pondělí 6. června 2022

LMW - kapitola 382


Kapitola 382 – Aukce


Město TianXiang se nacházelo v oáze, vypadalo jako koloseum.

Síly BeiDongu už dávno došly shody, že kdykoli dojde k nějaké velké události, sejdou se ve městě TianXiang.

Poslední dobou bylo město TianXiang rušnější než obvykle. Z obou stran ulice bylo slyšet nadšené vyvolávání prodejců a ve stáncích bylo vystaveno oslňující zboží, a to tak moc, že se před stánky často zdržovali zákazníci.

Zatímco je DuanMu Qing vedl na pozemek klanu DuanMu, informoval je o záležitostech města TianXiang.

Ačkoli obecné velitelství sil v BeiDongu nebylo ve městě TianXiang, každá síla zde více méně měla nějaký pozemek. Otevřené potyčky a pokoutné manévry každé velké síly už dávno přestaly být tajemstvím.

Za hodinu se zastavili před hostincem.

Ten hostinec patřil klanu DuanMu. Prodavač poznal DuanMu Qinga a rychle jim připravil soukromou místnost na druhém podlaží. Dokonce připravil i stůl plný dobrého vína a jídla.

Než DuanMu Qing prodavače odeslal pryč, rozkázal mu, aby jim připravil tři pokoje.

„Stačí dva,” přerušil ho Ling Xiao lhostejně.

DuanMu Qinga to omráčilo a když se oklepal, řekl: „Moji dobrodinci, není třeba se bát. V tomto hostinci je stále mnoho prázdných pokojů a není absolutně žádný problém rezervovat tři pokoje.”

Prodavač, co stál stranou, souhlasně přikývl.

Ling Xiao po nich v tichosti střelil pohledem.

DuanMu Qing se zachvěl a honem se opravil: „Takže dva pokoje budou stačit.”

Dao Yun se podíval na You XiaoMoa a Ling Xiaa. Přirozeně nepředpokládal, že jeden z nich bude chtít spát ve stejném pokoji jako on. Bylo jen trochu nečekané, že jejich vztah byl vlastně tak dobrý, že spali ve stejném pokoji.

DuanMu Qing na chviličku odešel a když se vrátil, řekl: „Mí tři dobrodinci, už jsem zaúkoloval svého člověka, aby mému otci o situaci řekl. Navíc jsem také svého otce požádal, aby se poptal na Dimenzionální teleportaci. Věřím, že nebude trvat dlouho a dostane se nám odpovědi.”

Původně nemuseli tak šaškovat, když chtěli použít Dimenzionální teleportaci. Ale nedávno síly, co měly Dimenzionální teleportaci pod kontrolou, bohužel dočasně transport uzavřely. Pokud chtěli okamžitě odejít z BeiDongu, museli mít nějaké konexe.

Dao Yun přikývl, aby dal najevo, že to chápe.

„Neřekl jsi, že se za dva měsíce bude konat kvalifikační turnaj? Pak by neměli mít tak na pilno s přípravami, že? Proč to vypadá, že ve městě TianXiang dojde k něčemu rušnému?” zeptal se You XiaoMo, zatímco si strkal jídlo do úst.

Když předtím procházeli ulicemi, viděl několik lidí ve stejném úboru, vypadali podobně jako stráže. Ve městě TianXiang bylo tolik sil, že nebylo nezbytné, aby tu hlídkovaly stráže. Spíš se dalo říct, že to bylo k ničemu.

DuanMu Qing odpověděl: „To by mělo mít spojitost s dražbou, co se bude konat za tři dny. Když už jsme u toho, vážně máš štěstí, pane Dobrodinče. Každých pár let se ve městě TianXiang pořádá velká aukce a tuto aukci nepořádá žádná ze sil BeiDongu, ale aliance Cang z Jižního kontinentu.”

You XiaoMovi se rozbušilo srdce. „Proč by tato aliance Cang přišla až do BeiDongu, aby tu pořádala aukci?”

Ta jeho otázka DuanMu Qinga vůbec nepřekvapila a jednoduše to vysvětlil: „Pane Dobrodinče, možná o tom nevíš, ale aliance Cang se neomezuje jen na Jižní kontinent. Pokrývají prakticky celý svět TongTian. To samozřejmě přeháním, ale všude, kde je spoustu talentů, rozhodně uvidíš stín aliance Cang.”

„Aliance Cang jen zřídkakdy pořádá dražbu. Kdykoli nějakou pořádá, je jisté, že dražené zboží bude kvalitní. Tentokrát se BeiDongu podařilo, aby se dražba aliance Cang pořádala tady. Až se o tom lidé dozví, přirozeně sem přijede mnoho lidí.”

You XiaoMo se na dražby těšil a okamžitě se vzrušeně podíval na Ling Xiaa. „Půjdeme se taky podívat?”

Když Ling Xiao viděl jeho zářící oči, věděl, že něco takového řekne, a zasmál se. „Tak se pojďme podívat.”

DuanMu Qing se do toho rychle vložil: „Pane Dobrodinče, na dražbu pořádanou aliancí Cang vlastně nemůže přijít jen tak někdo. V porovnání s ostatními dražbami má aliance Cang přísnější omezení ohledně toho, kdo se jejich dražby může zúčastnit.”

Jen co to You XiaoMo zaslechl, zklamalo ho to.

Ling Xiao se zeptal: „Jaké jsou podmínky k účasti?”

DuanMu Qing vysvětlil: „Měsíc před pořádáním dražby aliance Cang vydá černé pozvánky. Pokud tu černou pozvánku získáš, můžeš se účastnit. Na jednu pozvánku můžou jít na dražbu tři lidé.”

„Tak jak potom tu černou pozvánku získáme?”

„Pane Dobrodinče, neboj se. S vlivem klanu DuanMu bude snadné získat černou pozvánku aliance Cang. Hned ji objednám, za dva dny by ji měli poslat.”

Poté jim DuanMu Qing začal vysvětlovat pár věcí ohledně dražby. Odešel teprve po západu slunce. You XiaoMo a Ling Xiao se po jeho odchodu vrátili do svého pokoje. Dao Yunovi bylo trapně je následovat, a tak se také vrátil do svého pokoje.

Ti dva měli konečně trochu času na sebe.

You XiaoMo se okamžitě vrhl na postel. DuanMu Qing jim zařídil ten největší a nejlepší pokoj v hostinci. Postel byla také velmi velká a bez problému by se na ní vyspali tři lidi.

You XiaoMo se na posteli dvakrát překulil sem a tam a tam a sem a pak se položil na břicho a podíval se na Ling Xiaa.

„Proč jsi Dao Yuna nechal, aby nás následoval?”

Ling Xiao si sundal vnější róbu a když prošel kolem přepážky, pověsil ji na ni. Pak přišel k posteli, posadil se a zeptal se: „Víš, v čem dalším kromě kradení zloději ještě vynikají?”

You XiaoMo si promnul bradu, aby působil, že o tom přemýšlí. „Je to mrštnost?”

Ling Xiao potřásl hlavou. „Ne, není to mrštnost. Ale informace. Jelikož má Dao Yunův mistr tak velkou lásku pro vzácné cenné předměty, rozhodně o nich všude možně sbíral informace. Ve vší pravděpodobnosti by měl znát informace, o kterých mnozí neví.”

„Och.” You XiaoMo to napůl pochopil a přikývl. Pak najednou zareagoval: „Chceš z jeho mistra dostat informace?”

Navzdory tomu, co čekal, to Ling Xiao popřel. „Ten Bůh zlodějů není tak hloupý jako Dao Yun. Získat od něj informace by bylo stejně obtížné jako vstoupit na nebesa. Ale i když se ho my nemůžeme zeptat, Dao Yun ano.”

You XiaoMo najednou spatřil světlo. Takže Ling Xiao měl v plánu udělat tah prostřednictvím Dao Yuna, nebylo divu...

„A na jaké informace se tedy chceš zeptat?”

„Pamatuješ si pořád na tu Živelnou esenci dřeva, co jsme získali v Nekonečném moři?” řekl Ling Xiao.

„Jistěže si pamatuju. Řekl jsi, že Živelné esence mají jiné využití, a tak sis ji nechal,” odpověděl You XiaoMo hned.

„Živelné esence se dají rozdělit na různé druhy na základě pěti fází čínské filozofie. Rozdělují se na Kov, Dřevo, Vodu, Oheň a Zemi. Klan Starodávných démonických fénixů si svou zděděnou pamětí předává, že pokud se nasbírá pět fází Živelné esence, jedinec se může s pomocí moci pěti fází Živelné esence vymanit z okovů kultivační základny Posvátného řádu, ale...” Ling Xiao váhal.

„Ale co?”

„Ve zděděné paměti nikdo z dřívějších generací Starodávných fénixů nedokázal nasbírat pět fází Živelné esence, takže to je jenom legenda. Ani já nevím, jestli dokážeme najít zbývající čtyři fáze Kovu, Vody, Ohně a Země.” Ať to bylo jakkoli, Ling Xiao ten risk chtěl stejně podstoupit, a tak si tu Živelnou esenci nechal.

„Tak na to pojďme pomalu, jelikož máme pořád čas. Až na to přijde, taky ti můžu pomoct s Dao Yunovým výslechem.” You XiaoMo se k němu připídil a objal mu paži.

Ling Xiao se na něj najednou podíval a řekl: „Myslím, že bude lepší, když to udělám sám.”

You XiaoMovi zacukalo v ústech. Troufl si zaručit, že tato Ling Xiaova věta měla rozhodně znevážit jeho IQ. Ačkoli to teď bylo mnohem umírněnější než v minulosti. Měl by se z toho radovat nebo ne?

„Ach ano, není aliance Cang jedním z nejlepších obchodníků s informacemi? Nemůžeme si informace koupit od nich? Pokud je aliance Cang vážně tak mocná, jak DuanMu Qing řekl, je možné, že ohledně tohoto mají informace.” You XiaoMo najednou pomyslel na toto.

„To nemá smysl,” odpověděl Ling Xiao. „Je možné, že o tom aliance Cang ví, ale tak důležitou informaci druhým nijak snadno neprodají. Ale můžeme u nich vyzjistit informace ohledně klanu Rumělkové krve.”

„A navíc je tu pořád Yin Ge. Nevíme, kde on a Zhan YuXuan skončili. Mohli se objevit někde jinde než v BeiDongu?” You XiaoMo se bál, že je možná minuli.

Ling Xiao řekl: „Ne, BeiDong je oblast, kde je závoj mezi říšemi na světě TongTian nejslabší. Takže většina lidí, co chce navázat Transdimenzionální tunel, si bezděky vybere BeiDong. Ačkoli jsme tehdy východ o něco minuli, stejně by stále měli být někde v BeiDongu. Dřív nebo později na ně narazíme.”

You XiaoMo o tom chvíli přemýšlel, než pochopil.

Předtím měl vždycky pocit, že to bylo trochu divné.

Dopadlo to tak, že právě kvůli tomuhle se Dao Yun objevil v jejich prostorové cestě – východ všech byl v BeiDongu.

„Dobrá, pojďme spát. Zítra se tu půjdeme znovu porozhlédnout.” Ling Xiao objal You XiaoMoa a okamžitě si lehl. Měli příliš mnoho práce a i jenom chvilička teď byla vzácná.

Tato noc byla vzácná v tom, že Ling Xiao You XiaoMoa nijak netýral.

Ti dva spali až do úsvitu. Dusot nohou na schodišti nikdy neustal. Zanedlouho se zvenčí ozval jasný a hlasitý hlas Dao Yuna.

„Kolego You, jsi vzhůru?”

You XiaoMoa to okamžitě vzbudilo. Ačkoli se už dřív vzbudil kvůli hluku, vyspal se celkem dobře a probudil se plný energie.

Dao Yun už obsadil stůl v přízemí. Už byl dole, když You XiaoMo a Ling Xiao sešli. Stůl, co zamluvil, byl u okna a bylo od něj jasně vidět na dav na ulici a lidi, co vstoupili do hostince.

Zhruba za hodinu si k nim nakonec pospíšil DuanMu Qing s jedním člověkem.
--------------------------------------------

~ Nový cíl pro naši dvojičku: nasbírat 5 živelných esencí, aby byl Ling Xiao ještě silnější než kdy dřív. Do teď sice všechny válcoval levou zadní, ale něco mi říká, že ve Vyšší říši už to nebude tak jednostranné. ~




1 komentář:

  1. Taky mě hned napadlo, co bude jejich další cíl. Tedy mimo záchranné mise.

    OdpovědětVymazat