pondělí 21. ledna 2019

LMW - kapitola 23


Kapitola 23 – První várka bohatství


Vedoucí se udiveně podíval na magickou pilulku, co měl v dlani. Tohle byla jasně Pilulka na shromáždění energie, ale nebyla úplně stejná. Když se na ni podíval pořádně, byl vidět rozdíl v barvě. Světlá modř této magické pilulky byla o něco tmavší než ty v předchozí nádobě. Tenhle fenomén už dřív viděl, ale všechno to byly magické pilulky střední jakosti.

Barva magických pilulek střední jakosti byla přirozeně tmavší než magické pilulky nízké jakosti. Ale tato magická pilulka na shromáždění energie, co měl v ruce, měla barvu světlejší než ty ve střední jakosti. Vedoucí rychle vzal do ruky čtvrtou nádobu.

Uvnitř byly Neutralizační magické pilulky. Byli jako magické pilulky na shromáždění energie ve třetí nádobě. Vedoucí už toho hodně viděl a hodně zažil, ale stejně byl zmatený. Jak to, že i když to byly všechno magické pilulky nízkého řádu, jejich odstín byl jiný?

„Vážený zákazníku, tahle?” zeptal se vedoucí konečně, jak už se nedokázal zadržet.

You XiaoMo si už dávno vydechl úlevou, když viděl udivený výraz na tváři vedoucího. Předpokládal, že to znamenalo, že jeho magické pilulky měly pořád šanci. Měl by je být schopen prodat za trochu lepší cenu.

„Tyto dvě nádoby nejsou stejné jako ty druhé dvě. Ačkoli to jsou magické pilulky nízkého řádu, riziko při jejich konzumaci není vysoké. Zhruba jenom 10%.”

Jak to vedoucí zaslechl, omráčilo ho to. Podíval se na You XiaoMoa, jako kdyby se díval na něco podivného. Také v tom byl náznak komplikovaných emocí. Vážně nečekal, že mu tento mladý muž přinese něco tak šokujícího. Živil se prodejem magických pilulek, takže o nich samozřejmě něco věděl.

Dle jeho minulých zkušeností, i když se navýšil počet destilačních procesů, riziko při konzumaci magických pilulek nízkého řádu nikdy nekleslo pod 15%. Nevěděl, jestli tohle už někdy dřív dosáhli jiní mágové, ale pro něj to bylo poprvé, co na něco takového narazil. Kdyby se o tom dozvěděli ostatní, pravděpodobně by z toho byl obrovský poprask. Magické pilulky nízké jakosti s 10% rizikem. Bylo to jen o 5% méně, ale to stačilo na to, aby se lidé kontinentu Long Xiang seběhli jako mravenci. Kdyby byl schopen si monopolizovat zdroj těchto magických pilulek...

Vedoucí se na You XiaoMoa podíval s komplikovaným výrazem na tváři. Tenhle mladý muž byl vážně jedinečný. Když si něco zamumlal pro sebe, zeptal se: „Vážený zákazníku, všechny tyhle magické pilulky jste vyrobil sám?”

„Vyrobil jsem je sám, ale naučil mě to můj mistr.”

You XiaoMo se na vedoucího podíval se zářícíma očima. Ať mu Bůh odpustí, že lhal.

Podle toho šokovaného pohledu vedoucího věděl, že jeho magické pilulky musely být celkem dost jiné než obvykle. Aby se vyhnul zbytečným komplikacím, netroufal si říct, že na to přišel sám experimentováním. A tak do toho musel zaplést svého mistra, s kterým se ještě ani formálně nesetkal, Kong Wena.

„A váš ctěný mistr je?” Vedoucího to nepřekvapilo. Vlastně měl pocit, že tato odpověď byla ze všech nejpravděpodobnější.

„Tohle bych radši nezmiňoval.”

You XiaoMo se nechtěl tak snadno vytasit se svým esem v rukávu, sektou TianXin. I když věděl, že by se na něj vedoucí díval v jiném světle, také by mu to mohlo způsobit problémy. Kdyby se to doneslo zpět do sekty TianXin, nedokázal by se z toho vykroutit.

Vedoucí pokynul, že to chápe. Kdyby tuto techniku znal, také by to držel pod pokličkou. Ale jelikož mohl tento mladý muž přinést tyto magické pilulky na prodej, muselo to znamenat, že měl svolení svého mistra. Takhle bylo snazší se s tím zaobírat.

Vedoucí vložil magické pilulky zpět do nádob a vážně řekl: „Vážený zákazníku, jelikož tyto magické pilulky chcete prodat, dám vám příhodnou cenu a uvidíme, jestli se vám bude líbit. Tyto dvě obyčejné nádoby za dvacet zlatých za nádobu. Co se týče těch druhých dvou nádob, dám vám deset zlatých za pilulku. Je to přijatelné?”

You XiaoMo černé oči začaly okamžitě zářit. Deset zlatých za pilulku versus dvacet zlatých za nádobu pilulek, tenhle rozdíl mu přišel vážně moc velký. Ale cena dvacet zlatých za nádobu mu přišla vyšší, než co vypozoroval z ostatních obchodů. V každé z těch čtyř nádob bylo dvacet magických pilulek. To byla jenom půlka celého množství, co měl. Druhou půlku si nechal, aby ji zkusil prodat v jiných obchodech, ale když mu teď vedoucí dal tak vysokou cenu, nemohl si pomoct a cítil se trochu dojatě. Ale...

„Pane vedoucí, ta cena, co jste mi nabídl, mi přijde vyšší než v jiných obchodech, ne?” zeptal se You XiaoMo nesměle.

Nemyslel si, že by měl tvář, která by ve vedoucím vzbuzovala soucit, takže k tomu musel mít jiný důvod.

Vedoucí se usmál. „Vážený zákazníku, jste vážně chytrý člověk. No ano, cena, co jsem nabídl, je vyšší než v jiných obchodech. Já jenom doufám, že nám příště zase prodáte tyto magické pilulky. A pokud ne všechny, alespoň kdybyste nám mohl rezervovat polovinu.”

You XiaoMo o tom chvilku uvažoval. Tohle by vlastně šlo. Neměl v plánu tohle nějak šířit. Navíc ta cena, co mu vedoucí nabídl, byla vysoká. Chtěl si koupit spoustu semínek magických bylin. Bál se, že mu peníze, co vydělá z prodeje magických pilulek, nebudou stačit. Takže tahle nabídka od vedoucího pro něj byla vážně jako uhlí v sněhové vánici.

„Pane vedoucí, můžu vám ty magické pilulky prodat, ale mám jednu podmínku.”

„Jakou podmínku?” zeptal se vedoucí.

You XiaoMo obezřetně promluvil: „Doufám, že nikomu neřeknete, že jsem ty magické pilulky vyrobil já. Zkrátka o mě nikomu nic neříkejte. Pokud s tím souhlasíte, prodám vám všechny magické pilulky vyjma těch pro své osobní použití.”

„Ujednáno!” souhlasil vedoucí bez zdlouhavého přemýšlení.

Stejně neměl v plánu nic odhalovat. Tak cenný zdroj, samozřejmě že ho bude chtít udržet pod vlastní kontrolou. Tahle podmínka byla navíc velmi rozumná.

Když se dohodli na podmínkách, vedoucí odpočítal peníze a předal mu je. Dvě nádoby obyčejných magických pilulek byly za 40 zlatých. Dvě nádoby speciálních magických pilulek byly za 400 zlatých. Dohromady 440 zlatých. Tohle byla You XiaoMova první várka bohatství na tomto světě. Podle toho, co věděl, obyčejná domácnost by z jednoho zlaťáku vyžila půl měsíce.
--------------------------------------------
~ Náš hlavní hrdina je soběstačný, nepotřebuje žádného sponzora... anebo možná ne, v další kapitole nás čeká nakupování ^_^ ~

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat