pátek 6. září 2019

ABO - kapitola 33


Kapitola 33 – Znovuobjevení Černého draka


Když se Brian vrátil do své ložnice, začal črtat návrh mecha a najednou měl v mysli záblesk inspirace – chtěl pro Snowa udělat mecha typu léčitele.

Čím víc o tom Brian přemýšlel, tím byl vzrušenější. Inspirace mu v mysli tekla jako pramen, v mysli se mu postupně utvářela podoba mecha a rychle nakreslil první skicu návrhu. Tak intenzivní nával inspirace už dlouho necítil. Naposledy to bylo, když prvně dělal Modráčka. Teď to byl stejný pocit inspirace, co jiskřil ve vzrušení a nevyvratitelný impulz jej hned začít stavět.

Když Brian dodělal náčrt, podíval se na stříbrný humanoidní 3D model mecha v optické projekci. Pomyslel na Snowovu výšku a udělal pár drobných úprav, aby snížil výšku a velikost brnění. Teď se Snow bude moct pohybovat volně, co srdce ráčí.

Brian vzal v úvahu upravenou velikost mecha a opatrně posoudil materiál potřebný k jeho sestavení. Modráček měl v těle úložný prostor s hojností materiálu a dílů potřebných k výrobě mecha, ale díly potřebné k výrobě mecha léčitelského typu byly obzvláště specifické. A už hotové díly, co si Brian přivezl z domu, mu nebudou stačit.

Když o tom popřemýšlel, vytočil komunikační zařízení doma.

Za deset sekund se to spojilo s komunikátorem v domě Bayhů v souhvězdí Cepheus.

Projekční obrazovka se rozsvítila a materializoval se v ní prostý a útulný pokoj. Spatřil uhlazenou tvář muže oblečeného v řádném nočním úboru, co seděl zpříma v posteli. Ten muž se rychle podíval po Brianovi a zeptal se: „Briane, kvůli čemu jsi vzhůru takhle pozdě v noci?”

Brian se zářivě usmál. „Tati, máš se dobře, že? Slyšel jsem, že se počasí na hlavní hvězdě ochladilo...”

Berg ho přerušil: „Nechoď kolem horké kaše, dobrá? Co ti ve škole dělá problémy?”

Brian: „...”

Jeho táta si už v nitru začal představovat ty nehorší možné scénáře.

Brian se potutelně dotkl vlastního nosu a nevinně řekl: „Nejsem v žádném maléru. Vlastně potřebuju tvoji pomoc, abys mi sem něco poslal. Potřebuju nějaké díly řádu A. Díly na zdejší vojenské hvězdě nejsou dost dobré, nemůžu tu koupit žádné kvalitní díly. A kupovat online není o nic méně problematické. Každopádně děda má ve skladišti spoustu dílů. Poslal jsem ti seznam. Mohl bys mi je někdy později poslat? Ach! Správně... Jen tak mimochodem, pokud to nebude přítěž, pošli mi původní návrhy na Suzaka!”

Bergova tvář se nakrčila, jak se mu na tváři objevilo mírné zamračení. „Můžu ti poslat díly. Ale co chceš dělat se Suzakovým návrhem?”

Brian promluvil s úsměvem na tváři: „Chci si nastudovat výrobní principy mecha řádu S!”

Berg se po Brianovi chladně podíval. „Tvá nynější úroveň je už na řád C celkem dobrá. Vážně chceš studovat řád S?”

Brian, kterému jeho táta ukřivdil, se usmál s hroší kůží. „To jenom dokazuje, že tvůj syn má velké ambice! Mým nejvyšším cílem je vytvořit mecha řádu S stejně jako děda! Prostě bys mi měl dát Suzakovy diagramy, vím, že je máš u sebe. Dovol mi si splnit tento svůj sen, nemůžeš mi dovolit to studovat?”

Po chvilce ticha Berg neviděl žádnou jinou možnost, a tak zdráhavě kývl a řekl: „Tak dobře.”

Brian se okamžitě zasmál. „To je skvělé! Ach, správně... otec, není doma?”

Berg se mírně usmál a řekl: „Tvůj otec před dvěma dny vyrazil na planetu Broken Army.”

Brianovi to bylo podezřelé. „Co tady dělá?”

Berg řekl: „Dohlíží na vojenské cvičení tento měsíc a bude reprezentovat vojenské oddělení při inspekci tvé školy. Radši by ses měl chovat slušně. Ať tvůj otec neztratí tvář.”

Brian se honem postavil do pozoru a poctil svého tátu standardním vojenským zasalutováním. „Udělám, jak říkáš!”

Berg se jen podíval po tomto svém hloupém synovi a okamžitě vypnul komunikátor.



Na programu vojenského tréninku další den byla standardní střelba. Tento trénink se zaměřoval na rychlou schopnost reagovat. Na střelnici se zároveň objeví 1–10 terčů. Aby student dokončil úkol, bylo nezbytné v určeném čase rychle sestřelit terče. Caesar a Brian tímto testem prošli na poprvé. Když se ti dva setkali u vchodu na střelnici, začali se přesouvat k lesu Sherman.

V kokpitu Modráčka Brian opatrně vytáhl plány na demontáž Suzaka, aby se na ně Caesar mohl podívat.

Caesar se obezřetně podíval a zeptal se: „V tomhle plánu nejsou žádné problémy, že?”

Brian promluvil s vysokým sebevědomím: „Neboj se! Můj táta mi dneska ráno dal originální návrh Suzaka. Celý jsem si ho prostudoval a modifikoval ho, aby se hodil k tomuto novému plánu. Dle mého výzkumu je celkem nízká šance, že by se při konverzi na řád C něco pokazilo.”

Caesar ujištěně přikývl.

Brian podědil génia svého dědečka a otce, v oblasti výroby mecha byl opravdu velmi nadaný. Caesar z celého srdce věřil ve schopnosti svého blízkého kamaráda, jinak by se neopovážil zbrkle souhlasit se Suzakovou žádostí.

Ti dva si povídali, když se komunikační zařízení Modráčka najednou zapnulo. „Pane, Bílé pírko poslalo žádost o komunikaci.”

Briana to na chvilku vylekalo, než hovor okamžitě spojil.

Skoro ve stejnou chvíli se z obou stran jeho uší ozvalo, jak Bílé pírko nervózně poskakuje. „Pane! Pane! Někdo jde do lesa! Ach! Ach! Je to legie! Legie Hydra! Detekoval jsem předvoj legie Hydra! Zatímco mluvíme, míří tímto směrem, hlavní jednotky a velitelský přepravník by měl být také za námi! Co mám dělat? Mám předka Suzaku okamžitě vzít a utéct?”

„...” Brian a Caesar se na sebe otočili a zírali.

Caesar byl zmatený. „Legie Hydra? Je tvůj otec na Broken Army?”

Brian kývl hlavou. „Ano. Před dvěma dny vyrazil s legií Hydra na planetu Broken Army, aby dohlédl na nadcházející vojenské cvičení... Legie Hydra s největší pravděpodobností jen hlídkuje na místě cvičení a jen náhodou prošla kolem lesa Sherman?”

Caesar byl chvíli zticha, pak se otočil a rozkázal: „Bílé Pírko, zapni všechny antidetekční systémy, zkus se schovat, jak nejlépe umíš, nenech je tě najít. Neodcházej a nejednej zbrkle, hned budeme u tebe!”

Bílé Pírko honem nervózně řekl: „Dobře, pane!”

Brian okamžitě upravil rychlost Modráčka na maximum a ti dva muži spěchali k lesu Sherman nejvyšší rychlostí!





Úbor toho prostě vyhlížejícího muže byla zelená vojenská uniforma bez jediné vrásky, propůjčovala jeho vysoké postavě nepopiratelný dojem síly. Na hrudi měl emblém opatřený motivem vznášejícího se hada a na ramenou měl čtyři lesklé hvězdičky – toto byl jeden z pěti čtyřhvězdičkových generálů v Impériu, velitel legie Hydra a Brianův otec, generál Drew Bayh.

Drew vytáhl 3D diagram celé planety Broken Army, ukázal na vyznačené území a tiše promluvil: „Toto vojenské cvičení je rozdělené na tři části: pozemní přepadení, podpora boje vzduchem, nouzový ústup. Z těchto tří cvičení je pozemní přepadení naplánováno v lese Sherman. Terén lesa Sherman je komplexní a různorodý. Jelikož je to lokace cvičení přepadení, náhodou můžeme otestovat funkci nově vyvinutého hadího mecha.”

Drew se odmlčel a podíval se směrem k muži vedle něj, dožadoval se názoru.

Muž, co stál po jeho boku, byl stejně vysoký jako on. Měl na sobě úhlednou černou uniformu a pět zlatých hvězdiček na ramenou poukazovalo na jeho vznešenou totožnost v armádě. Na pohledné a lhostejné tváři toho muže stále nebyl žádný výraz. V klidu se podíval na topografickou mapu před sebou a mírně kývl. Řekl: „Ty rozhodni.”

Drew se usmál a pak se zasmál a řekl: „Jelikož na planetu Broken Army přišel sám maršál, nebylo by lepší sledovat nadcházející vojenské cvičení spolu?”

Rosen řekl: „Není třeba, věřím, že dokážeš dobře velet... Kromě toho jsem sem přišel kvůli osobním záležitostem.”

Rosen nechal Zářivou legii v souhvězdí Cepheu a jel s generálem Bayhem, vskutku kvůli osobním záležitostem – Suzaku uprchl z muzea.

Byl s Ling Yuem mnoho let a vytvořili si dlouhé přátelství a jeho pocity k Suzakovi tento blízký sentiment odrážely. Jelikož to bylo Ling Yuovo respektované mecha a partner, bral Suzaka se stejnou péčí a láskou, co cítil k Ling Yuovi.

Během těch několik let bojů s nepřátelskými silami Federace Strain to po velmi dlouhé době konečně dosáhlo vrcholné intenzity. Tajná Noční legie, nejsilnější útočná síla v Impériu, bojovala na přední linii proti nepřátelským silám Federace Strain. Navzdory své význačné vojenské službě a výtečnosti utrpěli těžké ztráty.

Nejdéle ze všech Ling Yua doprovázelo jeho mecha, Suzaku.

Suzaku v minulosti několikrát zachránil Ling Yua z nespočtu nebezpečných a riskantních situací.

Pro Ling Yua měl Suzaku obzvláště velký význam. Suzaku pro něj nebyl jen mecha, ale jeho nejdražší partner a přítel. Velmi si užíval čas strávený se Suzaku a vždycky s ním mluvil o svých starostech. Vždycky když si povídal se Suzaku, měl tvář uvolněnou a ryze šťastnou.

V Ling Yuově srdci... byl Suzaku možná důležitější než dokonce on sám?

Během té doby, kdy ho armáda zatkla, obzvláště požádal, aby se mohl se Suzakem rozloučit... ale nepřišel, aby se rozloučil s ním, s Rosenem.

Do Ling Yuových zločinů se zapletl i Suzaku a odsoudili ho k doživotnímu vězení v Asociaci mecha.

Pokud by chtěl Suzaku uniknout, jakékoli obyčejné mecha by bylo bezmocné ho zastavit. Aby tehdy Suzaka zatkli, armáda použila dvě mecha řádu S. Tato dvě mecha řádu S spojila síly, aby Suzaka pronásledovala a zaútočila na něj. Nakonec ho úspěšně přemohla a byla schopná Suzaka silou zbavit veškeré energie a uvěznit ho ve skryté místnosti v muzeu.

Rosen už kvůli tomuto počínání a rozhodnutí vyplnil stížnost. Ale v té době byl jenom obyčejný generál. Navíc Jasná legie byla v té době jen druhořadá podpůrná legie a on sám měl chladnou a nespolečenskou osobnost. Navzdory své vynikající a oslavované vojenské službě měl u armády jenom málo přátel. A aby to bylo horší, vztah mezi armádou a vojenskými soudy byl strašný.

Neměl jak ochránit svou vlastní Omegu, což bylo pro Alfu ta největší potupa. Ale důležitější bylo, že neměl jak ochránit Ling Yua, což byla pro Rosena ještě větší nepopsatelná muka.

Později Ling Yu pilotoval Černého draka, který byl pak následně pohřben v mezihvězdném smetí. Rosen byl sklíčený, když přinesl trosky Černého draka a Ling Yuovy osobní věci, aby je uložil u monumentu. Na oplátku nikdy znovu nenavštívil Suzaka.

Řádně neochránil jeho pána. Nevěděl, jak mu říct tu krutou novinu, že „Ling Yu už zemřel”.

Uběhlo už 19 let. Bylo naprosto mimo očekávání všech, že by Suzaku najednou unikl a dokonce se zřítil do kaňonu.

Když se Rosen doslechl o této zprávě, byl prostě nepopsatelně šokovaný.

Jen stěží měl nějaký náznak váhání, aby požádal armádu o pár dnů volna, a pak osobně přispěchal na planetu Broken Army, aby na vlastní oči viděl, co se stalo.

Než Rosen odletěl ze souhvězdí Cepheus, vzal si s sebou z Asociace mech repliku Černého draka.

Mnozí si možná mysleli, že nejtěžší část mecha ke smontování byla vnější skořápka brnění, ale ve skutečnosti to bylo inteligenční centrum. Zvláště pak inteligenční centrum mecha řádu A a výše. Bylo velmi problematické ho vyvinout, takže v armádě byla velmi rozšířená metoda kopírování a zálohování inteligenčních center.

Ling Yu s touto metodou neústupně nesouhlasil. Věřil, že když byla mecha dána inteligence a měli IQ, měli by je tak lidské bytosti respektovat. Zkopírovat inteligenční centrum mecha a znovu vytvořit nové, když bylo brnění zničeno, bylo stejně směšné jako vzít někomu geny a po jeho smrti ho znovu naklonovat.

Tyto Ling Yuovy poznámky se už dávno střetly s výsměchem mnoha lidí z Asociace mech. Někteří lidé dokonce řekli, že měl kazový mozek. Mecha byla jen hromada kovu a dat. Vážně potřebovalo lidský respekt? To zešílel?

Bez ohledu na to, jak ošklivě se mu ostatní posmívali, Ling Yu vždycky trval na tom, že se tohoto svého názoru bude za každou cenu držet.

Nenechal udělat kopii Suzaka, protože v nitru cítil, že původní Suzaku byl ten jediný opravdový.

Možná mu Suzaku chtěl tu důvěru a respekt opětovat, ale mezi všemi mecha řádu S byl nejvěrnější a nejmocnější. Když útočil na nepřítele, byl nezastavitelný. Kvůli té impozantní jasně rudé barvě natřené na vnější vrstvě se hodně lidí dokonce chvělo, když ji zahlédli.

Když tehdy Suzaku utekl, armáda vyslala Jasnou a Přízračnou legii, aby ho pronásledovali a polapili. Během toho procesu bylo jasně vidět, jak nezávislého a udatného ducha měl Suzaku pod vlivem Ling Yua.

Ačkoli Rosen nechal v Asociaci mech repliku Černého draka, jak kázaly předpisy, v duchu vlastně podporoval Ling Yuovu ideologii.

Poté, co byli Ling Yu a Černý drak pohřbeni pod mezihvězdným smetím, Rosena v minulosti ani jednou nenapadlo, že by Černého draka oživil. V nitru věděl, že Černý drak odešel z tohoto světa spolu s Ling Yuem.

Nikdy by si nepomyslel, že teď kvůli Suzakovi... Neměl na výběr a musel porušit přísahu, co v duchu složil, a oživit repliku Černého draka.

Černý drak a Suzaku spolu sdíleli zvláštní pouto mezi mecha řádu S, co se mohla navzájem vycítit.

Jak Rosen pomyslel na minulost, nemohl si pomoct a v hloubi svého srdce pocítil ostrou bolest. Mírně nakrčil obočí.

Drew viděl, že se tvářil bolestně. Okamžitě přestal mluvit o vojenském cvičení a gestem ruky rozkázal svým podřízeným, aby odešli z velící místnosti. Pak zašeptal: „Přišel jsi sem kvůli té záležitosti se Suzaku?”

Rosen přikývl. „No, chci vidět, kde se Suzaku zřítil.”

Na zápěstí měl černé prostorové tlačítko osazené zbrusu novým mecha řádu S. Když Rosen přinesl kopii Černého draka, pan Aston a pár jeho asistentů pracovalo celou noc a drželi se předešlého designu a vzoru Černého draka. Sestavili zbrusu nové mecha a inteligentní centrum Černého draka vložili do tohoto nového nosiče.

Tento Černý drak vypadal, jako kdyby se naprosto znovu zrodil a obživl. V porovnání se starým Černým drakem to byla jeho přesná kopie.

Po chvilce ticha Drew řekl: „Za minutu se dostaneme do Shermenského lesa. Nechám jít legii Hydry napřed, aby v lese našli cestu.”

Rosen přikývl. „Na okamžik zastav velitelskou loď Hydry. Poletím s Černým drakem do kaňonu a porozhlédnu se tam.”

Drew okamžitě rozkázal, aby se velitelská loď Hydry zastavila ve vzduchu a aby otevřeli poklop v lodi.

Rosen vytáhl Černého draka a sám odletěl.

Bylo vidět, jak se Černý drak vrhl z nebes dolů, jak se prolomil širými vrstvami mraků. To obrovské, čistě černé brnění se otáčelo vzduchem a zakrývalo nebe, jako kdyby to byl celočerný oblak. Pouhá jeho přítomnost způsobila, že na oblast padl intenzivní nátlak. Kvůli ledově chladnému vzduchu, co mecha rozvířilo, se mezi nebem a zemí vytvořilo obrovské tornádo. Tento rozruch poplašil ptáky a zvířata v okolí a rozprchli se ukrýt. Místa, kterými Černý drak proletěl, byla jako zuřící bouře!




Po chvilce mluvení jen tak pro sebe si Bílé pírko uvědomilo, že Suzaku po jeho boku byl stále ve vypnutém stavu, a začalo se cítit tak nějak beznadějně. Jemně a obezřetně použilo svá velká bílá křídla, aby Suzaka skrylo z dohledu. Pak po celém svém těle otevřelo antidetekční systémy a znovu obnovilo spojení s komunikačním zařízením Modráčka.

„Pane! Pane! Pane!”

Caesar, co znovu zaslechl podobný panický hlas Bílého pírka, si nemohl pomoct a zamračil se. „Co se stalo tentokrát?”

Bílé pírko energicky řeklo: „Zdálo se mi, že jsem vycítil Černého draka! Letí sem maršál? A copak se Černý drak před lety hrdinně neobětoval? Proč se tady najednou objevil?”

Caesara to šokovalo a řekl: „Černý drak? Jsi si jistý, že jsi to viděl správně?”

Bílé Pírko okamžitě přesvědčeně odpovědělo: „Ano, není o tom pochyb! Jsme mecha, která obzvláště vyrobil pan Aston. Princip našich systémů je stejný. Když se zapne detekční systém, dojde mezi námi všemi k reakci. Je to strašná škoda! Se zapnutým detekčním systémem ho cítím. Ale jakmile on zapne detekční systém, určitě vycítí mě!”

Caesar se podíval po Brianovi.

Brian přikývl. „Mecha, co dědeček vyrobil, opravdu mají tento detekční systém a systém vycítění. Lví král, Černý drak, Suzaku a Bílé Pírko mohou prostřednictvím tohoto systému vycítit existenci ostatních. I když bude aktivovaný antidetekční systém, nedokážou uniknout před detekcí ostatních. Ty čtyři mecha se navzájem cítí a navzájem se omezují, nemá moc smysl je vidět bojovat.”

Brian se odmlčel a pak zamyšleně řekl: „Pokud malé Bílé Pírko vážně cítí přítomnost Černého draka, je jenom jedna možnost – přišel i maršál a povolal Černého draka. Ačkoli byl Černý drak před 19 lety obětován, jeho replika zůstala v Asociaci mech. Možná to je tím, že maršál měl své podezření ohledně havárie Suzaka, a tak probudil repliku Černého draka?”

Caesar: „...”

Zatraceně! Skrýt Suzaka v Shermenském lese byla obrovská chyba!

Koho by napadlo, že Legie Hydra projde takovou vzdálenou oblastí jako Shermenský les jen kvůli dohledu nad vojenským cvičením? A ještě víc kdo by se vůbec odvážil pomyslet, že přišel nejenom maršál, ale že s sebou také přivedl znovuzrozeného Černého draka?!

Mezi Černým drakem, Bílým Pírkem a Suzakem byl dokonce sdílený pocit mezi prvotřídními mecha!

Caesar se zhluboka nadechl a zklidnil se. Otočil se na Bílé Pírko a řekl: „Bílé Pírko, nebuď nervózní. I kdyby tě Černý drak vážně našel, při maršálově povaze na tebe nezačne střílet! Musíš Suzaka ochránit, brzy tam budeme!”

Bílé Pírko rychle odpovědělo: „Ano! Pane! Neboj se! Rozhodně ochráním Předchůdce Suzaka! Abych předchůdce Suzaka ochránil, nebudu váhat zaplatit vlastním životem, nebudu váhat...”

Bílé Pírko začalo zpaměti recitovat hlášky z jedné telenovely a Caesar rychle vypnul komunikační zařízení.




Vysoko ve vzduchu bledě zlaté zorničky Černého draka najednou jemně problýskly a v kokpitu se rozvážně ozval mechanický hlas: „Pane, vpředu jsem detekoval mecha řádu S – Bílé Pírko. Cílová pozice: Shermenský les 172.63.18.”

Rosen se mírně zamračil. „Bílé Pírko? Co tam Caesar dělá?”

Černý drak se zeptal: „Potřebujeme klesat?”

Rosen byl chvíli zticha. „Nejdřív zaleť do kaňonu a podívej se na místo, kde havaroval Suzaku.”

„Rozumím.”

Černý drak svižně vyrazil a rychle letěl směrem ke kaňonu, rychleji než rychlostí světla. Ze zdola to vypadalo, jako kdyby se člověku nad hlavou najednou vznášel velký černý mrak, co vypouštěl chladný vzduch a zanechával ve svých stopách hrozivý nátlak. Ten nátlak byl tak strašlivý, že by člověk nebyl schopen dýchat.

Černý drak se vrhl dolů a vzal Rosena přímo na dno kaňonu.

Mnoho stromů a skal v kaňonu bylo poničeno a vyvráceno. Suzaku před dvěma dny, kdy spadl, evidentně vrazil do okraje kaňonu, takže na dno popadalo velké množství obrovských balvanů.

Dno celého kaňonu bylo pohřbené velkým množstvím skalisek, ale mezi hromadami kamení se dalo matně rozeznat pár malých náznaků po rudém mecha brnění.

Rosen tiše rozkázal: „Černý draku, rozhrň tu hromadu kamení!”

„Rozumím!”

Jako předtím to byla prostá, jednoslovná odpověď. A pak Černý drak okamžitě přiletěl k hromadě kamení. Ve vzduchu se mihl dlouhý a pevný ocas a jediným pohybem smetl hromadu balvanů. Většinu kamenů to velmi silně poslalo do vzduchu. Jeden kámen se dokonce roztříštil na kusy!

Na dně kaňonu poletoval všude, kam oko dohlédlo, prach. Černý drak Rosena okamžitě vzal mimo ten oblak prachu a úlomků kamení a vznášel se nad útesem kaňonu.

Po chvilce se prach ve vzduchu konečně usadil a jejich zorné pole se postupně pročistilo a otevřelo—

Konečně spatřili, co bylo pod čerstvě smetenou hromadou balvanů. Bylo pod ní pohřbené velké množství rudých kovových úlomků a ty teď zářily oslnivým jasem a na slunci se leskly.

Rosen přehlédl šrot na zemi a chladně řekl: „Tohle není Suzaku.”

—Prohlédl to na první pohled.

Rudé úlomky mecha rozeseté na dně kaňonu byly jen o odstín jiné barvy než u Suzaka. Jeho rudá nebyla ta nejběžněji viděná rudá, ale tmavší, hlubší odstín karmínové. Ten tmavý odstín rudé za normálních okolností obvykle nebyl tak oslňující, ale na přímém světle to vypadalo, jako kdyby se mecha koupalo v nadpozemsky krásném žáru ohně.

Znal Ling Yua mnoho let a byl s jeho mecha obeznámený stejně jako se svým vlastním.

Rosen se podíval na střepy mecha brnění, mírně nakrčil čelo a chladně řekl: „Suzaku nehavaroval, Caesar jasně lže – okamžitě leť do Shermenského lesa. Tohle musím zkontrolovat. Co to kruci Caesar dělá?!”
--------------------------------------------


~ A je to tu, malér na spadnutí. ~

~ Došla mi trpělivost, autorka stále píše hvězda Broken Army a hvězda Cepheus... ale podle mě se na hvězdách žít nedá. Hvězda je slunce, takže by měla být horká a tak. Takže jsem to změnila na planetu... Dozadu to pravděpodobně opravovat nebudu... ~


<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat