pondělí 11. července 2022

LMW - kapitola 391


Kapitola 391 – Potíže způsobené pupínky


Půl měsíce svižně uběhlo. V tento poklidný den se vnitřek Dimenzionálního teleportačního portálu začal najednou jemně chvět.

Ling Xiao si této abnormality všiml a otevřel oči. A spatřil, že se prostor kolem You XiaoMoa, co seděl naproti němu, změnil. Pravděpodobně se měl co nevidět prolomit a když se měl prolomit, potřeboval vstřebat spoustu duchovní energie, a proto vzduch vibroval.

Ale při prolomení v teleportačním portálu byl jeden obrovský problém. Dimenzionální teleportační portály obsahovaly jen nekonečné množství prostorové síly a téměř žádnou duchovní energii.

Bylo dobře, že to Ling Xiao předem zvážil, a přiměl You XiaoMoa, aby si do brašny dal desítky nádob s duchovní vodou pro případ nouzových situací.

Ling Xiao vytáhl pět nádob s duchovní vodou a uložil je vedle něj. Otočil dlaň vzhůru a na ní mu vzplanulo pět malých plamínků. Ty pak na jeho rozkaz vlétly do nádob s duchovní vodou.

Zanedlouho poté se z otvorů nádob vznesla bílá duchovní energie. Jako kdyby ta duchovní energie cítila You XiaoMovu potřebu, stočila se k němu a pak splynula s jeho tělem.

V tomto duchu uplynulo půl dne.

Když Ling Xiao viděl, že voda v nádobách byla téměř spotřebovaná, vytáhl dalších pět nádob a stejnou metodou vytvořil více duchovní energie.

Po 14 hodinách se You XiaoMovo nehybné tělo najednou zachvělo.

V další sekundě duchovní energie vytvořená z duchovní vody vířila do You XiaoMova těla ještě intenzivněji. Bylo to jako malé tornádo, co bojovalo, aby tam bylo jako první.

Po zhruba dalších 2 hodinách začalo vstřebávání duchovní energie konečně utichat a pak se naprosto zastavilo.

You XiaoMo otevřel oči a okamžitě spatřil zvětšený pohled na Ling Xiaovu tvář, takže poskočil. „Co děláš tak blízko?”

Ling Xiao ani nemrkl a odpověděl: „Na tváři se ti objevilo něco jako rudá tečka.”

You XiaoMo se okamžitě chytil za vlastní tvář a šokovaně vykřikl: „Uhry?”

Ling Xiao se zvědavě zeptal: „Co to jsou uhry?”

You XiaoMo odpověděl: „Uhry jsou něco, co dokazuje, že jsi mladý.”

Ling Xiao si zamyšleně promnul bradu. „Takže takhle to je. Tak proč žádné nemám?”

You XiaoMo nedokázal zabránit tomu smíchu, co se mu dral z úst. Pohled mu zamyšleně odcestoval stranou. Potěšený, že si může s Ling Xiaoem zahrávat, řekl: „Protože už jsi velmi, velmi starý. Jsi stařík, takže jistěže nebudeš mít žádné.”

Ling Xiao přimhouřil oči. „Přijdu ti starý?”

You XiaoMo pocítil, jak mu při tom pohledu vstaly chlupy na pažích a bezděky svá slova s lítostí odvolal. „Jistěže ne. Jenom říkám fakta.” Nikdy by Ling Xiaovi neřekl, že lidé s dobrou pokožkou uhry nemívají. Jinak by už Ling Xiao tu svoji nadutou hlavu neprostrčil dveřmi.

Ling Xiao se najednou usmál. „Ale... Hrál jsem si s tebou, když jsem řekl, že máš uher. Takže to znamená, že jsi také stařík.”

You XiaoMo: „...”

Z-znovu ho oklamal!

Zdálo se, že po půl hodině začal mít Ling Xiao radost z toho, že mu říkal staříku. Kdykoli You XiaoMoa adresoval, vždycky k tomu na začátku přidal „staříku”. Jako teď.

„Staříku, pořád máme den, než dorazíme na Jižní kontinent. Co kdyby ses začal připravovat? Jižní kontinent je v mnohem chaotičtější situaci než BeiDong a je tam i 10x víc lidí.”

You XiaoMo: „...”

Po chvilce.

„Staříku, až se dostaneme na Jižní kontinent, vypusť svá smluvená zvířata. Jelikož jsi je tak dlouho živil a šatil, je na čase, aby začali pracovat a splatili nám to.”

You XiaoMo teď hluboce zakoušel ten pocit, že si upustil kámen na vlastní nohu. Litoval toho.

You XiaoMo sevřel Ling Xiaovi paži a se slzami a usopleným nosem řekl: „Pochybil jsem. Už si s tebou nikdy nebudu snažit zahrávat.”

Nechat se pořád oslovovat jako stařík, i když to bylo žertem, bylo až příliš divné. A kromě toho kdyby se nevzdal, Ling Xiao by v tom pravděpodobně pokračoval a možná by ho tak oslovoval dokonce i před ostatními lidmi. On akorát udělal jeden šprým, vážně se mu Ling Xiao musel takhle mstít?

Ling Xiao mu vzal tvář do rukou a s úsměvem řekl: „Má drahá manželko, snažit se změnit poté, co jsi poznal, že jsi pochybil, je to nejlepší, co může člověk udělat.”

To nejlepší, k čertu!

Kdyby nebylo toho, že sis se mnou zahrával jako první, nikdy bych se nepokusil ti to oplatit.

To se You XiaoMo samozřejmě neodvážil říct nahlas. Jinak by to Ling Xiao dál protahoval. Přece jen to nebylo tak, že na to nebyl zvyklý – tím myslel to vzdávání.

„Má drahá manželko...”

Jak ho You XiaoMo zaslechl, zvedl hlavu.

Ling Xiao sklonil hlavu a políbil ho na rty. „Nejdřív polibek...”

Ten pomalý, jemný a něžný polibek jej šimral u srdce jako pírko. Bylo to tak něžné, že měl pocit, že by z toho vymáčkl vodu. You XiaoMo měl pocit, že ho to opíjelo.

Po tom polibku se You XiaoMo zhroutil Ling Xiaovi do náručí, tvář měl uzardělou.

„He...”

„Čemu se směješ?” You XiaoMo zvedl hlavu a díval se na něj s frustrovanými rozpaky.

Ling Xiao čarovně vyklenul koutek úst, zatímco rukou hladil You XiaoMoa po tváři. „Má drahá manželko, jsi tak čistý jako vždy. I když už jsme to dělali tolikrát.”

You XiaoMo se znovu uzarděl a odpleskl mu ruku. „Myslíš si, že jsou všichni bezostyšní jako ty?” A pak rychle změnil téma: „Řekl jsi, že se za den dostaneme na Jižní kontinent, že? Tak se pojďme převléct.”

You XiaoMo se posadil vzpřímeně a vytáhl ze své brašny jejich převleky.

Ling Xiao na akademii DaoXin použil ošklivou masku, ale o té už klan Rumělkové krve věděl, takže už ji nemohli použít. Stříbrnou masku použili v Nekonečném moři, ale viděli ji Yu WenNan a ten muž ve středním věku, takže ani tu nemohli použít.

Takže...

„Co kdybys použil Lin Xiaovu tvář jako v sektě TianXin?” navrhl You XiaoMo při pohledu na Ling Xiaovu tvář.

„Ne,” odmítl Ling Xiao. „Musím akorát provést pár úprav u svého původního vzezření. Přece jenom to není tak, že se dokážu proměnit jen na Lin Xiaa.”

„Tak se přeměň, ať se podívám.”

Ling Xiao zvedl ruku a zakryl si jí tvář a jeho vzezření se najednou změnilo.

Když You XiaoMo spatřil tuto tvář, co se nijak moc nelišila od jeho původního vzezření, upřímně navrhl: „Nemohl by ses udělat trochu průměrnějším?”

Ling Xiao se po něm letmo podíval a pokračoval v měnění vzezření.

You XiaoMo dál mluvil: „Ještě trochu víc průměrnější...”

Ling Xiao ten návrh přijal s otevřenou myslí. Znovu změnil své vzezření. Poté se na You XiaoMoa podíval s nevyzpytatelným výrazem. „Teď už můžu jít?”

You XiaoMovi zacukalo v koutku úst. „...Můžeš.”

Pak došlo na oděv. Jelikož nebylo moc lidí, co se dívalo na něčí oděv, Ling Xiao si vzal, co měl na sobě původně. Ale do budoucna nemohl nosit jen tu bílou róbu. Musel si občas vzít i ten černý oděv. To byl samozřejmě jen You XiaoMoův osobní návrh, ale to mu You XiaoMo neřekl.

You XiaoMo pak vytáhl stužku, co našel ve své brašně. „Uvaž si tuhle stužku kolem čela. Tím se ti změní chování.”

Ling Xiao si tu stužku skepticky uvázal kolem čela. Kombinace tmavě fialové stužky a černého oděvu mu přidávala nádech vážnosti a chladu. Kdyby dával na odiv méně emocí, rozhodně by se řadil mezi ty abstinenčně chladné typy.

„Tak pohledný!” You XiaoMo pochválil vlastní vkus.

Ling Xiao přimhouřil oči. „Koho nazýváš pohledným?”

You XiaoMovi se v hlavě rozezněl alarm, jen co ten pohled spatřil, a hned dodal: „Jistěže ty! Bez ohledu na to, jak vypadáš, vždycky pro mě budeš ten nejpohlednější!”

Teprve pak byl Ling Xiao spokojený.

You XiaoMo si sbalil zbytek věcí.

Ling Xiao se zeptal: „A ty se nepřevlékneš?”

You XiaoMo zakroutil hlavou. „Já nepotřebuju. Až se dostaneme na Jižní kontinent, akorát CatQiuovi řeknu, aby mi změnil vzezření. Úroveň jeho kultivace se o hodně zlepšila. Velmi málo lidí dokáže prohlédnout jeho iluze.”

Ling Xiao řekl: „Až se naučíš Zvířecí transfiguraci, můžeš ho proměnit na masku.”

You XiaoMo okamžitě pomyslel na zaříkadlo Zvířecí transfigurace, díky kterému se LanQiu proměnil na pár křídel. Byla škoda, že znal jenom jedno zaříkadlo. „Kde se můžu naučit Zvířecí transfiguraci?”

Ling Xiao řekl: „Nejdřív ti dám základní přehled světa TongTian. Kromě BeiDongu, Jižního kontinentu, XiJingu a DongZhou je tu ještě ZhongTian. ZhongTian je jediné místo na světě TongTian, co nemá rozdělující linii. A tam jsou tři velké síly: Gilda mágů, Gilda Zvířecí transfigurace a Palác TongTian. Palác TongTian je náboženství, co předsedá všem silám na světě TongTian. Dokonce ani Čtyři klany starodávných zvířat se ho nemůžou dotknout.”

You XiaoMo zamrkal. „Náboženství?”

Ling Xiao přikývl. „Správně, ale já s tebou chci mluvit o Gildě Zvířecí transfigurace. Pokud se chceš naučit Zvířecí transfiguraci, můžeš jít jenom tam. Mají tu nejucelenější sbírku Zvířecí transfigurace na celém světě TongTian.”

You XiaoMo si tiše povzdechl. Zdálo se, že to bude muset počkat.

Ling Xiao mu rozcuchal vlasy. „Jen co zachráníme Feng ChiYuna, můžeme se jít podívat do ZhongTianu.”

You XiaoMo se zamračil. „Zachránit Feng ChiYuna bude pravděpodobně velmi obtížné, že?”

Zrovna teď neměli o klanu Rumělkové krve nejmenší potuchy a ani nevěděli, kde je Feng ChiYun. Pokud ho chtěli zachránit, nejdřív budou muset zjistit, kde ho drželi.

Ling Xiao řekl: „Pokud bychom se na to všude ptali, možná bychom na své počínání upozornili klan Rumělkové krve. Feng ChiYuna nechceme zachránit jenom my. Než to celé naplánujeme, znovu se sejdeme s Yin Geem a ostatními.”

Yin Ge byl z jedné strany rodiny Devítihlavý hadí král a to byl vůdce všech hadů, co měl na povel stovky tisíc hadů. S ním budou moct mnohem snáze sbírat informace o klanu Rumělkové krve.
--------------------------------------------

~  ~



Žádné komentáře:

Okomentovat