čtvrtek 14. května 2020

LMW - kapitola 176


Kapitola 176 – Výstup na Démonickou horu


První lidská postava, co se objevila, byl pěkný mladý muž, co vypadal optimisticky, ale byl zachmuřený. Ten pěkný mladík měl nádhernou tvář, co neměla sobě rovného. Postavu měl celkem delikátní a s pasem tak útlým, že by se zlomil po jediném objetí. Ten pěkný mladík měl sice tvář, co měla jasně zahřát u srdce a vyvolávat potěšení, ale jeho oči byly chladné, jako kdyby mu všichni dlužili zlaťák.

Tento pěkný mladý muž nebyl nikdo jiný než Xiao Hei!

Nezdálo se, že by Xiao Hei byl spokojený s vlastní lidskou podobou, tvářil se chladně od začátku až do konce. Když se objevil, ani You XiaoMoa a SheQiua nepozdravil, a prostě se rozmrzele posadil na zem v tureckém sedu.

Ale stejně na tom bylo něco dobrého. Kultivaci měl teď vyšší než před proměnou. Původně se neprolomil řádem Hvězdy. Po proměně přeskočil celý 6. řád a stal se 7. řádem se dvěma hvězdami.

You XiaoMo se ho chtěl zeptat, co se stalo, ale upoutal ho PiQiu.

Hned poté, co se objevil Xiao Hei, z místa, kde kultivoval, přišel i Da PiQiu...

Na dvou pahýlovitých nohách sem kráčel malý a zavalitý malý tlouštík. Ovšem možná to bylo tím, že ještě stále nebyl zvyklý chodit po dvou, malý tlouštík spadl při každém kroku, co udělal. Tohle se dělo pořád dokola, až se malý tlouštík nakonec naštval a vzdal se pomyšlení, že by kráčel po dvou. Prostě padl na zem a plazil se k nim čtvermo...

You XiaoMo: „...”

Xiao Hei: „...”

SheQiu: „...”

Jaký byl rozdíl mezi nynějším stavem a tím před proměnou?

Malý tlouštík s obtížemi dolezl až k nim. Ačkoli to bylo jen pár stovek metrů, znaveně oddechoval. Posadil se na zem a se sípáním lapal po dechu.

You XiaoMo zareagoval jako první a vesele vykřikl: „Jak výstižné, že jsi můj Da PiQiu, i po proměně pořád vypadáš jako míček. Vypadá to, že se ti vážně líbí jméno, co jsem ti vybral. Ale nečekal jsem, že po proměně budeš takhle malý. Vidím, že se k tobě Da PiQiu vážně moc nehodí.”

Nedívejte se na PiQiuovo obrovské skutečné tělo. Pravdou bylo, že od jeho narození uplynuly jenom zhruba dva měsíce. Už tak byl zázrak, že byl schopen se proměnit, takže by se o jeho lidské podobě neměly dělat nějaké zbytečné poznámky.

Ale když PiQiu zaslechl ta slova, jeho výraz se okamžitě rozzářil a s očekáváním se díval na svého pána. Už dávno se chtěl zbavit tohoto absurdního jména, ale nedokázal mluvit, a tak neměl na výběr a musel ho přijmout.

Pak You XiaoMo tleskl a řekl: „Od teď budeš prostě PiQiu.”

PiQiu, co najednou přišel o své Da: „...”

Xiao Hei a SheQiu se na Da PiQiua, ach, počkat, teď už to byl PiQiu, dívali se soucitem, ale... nezdálo se, že by se to jméno nějak změnilo.

PiQiu namítal: „Pane, mě se PiQiu nelíbí.”

You XiaoMo překvapeně vykřikl: „Proč? PiQiu zní velmi dobře, úplně jako SheQiu. Později můžete vytvořit Qiu tým. Jak pěkné, co? Správně, taky máme Xiao Heie. Jelikož všichni mají ve jménu znak Qiu, bylo by dobře, kdyby si i Xiao Hei změnil jméno.”

Xiao Hei zaskřípal zuby a řekl: „Nechci.”

You XiaoMo viděl, že mu celá tvář potemněla, a tak okamžitě vysvětlil: „Xiao Hei si změní jméno na HeiQiu. Přece jenom máš černou srst. Ale i když se tvé skutečné jméno změní na HeiQiu, všichni už jsou zvyklí ti říkat Xiao Hei, takže ti tak budou pořád říkat.”

SheQiuovy zelené oči se okamžitě rozzářily, ale bylo to jenom na chvilku. Ty paprsky naděje velmi rychle pohasly. Ačkoli si vážně chtěl změnit jméno, stejně dobře nemusel nic říkat.

Proč by You XiaoMoa zajímalo, jestli se jim jméno líbilo nebo ne? Chtěl, aby utvořili Qiu tým, takže to tak bude, i kdyby se jim to nelíbilo. A proto bylo naprosto zbytečné vzdorovat.

SheQiu to jasně chápal. A proto kvůli svému jménu nijak moc neprotestoval.

Ačkoli s You XiaoMoem nebyl dlouho, stejně dokázal říct, že tento titěrný malý mág nebyl člověk bez vlastního názoru. Když se o něčem rozhodl, nezajímal se o druhé. Leda že byste ho přesvědčili o opaku. I kdybyste mluvili, až by vám rty popraskaly, stejně by odhodlaně pokračoval v tom, o čem rozhodl.

A tak takhle čerstvě vznikl tříčlenný Qiu tým.

You XiaoMo se spokojeně usmál. Později až nasbírají dost členů, budou moct vytvořit pětičlenný basketbalový tým a možná dokonce dva týmy na kopanou.

Zrovna v té chvíli se na nebi ozval hysterický smích.

Když všichni zvedli hlavu, zdroj toho smíchu se už před nimi objevil. Elegantní a impozantní... starý muž?

You XiaoMo trucoval. „Seniore Lingu, budeš vypadat líp, když na sebe vezmeš svou původní podobu.”

Vážně nedokázal snést pohled na Ling Xiaoův obvyklý výraz na tváři starého muže. Přišlo mu to surrealistické. Možná že od teď, kdykoli spatří Ling Xiaa, vybaví si starého muže...

Starý muž se zlověstně zasmál. „Juniore, to lidi soudíš jen podle jejich vzezření?”

You XiaoMo hodil šavli: „Blergh~”

PiQiu, HeiQiu a SheQiu k Ling Xiaovi vzhlíželi jako k modle.

Když svého vlastního juniora poškádlil, starší Li, co byl vlastně Ling Xiao, splnil You XiaoMovo přání a konečně na sebe vzal své původní vzezření. Samozřejmě to nebylo jeho skutečné vzezření, ale Lin Xiaovo.

Když You XiaoMo viděl Ling Xiaa v jeho původním vzezření, cítil se trochu lépe a znaveně řekl: „Proč jsi sem přišel? Odhalili tě?”

„Pokud je nenechám mě odhalit, myslíš, že mě dokážou odhalit?” Ling Xiao měl nos skoro vyvrácený k nebi. Řekl to s naprostou sebedůvěrou, mluvil, jako kdyby Luo ShuHe a ostatní neexistovali.

You XiaoMo zůstal zticha.

I když to bylo celkem arogantní, nedalo se popřít, že tenhle chlápek měl právo se takhle chovat.

Když už jsme u toho, tehdy Ling Xiao dostal dobrý nápad, a to vydávat se za staršího Liho. A tak před patnácti dny, kdy starší Li vešel do kaňonu LingHe, prostě nedokázal zkontrolovat SheQiua a bylinu Císařská krev, protože ho Ling Xiao eliminoval.

Poté, co jej zabil, hodil jeho tělo do černé díry. A protože vstřebal jeho vzpomínky, dokázal ho velmi dobře napodobit. Luo ShuHe a ostatní vůbec nedokázali říct, že to nebyl skutečný starší Li.

„Seniore Lingu, připravují se na cestu do paláce?” Jak You XiaoMo spočítal dny, uvědomil si, že uplynuly už dvě třetiny měsíce, takže by mělo být zhruba na čase.

Ling Xiao utrousil mlhavý souhlas a pak řekl: „Za těchto pár dní jsem z Luo ShuHeho a ostatních dostal celkem dost informací. Ale pořád mám pocit, jako kdyby Luo ShuHe něco skrýval.”

„Nemůže to říct ani staršímu Limu?” zeptal se You XiaoMo vzrušeně. „Tak co by mohl skrývat? Nemůže to být tak, že nad tím moc přemýšlíš?”

Dle situace bylo nepravděpodobné, že by Luo ShuHe věci tajil i před svými vlastními lidmi, zvláště pak před dvěma silnými staršími. Důvodem bylo, že v Rajské říší bylo spoustu nebezpečí. Pokud nebudou pracovat jako jeden, nemohli toho dosáhnout moc.

Ling Xiao po něm vrhl kosý pohled, přimhouřil oči a řekl: „Juniore, myslíš si, že nad tím moc přemýšlím?”

You XiaoMo se dutě zasmál. „Byl to jen můj odhad, nic víc.”

PiQiu, HeiQiu a SheQiu se na něj dívali s opovržením. K nim byl tak panovačný, ale když přišlo na prvního seniora, neodvažoval se ani vydechnout. Bylo to naprosté pohrdání!

Po tomhle už Ling Xiao neměl v úmyslu Luo ShuHeho a jeho družinu následovat. Zaprvé už měli dostatek informací, takže bylo nepravděpodobné, že až půjdou na Horu démonických zvířat, že by museli někam slepě spěchat. Zadruhé se všichni učedníci ze sekty QingCheng shromáždí na jednom místě, takže by to celé pozbylo na účinnosti. Kdyby je následoval, akorát by marnil čas. Jelikož se rozhodl je už dál nenásledovat, „starší Li” se už nemusel vracet.

Přesně v té době ne tak dlouho poté, co „starší Li” odešel, Luo ShuHe a ostatní konečně spatřili první skupinu lidí, na které čekali.

Zanedlouho poté, co do malého údolí dorazila první skupina, začalo jeden po druhém docházet víc a víc učedníků ze sekty QingCheng. Během dne učedníci dorazili, až tu konečně byli všichni. Ale měli pár zranění. Zranění učedníci naštěstí neměli vážná zranění.

Luo ShuHe je všechny spočítal a uvědomil si, že se starší Li ještě nevrátil.

Starší Li nebyl nezodpovědný člověk. Že se po tak dlouhé době nevrátil, pravděpodobně znamenalo, že narazil na nějaké nepříjemné okolnosti. Ale nevěděli, kam šel, takže ho nemohli jít hledat. Nakonec se Luo ShuHe rozhodl, že počká půl dne. Pokud se do té doby nevrátí, vyrazí bez něj.

Výsledek byl již předem daný. „Starší Li” se prostě nevrátil.

Naopak Ling Xiao a You XiaoMo, co vyrazili před nimi, se spoléhali na mapu a velmi rychle dorazili k úpatí Hory démonických zvířat.

Během té doby natrefili na skupiny z jiných sekt a sil.

Mezi nimi byli i početní a mocní s celkem nadřazeným chováním, lidé ze sekty TianXin. Přirozeně se také shromáždili a vedlo je několik silných starších. Mezi těmi lidmi byli Lei Ju, Tang YunQi a ostatní.

Stálo za zmínku, že v té skupině lidí bylo také těch pár učedníků, co se s Ling Xiaem rozloučilo u kamenného stupínku. Při pohledu na ně se zdálo, že nikomu neřekli, co jim Ling Xiao řekl, aby udělali.

Kromě nich tu byli také Fang ChenYue a Fu ZiLin.

Zajímavé na tom bylo, že těch pár starších se k Fang ChenYueovi nechovali tak dobře, jak si You XiaoMo představoval.

Obzvláště ten starší Shi, co jej opustil, aby zachránil sám sebe. Nesnažil se Fang ChenYuemu zavděčit. Místo toho byl s domýšlivými a nabubřelými Tang YunQi a Lei Juem. Během těchto patnácti dnů museli mít celkem štěstí a provázali se s démonickými zvířaty 7. a 6. řádu.

Co se týkalo Jedovatého záplavového draka, s kterým se provázal Fang ChenYue, nebylo po něm ani stopy. S největší pravděpodobností se skrýval ve své miniverzi.
--------------------------------------------


~ HeiQiu = černý míč ~

~ Pomaličku se blíží jedna z mých oblíbených kapitol. A není to @. ~



Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. Tedy nikdy jsem si nemyslela, že mými nejoblíbenějšímy dny budou pondělní a ctvrtek. Moc

    OdpovědětVymazat