pondělí 4. července 2022

LMW - kapitola 389


Kapitola 389 – Dao Yunův odchod


Zrovna když You XiaoMo a Ling Xiao odcházeli zadními dveřmi z aukční síně, překvapilo je, že spatřili Dao Yuna, co se opíral o zeď.

„Dao Yune, copak jsme ti neřekli, abys šel napřed? Proč na nás čekáš?”

Když je Dao Yun spatřil, pokrčil rameny a řekl: „Zdá se, že si pořád nejste vědomi toho, co se stalo, když jste šli dozadu.”

„Má to co dělat s Tang Haoem, že?” prohlásil Ling Xiao prostě a tvářil se chápavě.

„Správně.” Dao Yun se troufale podíval na Ling Xiaa.

„Co přesně se stalo?” zeptal se You XiaoMo.

„Poté, co Tang Hao odešel z aukční síně, řekl svým lidem, aby rozhlásili, že kdo se k nám přidá, postaví se proti Údolí Yin Yang. Klan DuanMu se bál, že by si nadělali problémy, a tak s námi zpřetrhali veškerá pouta. Obávám se, že už se nemůžeme vrátit do hostince,” vysvětlil Dao Yun.

Zatímco You XiaoMo chápal, že klan DuanMu měl své vlastní důvody, stejně ho jejich počínání mírně rozladilo. Už jim ani nedovolili zůstat v hostinci! Přinejmenším DuanMu Qingovi zachránili život. Aspoň to si zasloužili!

„A co potom ten Dimenzionální teleportační portál? Nebude to znamenat, že už ho nemůžeme použít?” You XiaoMo chápal, proč klan DuanMu udělal to, co udělal. A upřímně ho to nepřekvapilo. Ale trápilo jej, že by je klan XiaEr kvůli tomu odmítl nechat použít jejich Dimenzionální portál. To by bylo otravné.

„Tak to nemusí být. Než vlastně DuanMuové odešli, předali mi pozvánku od klanu XiaEr. Dokonce mi řekli, že klanu XiaEr řekli o Dimenzionálním teleportačním portálu a že klan XiaEr souhlasil. I kdyby na to ten Tang Hao přišel, pochybuji, že nás zastaví. Možná to vlastně dokonce uvítá,” řekl Dao Yun, zatímco kráčel před nimi.

Poté, co You XiaoMo strávil, co řekl, okamžitě pochopil, co tím myslel.

Tang Hao byl z Údolí Yin Yang a to bylo jednou z nejsilnějších sil na Jižním kontinentu. Jakmile budou na jeho území, bude mnohem snazší je zabít.

Dalo se předpokládat, že je Tang Hao nenáviděl až do morku kostí, a tak je nenechá umřít tak snadno. A tak bylo nejpravděpodobnější, že zaútočí, až když se dostanou na Jižní kontinent.

Ling Xiao obhlédl okolí. Na ulici bylo čím dál tím méně lidí, ale cítil, že je někteří sledovali. „Jelikož jsou tak chtiví vidět nás jít na Jižní kontinent, tak zítra půjdeme ke klanu XiaEr, jak si přejí,” promluvil Ling Xiao, jako kdyby to nebyla vůbec žádná starost.

Jelikož chtěl You XiaoMo odejít z BeiDongu co možná nejdřív, souhlasil.

Dao Yun neměl žádné námitky.

Toho večera si na noc našli jiný hostinec. Zanedlouho poté se doslechli o tom, že Tang Hao a Hu Feng odjížděli z BeiDongu. A evidentně také celkem spěšně. Toto naprosto zklamalo ty, co chtěli sledovat nějaké to drama. Ale také tu byli tací, co spekulovali stejně jako Dao Yun.

Těsně předtím, než šel You XiaoMo spát, zachytil z vedlejší místnosti téměř neslyšný zvuk. A to díky své Duševní moci. Kdyby nebylo toho, že jeho duševní moc byla den ode dne citlivější, možná by si toho ani nevšiml. Ten zvuk vycházel z Dao Yunovy místnosti.

„Už je tak pozdě, proč jde Dao Yun vůbec ven?”

Ling Xiao se položil na postel a liknavě odpověděl: „Dao Yun není tak prostý a neškodný, jak navenek vypadá. Když ses ho předtím vyptával na různé záležitosti, rozhodně ti neřekl pravdu.”

You XiaoMo se zamračil. Z pohledu nezasvěceného se zdálo se, že spolu s Dao Yunem dobře vychází, ale znali se jenom pár dní. Dao Yun rozhodně nebyl tak prostý, jak vypadal, pokud si ho Bůh zlodějů – jeden z Deseti božských bohů světa TongTian – mohl vzít za učedníka. Možná se od samého začátku měl před nimi na pozoru.

You XiaoMo si nemohl pomoct a cítil se bezmocně. Pořád nebyl zvyklý nahlížet na ostatní v negativním světle.

„Věř tomu nebo ne, už mohl získat nějaké informace o svém mistrovi. Možná dokonce zítra navrhne, že se rozejdeme,” pokračoval Ling Xiao. I když chtěl prostřednictvím Dao Yuna získat informace od jeho mistra, nebyla to jejich jediná možnost.

„Pokud by to vážně řekl, pak s tím nic neuděláme.” To bylo všechno, co na to You XiaoMo mohl říct. Nemohli prostě Dao Yuna svázat, takhle to oni nedělali a navíc to bylo přinejmenším zbytečné.

„To by bylo vlastně taky dobře. Je tak nějak nadbytečné, že nás následuje.”

„Co myslíš tím nadbytečné?” You XiaoMo to nechápal.

Ling Xiao se posadil a letmo se na něj podíval. Pak se usmál. „Je nadbytečný, jasné. Od chvíle, co se k nám přidal, jsi mi nedovolil tě na veřejnosti políbit. Už dlouho chci, aby byl pryč.” You XiaoMo by měl být rád, že neřekl, že je Dao Yun osina v pozadí.

„...”

Šéfe, i kdyby tu Dao Yun nebyl, nikdy bych tě nenechal mě líbat na veřejnosti, jasné?



Druhého dne se ukázalo, že měl Ling Xiao pravdu.

Dao Yun je přišel vyhledat, ještě než vyšli ze svého pokoje. You XiaoMo si vzpomněl na tu svoji včerejší konverzaci s Ling Xiaoem, ale na tváři se mu to neukázalo. Místo toho na Dao Yuna promluvil velmi přirozeně: „Dao Yune, jsi vzhůru tak brzy! Ale my ještě nejsme připravení. Proč na nás nepočkáš ve velké síni dole?”

„Ne, musím vám něco říct.” Jak Dao Yun promluvil, bylo mu trochu nepříjemně. Tvářil se omluvně.

„Copak? Řekni to.” Když You XiaoMo spatřil Dao Yunův výraz, věděl, že se Ling Xiao trefil do černého.

„Je to takhle. Už jsem získal nějaké ty informace o svém mistrovi, ale nezdá se, že by byl na Jižním kontinentu. Tady se asi rozejdeme.” Dao Yun se tvářil lítostivě. Předtím to byl on, kdo se rozhodl, že je bude následovat. A teď hodlal své slovo odvolat. Nevěděl, jak se jim podívat do očí.

You XiaoMoa to na okamžik omráčilo a pak odpověděl: „Och. Jelikož ses doslechl nějaké zprávy o svém mistrovi, pak je samozřejmě mnohem důležitější ho najít. Netrap se tím.”

„Vážně mi to je líto. Nečekal jsem, že to dopadne takhle.” Zatímco Dao Yun mluvil o tom, jak je opustí, vážně mu to bylo líto. Takové řeči o rozchodu zrovna v tuto chvíli. Působilo to, jako kdyby s nimi zpřetrhával veškerá pouta.

„Nemusíš se omlouvat.” Ling Xiao k nim chladně přišel. „Nejsme si tak blízcí. Ať už půjdeš kamkoli, není to naše věc. Nemusíš nám to říkat.”

Dao Yunovi ztuhl výraz. „To je pravda...” zamumlal.

You XiaoMo chtěl složit tvář do dlaně. Ling Xiao byl až příliš otevřený. Okamžitě se pokusil situaci zachránit tím, že to začal vysvětlovat: „Dao Yune, jeho si nevšímej. Prostě je takový.”

„Já vím. Tak já půjdu, dávejte na sebe pozor.” Dao Yun přikývl. Možná s těmi dvěma nestrávil moc času, ale více méně pochopil Ling Xiaovu povahu.

„Taky na sebe dávej pozor!” You XiaoMo sledoval, jak Dao Yun odcházel. Na Ling Xiaa se obrátil, až když Dao Yun konečně zmizel na konci ulice.

„Proč jsi to musel říkat? I když nám neřekl pravdu, ani neudělal nic, čím by nám ublížil. Možná z nás v budoucnu dokonce budou přátelé!”

Ling Xiao se po něm letmo podíval. „Copak jsi neřekl, že jsem prostě takový?”

You XiaoMo se chviličku zalykal. Vlastně proti němu použil jeho vlastní slova!

„Upřímně mi řekni, plánoval jsi něco?” You XiaoMo rozhodně nevěřil, že by to Ling Xiao řekl jen tak bezdůvodně. Už den předem odhadl, že je Dao Yun přijde vyhledat, tak proč by řekl něco tak kousavého?

„Tsk, tsk. Jelikož už sis toho všiml, nedá se nic dělat.” Ling Xiao se překvapivě zasmál s celkem otravným úsměvem na tváři. You XiaoMo měl pocit, že se Ling Xiao vrátil ke svým nenávistným způsobům.

A pak si vzpomněl. Od chvíle, co se Dao Yun objevil, Ling Xiao se kolem něj zdržoval jako strážný anděl. Ani moc nemluvil, ale jen co Dao Yun odešel, okamžitě ukázal svou pravou tvář.

„Tak to honem řekni.” You XiaoMo by to nikdy nepřiznal, ale vážně mu to chybělo.

„I kdyby Dao Yun neodešel, stejně bych si vlastně našel výmluvu, jak ho přimět odejít. Nezapomínej, že máme mnoho tajemství, o kterých se ostatní nesmí dozvědět. Klan Rumělkové krve po nás teď určitě pátrá. A kdyby o tom Dao Yun věděl, i když on sám nemá spadeno na poklad klanu, to samé se nedá říct o jeho mistrovi. A navíc jakmile se dostaneme na Jižní kontinent, musíme se převléct. Kdyby byl s námi, nebylo by to vhodné,” vysvětlil Ling Xiao své plány, když se You XiaoMo užuž chtěl durdit.

Naštěstí Dao Yun odešel včas. Kdyby zůstal déle, You XiaoMo měl za to, že by to špatně dopadlo, kdyby ho Ling Xiao musel odehnat. A to nebylo všechno. I když Ling Xiao předtím řekl, že prostřednictvím Dao Yuna mohli něco vyzjistit o Bohu zlodějů, Dao Yun se nedal jen tak snadno oklamat. To Ling Xiao a You XiaoMo odhadovali více méně z toho, že během těch posledních pár dní, co spolu strávili, ho nikdy neslyšeli vyjevit nic o svém mistrovi.

„Domluvil jsem. Pojďme za klanem XiaEr.” Ling Xiao vyšel z místnosti a You XiaoMo ho spěšně dohnal.

Síly klanu XiaEr nebyly ve městě TianXiang, ale na místě, kde byl Dimenzionální teleportační portál, co ovládali. Portál strážilo mnoho supersil z klanu XiaEr a mnoho lidí se jich obávalo. Jakmile se člověk doslechl o klanu XiaEr, nikdo si netroufl jít proti nim silou.

Poté, co odešli z hostince, You XiaoMo si nedaleko najmul vůz tažený koněm. Dimenzionální teleportační portál byl od jejich hostince až příliš daleko. A kromě toho město TianXiang neumožňovalo supersilám létat po obloze, takže se mohli přesouvat jedině vozem.
--------------------------------------------

~ A jedem na další místo, naštvat další lidi! ~


3 komentáře:

  1. Tentokrát žádný plamenný kůň nebo jak se jmenoval? 😁
    Díky za další dílek🖤, normálně se snad naučím anglicky a budu muset číst dopředu, těžce to nedávám 😁

    OdpovědětVymazat
  2. děkuji za další kapitoly, přiijde mi to, nebo je 5.kniha nejdelší ? ♥ bože jak já je zbožňuji a hlavně se těším, co zase provede YXM xD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je straaaašně dlouhá, autorka to víc a víc natahuje!

      Vymazat