čtvrtek 6. ledna 2022

LMW - kapitola 342


Kapitola 342 – Známý člověk


Byl to rok, co naposledy přišli do budovy XianJi.

Když se lidé dozvěděli o tom rozruchu z incidentu, mnoho spěchalo k Nekonečnému moři. Prodeje map Nekonečného moře byly dalece za normálním prodejem, neboť Nekonečné moře bylo až příliš rozlehlé.

Mapa z budovy XianJi byla nejucelenější a nejpodrobnější mapa ve městě Yan a také tam mohli získat informace o tom, odkud ta zemská žíla pocházela. Ale bylo to strašně drahé.

Velkolepá budova XianJi byla plná lidí a byl tam hluk jako na trhu s jídlem.

You XiaoMo a Ling Xiao se vtlačili dovnitř, až konečně spatřili obrovskou obrazovku v síni. Na obrazovce bylo zobrazených mnoho zpráv. Bylo tam velké množství informací ohledně toho incidentu v Nekonečném moři, neboť tyto informace v poslední době velmi kolovaly.

You XiaoMo se na ty zprávy pečlivě podíval. Existovalo pět druhů map Nekonečného moře a ceny se lišily.

První druh byl nesmírně drahý, bylo na ni třeba 50 tisíc křišťálových mincí. Ta cena byla tak vysoká, že to bylo absurdní, a ta mapa nebyla moc komplexní. Bylo tam vyznačeno jen 70% území Nekonečného moře. Co se týkalo těch zbývajících 30%, dokonce ani budova XianJi ji nedokázala naprosto zmapovat.

Cena za druhý a třetí druh byla 30 a 10 tisíc křišťálových mincí v tomto pořadí.

You XiaoMo tyto tři druhy hned pominul. Znovu zakusil pocit nedostatku peněz, neboť celkem měl u sebe ani ne 10 tisíc.

Nakonec si vybral čtvrtý druh mapy, co stál 5 tisíc křišťálových mincí. Tento nákup mu také náhodou vyprázdnil veškeré jmění.

Když You XiaoMo vyšel ze síně XianJi, zatřepal svým měšcem. Teď byl vážně na mizině.

Když Ling Xiao spatřil jeho zarmoucený výraz, řekl: „Pořád máš u sebe magické pilulky?”

You XiaoMo po něm střelil obviňujícím pohledem: „Všechny jsi je snědl, takže mi moc nezbývá.” Ale i kdyby měl pilulky, nebyl připravený se na ně spoléhat, aby si vydělal peníze.

Ling Xiao si uvědomil, že spravedlnost neměl na své straně.

You XiaoMo si najednou vzpomněl na jeden problém a zastavil se. Ling Xiao zpozoroval toto jeho podivné počínání. „Copak?”

You XiaoMo odpověděl: „Už nemám křišťálové mince. Nemůžeme jet transportačním kruhem nebo na Obrovském ohnivém ptákovi. Nemůžeme jít do obchodní čtvrti a nemáme ani jak koupit magické byliny.”

Ling Xiao se odmlčel. „Je tu obchodní oblast. Pojďme se tam podívat.”

Obchodní oblast a obchodní čtvrť bylo něco jiného, neboť v obchodní oblasti se obchodovalo hlavně pomocí směny zboží. Ale člověk tu mohl obchodovat i s pomocí křišťálových mincí. Ty se používaly na směnu předmětů relativně malé hodnoty. Ti dva se procházeli tou oblastí a pak se nakonec rozhodli rozložit si v koutku stánek.

You XiaoMo ze své dimenze nejprve vytáhl cár látky a rozložil ji na zemi. Zrovna když ostatní předpokládali, že chtěl užuž vytáhnout nějaké předměty k nabídnutí, stáhl Ling Xiaa k sobě, aby se posadil. Pak z dimenze vytáhl dvě průhledné nefritové nádoby. V jedné byl stonek magické byliny 8. řádu a v druhé magické byliny 7. řádu. A pak ty nefritové nádoby položil na holou zem...

Všem, co tuto scénu sledovali, neustále cukalo v ústech. Když si člověk na zem rozložil prostou látku, normálně to bylo proto, aby na ni položil svůj cenný předmět. Ale tenhle chlápek to místo toho udělal naopak.

You XiaoMo si nebyl vědom toho, co si ostatní mysleli, neboť to bylo poprvé, co si tu otevřel stánek. Ze začátku rozhodně nebude mít moc zákazníků. Aby zákazníky přilákal, udělal malý nápis a postavil ho stranou. Na tom nápisu bylo napsáno – magické byliny vysokého řád, přijímáme jenom křišťálové mince! Všichni, co se na You XiaoMoa dívali, se na něj najednou dívali jako na hlupáka. Magické byliny 7. a 8. řádu byly velmi drahé. Prodejci si obecně volili je směnit za něco jiného, neboť křišťálové mince nedokázaly přesně změřit jejich skutečnou hodnotu. A kromě toho křišťálové mince se daly vydělat kdykoli. A magické byliny vysokého řádu nebyly dostupné neustále.

Takže největším rozdílem mezi těmi dvěma věcmi bylo to, že magické byliny neměly na trhu žádnou konkrétní cenu. A opravdu, tento tah byl super efektivní! Zanedlouho dorazil jeden zákazník po druhém. Ale většina sem přišla jen ze zvědavosti. Mezi těmi lidmi bylo jen pár, co měli peníze. A i když měli peníze, nemohli si to ani dovolit, neboť You XiaoMo nacenil byliny na 30 a 50 tisíc. Tuto cenu si prostě mnoho z nich nemohlo dovolit! A i když tam ten stánek měli rozložený od rána do poledne, stále ještě nenarazili na zákazníka s tak naducanými kapsami.

„Chceš si udělat přestávku?” zeptal se Ling Xiao, zatímco si bradu podložil jednou rukou a podíval se na perličky potu, co měl You XiaoMo na čele.

„Ne!” You XiaoMo pevně potřásl hlavou.

„Potíš se.” Ling Xiao se toho problému dotkl jen tak zlehka.

„To nic, pořád to zvládám.” Bylo by divné, kdyby se nepotil, když byli celé dopoledne pod žhnoucím sluncem. Když obstarával stánek na akademii DaoXin, byl tam stín z budov okolo. A proto bylo tohle poprvé, kdy si svůj stánek založil pod žhnoucím sluncem. Ale stejně dokázal tuto úroveň nepohodlí snést.

Ling Xiao ledabyle prohlásil: „To tě nenapadlo, abys použil svou duchovní moc na zakrytí slunce?”

You XiaoMo na sekundu zakusil falešnou smrt. „... ...Duchovní moc se dá použít na vykrytí slunce?”

Ling Xiao odpověděl: „Přesněji to není zakrytí slunce. Když celé své tělo obklopíš duchovní mocí, dokážeš ustát horko slunce a nebude ti moc vedro.” Takže takhle řečeno měl všude s sebou klimatizaci, akorát si toho nebyl vědom?

You XiaoMo na chvíli umlkl. „Proč jsi mi to neřekl dřív?”

Ling Xiao po něm střelil pohledem. „Jen jsem si nemyslel, že máš vlastně negativní hodnotu IQ.”

You XiaoMo: „... ...” Proč měl pocit, že na to nedokázal nic namítnout?

Ling Xiao se na něj zahloubaně podíval. Proč mu pořád přišel jako hlupák, i když už to bylo pár let? Ale Ling Xiao musel uznat, že tohle bylo také jedno z jeho kouzel.

Jistá osoba, co You XiaoMoa často šikanovala, dala najevo svou radost. You XiaoMo, co utrpěl úder, na to nezareagoval. Každopádně na to byl zvyklý. Když provedl ten známý počin, kdy celé své tělo zavinul do duchovní moci, okamžitě pocítil chládek a uvolnil se, když ho od hlavy až k patě prosytil nepatrný chlad. Bylo to, jako kdyby to slunce nad hlavou neexistovalo.

Čas plynul bleskem a o nevidět se blížil soumrak. A jejich stánek konečně uvítal bohatého... známého člověka.

Stříbrné dlouhé vlasy, co byly nezvyklé a nápadné a upoutávaly větší pozornost než Ling Xiaova obří maska. Tyto vlasy lemovaly výjimečně pohlednou tvář. Nebyl to nikdo jiný než Yin Ge. Ačkoli nevěděli proč, také sem zaběhl. Když je Yin Ge spatřil, v očích mu problýskl náznak překvapení, ale zase stejně rychle zmizel.

S ledabylým vzezřením k nim přišel. „Za kolik prodáváte Tvaroměnnou bylinu?”

Když You XiaoMo viděl, že nebyl připravený mluvit o „starých časech”, prostě prohlásil: „Třicet tisíc křišťálových mincí.”

You XiaoMo se bál, že by si Yin Ge mohl myslet, že to bylo ve zlatých mincích, a tak obzvláště zdůraznil ta poslední dvě slova. Ačkoli bylo nepravděpodobné, že by k takové chybě došlo. Yin Ge jim přímočaře zaplatil křišťálovými mincemi a pak si vzal Tvaroměnnou bylinu a odkráčel.

You XiaoMo se díval na jeho vzdalující se záda. „Ling Xiao, kvůli čemu si myslíš, že Yin Ge kupuje Tvaroměnnou bylinu? Má nějaké smluvené démonické zvíře?”

Ling Xiao lhostejně odpověděl: „Kdo ví? Možná to koupil pro někoho jiného.”

Při pozření Tvaroměnné byliny vysokého řádu byla šance na úspěšnou změnu podoby více než 85%. Obecně řečeno pokud řád démonického zvířete nebyl tak podřadný, že by jej velice nenáviděli jak lidé, tak Nebesa, většina se jich dokázala úspěšně proměnit. You XiaoMo měl pocit, že zdánlivě zrovna získal nepatrný vhled, ale v mžiku se ten pocit vypařil. Poté, co prodali magickou bylinu 7. řádu a viděli v obchodním oblasti méně a méně lidí, se You XiaoMo rozhodl, že stánek zabalí, neboť bylo nepravděpodobné, že by přišlo víc zákazníků.

Na noc zůstali v nedalekém hostinci. Druhého dne si pospíšili do obchodní čtvrti. 30 tisíc křišťálových mincí možná vypadalo jako velká suma, ale rozhodně by jim to nevydrželo dlouho. Aby se vyhnuli tomu, co se stalo včera, rozhodl se využít této příležitosti a prodat pár dalších magických bylin. Ceny síně XianJi za novinky ohledně podzemní zemské žíly v Nekonečném moři byly příliš vysoké. Nemohl si to dovolit, a tak to vzdal.

Když You XiaoMo vyšel z Pavilonu magických bylin, měšec u pasu měl těžší o dalších zhruba 20 tisíc křišťálových mincí. Původně měl v plánu směnit víc mincí, ale Ling Xiao jej zarazil. Řekl mu, že by měl se směnou bylin za mince počkat, dokud to nebude potřebovat. Neboť kdyby měli příliš, možná je všechny nevyužijí. You XiaoMo o této větě celou cestu přemýšlel. A teprve když dorazili k transportačnímu bodu, na to přišel.

„Už vím! Řekl jsi, že pro to nebudeme mít využití, to říkáš, že ve Vyšší říši se k placení nepoužívají křišťálové mince?” zeptal se You XiaoMo poté, co vzrušeně přiběhl k Ling Xiaovi.

Ling Xiao se usmál. „Správně.”

You XiaoMoa jeho odpověď očividně neuspokojila a trochu si postěžoval: „Proč jsi...”

Ling Xiao: „Proč jsem co?”

You XiaoMo to znovu zvážil a spolkl tu větu: „Proč se nechvástáš mou chytrostí?” Kdyby to řekl nahlas, měl pocit, že by se Nebe a země staly svědkem, jak jím bude opovrhovat.

You XiaoMo se se záští zeptal: „Takže jaká měna se používá ve Vyšší říši?”

Ling Xiao se hluboce usmál. „Duchovní drahokamy.”

You XiaoMoa to na okamžik překvapilo. „To myslíš vážně?” Po mnohých obtížích konečně získal duchovní drahokam. A když si pomyslel, že to vlastně byla měna v oběhu ve Vyšší říši... Ling Xiao v tom tématu nepokračoval a beze slova odkráčel k transportačnímu bodu. You XiaoMo ho rychle dohnal.

Situace v transportační zóně byla jiná než dřív. V minulosti jej střídavě hlídaly Čtyři velké klany města Yan. Kvůli tomu nedávnému incidentu v Nekonečném moři se Čtyři velké klany rozhodly naverbovat schopné lidi právě pomoci transportačního bodu, a tak odděleně vysílali svoje lidi, aby střežili a bránili transportační bod.

Jakmile ti dva vešli dovnitř, okamžitě spatřili čtyři registrační místa. Kdo měl zájem, mohl se jít zaregistrovat a měl také nárok na odměnu. You XiaoMo zjistil, že největší odměnu dával klan Teng. Ti najímali jenom kultivátory, co byli ve vyšším než Duchovním řádu. Odměna se vyplácela v magických pilulkách a magických bylinách. Pokud byl člověk kultivátorem Královského řádu, dalo se o odměně vyjednávat.
--------------------------------------------

~ Taková soukromá klimatizace by se mi taky hodila... Síň/budova XianJi - mám takové neblahé tušení, že jsem to při první návštěvě přeložila jinak... no, ale jsem strašně líná si to vyhledat. A pokud jste zmatení, proč byl YXM tak deprimovaný, že neměl peníze... město Yan je tak rozlehlé, že z jednoho konce na druhé je třeba použít nějakého dopravního prostředku. Který je samozřejmě placený. ~


2 komentáře:

  1. Byl deprimovaný, protože je to škrt 😁.
    No, napadá mě pro koho Yin Ge koupil tu rostlinu 🤭.
    Děkuji a těším se na další díl.

    OdpovědětVymazat
  2. Tusila jsem to, ale ty informace o ruznych kvalitach bylin vyuziju :) . Ted o tom ctu v knize o pouziti nasich bylin v cinske medicine. Parada!!!!

    OdpovědětVymazat