pondělí 14. ledna 2019

LMW - kapitola 19


Kapitola 19 – Před cestou dolů z hory


Když šel You XiaoMo odevzdat svou práci, učedníka, co zaznamenával výsledky, to velmi překvapilo. Čtyřicet magických pilulek prvního řádu. Na nového učedníka byl tento počet celkem úžasný. Ale protože to byly magické pilulky nízké jakosti, musel předat jenom polovinu. Druhou polovinu si mohl nechat. Sektě TianXin rozhodně nescházely magické pilulky prvního řádu. Zvláště magické pilulky nízké jakosti, protože i kdyby je prodali, moc by na tom nevydělali. Dneska You XiaoMo získal dvacet magických pilulek prvního řádu a deset bodů zásluh.

Magické pilulky prvního řádu neměly pro sektu TianXin moc velkou cenu. Ale pro You XiaoMoa to byla cenná příležitost. Když včera zjistil, že v dimenzi modré kapky může zasadit magické byliny, něco ho napadlo. Měl v plánu tam pěstovat magické byliny druhého řádu, ale na to potřeboval semínka. Pozemská hora sbírala všechny druhy semínek magických bylin, ale protože byl úplně nový zkušební učedník, kdyby jednal zbrkle, akorát by upoutal pozornost. You XiaoMo nechtěl riskovat, že by odhalil svou dimenzi, a tak mu nezbývalo než koupit semínka na úpatí hory.

Ale na koupi semínek potřeboval měnu kontinentu Long Xiang. Předtím se prohrabal veškerým majetkem původního You XiaoMoa. Překvapilo ho, že měl jenom dvě sady oblečení a nic jiného, takže se cítil deprimovaně. Žádné peníze znamenaly, že je musel nejdřív vydělat. Včera se tím trápil. Nikdy ho nenapadlo, že se mu dostane této příležitosti. A tak se You XiaoMo rozhodl, že za dva dny požádá o povolení sejít z hory.

Večer si You XiaoMo nešel nanosit vodu na koupel. Tentokrát zamířil přímo do jezera ve své dimenzi. Také se nebál, že by ho ostatní začali podezírat, protože tu bylo mnoho lidí, co se nekoupali celé dva měsíce.

Když You XiaoMo vešel do dimenze, s koupelí nespěchal. Včera se k smrti unavil vyplením záhonku o deseti metrech čtverečních. Ačkoli to nebyl malý záhonek, jelikož existovalo spoustu druhů magických bylin, rozhodně bude brzy potřebovat více půdy. A tak You XiaoMo pokračoval ve svém obrovském plecím projektu. Té noci vyplel velký lán země, než se vykoupal.

Druhého dne zamířil You XiaoMo do kamenné místnosti jako obvykle. Ostatní čtyři učedníci tam už byli. Ačkoli se po něm nepříjemně dívali, neodvažovali se říct nic ošklivého, protože už přišel i první senior. Jen pár kroků za You XiaoMoem.

Když Fang ChenYue spatřil You XiaoMoa, usmál se. „Juniore, už jsem to slyšel od juniora Wu. Dobrá práce. Jsi hoden mého uznání.”

Jak to You XiaoMo zaslechl, to potěšení z toho, že se s ním setkal, okamžitě kleslo na polovinu. Další člověk, co se ho snažil namočit do maléru. Když to první senior řekl, jasně cítil, jak tlak v okolní atmosféře poklesl.

„První seniore, potřeboval bych s něčím pomoct. Máš teď chvilku?” You XiaoMo se ze všech sil snažil ignorovat ty ostatní čtyři učedníky.

„Copak?” zeptal se Fang ChenYue.

„Za dva dny bych rád šel z hory dolů. Můžu teď požádat o povolení?”

Fang ChenYue si myslel, že jde o něco vážného, a tak se usmál a řekl: „Takže se to týká tohohle. To je celkem prosté. Pokud chceš jít dolů z hory, musíš se jen zeptat juniora Wu. On to má na starosti. Ale jelikož jsi teprve vstoupil do sekty, můžeš venku zůstat jen jednu noc. Potom se musíš vrátit.”

You XiaoMo nečekal, že to má na starosti někdo, koho znal. Děkoval nebesům a zemi a také poděkoval prvnímu seniorovi.

„První seniore, ještě jedna věc. Totiž... Můžu si tenhle kotlík vzít s sebou?” You XiaoMo se podíval na kotlík prvního řádu na kamenné podestě. Oči se mu přitom leskly. Kdyby měl peníze, mohl by si na úpatí hory jeden koupit.

Fang ChenYuea to ohromilo, ale brzy kývl. „Můžeš.”

Kotlíky prvního řádu nebyly nic vzácného, venku se daly snadno koupit. Navíc junior se ptal, aby si mohl sám zvýšit trénink. Cítil se nesmírně šťastný. Přece jenom to byl člověk, kterého osobně vyučoval.

Když se You XiaoMovi dostalo pozitivní odpovědi, potěšilo ho to. Jeho míra úspěšnosti ve výrobě magických pilulek byla stejně vysoká jako předtím, ale jakost se pořád nezměnila. Ačkoli magické byliny poskytnuté Síní magických bylin nebyly nejlepší, pokud je mnohokrát destiloval, riziko při konzumaci magické pilulky se značně sníží, i když jakost zůstane stejná. Ale You XiaoMo nechtěl vyčnívat, a tak magické byliny naschvál destiloval jenom jednou. Ale čas od času vyrobil pilulku, co byla destilovaná několikrát. Pilulka měla pořád stejnou barvu, takže pokud se člověk nedíval moc obezřetně, nezjistil by to. Takhle čas pomalu plynul, zatímco on vyráběl magické pilulky.

Zrovna když poslední učedník odešel z místnosti, You XiaoMo konečně dokončil poslední magickou pilulku. Setřel si z čela pot a viděl, že dneska vyrobil 90 magických pilulek prvního řádu. Více než dvojnásobek než včera. Možná to bylo tím, že teď byl s celým procesem obeznámenější, takže i jeho rychlost se značně zvýšila. You XiaoMo po sobě uklidil a přinesl magické pilulky mistru Zhaovi.

Mistr Zhao se plným jménem jmenoval Zhao Zen a měl na starosti zaznamenávání distribuce magických bylin a vybírání magických pilulek od všech z Pozemské hory. Včera sem You XiaoMo přišel, aby odevzdal své magické pilulky, a udělal na Zhao Zena dojem. Tento zkušební učedník včera předložil dvacet magických pilulek prvního řádu. 100% míra úspěšnosti, kterou dle jeho záznamů dosáhlo na celé Pozemské hoře jen pět lidí. Samozřejmě to byl záznam učedníků, co vyráběli magické pilulky poprvé.
--------------------------------------------

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat