čtvrtek 7. července 2022

LMW - kapitola 390


Kapitola 390 – Odjezd


Vůz je po dvou hodinách konečně dovezl k velké vile.

Ta vila tam stála osamoceně. Kolem nebyla žádná jiná budova a byla postavená na prostorném, prázdném poli. Byla osamocená, ale obklopovala ji vážná atmosféra. Oblast uvnitř chránilo spoustu expertů. Tady se nacházel Dimenzionální teleportační portál, co You XiaoMo a Ling Xiao hledali.

You XiaoMo zaplatil vozkovi jeden duchovní drahokam. Když ten vozka odjel, možná byl až příliš vzrušený. Jak ten vůz odjížděl, viditelně se třásl, jako kdyby se každou chvilku mohl rozsypat.

Ling Xiao na tu vilu párkrát letmo pohlédl. Kromě tolika stráží venku stálo na hlídce i spoustu expertů uvnitř. Kdyby nebylo toho, že měli jako prostředníka klan DuanMu, pravděpodobně by se dovnitř museli probít silou.

„Vážně je ten Dimenzionální teleportační portál uvnitř?” You XiaoMo natáhl krk a nahlédl směrem k vile. Vypadalo to jen jako nějaká rezidence a nezdálo se, že by uvnitř byl Dimenzionální teleportační portál.

„Je tu pár náznaků, že z vily unikají prostorové síly. Uvnitř je rozhodně Dimenzionální transportační portál. Pojďme se podívat,” řekl Ling Xiao, zatímco se vydal blíž.

Než mohli vejít dovnitř, jeden ze strážců venku najednou předstoupil. „Stát. Toto je území klanu XiaEr. Nepřibližujte se. Jinak se nezlobte, když použijeme sílu.”

You XiaoMo okamžitě vytáhl pozvánku, co jim dal klan DuanMu, a předal ji strážci. „Seniore, toto je naše pozvánka. Prosím, ověř to.”

Strážce se podíval na pozvánku a pak se na ně letmo, ale překvapeně podíval. „Pojďte se mnou.”

Když prošli do vily, You XiaoMo spatřil kamenný podstavec deset metrů na deset, co na místě podobnému zahradě stál celé věky. Na tom kamenném podstavci byly hustě vyryté vzory podobné žilám. Prostor nad tím byl nepatrně pokrčený a rozšiřoval se do kruhové černé díry. Zevnitř té černé díry prosakoval náznak známé prostorové síly.

Toto byl Dimenzionální transportační portál. Už jej obestoupily supersíly z klanu XiaEr. Stráž byla tak natěsnaná, že by se za ně nedostala dokonce ani moucha.

Brzy se setkali s člověkem, co měl vilu na starosti.

Když je ten sešlý stařík s kšticí prošedivělých vlasů spatřil, v jeho kalných očích okamžitě zazářilo jasné světlo a on je jednoho po druhém přejel pohledem.

„Vy jste ti dva, o kterém se zmínil klan DuanMu? Tento stařík slyšel, že jste měli být tři. Proč jste tu jenom dva? Co ten třetí?”

Ling Xiao se tvářil nerušeně a klidně, zatímco odpověděl: „Už odešel. Neznáme ho.”

Stařík si pro sebe pár sekund mumlal: „To je jedno. Klan XiaEr pro vás na žádost klanu DuanMu otevře Dimenzionální transportační portál. Ale poplatek si budete muset uhradit z vlastní kapsy. Věřím, že ani jednomu z vás tato troška duchovních drahokamů nechybí,” prohlásil stařík trefně. Evidentně se doslechl o tom, co provedli na dražbě.

„Můžu se zeptat, kolik ten poplatek dělá?” zeptal se You XiaoMo.

„5 tisíc duchovních drahokamů na osobu.”

You XiaoMo zamrkal a myslel si, že se přeslechl. Vzpomínal si, že cena na osobu v BeiDongu byla nižší. A kromě toho to byl akorát přesun z BeiDongu na Jižní kontinent, nebyla ta cena příliš vysoká?

„Není vysoká.” Stařík jeho pochyby jasně viděl. „Pokud poletíš z BeiDongu na Jižní kontinent bez pomoci dimenzionální transportace, bude ti trvat déle než sto let, a to při rychlosti experta Královského řádu. Kdybys cestoval v rámci BeiDongu, cena bude přirozeně mnohem nižší.”

Na základě té vzdálenosti se ta cena opravdu nezdála vysoká, ale pro většinu lidí to stejně byla absurdně vysoká částka. A také kvůli tomu byl proud lidí do a z BeiDongu nízký.

„Pokud to je 5 tisíc, budiž. Kdy se Dimenzionální transportační portál otevře?” Ling Xiao už dřív na světě TongTian žil a věděl, jak vzácné byly duchovní drahokamy. Bez ohledu na to, jestli měl nebo neměl u sebe duchovní drahokamy, v jeho mozku nikdy nebylo to slovo „cenný”.

Když stařík viděl, že byl tak upřímný a přímočarý, probral se svým vousem a s úsměvem řekl: „Pokud pospícháte, můžeme ho otevřít hned.”

Po pravdě řečeno už začali s přípravami Dimenzionálního transportačního portálu ještě před tím, než se roznesly události na dražbě. Neboť člověk, co za Nebeský kotlík dokázal zaplatit 10 milionů duchovních drahokamů, se rozhodně nebude upejpat kvůli 5 tisícům.

Nemyslete si, že jim 5 tisíc duchovních drahokamů připadala jako troška. Pro klan XiaEr to vlastně byla velká suma. I když ovládali dimenzionální portál, jen velmi málo lidí si mohlo dovolit ten poplatek a použít jej. To byl vlastně jeden z důvodů, proč klan XiaEr souhlasil, že je nechá portál použít.

Stařík je zavedl na zahradu, kde se také nacházel dimenzionální portál.

Vytáhl ze své magické brašny obrovský list. „Toto je loďka vyrobená z jediného listu Věčně zeleného stromu. Tento druh listu má přirozeně silné cítění duchovní síly. Pokud při cestě dimenzionálním portálem použijete tento list, téměř o polovinu si tak zkrátíte dobu cesty.”

You XiaoMovi zazářily oči a rychle se zeptal: „Kolik to stojí?”

Kupec musel být mazaný. You XiaoMo měl za to, že to rozhodně nebude levné.

Stařík se rozzářil: „10 tisíc duchovních drahokamů.”

You XiaoMo měl pocit, že to bylo vážně drahé, ale stejně si to koupil, neboť ho lákala ta výhoda, že si cestu zkrátí o měsíc. Ačkoli cestovali dimenzionálním portálem, stejně jim to do cíle bude trvat tak tři až čtyři měsíce.

V mžiku vydělali 20 tisíc duchovních drahokamů. Ta suma se rovnala celkovému zisku klanu XiaEr za celý rok, neboť když se odečetly různé výdaje, klan XiaEr vážně nevydělával tolik duchovních drahokamů.

Jen co je stařík vyprovodil, měl pocit, že by bylo vážně pěkné, kdyby každý rok přišlo pár lidí jako oni.

Teorie dimenzionální transportace byla jiná než teorie Transdimenzionálního tunelu.

Dimenzionální transportace byla podobná nezměrnému mořskému proudu, neboť v tom byla automatická hybná síla. I kdyby tam člověk stál a nehýbal se, dimenzionální transportace stejně lidi uvnitř poslala do jejich cíle. Takže se to celé podobalo vytrvalému a plynoucímu oceánskému proudu.

Jen co You XiaoMo vstoupil do černé díry, vytáhl listovou loďku.

Z té obrovské listové loďky sálala nepatrná čistá a čerstvá duchovní energie. Tato duchovní energie je ovinula a nechala vzedmout rezonanci s prostorovou energií podobnou oceánskému proudu. A v mžiku se jejich rychlost téměř zdvojnásobila.

„Co je Věčně zelený strom?” You XiaoMo seděl před Ling Xiaoem a teď se na něj otočil čelem, aby se ho na to zeptal.

Ling Xiao sklonil hlavu. „Je to druh duchovního stromu, co přežil ze starodávných dob. Existuje pouze v dimenzionálních trhlinách a jeho listy jsou zelené po celý rok. A navíc nikdy neuschne.”

„Takže pokud příště půjdeme do dalších říší, nebudeme moct ten list Věčně zeleného stromu použít?” You XiaoMoa to příjemně překvapilo a začal intrikařit.

Ling Xiao se ušklíbl. „To nejde, Transdimenzionální tunely jsou nestabilní. Kdybychom použili Listovou loďku, možná by nás to zaneslo někam jinam. Pokud bychom měli štěstí, zaneslo by nás to do jiné říše. Pokud bychom měli smůlu, možná bychom skončili na místě plném prostorových bouří.”

You XiaoMo si vzpomněl, jak Ling Xiao vyčerpal tolik své duchovní síly, aby odvrátil prostorovou bouři, na kterou narazili v Transdimenzionálním tunelu. Kdyby vážně skončili na místě plném prostorových bouří, nepřežili by.

„Budu kultivovat.” You XiaoMovi najednou bylo trapně, jak zíral na Ling Xiaa, co mu zíral do očí. Odvrátil pohled a jen co tu větu řekl, otočil se. Od toho incidentu v Nekonečném moři se mu čas na kultivaci zkrátil.

Ale každý den si vyšetřil chvilku na kultivaci, a tak i když byl momentálně stále mágem 8. řádu, už byl ve vysokém 8. řádu. Měl v úmyslu využít této příležitosti a prolomit se na 9. řád. Měl neblahé tušení, že na něco dojde, a tak ho tlačila potřeba zvýšit si sílu.

Ling Xiao vtáhl You XiaoMoa do náručí a tváří se mu otřel o hlavu. „XiaoMo, chceš to jednou zkusit tady?”

„Ne, nechci.” You XiaoMo obrátil ruku a pleskl Ling Xiaa do hlavy. Toto zvíře dokázalo být v říji kdekoli! Jen co ho pleskl, okamžitě v duchu pocítil strach, neboť se zdálo, že to bylo poprvé, kdy Ling Xiaa pleskl po hlavě.

Ling Xiao mu čelem jemně drcl do hlavy.

Kvůli tomu drcnutí se You XiaoMo přehnul dopředu, ale pak ho Ling Xiao znovu vtáhl do svého náručí. Chtěl si stěžovat, ale ten úder mu najednou něco připomněl. „Už teď dokážeš zlomit pečeť na tom nefritovém disku, co nám dal stařík?”

Ling Xiao s lítostí odpověděl: „Nedokážu.”

„Proč ne? Copak jsi neřekl, že to po třech měsících dokážeš?”

„To proto, že tento manžel byl zaneprázdněný pečováním o svou manželku.”

You XiaoMovi zacukalo v ústech. „...Ptám se tě vážně.” Kromě toho neměl pocit, že by měl Ling Xiao napilno s jeho opečováváním. Spíš měl napilno s jeho utiskováním.

Ling Xiao se na něj podíval pohledem, co říkal: vůbec nerozumíš žertům. „To byl umírněný odhad. Posledních pár měsíců jsme měli pořád naspěch. Kdy jsem měl čas strávit kultivační základny těch lidí? Pořád jsem nevstřebal více než půlku. Ještě na to musím vynaložit celkem dost času.”

You XiaoMo se dotkl jeho hrudi. „Pak je štěstí, že teď máme čas. Kultivujme spolu.”

Ling Xiao ho okamžitě objal a oči se mu rozzářily. „To je skvělé, pojďme do toho spolu.”

You XiaoMo si odkašlal. „Mluvím o oddělené kultivaci.”

Ling Xiao se tvářil vážně. „Manželko, tento lord je více než ochotný se s tebou svézt.”

You XiaoMo se vteřinu té scény nemohl zbavit a skoro mu z nosu vytryskla krev. No ano, tohle zvíře byla pohroma. „Pokud nechceš kultivovat, můžeš se dívat, jak kultivuju já. Nevadí mi to.”

Jen co domluvil, ignoroval ho. Posadil se do tureckého sedu a začal v tichosti meditovat.

Ling Xiao si jednou rukou podepřel bradu a spalujícím pohledem You XiaoMovi hleděl do tváře.

Po pěti minutách You XiaoMovi zacukalo ve víčkách.

Po deseti minutách měl křeč v tvářích.

Po patnácti minutách se zašklebil a otevřel oči. Z toho ponížení se rozzuřil a mlátil Ling Xiaa. „Tak budeš kultivovat nebo ne?!”

Ling Xiao se smál tak moc, že se mu třásla ramena. „Copak jsi neřekl, že ti nevadí, když se budu dívat, jak kultivuješ?”

You XiaoMo na něj zahlížel: „Vážně jsi tomu věřil!”

Ling Xiao přikývl. „Samozřejmě, musím věřit slovům své manželky.”

You XiaoMo se zamračil. „Takže budeš poslouchat, co tvoje manželka říká?”

Ling Xiao na chvíli umlkl a pak zdráhavě přikývl: „Budu...”

You XiaoMo přímo ignoroval jeho zdráhavý výraz. „Sám jsi to řekl. Radši bys teď měl zavřít oči a kultivovat. Už se na mě nedívej.”

„Tvůj manžel poslechne...”
--------------------------------------------

~ Že by YXM konečně získal nějakou tu páku na manžela? Jenže se mu to z toho jeho dýňového semínka určitě vykouří. ~



Žádné komentáře:

Okomentovat