, kde ho Luo ChengYuan skryl. To by poznal jedině tak, že by mu propátral duši, ale tím by mu duši poničil. Bylo velmi možné, že by se z něj stal mentálně postižený člověk k ničemu. A to by bylo, jako kdyby se místo sekty TianXin zbavil jednoho působivého protivníka. Takovýto počin, co se podobal šití cizích svatebních šatů, by Ling Xiao nikdy neprovedl jen z laskavosti svého srdce. Zvlášť když by ten svatební šat byl pro sektu TianXin.

S takovou myšlenkou Ling Xiao zrušil svůj předchozí plán a pak využil jednoho úskoku, aby ukradl druhou skrytou kopii receptu na magickou pilulku ze sekty TianXin.

Sekta TianXin se bála, že by jim ostatní sekty ten recept ukradly, a tak si připravili jenom jednu kopii. A tak když ji ukradl, už žádnou neměli. Ale Tang Fan si toho nebyl vědom, protože ji pokradmu vyměnil za falešný svitek. Pokud to Tang Fan nepůjde zkontrolovat, nedozví se to.

„Nejdřív jsem ti to chtěl dát mnohem dřív, ale měl jsem celkem napilno, takže jsem zapomněl,” vysvětlil Ling Xiao.

You XiaoMo se na něj udiveně díval. Tentokrát byl velmi upřímný, jako kdyby chtěl vidět, co byl vlastně zač. Nakonec si mohl akorát užasle povzdechnout. Tento starý chlápek byl až příliš úžasný. Kdyby Tang Fan zjistil, že se druhá kopie receptu vypařila, nepředstavitelně by ho to šokovalo a rozzuřilo. Pravděpodobně by se už nikdy neuklidnil.

You XiaoMo pak našel popis magické byliny, jejíž vůně se shodovala s tou, co popsal Xiao Hei. Ale bylo to jen podle vůně, takže tu pořád byla velký šance, že to nebyla stejná bylina.

Za Xiao Heiova vedení se konečně po jednom a půl dni dostali na místo s démonickým zvířetem 9. řádu. Během té doby nasbírali celkem dost magických bylin a démonických zvířat. Ale You XiaoMo se s těmi démonickými zvířaty neprovázal. Místo toho je všechny vložili do Ling Xiaovy dimenze. On... nevyčítal jim jejich nízký řád.

Kaňon LingHe byl jedním z velkých kaňonů v Nefritové duchovní jeskyni. Tisíc metrů kolem kaňonu spadalo pod vliv démonického zvířete 9. řádu. Hodně démonických zvířat nízkého a středního řádu se nechalo zastrašit jeho mocí a silou a neodvažovala se ke kaňonu LingHe přiblížit. A tak v okolí kaňonu LingHe rostlo mnoho magických bylin včetně těch v nízkém a středním řádu.

V této chvíli se Xiao Hei, co kráčel vpředu, najednou zastavil.

You XiaoMo věnoval Xiao Heiovi, co svýma zlatýma očima ostražitě pročesával okolí, jeden pohled a nemohl si pomoct, aby se nezeptal: „Děje se něco?”

Xiao Hei otočil hlavou. Ignoroval svého pána a tiše něco zavrčel na Ling Xiaa.

You XiaoMo se okamžitě suše podíval po Ling Xiaovi.

Ling Xiao zadržoval smích, zatímco říkal: „Říká, že nedávno došlo k obrovské bitvě mezi devítikřídlým jednotným hadem a něčím.”

Ten devítikřídlý jednotný had byl přesně to démonické zvíře 9. řádu. Bylo velmi silné, takže logika kázala, že když na něj kultivátoři narazili, mohli akorát utéct. A proto to, co s ním bojovalo, bylo s největší pravděpodobností démonické zvíře stejného řádu.

Ling Xiao udělal krok vpřed a zhluboka se nadechl. Ve vzduchu se stále vznášely zbytky energie z bitvy těch dvou démonických zvířat. Pak řekl: „To, co s ním bojovalo, byl Nebeský pták Šesti hromů 9. řádu. Ale do 9. řádu by se měl teprve nedávno prolomit. A proto se Devítikřídlému hadovi nemohl rovnat, co byl v 9. řádu už dlouho. Takže prohrál a utekl.”

You XiaoMo opakovaně mrkal. Jen jeden nádech a dokázal říct, co to bylo za démonické zvíře. To bylo až příliš podobné psovi! Ale pak se zdálo, že ho napadlo něco jiného, co ho přimělo opakovaně polknout. Boj mezi dvěma démonickými zvířaty 9. řádu...

Ling Xiao si promnul bradu a najednou odhalil prohnaný úsměv. „Oba dva jsou momentálně zranění. Naprosto dokonalé, abychom si je vzali pod křídlo.”

You XiaoMo si velmi dobře uvědomil, jak to řekl. Démonická zvířata 9. řádu se mohla proměnit na lidi. A proto zvnějšku s největší pravděpodobností vypadali jako kultivátoři.

Situace byla vážně taková, jak Ling Xiao řekl. Aby Devítikřídlý had toho Nebeského ptáka porazil, neváhal použít tahy, co nepříteli způsobilo tisíc újmy a na něj se odrazilo osm set. Výsledkem bylo, že oba byli těžce zranění. Zrovna teď se zotavoval ve svém brlohu.

Nezdálo se, že by měl Devítikřídlý had vůbec čas vzdorovat, než mu Ling Xiao jednou nohou dupl na jeho obrovskou hlavu. Okamžitě poté zvíře omdlelo, možná to bylo tím, že použil příliš mnoho síly.

„Juniore, pojď sem a provaž se s ním,” promluvil Ling Xiao na omráčeného You XiaoMoa, co stál vedle něj, zatímco celý zářil.

Když se You XiaoMo vzpamatoval, zamračil se. Řekl: „Seniore Lingu, zrovna teď jsem jenom mág 3. řádu, takže se můžu provázat jenom se třemi démonickými zvířaty. Pokud se provážu s tímto hadem, neznamená to, že už se nemůžu s ničím dalším provázat?”

Ling Xiao řekl: „Tímhle se nemusíš trápit. Omezený počet démonických zvířat se nevztahuje na mágy s mnohabarevnou duší. Není tam žádné omezení počtu, závisí to na tom, kolik toho dokážeš snést. Ale můžeš mít jenom jedno zvíře provázané životem.”

„Démonické zvíře provázané životem?” You XiaoMo překvapeně vyklenul obočí. To bylo poprvé, co tento termín slyšel.

„Životní pouto je nesmírně závažné pouto. Pokud k tomu démonické zvíře není ochotné, obvykle neexistuje způsob, jak ho k tomu poutu donutit. Navíc jakmile se životní pouto vytvoří, dá se to brát tak, že obě strany sdílejí jeden život. Pokud jeden zemře, druhý jej bude následovat. Ačkoli existují vzácné případy, kdy ten druhý nezemře, stejně musí zaplatit nesmírně vysokou cenu. A proto je velmi málo mágů nebo kultivátorů, co je ochotno vytvořit si životní pouto s démonickým zvířetem,” vysvětlil Ling Xiao.

Tohle byla vážně dobrá zpráva, co otřásla celou zemí.

Démonické zvíře provázané životem? Prozatím You XiaoMo neměl v úmyslu vytvořit si to pouto s jakýmkoli démonickým zvířetem. Ale obrovským příjemným překvapením bylo už i to, že se mohl provázat s neomezeným počtem démonických zvířat.

A tak se Devítikřídlý had, na kterého Ling Xiao šlápl, ve svém stavu omráčení provázal s You XiaoMoem. Ačkoli až se probere, pravděpodobně vybuchne, realitou bylo, že mu prostě mohli dál říkat, aby přijal svůj osud.

A tak PiQiu a Xiao Hei vyjádřili své nejhlubší sympatie, kamaráde, nejsi sám!

Jelikož You XiaoMo měl ve své dimenzi magické byliny, Ling Xiao uložil Devítikřídlého hada do své dimenze. Teprve pak ti dva postoupili hlouběji do kaňonu, aby našli tu magickou bylinu 9. řádu.

Na vršku útesu se ve větru kývala bylina Císařova krev. To byla jedna z hlavních bylin potřebná při výrobě Vznešené pilulky z receptu, co měl You XiaoMo v rukách. Byla to nejdůležitější bylina a také bylo nejtěžší ji najít.

Tentokrát You XiaoMo strávil celé dvě hodiny, než vykopal Císařovu krev.

Aby tuto magickou bylinu vykopal, dokonce si dal lok duchovní vody, aby si doplnil svou téměř vyčerpanou duševní sílu. To jenom ukazovalo, jak mimo dosah byla tato magická bylina pro mága jeho řádu.

Takhle už měl jednu z pěti magických bylin 9. řádu, co potřeboval pro Vznešenou magickou pilulku. Už potřeboval najít jen zbývající čtyři magické byliny 9. řádu a v budoucnu bude moct vyrobit jednu Vznešenou pilulku.

Když už o tom byla řeč, You XiaoMo si uvědomil, že Vznešená magická pilulka se vlastně nedala považovat za opravdovou magickou pilulku 9. řádu. Jako 9. řád se klasifikovala proto, že její účinek pocházel z pěti druhů magických bylin 9. řádu.

Tato situace se odrážela i v úrovni magické pilulky, protože najít těch pár magických bylin bylo jako protivit se nebesům. Jen stěží se ta pilulka dostala do 9. řádu. Ale pořád to byla jen pouhá magická pilulka středně nízké úrovně. Pro bojovníky Císařského řádu neměla vůbec žádné využití.

Když konečně vykopal bylinu Císařova krev, ti dva muži a dvě zvířata byli připravení odejít z kaňonu LingHe a zamířit k hnízdu Nebeského ptáka šesti hromů. Ale zrovna když chtěli vyjít z ústí kaňonu LingHe, před nimi se ozval mdlý, ale vzrušený hlas.

„Starší bratře, ten těžce raněný Devítikřídlý had je vážně v tomto kaňonu?”

„To mi řekl Nebeský pták šesti hromů. Navíc mi řekl, že ta magická bylina, co Devítikřídlý had brání, je rostlinka Císařovy krve – jedna z klíčových magických bylin, které je třeba na výrobu Vznešené magické pilulky.”
--------------------------------------------


~ Tak se YXM dozvěděl, že může démonická zvířata sbírat jako Pokémony.  ~

~ A kdopak přišel pro hada s křížkem po funuse se dozvíme zase příště! ~



Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. A já chci picachu. Parádní. Takovou sbírku bych brala taky. Moc se mi to líbilo a těším se na další dílek. To by mně zajímalo co udělá s těmi nižšími zvířaty. Děkuji za překlad.

    OdpovědětVymazat
  2. Milujem tvoje komentáre na koncu 😂. Už vieme, aký koníček mal YXM v 21. storočí 😂.

    OdpovědětVymazat