čtvrtek 19. září 2019

LMW - kapitola 115


Kapitola 115 – Skutečný či falešný


„Nechoď sem nebo ho zabiju,” vykřikl v hrůze muž v černém oděvu, co svíral You XiaoMoa.

Po okamžité smrti svých tří společníků ho rychlost a nemilosrdnost Ling Xiaova počínání najednou děsila. Chtěl You XiaoMoa unést, aby mu pohrozil. Najednou se mu v očích objevil nesmírný strach a hrůza.

„Nech ho jít a nechám ti tělo nedotčené.” Ling Xiao se na něj díval ledově chladnýma očima. Naopak jeho hlas byl pořád tak vytříbený jako nefrit. Nijak zvlášť přátelský, a přesto nijak zvlášť chladný. Ale kvůli té posedlé a do morku kostí brutální auře se lidé z hloubi srdce donekonečna třásli.

Když lidé, co se skrývali ve stínech, spatřili tento jeho přístup a obzvláště tu scénu, jak zabil tři bojovníky řádu Měsíce, začali mít pocit, jak se jim srdce chvělo. Díky jeho hladkým pohybům se zdálo, že to bylo snadné jako nakrájet tofu. V mžiku oddělal tři kultivátory řádu Měsíce, jako kdyby je jen uhodil palicí. Nitra se jim z toho naplnila strachem a panikou. V duchu věděli, že podcenili moc tohoto muže.

Kvůli Ling Xiaově zlověstnému chování se muži v černém oděvu třásla ruka úlekem a skoro You XiaoMoa škrábl na krku.

Poté, co se stal svědkem Ling Xiaových krvavých pohybů, nebylo možné, aby You XiaoMoa pustil, neboť teď byl jeho amuletem na záchranu života. Pokud by ho pustil, rozhodně by skončil jako jeho tři společníci. Jak takhle přemýšlel, zklidnil své nitro. Správně, teď měl rukojmí. Nebylo třeba, aby se bál.

„Vydej mi svou magickou brašnu. Nebo ho zabiju.”

„Dal jsem ti šanci. To ty jsi odmítl si jí vážit.” Jak Ling Xiao tiše řekl tuto větu, pohled měl ostřejší.

Člověk v černém oděvu stále nepochopil jeho slova, když spatřil, jak Ling Xiao kmitl prstem. V mžiku z jeho těla vystřelili dva plamenní draci. Jakmile se objevili, teplota kolem prudce stoupla, jako kdyby se najednou přiblížilo slunce a pražilo zemi.

Když ten muž v černém oděvu spatřil ty plamenné draky, okamžitě se mu změnil výraz. Už na vlastní oči viděl moc těchto plamenných draků. Když je teď spatřil znovu, samozřejmě ho naplnila nesrovnatelná hrůza. Pravou rukou se rychle a pevně chopil You XiaoMoa krku, kvůli té síle se mu nehty téměř zabořily do jeho masa. V hrůze vykřikl: „To chceš vidět, jak tvůj kamarád zemře? Nemysli si, že ho nezabiju. Vážně mu vezmu život.”

Ling Xiaovy rty se najednou vyklenuly v úšklebku.

„Tohle není správné!” řekl starší Yun, co se skrýval ve stínech, najednou tichým hlasem. Jak se díval na You XiaoMoa, zbystřil. „Ten mladý muž je podvrh.”

Mu Yao, co byla vedle něj, to slyšela a prohlédla si You XiaoMovo tělo. Nakonec spočinula pohledem na jeho bledé tváři.

Ten muž v černém oděvu svíral tomu mladému muži krk. Obvykle by měl člověk velmi rudou tvář. Ale tomuto mladému muži nejenom že se barva tváře nezměnila, ale od začátku až do konce se nezdálo, že by nějak reagoval. Pokud bylo něco nezvyklé, pak na tom muselo něco být. Nebylo divu, že si neustále myslela, že na tom něco nesedělo.

Už ve Věži Sedm Hvězd viděla, že ti dva lidé měli velmi blízký vztah. Ačkoli lidé začali být sobečtí, když přišlo na kritické okamžiky mezi životem a smrtí, stejně se zdálo, že tento člověk v bílé róbě se o život svého přítele nestaral až moc. Od začátku až do konce se mu výraz ve tváři vůbec nezměnil.

Když na to teď starší Yun poukázal, konečně si uvědomila, co na tom bylo špatně. Ale kdy ho vyměnili? Vlastně se jim to povedlo provést tak, že o tom bohové nevěděli a duchové si to neuvědomili. Muselo se říct, že starší Yun a ona je začali sledovat, jakmile odešli z Věže Sedm Hvězd.

„Starší Yune, dokážeš odhadnout, kam dal toho druhého chlápka?” zeptala se Mu Yao nahlas.

„Jsou dvě možnosti.” Starší Yun o tom uvažoval a pak vážně řekl: „První je, že má dimenzi. Takhle můžou opravdu uniknout našemu dohledu.”

„Nemožné!” namítla Mu Yao, aniž by o tom musela přemýšlet.

Jenom lidé královského řádu a výše mohli vlastnit dimenze. To proto, že ta takzvaná dimenze se vytvořila, když mocný člověk použil své nadpřirozené schopnosti, aby odtrhl dimenzi a proměnil ji na dimenzi drobné velikosti pro vlastní použití, magickou zbraň používanou na ukládání věcí, co si s sebou mohl vzít, kamkoli šel.

Takový druh dimenze byl tisíckrát, deseti tisíckrát lepší než ty takzvané magické brašny. Neboť na rozdíl od magických brašen, do kterých se mohly ukládat jen mrtvé věci, v dimenzi se mohly ukládat živé věci a navíc mohla sama o sobě soustřeďovat duchovní energii. Tato duchovní energie byla ještě silnější než energie na kontinentu Long Xiang. A proto to bylo nejlepší místo na trénink a také na pěstování magických bylin.

Ale člověk dimenzi nemusel najít, ani kdyby ji hledal, mohl na ni narazit akorát náhodou. Neboť dokonce ani člověk královského řádu a výše nemusel být nutně schopen vytrhnout dimenzi a proměnit ji na svou osobní dimenzi.

Pokud měl člověk základní znalost kultivace, věděl, že dimenze byly nesmírně nestabilní. Pokud měl člověk smůlu a roztrhl nestabilní dimenzi, prostorová energie té dimenze by jej roztrhala na kusy. I kdyby ten člověk byl královského řádu, tváří v tvář chaosu prostorové energie by mu zůstala akorát smrt.

Proto Mu Yao tu možnost okamžitě zavrhla. Pominula-li by, jestli je Ling Xiao vážně královského řádu nebo ne, muselo se říct, že i kdyby se shromáždili všichni kultivátoři královského řádu a výše z celého kontinentu Long Xiang, nenašlo by se mezi nimi moc, co měli kapesní dimenzi.

Proto to hned odmítla. Ale byl k tomu samozřejmě i jiný důvod.

Pokud byl Ling Xiao opravdu mocný kultivátor královského řádu, znamenalo to, že nikdo z těchto lidí tady pravděpodobně nebude mít šanci vyváznout z této zelené pláně živý.

Starší Yun se s ní nedohadoval. Místo toho přikývl. „Mé staré já si také myslí, že to je nemožné. Vypadá to, že to může být jedině ta druhá možnost. Toho mladého muže pravděpodobně vyměnili ve Věži Sedm Hvězd. Mladá slečno, také by sis to měla pamatovat, že se jednou vrátili do pokoje.”

„Starší Yune, to říkáš, že ten mladý muž je pořád ve městě HunJi?” hádala Mu Yao.

„Šance je 8-9 z 10. Ale mohl využít příležitosti a odjet z města HunJi, když jsme se ho dali pronásledovat.”

Starší Yun se tvářil celkem střízlivě. Kdyby se dostali k tomu mladému muži, byla by to ta nejjistější cesta. Byla příliš velká škoda, že je všechny oklamali.

Mu Yao přelétla pohledem po lidech vpředu a řekla tichým hlasem: „Starší Yune, jedné věci nerozumím. Včera trochu duchovní tekutiny vyhrál i ten člověk v černé róbě. Je to jenom jeden člověk. Proč jsme nešli přepadnout jeho a místo toho pronásledujeme tyhle dva?”

„Myslíš si, že mé staré já neposlalo někoho, co by ho monitoroval? To akorát, že ten muž v černé róbě je velmi podivný. Vlastně se mu podařilo naše lidi setřást. Věřím, že to se stalo i ostatním silám. Kdyby to tak nebylo, proč by sekta JiLe a klan XueSha skončili jako my a utíkali je okrást a zabít?”

Po tváři staršího Yuna problýskl vážný výraz. Sekta JiLe a klan XueSha nebyli slabí. Pokud se do toho vrhnou, sekta XiaoYao pravděpodobně nebude ve výhodě.

„Vypadá to, že můžeme akorát sedět a čekat, až se do toho pustí jako první,” zamumlala Mu Yao tiše. Ačkoli byla velmi nervózní, věřila, že sekta JiLe a klan XueSha byli stejně nervózní jako ona.

Než vůbec domluvili, Ling Xiao už toho muže v černém oděvu zabil. Co se týkalo falešného You XiaoMoa, ten se rozplynul v obláčku kouře. Když ostatní síly viděli, že Ling Xiaa nikdo nezdržoval, nemohly si pomoct a začaly jednat.

K nebi vyrazilo zhruba deset mocných aur kypících vražedným úmyslem, zatímco násilně pádily k Ling Xiaovi. Neozval se ani výkřik, jak se ostré zbraně v jejich rukou leskly oslepujícím světlem. Hrany čepelí jedna podruhé mířily na Ling Xiaovy životně důležité body.

Tváří v tvář útoku tolika mocných lidí by se dokonce i lidé jako Mu YunTian a starší Yun museli uchýlit k obraně. Ale Ling Xiao neuhnul a ani se neschoval. Zdálo se, že ti draci z fialového plamene byli neuhasitelní. V mžiku mu z těla vybuchlo zhruba deset takových a vrhli se ke všem bojovníkům jako blesk.

Ačkoli byla většina z nich ostražitá, když nastavili svoje štíty, plamenní draci jim prošli skrz tělo, jako kdyby tam nic nebylo. A nejenom to, každému jednotlivému člověku, jehož tělem plamenní draci pronikli, se naprosto vypařila veškerá krev. Když mrtvoly padly na zem, všechno to byly bezkrevné mumie, jako kdyby je někdo vysál do sucha.

Zrovna když starší Yun a Mu Yao chtěli začít jednat, spatřili tuto scénu a zbledli úlekem.

Nebyli to jenom oni, dokonce i skrytého vůdce města HunJi tato scéna šokovala. Plameny, co dokázaly vypařit dokonce i krev. Intenzita té výhně pravděpodobně přesáhla jejich představivost.

Kdo byl tento člověk? Že vlastně měl tak podivný, fialový plamen. Prostě nikdy nic takového neviděl a ani o tom neslyšel!

Ling Xiao v mžiku vyřídil zhruba deset bojovníků. Teď spustil ruku a pomalu se nadechl. Tohle bylo příliš mnoho lidí, co jej žádali o smrt a marnili jeho čas. Kdyby se netrápil tím, že by svou sílu odhalil příliš brzy, byl by příliš lenivý na to je takhle bavit.

Pohledem přelétl okolí a když viděl, že ti skryté lidé neměli v plánu se ukázat, také neměl v plánu je vyhledávat. Otočil se, udělal čtyři nebo pět kroků a najednou zpoza něj přišel hlasitý zvuk, co trhal oblohu.

Podivnou silou se pohyboval šíp obklopený černými paprsky a mířil Ling Xiaovi do zad. A pak když se ten šíp dostal do vzdálenosti tří metrů od Ling Xiaa, zdálo se, že narazil na překážku a okamžitě se zastavil. Pak to vypadalo, jako kdyby ho někdo rukou ohnul, neboť se hrot šípu pomalu otočil a se zvukem vystřelil zpět, odkud přišel. Zakončilo to zaječení.

Ling Xiao se pomalu otočil, zlehka dupl a použil to silné momentum, aby v mžiku vyrazil dopředu.

Tváře všech skrytých lidí prodělaly obrovskou změnu. Jejich šokované výrazy byly mírně zbarvené hrůzou.

Člověk v šedé róbě prakticky odhodil stranou podřízeného, v jehož hrudi vězel šíp a kterého použil jako štít. Jeho tvář byla nevzhledná a plná hrůzy. „Tento člověk má vlastně sílu Nebeského řádu 5 hvězd.” On sám byl jenom v Nebeském řádu 1 hvězdy.
--------------------------------------------


~ Kdo si nepamatuje posloupnost kultivačních řádů pro tuto novelu, vždycky může nakouknout do taháku na stránku Postavy a pojmy. S odkazem uvedeným níže. ~

~ Kultivátoři někdy tak moc kultivují, že jim z toho zatemní mozek. Anebo se jim možná zamlží veškerou tou hamižností. Jak jinak si vysvětlit, že se na něj vrhli i po celém tom (ne)krvavém divadle? ~




Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat