pondělí 17. ledna 2022

LMW - kapitola 345


Kapitola 345 - „Náhodné setkání”


Využít krize k osobnímu prospěchu byla schopnost!

Druhého dne se You XiaoMo a Ling Xiao převlékli do svého původního oděvu. Naschvál odešli z restaurace dříve než BaiLi TianYi, aby se mohli zatoulat k předem určenému místu setkání a připravit si tam to pozdější náhodné setkání. Bylo to, jako kdyby byli notoričtí stalkeři. You XiaoMo se cítil obzvláště provinile.

Ale po chvilce chůze začal You XiaoMo místo pronásledování nakupovat. Nekonečné město se vyvíjelo jinak než město Yan. Svoji ekonomiku začali rozvíjet na mořských plodech a do teď se to nezměnilo. A tak měla většina zboží, co se prodávalo ve městě, spojitost s vodními stvořeními, co prodlévala v hloubkách Nekonečného moře. Z veškerých jejich prodejů zabíralo jídlo z mořských plodů 70%, zatímco zbytek nalovili v horách.

Za hodinu oba zamířili k velkému přístavu. Odhadovali, že tam BaiLi TianYi a jeho skupina zamíří. Rybáři z Nekonečného města tam už byli od brzkého rána, rozkládali své stánky a na ně kořist k prodeji. Plody moře prodávali většinou obyčejní lidé, zatímco lidé, co vyplouvali na moře, aby chytili démonická zvířata, byli jasně kultivátoři s výjimkou pár mágů. Kvůli nedávnému incidentu ohledně zemské žíly na moře vyplouvalo víc a víc lidí. A to mělo více méně vliv na ty, co chytali démonická zvířata z moře ke své obživě.

„Žijí v Nekonečném moři poloviční démonická zvířata jako vodní démoni?” You XiaoMo po cestě zjistil, že tu bylo spoustu vodních démonických zvířat. Většinu ani ve svém svitku neviděl. Bezděky pomyslel na vodního démona, co žil na Mělkém břehu. Vodní démoni také působili jako ten druh démonického zvířete, co trávil život pod vodou.

„Ne, vodní démoni mohou přežít jen ve zmrzlých jezerech, co jsou stará deset tisíc let a co v sobě mají ledový jed,” vysvětlil Ling Xiao. „Vodní démoni jsou velmi nakažlivý druh. I kdyby v Nekonečném moři byli, brzy by je vyhladili silní bojovníci z této oblasti.”

You XiaoMo se rozhlédl. Nezaujalo ho nic z toho, co se prodávalo v přístavu. Ve stáncích se obecně nedali najít démonická zvířata vysokého a středního řádu. You XiaoMo najednou zatahal Ling Xiaa za rukáv. „Myslíš, že se můžu provázat s vodním démonickým zvířetem?”

Ling Xiao se po něm úkosem podíval. „Které z démonických zvířat, s kterými jsi uzavřel úmluvu, neumí plavat?” Obzvláště PiQiu a MaoQiu se každý den bavili v jezeře. Měl za to, že by ani nebyl problém je přimět, aby na vodě tančili.

You XiaoMo jeho škádlení ignoroval a okamžitě ho začal opravovat: „Myslel jsem tím démonická zvířata, co žijí ve vodě. V budoucnu by bylo snazší jít na místa s oceánem.”

„Tak s tím něco uděláme, až na to přijde,” odpověděl Ling Xiao.

„You XiaoMo, kolego Lingu?” zavolal za nimi překvapený hlas.

You XiaoMo sebou trhl, jak se vzpamatoval. Nevědomky zapomněl, proč sem vůbec přišel. Byl tak pohroužený do nakupování, že je místo toho jako první našel BaiLi TianYi.

You XiaoMo se otočil a jasně se usmál.

„Jaká náhoda! Co tady... ach?” Pozdravil je, ale uprostřed řeči zmlkl, když ho Ling Xiao jemně štípl do pasu.

„Cože?” BaiLi TianYi mírně pozvedl obočí.

You XiaoMo honem odpleskl Ling Xiaovu ruku a odpověděl: „Nic, jen jsem divný. Co tu děláte?”

Zezadu bylo slyšet Gao Yangův hlasitý smích.

„Kdybychom sem nepřišli, jak bychom věděli, že jste sem přišli o svém volnu? Ale nečekal jsem, že se vrátíte tak brzy. Vlastně jste přišli právě včas.”

Akademie DaoXin vážně nijak neomezovala pohyb svých studentů. Lidé, co chtěli využít příležitosti k tréninku a levelování, se mohli prostě zapsat. A Gao Yanga a jeho skupinu tato vzácná příležitost lákala, a tak přišli. A kráčeli k nim i Yin Ge a ostatní. Nepatrně kývl hlavou na znamení toho, že You XiaoMoa a Ling Xiaa uznal.

An XinRui měla oči upřené na Yin Geovi, zatímco Chen Zhao – první na seznamu stovky nejsilnějších mágů – měl oči jenom pro ni. Ani jeden z nich nepromluvil.

You XiaoMoa překvapilo, když si uvědomil, že ve skupině pár lidí chybělo. Zeptal se: „Akademie sem poslala jenom vás?”

Gao Yang nerozpoznal, co tím myslel, a odpověděl: „Nejenom nás. Mistr a pár starších sem přivedou ostatní a setkají se s námi. Pak tu jsou ještě další spolužáci, ale ti mají být jinde.”

You XiaoMo chápavě přikývl. Věděl, že zemská žíla Akademie už dosahovala svého limitu, takže získat Živelnou esenci bylo absolutně nezbytné. Aby se zajistilo, že si Akademie zajistí Živelnou esenci, vložil se do toho sám Yan Fa. Co se týkalo těch dalších spolužáků, pravděpodobně to byli Teng ZiXin a ostatní. Pravděpodobně mířili k vlastním klanům. Což bylo dobře, protože jim později nebudou muset čelit.

Po tom „náhodném setkání” se You XiaoMo a Ling Xiao přidali ke zbytku skupiny. Gao Yang a jeho skupina byli odhodlaní trénovat, neboť ti, co soupeřili o Živelnou esenci, byli přinejmenším v Císařském řádu a výše. Kdyby s těmi supersílami měli soupeřit se svou nynější úrovní kultivace, nebylo pochyb o tom, že by je ony supersíly v mžiku rozdrtili. Aby se zabránilo zbytečným úmrtím, Yan Fa je varoval už dávno před tím, než vyrazili.

Když se vraceli do hostince, You XiaoMo naschvál šel vedle BaiLi TianYia.

„Kde je Tang YuLin? Tentokrát nepřišel?”

Když mu takhle připomněl Tang YuLina, BaiLi TianYi si bezděky povzdechl. „Odtáhl jsem ho sem, ale zrovna teď kultivuje v hostinci.”

You XiaoMo nedokázal zabránit tomu odfrknutí. Od závisláka na penězích k chlápkovi, co byl posedlý kultivací. Když You XiaoMo přemluvil Tang YuLin, už takový výsledek předvídal. Tang YuLinova povaha byla vážně snadno k pochopení. Byl oddaný a vytrvalý v dosahování svých cílů. Jakmile se k něčemu odhodlal, nehnul se, ani když se dostal do slepé uličky. Tedy pokud neměl lepší důvody, co by ho přesvědčily o opaku.

„Už se přestaň smát. Máš nějaký nápad, jak ho přimět, aby nebyl kultivací tak posedlý?” odpověděl BaiLi TianYi.

BaiLi TianYi byl po pravdě řečeno You XiaoMovi celkem vděčný. Než aby byl Tang YuLin závislák na penězích, byl mnohem radši, že se stal kultivačním fanatikem. Ale to neznamenalo, že by měl kultivovat bez konce v dohlednu. Pokud to takhle půjde dál, BaiLi TianYi už to v sobě nebude moct dál držet.

„Och...” You XiaoMo se vědoucně usmál. „Vlastně je to velmi prosté. Jen mu musíš říct, jaké chyby má dlouhodobá kultivace v ustraní a trošičku zalhat. A pokud to nepůjde, vždycky můžeš popřemýšlet o tom, jak mu zvýšit řád, aniž by kultivoval v ústraní.”

Například Duální kultivace.

Ale You XiaoMo nebyl tak laskavý, aby mu to vyjevil.

BaiLi TianYi se na něj skepticky podíval. Levelovat, aniž by kultivoval v ústraní. To musel žertovat, ne?

Zkusil: „Jaké metody znáš?”

„Jaké metody bych mohl mít? Jen ti dávám návrhy, sám o tom popřemýšlej,” odpověděl přímočaře. You XiaoMo mohl BaiLi TianYiovi říct o Duální kultivaci, ale jelikož byl sám ten dole, nechtěl, aby BaiLi TianYi tak snadno využil svého kolegy shoua. Ale You XiaoMo to nepromyslel nijak dalece. Bezděky teď dostal Tang YuLina do horší situace.

Když se konečně dostali do hostince, slunce už téměř zapadlo. You XiaoMo a Ling Xiao předstírali, že byli v hostinci poprvé. Když ráno odcházeli, vypakovali se ze svého pokoje, a tak se nyní museli přihlásit do nového. Hostinský je naštěstí nepoznal. S největší pravděpodobností to bylo proto, že do hostince a z hostince chodilo denně spoustu lidí a dokonce se snažili se převléct.

„Vy si berete jenom jeden pokoj?” Gao Yang se na ně nevěřícně podíval.

Ling Xiao se otočil a odpověděl: „Ano, takhle můžeme ušetřit křišťálové mince.”

Jak to dořekl, Ling Xiao vešel do pokoje a zabouchl Gao Yangovi před nosem.

Gao Yang byl stále v šoku. Původně chtěl říct, že „jim může s platbou vypomoct”, ale neměl ani šanci to říct. Když o tom přemýšlel, ta slova mu přišla nevhodná a nakonec to vzdal.

Zhan YuXuan to zezadu všechno pozoroval. Uchechtl se a promluvil k Yin Geovi, co stál vedle něj: „Nečekal jsem, že Gao Yang je tak naivní. Už tak byli bolestně očividní a on to stále ještě nepochopil.”

Yin Ge se jen letmo podíval po You XiaoMově a Ling Xiaově pokoji a pak se bez jediného slova vrátil do svého.

Zhan YuXuan ho už nějakou dobu znal, chápal jeho povahu a přestal mluvit. Ale bezděky si vzpomněl na Feng ChiYuna. Kdykoli byl Feng ChiYun kolem, zdálo se, že Yin Ge víc mluvil?

Než padla noc, všichni už měli své vlastní pokoje.

Druhého dne se všichni včas sešli v hlavní síni. Jelikož ve skupině bylo spoustu lidí, seděli u tří stolů. An XinRui se v této chvíli ještě nevzdala, následovala Yin Gea a seděla s ním u stejného stolu. A přesto Yin Ge nehnul ani brvou. Jasně se tím nemohl obtěžovat. Chen Zhao pronásledoval An XinRui a přesedl si také k jejich stolu.

U tohoto stolu seděli čtyři lidé a ten čtvrtý byl Zhan YuXuan. You XiaoMovi přišly ty jejich vzájemné vztahy opravdu velmi fascinující. An XinRui měla ráda Yin Gea a Chen Zhao měl rád An YinRui, ale Yin Ge její pocity neopětoval. Jejich vztah mu přišel jako maraton. Byl to prostý koncept, ale zdálo se, že lidé, co do toho byli zapletení, si toho nevšimli a ani to nechápali.

Když jim přinesli snídani, You XiaoMo se pustil do jídla a sledoval, jak se Ling Xiao diskrétně vyptával Gao Yanga a jeho skupiny na informace ohledně Živelné esence. Ale byla škoda, že dokonce ani zasvěcení lidé jako Gao Yang neměli nijak jasné informace. Nicméně Gao Yang byl Yan Faův jediný učedník, stejně věděl o věcech, o kterých ostatní nevěděli. Například ohledně vůdce sekty Létající Ryby, co objevil tu zemskou žílu. Navzdory tomu, že ho skrývali supersíly z Nekonečného města, akademie DaoXin stejně zjistila, co dělali. A také dokázala vysledovat, kde se onen vůdce nacházel.

„Mistr mi akorát řekl, abych se nepřibližoval k moři Přízračného písku. Mám za to, že Živelná esence by měla být tam,” vybavil si Gao Yang.
--------------------------------------------

~ Pěkně se nám to tam popárovalo. A když se podíváte na úvodní obrázek stránky, jsou tam všechny tři páry. ~

~ Jen pro jistotu kdyby někdo nevěděl/zapomněl/nebyl si jistý: shou=uke=ten, co přijímá / gong=seme=ten, co útočí. ~



2 komentáře: