pondělí 3. ledna 2022

LMW - kapitola 341


Kapitola 341 – Nekonečné moře


Když se You XiaoMo a Ling Xiao dostali do vesnice HeiYin, uplynuly už čtyři dny. Vesnice HeiYin byla stejná jako dřív. Pořád to bylo hrozné místo, jak čekali, ale zdálo se, že to bylo horší, než když přišli poprvé. Bylo to hlavně kvůli lidem, co vstupovali a odcházeli z vesnice.

You XiaoMo si jasně vzpomínal na předchozí události, obzvláště u teleportační zóny, neboť to bylo poprvé, co tu byli.

Předtím šli na náměstí Obrovských ohnivých ptáků. Teleportační zóna byla hned vedle a dokonce i během denní špičky tak nebyl takový dav, aby tam nebylo místo k stání. A kromě toho copak transportační kruh nebyl velmi drahý? Tak proč tu bylo tak narváno? Bylo tu moře černých vlasů, těl, co do sebe navzájem narážela... a nesnesitelný puch potu.

You XiaoMo si zakryl nos. Začínal trochu trpět závratí a oči se mu rozostřovaly. Ling Xiao na tom nebyl o nic lépe, neboť byl trochu posedlý čistotou. Zanedlouho poté oba odkráčeli z transportační zóny. Ačkoli se mohli protlačit skrz, ten puch byl až příliš silný. A navíc jim přišlo, že na tom bylo něco špatně, když tam byl takový dav.

You XiaoMo si nebyl jistý, co dělat, a tak se podíval po Ling Xiaovi a zeptal se: „Co teď?”

Bylo tam tolik lidí. Kdyby se postavili do řady, bůh ví, jak dlouho by tam stáli. Možná jim zbývalo půl měsíce, ale nemohli tady tak mrhat časem.

Ling Xiao sklopil pohled. „Zdá se, že se stalo něco velkého.”

„Co?”

„Nevím. Poptejme se tu a brzy se to dozvíme,” odpověděl Ling Xiao.

Když už byla řeč o zjišťování informací, nejlepšími místy k tomu určenými byly hostince, restaurace a další. Za dávných dob byl i nevěstinec výtečným informačním centrem, ale You XiaoMo už dávno zjistil, že na tomto světě zdánlivě žádné nebyly.

Ti dva si rychle našli restauraci nedaleko transportační zóny. Ve městě Yan by se ta restaurace dala v tom nejlepším případě považovat za průměrnou, ale na takovém zločinném místě jako vesnice HeiYin to bylo celkem slušné.

Když dorazili, restaurace už byla plná lidí. Naštěstí byla dost velká a zrovna když přišli, lidé od jednoho stolu zrovna zaplatili a odešli. You XiaoMo se okamžitě vrhl vpřed a zabral si ten prázdný stůl, zatímco ostatní se stejnými úmysly svou šanci promarnili a závistivě skřípali zuby.

You XiaoMo se na ně usmál.

A co že máte tolik lidí! Stejně nejste tak rychlí jako já, škoda!

„Hej, spratku, zvedni se!” zakřičel na něj vysoký, rozložitý muž vyburcovaný jeho oslnivým úsměvem. Ten muž se cítil ukřivděně a rozhodně to nechtěl nechat jen tak. Přišel k You XiaoMovi a udeřil do stolu dlaní.

„Ne!” You XiaoMo to prostě odmítl.

Rozložitý muž si vyhrnul rukávy a zapumpoval svými masitými pažemi.

„Řekni to ještě jednou.”

„Odpověď bude stejná bez ohledu na to, kolikrát to řeknu,” usmál se You XiaoMo.

Lidé kolem si jich začínali všímat, takže měli publikum. Pěstní rvačky, co vzešly ze slovní provokace, byly ve vesnici HeiYin normou.

V očích rozložitého muže problýskl úmysl zabíjet.

„Ty spratku! Splním ti to tvoje přání zemřít, když jsi odmítl moji nejlaskavější nabídku!”

Zpoza toho muže se ozval lenivý, podrážděný hlas: „Komu chceš to přání splnit?”

Ten muž šokem poskočil. Spatřil muže v bílém s otřesnou maskou na tváři, co měl neuvěřitelnou přítomnost.

Ten rozložitý muž najednou čelil muži, co se za ním najednou objevil, aniž by si ho všiml. Nebyl žádný naivní hlupák. Už dokázal odhadnout, že ten muž byl silnější než on.

A kromě toho lidé ve vesnici HeiYin byli všichni přikrčení tygři a skrytí draci. Kdokoli na ulici mohl být snadno mocným člověkem, co se ještě neodhalil.

„Ling Xiao! Pojď si sem sednout!” You XiaoMo se usmál a pokynul Ling Xiaovi k sobě.

Ling Xiao vytrčil prst a přitlačil jím druhému muži na rameno, byť se zhnusenou tváří. Ten muž se rychle posadil na židli, jako kdyby tak učinil svolně. Jenom ten rozložitý muž věděl, jak drtivou sílu ten prst vyvíjel na jeho rameno. Oděv už měl na zádech promáčený potem.

You XiaoMo se ho překvapeně dotazoval: „Co to děláš?”

„Není to každý den, aby se ti někdo nabídl. Stejně dobře ho můžeme co nejlépe využít.” Ling Xiao se posadil.

You XiaoMo přesunul pohled k tomu rozložitému muži, co se orosil studeným potem.

Uchechtl se. „Máš pravdu, to je od tebe chytré! Takhle už nemusíme pátrat po lidech!”

„To proto, že ty jsi až příliš hloupý,” dodal Ling Xiao ledabyle.

You XiaoMo protočil očima. Ling Xiao vážně neměl smilování.

„Co chcete?” zakřičel rozložitý muž. Snažil se chovat se statečně, ale nedařilo se mu to, neboť bojácně pokukoval po Ling Xiaovi. Jeho společníci už utekli. Jelikož byl v jejich skupině nejsilnější, ostatní měli pocit, že neměli šanci na výhru, pokud ani rozložitý muž nemohl Ling Xiaa porazit. Publikum mělo pocit, že je oklamali. Nebylo tu nic k vidění.

„Nic moc. Jen nám odpověz na pár otázek a my tě necháme jít,” řekl You XiaoMo.

„Na jaké otázky?”

„Co je dneska za den? Proč je v transportační zóně tolik lidí?”

Rozložitý muž si vydechl úlevou. Takže se to týkalo tohohle.

Nebylo to žádným tajemstvím, věděla o tom celá vesnice HeiYin.

„Je to takhle. Před deseti dny z Nekonečného moře dorazila šokující novina. Ta novina se rozšířila široko daleko a lidé přímo dychtí tam jít a podívat se na to. Gigantický ohnivý pták je příliš pomalý a než by se tam dostal, už by mohlo být po všem.”

„Jaká novina?” zeptal se You XiaoMo.

Ten název Nekonečné moře mu přišlo povědomé.

„Povídá se, že se tam objevila Živelná esence.”

You XiaoMo párkrát zamrkal, než zpracoval, co ten muž řekl. „Co tím přesně myslíš?”

Rozložitý muž to obezřetně vysvětlil: „Upřímně řečeno si sám nejsem moc jistý. Já jen vím, že někdo pod Nekonečným mořem objevil podzemní zemskou žílu. Slyšel jsem, jak si lidé povídají, že by ta podzemní zemská žíla mohla být větší než ta na akademii DaoXin.” Nebylo žádným tajemstvím, že akademie DaoXin stála na zemské žíle, ale lidé se o tom jen stěží zmiňovali.

„Takže?”

„Také jsem slyšel, že už tam vyrazily supersíly ze Severu.”

Poté, co odešli, objevili zemskou žílu, co byla větší než ta na akademii DaoXin?! Uplynulo už deset dní, už si ji někdo uzmul? You XiaoMo měl ty starosti napsané na čele.

„Nekonečné moře není žádné obyčejné místo, že?” zeptal se Ling Xiao klidně.

Měl lepší paměť než You XiaoMo. Když se ten rozložitý muž zmínil o Nekonečném moři, okamžitě si vzpomněl na lidi ze sekty Létající Ryby, co zachránili během Zkoušek. Ten člověk jménem Zhou Lin se o Nekonečném moři zmínil.

Ten rozložitý muž okamžitě odpověděl: „Ano. Nekonečné moře je velmi širé a neuvěřitelně nebezpečné. Zatímco někdo potvrdil, že je tam pod mořem zemská žíla, přesná lokace není jasná.”

You XiaoMovi se rozzářily oči. Že lokace nebyla jasná, znamenalo, že ještě stále měli šanci. Živelná esence byla obrovským pokušením, ale byla jenom jedna. Někteří lidé, co věděli, že se jim nedostávalo moci, budou mít spadeno na duchovní drahokam. A pokud ta zemská žíla byla velká, pak tam bude spoustu duchovních drahokamů.

You XiaoMo si mohl být více méně jistý, že se všechny mocné klany a silní jedinci na světě LongXiang řítili k Nekonečnému moři, jen co se o té novině doslechli.

„Ling Xiao, hned tam pojďme,” vykřikl You XiaoMo vzrušeně.

„Uklidni se. I když lidský kultivátor odhalil existenci zemské žíly, rozhodně se za tak krátkou dobu nemůže vydat do Nekonečného moře nikam daleko. Nezáleží, jestli se tam vydáme o pár dní dřív nebo později.”

Ling Xiao vůbec nespěchal.

„Správně, Nekonečné moře je plné démonických zvířat. Pokud si toho dokázal všimnout člověk, pak si toho všimla i mocná démonická zvířata, co žijí v Nekonečném moři. Pokud lidé chtějí jít pátrat v Nekonečném moři, jejich největším nepřítelem budou démonická zvířata v moři,” dodal rozložitý muž.

Ling Xiaa jeho odpověď velmi uspokojila, a tak ho velkoryse nechal jít. Ten muž okamžitě vypadl.

You XiaoMo objednal něco k jídlu a když dojedli, odešli.

Transportační zóna byla ve stejném stavu jako ráno. Dokonce i po pár hodinách bylo to místo našlapané. Povídalo se, že za peníze člověk přiměje ke službě i ducha, a tak se You XiaoMo neochotně rozloučil s pár Křišťálovými mincemi, aby mohl ještě ten den odejít teleportačním portálem.

Na takovou krátkou vzdálenost utratil téměř dvě stě křišťálových mincí! Ten člověk, co měl na starosti transportační zónu, vážně věděl, jak z něj sedřít kůži a využít situace k velkému zisku.

Situace ve městě Yan byla stejná jako ve vesnici HeiYin. Byl tam větší provoz než normálně, neboť město Yan bylo jedinou cestou k Nekonečnému moři.

Jak kráčeli po ulici, viděli davy lidí, co kolem nich svižně procházeli. A tak You XiaoMo zrychlil tempo, aby dohnal Ling Xiaa.

„Ling Xiao, vrátíme se nejdřív na akademii DaoXin nebo zamíříme rovnou do Nekonečného moře?”

„Půjdeme do Nekonečného moře. Pořád máme deset dní volna. Pokud se vrátíme, možná už nebudeme moct jít ven.”

Zatímco nejlepší desítka v Oddělení A byla možná silná, v porovnání s těmi ostřílenými jedinci, co už se před mnoha lety proslavili, nic nebyli. A proto byla přinejmenším 50% šance, že je akademie nenechá jít.

„Tak pojďme.” You XiaoMo objal Ling Xiaovu paži a vesele ho táhl s sebou.

Ling Xiao přitlačil ruku You XiaoMovi na hlavu. „Hlupáku, víš, kudy se jde k Nekonečnému moři? Víš, jak se tam dostat?”

You XiaoMo chvíli mlčel a pak promluvil: „...Není to prostě na sever?”

Ling Xiao mu věnoval pohled. „Ano, je to na nejsevernějším výběžku. Ale Nekonečné moře je tak širé, že se táhne na východ i západ. Víš, kde se lidští kultivátoři shromažďují?”

You XiaoMo se rozpačitě zasmál. „Co kdybychom si teď šli koupit mapu a zjistili, kde je transportační kruh do Nekonečného moře?”

„Dobře.”
--------------------------------------------

~ Přikrčení tygři a skrytí draci = další úžasná čínská metafora. Tygr i drak jsou silné bytosti a když jsou přikrčení (tedy v podrostu) nebo skrytí, tak o nich nikdo neví. ~ 

~ Živelná esence! Když před x kapitolami zmínili, že akademie DaoXin by na obnovu zemské žíly potřebovala Živelnou esenci, bylo celkem jasné, že se dřív nebo později objeví! ~


5 komentářů: