čtvrtek 31. ledna 2019

LMW - kapitola 29


Kapitola 29 – Nejobtížnější magická pilulka


Odpoledne You XiaoMo nešel do Síně magických bylin vyrábět magické pilulky. Předtím požádal o množství bylin na dva dny. Navíc už se nemusel každý den hlásit v Síni magických bylin. Těch pár dní do Síně magických bylin chodili proto, že teprve vstoupili do sekty TianXin, takže spoustu věcí nechápali. Proto je sem senior Fang přivedl. Když se teď všichni naučili, jak vyrábět magické pilulky, pokud měli kotlík, mohli je vyrábět, kdekoli chtěli.

You XiaoMo stejně šel do Síně magických bylin vyzvednout si tři sta magických bylin 1. řádu. Měl pocit, že od teď bude jeho život jako putování po dlouhé, pracné cestě. Ovšem nevěděl, že v kamenné místnosti na něj čekalo několik učedníků z Pozemské hory, aby jej dále vyslýchali. Přesně takhle se mu podařilo se tomu vyhnout.

Když se You XiaoMo vrátil do svého pokoje, pevně zavřel dveře a okna a pak vstoupil do své dimenze.

V dimenzi byly všechny věci, co si včera připravil. Po setkání s Ling Xiaem se neodvažoval sem jít ze strachu, že by na to přišel.

Ze zásuvky vytáhl semínka magických bylin 1. řádu, které dostal z Orchidejového pavilonu zdarma. You XiaoMo vzal ty, co znal, a rozhodil je na zem. Použil zhruba třetinu půdy a zbytek schoval. Pak vytáhl pár pytlíčků semínek magických bylin 2. řádu.

Co se týkalo magických bylin 2. řádu, You XiaoMo se na ně předtím vyptal Prvního seniora Fang ChenYuea. Magické byliny 2. řádu v bylinkové zahradě Pozemské hory byly většinou běžné druhy. Pokud v budoucnu pokročí na mága 2. řádu, bude moct zajít do Síně magických bylin pro svůj díl magických bylin 2. řádu. Takhle řečeno mohl dostat jakoukoli bylinu chtěl, hlavně když dokázal vyrobit magické pilulky. A proto vytáhl jenom osm balíčků semínek magických bylin 2. řádu. Měl v plánu to nejprve zkusit se surovinami pro dva typy magických pilulek. A se zbytkem počká a uvidí, jak to půjde.

Půlku každého z osmi balíčků rozhodil do půdy, takže takhle využil dvě třetiny zbývající půdy. Teď mu zbývala jenom pětina nevyužité půdy, kterou You XiaoMo zamýšlel použít na magické byliny 3. řádu. Jelikož teď byl jenom mágem 1. řádu, nepotřeboval magické byliny 3. řádu. Takže se rozhodl, že vyseje jenom trochu a dá přednost magickým bylinám 2. řádu. Až bude mít víc volného času, zase začne plít a připraví si víc půdy.

Když You XiaoMo rozhodil semínka, vytáhl ze zásuvky středně velké dřevěné vědro a naběračku. Tohle si koupil v obchodě s nábytkem – jelikož uvážil, že bude muset semínka zalévat, a tak vedoucího požádal, aby mu našel vědro a naběračku.

Voda v jezeře byla čistá jako předtím, tak čistá, že bylo vidět dno jezera. Bez ohledu na to, co You XiaoMo s vodou prováděl, bylo to, jako kdyby v jezeře byly nainstalované filtry. Nečistoty zanedlouho automaticky zmizely a voda nabyla svůj původní vzhled. You XiaoMo už o tom dřív přemýšlel. Dokonce zašel tak daleko, že si ve vodě vypral své špinavé oblečení, ale výsledek byl pořád stejný. Špína klesla ke dnu a zanedlouho beze stopy zmizela, jako kdyby se rozpustila. Jelikož You XiaoMo nepozoroval žádné škodlivé účinky, rozhodl se na to po chvíli přemýšlení zapomenout.

Naplnil dřevěné vědro až po okraj a přinesl ho zpět na pole. Pak pokročil k zalévání po naběračkách. Po jedenácti vědrech vody všechno zalil. Jak se You XiaoMo díval na vlhkou zemi, spokojeně se usmál. Tohle byl výsledek jeho dvouhodinové píle. You XiaoMo si otřel pot z čela, položil vědro s naběračkou na zem a pak se otočil, aby odešel z dimenze.

Zrovna když se otočil, to místo, kam zasel semínka magických bylin 1. řádu, bylo najednou pokryté jemnými, zelenými, živými, čerstvými výhonky. Dokonce se podivně komíhaly, jako kdyby byly v mělké, stojaté vodě.

You XiaoMo už odešel a ničeho z toho si nebyl vědom. Připravil se, že bude trénovat další druh magické pilulky 1. řádu jménem Pilulka duchovní energie. Byla to nejtěžší magická pilulka 1. řádu. Skládala se ze tří druhů magických bylin: Himalájské květiny, Voňavého ovoce a Byliny suchého listu. Tato pilulka byla na výrobu nejobtížnější, protože jejím hlavním účelem bylo produkovat duchovní energii – což nebylo to samé jako u magické pilulku na shromáždění energie.

Pilulka na shromáždění energie fungovala tak, že soustředila duševní energii z okolí do těla kultivátora.

Takže když člověk použil Pilulku na shromáždění energie, musel si najít místo s relativně vysokou úrovní duchovní energie. Naopak Pilulka duchovní energie byla jako rezervoár. Magická pilulka byla plná čisté duchovní energie. Tato duchovní energie pocházela z Himalájské květiny, Voňavého ovoce a Byliny suchého listu a také z okolní duchovní energie, co byla přítomna při výrobě magické pilulky. Takže Pilulka duchovní energie byla taková zkouška mágových schopností. Čím byla okolní duchovní energie čistější, tím lépe. Více nečistot znamenalo, že duchovní energie nebude ryzí.

Kvůli rozdílům během pěstování normální magické byliny obsahovaly nečistoty. Dokonce i magické byliny vysoké jakosti obsahovaly určité množství nečistot. Takže mág musel během procesu destilace zvýšit počet opakování. Pokud by to neudělal, duchovní energie v Magické pilulce duchovní energie by nebyla čistá a významně by snížila její hodnotu.

You XiaoMo měl svůj důvod, proč si vybral Magickou pilulku duchovní energie. Od té chvíle, co ho Ling Xiao včera týral, ho trápila jedna věc. Původně měl v plánu se spolehnout na výrobu magických pilulek, aby si vydělal peníze na nákup semínek magických bylin. Ale pokud bude muset každý den dát Ling Xiaovi 50 pilulek, prostě mu nezůstane nic, co by mohl prodat. To znamenalo, že tento způsob živobytí skončil. Aby tento způsob příjmu udržel naživu, prohledal dávné knihy a našel tuto Magickou pilulku duchovní energie.

Tato magická pilulka byla nejobtížnější magická pilulka 1. řádu; kvůli tomu byla její cena téměř dvojnásobná než u jiných pilulek 1. řádu. Obzvláště když měla ryzejší duchovní energii. Cena takového druhu magické pilulky mohla být akorát vysoká.

Než You XiaoMo začal, propočítal to. Každou magickou bylinu mohl prodestilovat 3 až 4 krát; tohle vypočítal na základě své duševní síly. Když ji měl plnou, mohl každou magickou bylinu destilovat čtyřikrát. Ale později to bude nemožné. Tři destilace už bude hodně; to se vztahovalo k odolnosti jeho duše.

You XiaoMo vzal všechno tohle v úvahu a rozdělil si na stole magické byliny. Kromě materiálu na Magickou pilulku duchovní energie tam měl také pár pro Pilulku na shromáždění energie. Himalájská květina měla sedm okvětních plátků, co vypadaly jako lístky, takže se jí říkalo také sedmilistá květina. You XiaoMo otrhal Himalájskou květinu a hodil ji do kotlíku. Pak vzal Voňavé ovoce, co bylo velké jako jeho prst, a stonek Byliny suchých listů a než začal, všechno to dal do kotlíku. Jako před tím rozdělil svou duševní sílu na tři části a ty jako malé proudy vtekly do kotlíku. Pak svou duševní silou ovinul tři druhy bylin. Jelikož byl nyní v optimálním stavu, snadno prodestiloval tři druhy bylin čtyřikrát.

Zrovna když chtěl natáhnout ruku ke kotlíku, něco ho napadlo. Přesunul pohled na tři malé dírky. Z nějakého důvodu You XiaoMo instinktivně cítil, že by magické byliny mohl prodestilovat po páté. Tohle byl nepodložený pocit, takový šestý smysl. Zhluboka se nadechl a rozhodl se držet se svého srdce. A pak pokročil k navedení své duševní síly do malých dírek.

Slunce visící vysoko na obloze potichu zapadlo za západní obzor. Když Ling Xiao otevřel dveře, spatřil, jak postava k němu otočená zády padala naznak. Instinktivně k ní přiběhl a chytil ji. Když shlédl, spatřil celkem bledého You XiaoMoa s tenkou vrstvou potu na čele. Jeho zesláblé tělo spadlo Ling Xiaovi do náruče, jako kdyby přišel o půlku svého života. V ruce držel magickou pilulku?
--------------------------------------------

~ A You XiaoMo se přepracoval. ~

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

1 komentář:

  1. Chudáček ».« Každopádně moc děkuji za překlad. Je to čím dál tím lepší ^^~

    OdpovědětVymazat