čtvrtek 27. ledna 2022

LMW - kapitola 348


Kapitola 348 – Panovačný Hei Tian


You XiaoMo si okamžitě vzpomněl na Chai Juna, z kterého udělali invalidu. Nebylo možné, aby je klan Chai nechal jít poté, co se o tom incidentu dozvěděli. Kdyby nebylo ochrany akademie DaoXin, tento starší z klanu Chai by tu byl mnohem dříve.

Teď tu byl také Duan QiTian, takže tento starší klanu Chai byl ještě obezřetnější. A tak se neodvážil k přímé konfrontaci, ale uchýlil se k tomu, že na ně použil nátlak kultivátora Císařského řádu. No vážně, neměl vůbec žádnou eleganci. Zanedlouho poté dorazili i další dva Ostrovní mistři z ostrova JingHua. Jakmile dorazili, v síni to ztichlo. Jako první lidé uvnitř zahlédli vysokého a svalnatého muže, co měl polovinu tváře zakrytou krátkým vousem. Jeho výraz mu dodával pocit vznešenosti, aniž by se musel uchýlit k hněvu. Na holých ramenech měl tetování štíra, co byl skoro jako živý. Jak vešel dovnitř, následoval jej nezměrný nátlak, kvůli čemuž zůstali všichni bez dechu.

Tohle byl Hřmící Fei Xie. Povídalo se, že jeho schopnosti byly jen o něco menší než u starého Hei Yuna. A kromě toho ta osoba zahalená v černém s vyšívanými plameny byl sám starý Hei Yun. Dokonce i tvář měl zakrytou maskou, byl to jeho typický rys. Nikdo neznal jeho skutečnou tvář, dokonce ani jeho učedníci. Lidé věděli akorát to, že kdykoli přišel, byl oblečený takto. Byl velmi tajnůstkářský, ale nikdo si to netroufl komentovat. Ti dva se usadili. Kromě Duan QiTiana a Velkého staršího tu už byli téměř všichni. Starý Hei Yun jen stěží kdy mluvil, takže úvodní nezávaznou konverzaci vedli víla Fu Rong a Fei Xie. Půl hodiny takto pokračovali v pozdravech, než se dostali k hlavnímu bodu.

Tato schůzka se netýkala Živelné esence. Jelikož ta zemská žíla byla pod Nekonečným mořem, nemohli ji použít jako akademie DaoXin tu svou. Mohli akorát vykopat duchovní drahokamy, ale to znamenalo, že veškeré síly chtěly svůj díl. Duchovní drahokam nebyl jako křišťálové mince. Ačkoli oboje bylo ve Vyšších říších platidlem, jenom duchovní drahokamy mohly pomoci s tréninkem. Křišťálové mince byly jen tak na odiv. Díky jejich testování se zdálo, že zemská žíla pod mořem Přízračného písku nebyla moc malá, ve skutečnosti byla mnohem větší než zemská žíla pod akademií DaoXin.

Takže na tomto setkání byly dva cíle. Jedním bylo vymyslet, jak si rozdělit duchovní drahokamy, a druhým, jak porazit démonické zvíře 10. řádu, co odpočívalo v moři Přízračného písku. Ačkoli tu bylo mnoho kultivátorů Císařského řádu, pověst toho démonického zvířete dalece převyšovala pověst kohokoli z nich. Nedalo se jen tak snadno porazit, zvláště proto, že mělo mnoho silných démonických zvířat a pomocníků. Kdo s ním bude bojovat? Jak s ním budou bojovat? Všechno to byly těžké otázky.

Ale než se vůbec mohli dostat k tomu druhému bodu programu, už ten první způsobil rozhodný rozkol. Každá z přítomných sil, Čtyři velké klany města Yan, top tři síly Nekonečného města a akademie Dao Xin, měla vlastní představu rozdělení. Ale top tři síly chtěly každá 20%, takže akademii DaoXin a Čtyřem velkým klanům zůstalo celkem jen 40%. Což znamenalo, že jejich podílem bude jen 8% pro každého. Bylo to výjimečně nefér, takže Čtyři velké klany byly samozřejmě nespokojené. A ačkoli Yan Fa nic neřekl, bylo očividné, že ani on nebyl spokojený. Jen kvůli této otázce se začali všichni dohadovat, nikdo nebyl ochotný ustoupit.

„Proč nejdřív neprodiskutují tu druhou otázku?” You XiaoMo poslouchal jejich dohadování. Tímhle tempem nebylo třeba ani mluvit o té druhé věci.

„Pokud si nejdřív nerozdělí kořist, jak by spolu mohli v poklidu spolupracovat?” odpověděl Ling Xiao.

„To je pravda, ale copak starý Hei Yun a ostatní nejsou až příliš hamižní? Přece jenom jim Nekonečné moře nepatří a to si říkají o tak velký díl,” mumlal You XiaoMo.

„Jenom malé procento je obrovské jmění. Jelikož jsou tak hamižní, samozřejmě chtějí největší díl. Je to až příliš velká škoda...” Ling Xiao vykroutil rty do zlovolného úsměvu.

You XiaoMo se otočil, aby se ho zeptal, co je „příliš velká škoda”, když se nahoře na obloze ozvaly dva zvuky a ty způsobily, že zvukové vlny zakolísaly. Blížilo se to a blížilo a během sekund to dorazilo nad místo setkání. Všichni vzhlédli a spatřili dva starší. Jeden měl modrou vzorovanou róbu a z celého jeho těla sálal pocit laskavosti, což byla jen přetvářka. Druhý byl zakrytý černou látkou a měl chladné oči a zlomyslný výraz. Ale to nemohlo zakrýt ten znepokojivý nátlak, co s sebou přinesli. Výraz víly Fu Rong a ostatních se okamžitě změnil. Ti dva nebyl nikdo jiný než Velký starší Hei Tian a Duan QiTian. Bylo nečekané, že akademie DaoXin poslala dva silné bojovníky. Ačkoli byl Duan QiTian mág, jeho síla nebylo nic, co by ostatním dodávalo na klidu. Byl dokonce ještě nad normálními kultivátory Císařského řádu. U Hei Tiana se samozřejmě povídalo, že jeho síla byla jen o něco málo níž než u ředitele akademie. Nebyl tu nikdo, kdo by nad těmi dvěma mohl vyhrát.

„Akademie DaoXin chce 30%,” řekl Hei Tian, zatímco se vznášel ve vzduchu, ruce měl za zády a sálala z něj aura síly. Svýma černočernýma očima se letmo podíval po víle Fu Rong a ostatních a také po Čtyřech velkých klanech. Jen co promluvil, přes celou oblast se přelila vlna ticha. Dokonce i víla Fu Rong odvedla svůj díl práce a řekla si o 20%, ale Hei Tian zašel ještě dál a přímo si řekl o 30%, aniž by něco udělal. You XiaoMo si zakryl ústa rukama a vzrušeně zašeptal: „Velký starší je tak skvělý!”

Když se prvně setkal s Velkým starším, myslel si, že to je chladný člověk, ale nemyslel si, že dovedl být také takto skvělý. Prostě jen tak zčistajasna spustil takovou bombu. Jen co ho Gao Yang zaslechl, bezděky se zasmál. „Tohle nic není. Velký starší je prostě takový. Když nepožádal o 40%, dá se to považovat za to, že se držel zpátky.”

Čtyři velké klany neřekly ani slovo a akorát potřásly hlavou. Všichni už s Hei Tianem měli co do činění. Pokud řekl, že chtěl 30%, pak těch 30% dostane. Pokud s ním někdo nesouhlasil, pak ho bude mlátit do té doby, než bude souhlasit. Taková byla realita!

A nejenom to, učedníci jejich klanu se jednoho dne zapíší na akademii DaoXin. I když si Hei Tian řekne o 30%, ve skutečnosti jim to na zisku neubere. Čtyři velké klany stále mohly získat 10%, takže kvůli tomu Hei Tiana nemuseli urážet. Ale pro vílu Fu Rong a ostatní tři to bylo něco jiného. Z 20% na 10%. Těch 10% se nedalo podcenit, neboť by to jejich moc vyneslo na další úroveň a oni by vychovali silnější kultivátory.

Víla Fu Rong promluvila jako první: „Hei Tiane, nežádáš trochu moc? Je tu osm klanů, ale ty sám chceš 30%. Nemyslíš si, že zacházíš příliš daleko? S tím nemůžu souhlasit.”

„Také nesouhlasím,” řekl Fei Xie vážně.

„Tomuto starému muži to nevadí,” ozval se překvapivě chladný chraplavý hlas. Víla Fu Rong a Fei Xie se šokem otočili na staršího Hei Yuna. Nemohli uvěřit, co mu to vyšlo z úst. Tváře jim potemněly. I kdyby ti dva bez Hei Yuna spolupracovali, měli méně než 30% šanci na výhru.

Hei Tian se pár sekund díval na staršího Hei Yuna a pak přesunul pohled na vílu Fu Rong a Fei Xiea. „Dám vám šanci. Pokud nade mnou vyhrajete, akademie DaoXin vám dá 10%.” To působilo jako úžasná nabídka, ale ani víla Fu Rong, ani Fei Xie nebyli hloupí. Pokud teď tady dojdou zranění, nezotaví se včas na to, aby mohli bojovat o Živelnou esenci. Nechtěli riskovat velkou cenu kvůli malým výhodám. Když si to ti dva uvědomili, mohli se akorát naštvaně posadit. Akademie DaoXin dostala 30%, aniž by prolila krev.

Nebylo divu, že byli první dva z osmi vůdců, vykřikl v duchu You XiaoMo.

Když se vypořádali s prvním problémem, schůzka se konečně dostala do druhé fáze. Jelikož tu byla jenom jedna Živelná esence, došli k závěru, že kdo první přijde, ten si ji vezme. A jako poslední bylo to démonické zvíře 10. řádu z moře Přízračného písku. Ačkoli bylo silné, oni měli devět kultivátorů Císařského řádu, bude snadné se s ním vypořádat. Ale otázkou bylo, kdo se s ním vypořádá? Z boje s démonickým zvířetem 10. řádu nevyjde nikdo bez zranění. Ale pokud dojdou zranění, oslabí to jejich šance na získání Živelné esence. A to nechtěla ani jedna strana.

„Akademie DaoXin si řekla o 30%. Mám za to, že Velký starší Hei Tian by měl přispět za tento velký díl, souhlasíte?” Víla Fu Rong vůči němu stále cítila zášť kvůli tomu dřívějšímu incidentu, a tak ho nemohla nechat jen tak.

Jak domluvila, okamžitě se ozvaly souhlasné hlasy. Dokonce i od Čtyř velkých klanů. Mysleli na to samé, co Fu Rong. A nejenom to, Hei Tian byl mnohem silnější než Duan QiTian, takže když bude Hei Tian mimo, měli větší šanci na výhru.

Za hodinu se konečně domluvili. Hei Tian bude bojovat s démonickým zvířetem 10. řádu, zatímco ostatní budou bojovat s jeho pomocníky. Zdálo se, že z toho vyšli lépe, ale ve skutečnosti to tak nebylo, neboť to démonické zvíře si shromáždilo silné bojovníky.

You XiaoMo překvapivě zjistil, že stařík od samého začátku nepromluvil ani slovo. Tvářil se zachmuřeně a You XiaoMo nedokázal říct, co si myslel. Podle toho jeho vzezření to byla jeho druhá osobnost. Když se schůzka rozpustila, You XiaoMo chvíli váhal, než ho šel spolu s Ling Xiaoem vyhledat.
--------------------------------------------

~ Příště Duan QiTian, mistře, chyběl jsi nám! ~



2 komentáře:

  1. Uááá, kapitola navíc - to je... 💖💖💖. Jsem zvědavá na pokračování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není navíc - jakso jsem zapomněla, že jsem si jí včera nestihla prečíst 😇

      Vymazat