čtvrtek 12. září 2019

LMW - kapitola 114


Kapitola 114 – Přepadení


Po jídle You XiaoMo a Ling Xiao odešli z Věže Sedm Hvězd. Vedoucí a číšník se na ně dívali s komplikovaným výrazem na tváři, ale zanedlouho ze stínů vyšlo pár lidí a začalo je v tichosti sledovat.

Ti dva nijak nespěchali, aby odjeli z města HunJi. Nebo spíš zamířili do Centrální dílny. Už včera se tam se starým mužem domluvili, že si vyzvednou semínka magických bylin.

Centrální dílna a Věž Sedm Hvězd byla na stejné ulici, takže netrvalo dlouho, než tam došli.

Ze dveří Centrální dílny vycházelo a vcházelo mnoho lidí jako včera. Jelikož byl tento podnik ve městě HunJi velmi slavný, dveře se u nich netrhly. Hluk tu byl ještě větší než na otevřeném tržišti, neboť už z velké dálky byl slyšet ten rámus.

You XiaoMo stál poblíž a podíval se na dav lidí u dveří. Z čela se mu skoulela kapka studeného potu.

Naopak Ling Xiao byl přímočařejší a zamířil přímo do davu těch lidí. Zrovna když se k davu přiblížil, došlo k bizarnímu fenoménu. Natěsnaný dav lidí se najednou rozdělil, jako kdyby je odstrčila nějaká síla. A on pak jednoduše vykročil k Centrální dílně. A nevěnoval pozornost lidem, co jej donekonečna proklínali.

You XiaoMo to sledoval s očima doširoka rozevřenýma a pusou dokořán. Pak se rychle rozběhl, aby ho dohnal.

Jak vstoupili do Centrální dílny, povyk venku se konečně vzdálil a v uších už jim konečně nebzučelo.

Když oba dva vešli, okamžitě k nim přišla prodavačka, co je obsluhovala včera, jako kdyby na ně čekala. Po pár slovech na pozdrav je vzala přímo na druhé podlaží. I ten starý muž v černé róbě na druhém podlaží na ně čekal a když je spatřil, okamžitě se vřele usmál.

„Mí dva pánové jsou konečně tady. Dlouho jsem na vás čekal.” Starý muž se na ně podíval s uchechtnutím. Po chvíli řekl prodavačce, aby přinesla připravená semínka magických bylin. Každý druh semínka magické byliny byl v malém váčku. Ty váčky byly v mnoha různých barvách a název magické byliny byl označený zvenku, takže bylo snadné je rozlišit.

Jelikož bylo příliš mnoho semen, starý muž vložil všechny váčky do magické brašny. Magická brašna byla celkem běžná věc, takže nestála tolik.

„Tohle jsou semena magických bylin, o které jste si včera řekli. Všechny jsou uvnitř. Můžete si to zkontrolovat.” Starý muž předal magickou brašnu You XiaoMovi.

You XiaoMo si vzal magickou brašnu, co mu starý muž podal. Zhruba se podíval. Semena magických bylin třech řádů, o kterých se včera bavili, byla všechna uvnitř. Dohromady 275 malých váčků. Co se týkalo semínek ve váčcích, ty nezkontroloval, neboť věřil, že ho Centrální dílna neoklame, pokud se stále starali o svou pověst.

Když Ling Xiao viděl, že je spokojený, zeptal se starého muže: „Kolik zlatých?”

Starý muž se usmál a řekl: „Protože máte kartu význačného hosta 2. řádu, máte u Centrální dílny cenu zvýhodněnou o 10%. Původně to bylo 8 milionů 800 tisíc. Mínus 10% to je 7 milionů 920 tisíc.”

To bylo o 880 tisíc méně než čekal. Ten starý muž z aukční síně měl pravdu, že se karta význačného hosta dala použít na slevy. You XiaoMo mu předal mince, zatímco se mazaně usmíval.

Když je starý muž vyprovodil, jeho mírně usmívající se tvář najednou zvážněla.

Zevnitř přišel člověk v šedé róbě. Zahalovala mu celé tělo a byla vidět jen půlka tváře. Také se zdálo, že ta róba měla schopnost zablokovat vnímání ostatních lidí. Jakmile vykráčel, starý muž se okamžitě začal chovat uctivě.

„Vůdče města!”

„Ti lidi, co jsme včera vyslali, zjistili něco o jejich zázemí?” Pod tou šedou róbou byly dvě chladné oči, co vysílaly zlověstné vibrace. A spolu s tím ten hlas, co lidi děsil.

„Pořád jsme nic nezjistili. Zdá se, že se ti dva lidé objevili jako blesk z čistého nebe. Nenašli jsme o nich vůbec žádné zprávy. Mám podezření, že si upravili podobu,” promluvil starý muž uctivě se sbalenými pěstmi.

„Upravili podobu? Pokud to jsou lidé se silným zázemím, proč by jim bylo třeba upravovat si podobu? Ale takhle to je dobře. Že si upravili podobu, nám vlastně hraje do ruky. Pokud sem v budoucnu přijde někdo vyšetřovat, nebudou to moct připsat nám.” Muž v šedé róbě se tiše zasmál. To dávalo znát, že byl na 100% potěšený, jako kdyby už měl v rukách to, co chtěl.

I starý muž se mírně usmál. „Vůdče města, takže mám někoho poslat, aby je zastavil?”

„Není třeba spěchat,” promluvil muž v šedé róbě tiše. „Je tu celkem dost lidí se stejným cílem jako my. Ty tři mocné síly jsou určitě dychtivé získat duchovní tekutinu a démonické vejce. Počkáme, až se do toho pustí jako první. Jakmile budou obě strany pomlácené a oslabené, uděláme svůj tah.”

Starý muž zaváhal a zamračil se a pak promluvil: „Vůdče města. Je ten muž vážně tak úžasný, jak říkáš? Dokonce ani tři mocné síly jej nedokážou porazit?”

Muž v šedé róbě přecházel sem a tam. Po chvilce řekl s vážnou tváří: „Ten muž je velmi silný. Dle mého průzkumu před chvílí by neměl být níž než řád Hvězdy. Navíc si troufá tak otevřeně ukázat své poklady, takže musí mít velkou důvěru ve svou sílu. Ale ten mladý muž vedle něj neměl vůbec žádnou bojovou schopnost. Toho se dá využít.”

„Rozumím!” Starý muž okamžitě pochopil, co tím vůdce města myslel. Aby dosáhli svého cíle, bylo nezbytné jednat zrádně.

Zatímco si ti dva mysleli, že vymysleli bezchybný plán, nevěděli, že Ling Xiao objevil přítomnost toho muže v šedé róbě, jen co vešel do Centrální dílny. Ačkoli ta šedá róba, co měl na sobě, dokázala izolovat auru člověka, nic nebylo absolutní.

Když Ling Xiao vycítil přítomnost toho muže v šedé róbě, nejprve si pomyslel, že jde po něm. Ale po chvilce pozorování zjistil, že tento záhadný člověk se díval hlavně na You XiaoMoa.

„Seniore Lingu, teď jdeme zpět do sekty TianXin?” Když odešli z Centrální dílny, You XiaoMo pomyslel na to, jak během této cesty dosáhl všech svých cílů. Pak si vzpomněl, že to byly skoro čtyři dny, co odešel. Dva dny na aukci, dva dny na cestu sem. Ale když pomyslel na ty dva dny na cestě, tvář se mu zkřivila. Dokonce ani teď nedokázal zapomenout na ten 'natřásající se vůz'.

„Mělo by být na čase, abychom zamířili zpět,” přikývl Ling Xiao.

„Takže, takže zase zpět pojedem s Koněm běsnícího ohně?” zeptal se You XiaoMo opatrně a mírně se zašklebil.

Ling Xiao se podíval na jeho sklíčenou tvář. Rty se mu vyklenuly nahoru, jak řekl: „Ne, tentokrát nepojedeme s Koněm běsnícího ohně. Na cestu zpět použijeme jiný prostředek. Přijdeš na to, až odejdeme z města HunJi.”

Ta poslední věta utnula You XiaoMovo vyptávání po této další metodě.

A tak vědoucí Ling Xiao provázel nevědoucího You XiaoMoa po obchodech po cestě zpět do Věže Sedm Hvězd. Jejich procházka trvala přes hodinu. Slunce zapadlo, zatímco You XiaoMo koupil obrovskou hromadu věcí.

Ačkoli si z Centrální dílny koupil spoustu semen magických bylin středního řádu, pořád měl pocit, že to bylo příliš málo. Navíc čím vyšší byl řád, tím víc druhů bylin bylo, jako třeba u 6. řádu. Z Centrální dílny si koupil 121 druhů, ale ve skutečnosti to nebyly všechny druhy, co existovaly. Možná bylo ještě pár, co nikdo neobjevil. A také bylo pár, co se Centrální dílně nepodařilo nasbírat.

Ale i když je neměli, ani ostatní obchody s magickými pilulkami je možná neměli. Takže se You XiaoMovi podařilo koupit jen pár semínek magických bylin 4. řádu. Semínka 5. a 6. řádu nebyla tak běžná.

Toho večera strávili noc ve Věži Sedm Hvězd.

Druhého dne hned za úsvitu pod mnoha páry skrytých, ostražitých očí odešli Ling Xiao a You XiaoMo z Věže Sedm Hvězd, a to v řadě za sebou.

Tentokrát se ti dva nepotulovali a místo toho zamířili rovnou k městské bráně. Za hodinu dorazili k bráně. Stráž už nebyla ta dvojice, co viděli předtím. Místo toho to byli dva kultivátoři s mocnými aurami. Zdálo se, že je ti dva poznali a nechali je bez zdržování projít.

Jakmile byli mimo město, Ling Xiao okamžitě zavolal Koně běsnícího ohně. Za zvuků horečnatých kopyt je kůň beze stopy odnesl od města HunJi. Ani ne za půl hodinu se dostali na zelené pláně. Byly to bezmezné zelené pláně pokryté tenkou vrstvou bílé mlhy.

Zrovna když Kůň běsnícího ohně docválal na okraj zelených planin, ze zamlžené scenérie před nimi najednou vyskočily tři černé postavy. Utvořili trojúhelníkovou formaci a zabránili koni v jakémkoli dalším postupu.

Kůň běsnícího ohně se vzpínal a ržál, než se zastavil. Ale z kočáru stejně nikdo nevystoupil.

Po chvilce ticha ty tři postavy vystřelily ke kočáru. Zdálo se, že jejich výbušné momentum chtělo rozdrtit i samotný vzduch. V mžiku se jim v rukách objevily zbraně a čepele se chladně blýskaly, jak si razily cestu ke kočáru. Ačkoli to byl kvalitní kočár, stejně nedokázal vystát útok tří kultivátorů řádu Měsíce. Vybuchl a třísky se rozlétly všemi směry.

Zároveň s tím z vršku kočáru vyletěla bílá postava a pak se vrhla přímo dolů a přistála na rovné zemi.

Ta bílá postava byl Ling Xiao. Co se týkalo You XiaoMo, toho měl zaklíněného... pod paží.

Jak Ling Xiao přistál, položil You XiaoMoa na zem. Aniž by se na chviličku zastavil, proměnil se na ostrý šíp letící k třem černě oděným mužům. Byl tak rychlý, že jeho cíle neměli čas zareagovat. Z jeho těla vystřelily dva poryvy fialového ohně. V mžiku pronikly do těl dvou černě oděných mužů po stranách. Než ti dva mohli nějak zápolit, s jekotem padli na zem a už neměli nikdy vstát.

Co se týkalo toho třetího muže v černém, jakmile poskočil úlekem nad smrtí těch dvou, neměl ani čas zvednout meč ve své ruce, než se k němu Ling Xiao dostal. S hřmící pěstí hlava toho černě oděného muže v mžiku odletěla a všude se rozprskla krev a mozková tkáň.

Nehybný Ling Xiao se pomalu otočil, jen aby zjistil, že You XiaoMo měl u krku nůž.
--------------------------------------------

~ Ling Xiao nepotřeboval ani pár sekund, aby odpravil tři protivníky... ale takhle si nechat z manželky udělat rukojmí, ts, ts, ts. ~



Hlavní stránka
Postavy a pojmy



<Předchozí>...<Následující>

4 komentáře: