úterý 8. ledna 2019

LMW - kapitola 18


Kapitola 18 – Míra úspěchu


Výroba magických pilulek se nedala považovat ani za těžkou, ani za lehkou. Výrobní proces se vztahoval k tomu, co zrovna trénovali – schopnost kontrolovat svou duševní sílu. Pokud měli tuto schopnost vysokou, byla menší pravděpodobnost, že neuspějí. Opak byl také pravdou.

Proto dal senior Wu You XiaoMovi šest druhů magických bylin, protože jeho schopnost kontroly nebyla špatná. To byl také způsob schválení jeho schopnosti.

Ostatní čtyři učedníci byli nesmírně nespokojení, ale neodvažovali se vyjádřit své námitky. Tohle rozhodnutí udělal senior Wu. Byl na stejné úrovni seniority jako první senior. Bez ohledu na to, jak moc byli nespokojení, neodvažovali se namítat. Navíc bylo pravdou, že se nemohli srovnávat s You XiaoMovým standardem. Kdyby si v tuto chvíli kladli nerozumné požadavky, mohli by na seniora Wu udělat špatný dojem. Ale vůči You XiaoMovi budou rozhodně cítit zášť. Vážně se před seniorem Wu předvedl a oni kvůli tomu vypadali jako budižkničemové.

You XiaoMo o tom neměl ani ponětí, ale i kdyby měl, co s tím mohl dělat? Když přijal magické byliny, prostě se vrhl na výrobu magických pilulek. Při výrobě magických pilulek bylo několik kroků. Každý krok byl jako to, co do teď trénoval. Vzít duševní sílu a spustit ji do tří malých otvorů. Ty tři malé otvory se ve skutečnosti používaly na extrakci magických bylin.

Když dovnitř spustil duševní sílu, You XiaoMo si vybral tři druhy magických bylin. Kontuzní bylinu, Bylinu kořene života a Květinu pokojné mysli. Magická pilulka z těchto magických bylin se nazývala Neutralizační pilulka; používala se na neutralizaci jedu. Ale její účinek nebyl velký, dokázala neutralizovat jen prosté jedy.

Nejprve si nepočínal hladce. Přece jenom to bylo poprvé, kdy extrahoval magické byliny. Nebyl schopen odstranit dostatek nečistot. You XiaoMo zjistil, že je vlastně schopen je destilovat na několikrát, ale bál se, že by znovu vyčníval. A tak to udělal jenom jednou. Když odstranil pár nečistot, pustil magické byliny, co se proměnily na jemný prášek, na dno kotlíku. Pak položil obě ruce na kotlík.

V této chvíli měl obě ruce pokryté tenkou vrstvou průhledného bílého oparu, což byla jeho duševní síla. Vzal tři druhy jemných prášků a smísil je. Nebylo to jen prosté smísení dohromady. V tomto procesu byly konkrétní postupy. Pokud by v kterékoli části udělal chybu, ovlivnilo by to kvalitu magické pilulky nebo by to dokonce vedlo k neúspěchu.

Ale tyto kroky už jim vysvětlil první senior Fang. You XiaoMo už o nich četl i v knize, takže si je velmi dobře pamatoval. You XiaoMo si vybavil přednášku prvního seniora Fanga a porovnal ji s kroky zaznamenané v knize. V duchu si načrtl osnovu a když nepřišel na žádné chyby, začal celý proces dle svého plánu.

Kdyby to bylo jeho dřívější já, rozhodně by to nedokázal takhle udělat. Ačkoli jeho paměť v minulém životě nebyla špatná, stejně by si v duchu nedokázal načrtnout detailní osnovu. Proto ho toto dosažení celkem udivilo.

Smísení magické pilulky prvního řádu mělo pět kroků. Ačkoli byly jednoduché, stejně si nemohl dovolit být ledabylý. Bylo třeba vysokého stupně koncentrace. Zatímco You XiaoMo sledoval osnovu ve své mysli, použil svých deset pohotových prstů, aby těmi kroky prošel, a pomalu mísil ty tři magické byliny. První krok, druhý krok... když měl čelo orosené vrstvičkou potu, konečně se mu podařilo vyrobit magickou pilulku prvního řádu.

Magická pilulka byla světle žlutá s hladkým a lesklým povrchem. Byla z ní lehce cítit vůně Květiny pokojné mysli; byla to velmi příjemná vůně. You XiaoMo si tu pilulku prohlédl. Tohle musela být magická pilulka nízké jakosti. U normálních magických pilulek nezáleželo na barvě, ale pokud byla světlá, znamenalo to, že měla nízkou jakost. Jeho pilulka byla světle žlutá, takže to musela být magická pilulka nízké jakosti.

Přišel k němu senior Wu a když spatřil magickou pilulku v jeho ruce, věnoval mu spokojené kývnutí. I když to byla magická pilulka nízkého řádu a celkem nízké jakosti, uspět na první pokus se považovalo za velké štěstí. Po pár slovech chvály se vrátil na své místo.

Co se týkalo výroby magických pilulek, měl je ze začátku navést mistr, ale zbytek závisel na každém jednotlivci. První senior Fang zastoupil mistra Konga, aby je naučil, jak vyrábět magické pilulky. Ale řekl jim jenom základy. Zbytek závisel na schopnosti každého z nich pochopit celý koncept. Takže dnešní hodina se dala považovat za poslední hodinu s prvním seniorem Fangem.

Když senior Wu viděl, že všichni pochopili základy výroby magických pilulek, už na ně dál nedohlížel a akorát je pobídl, aby pokračovali v tréninku i odpoledne. Než odešel, řekl jim jedno.

„Nejsem si jistý, jestli vám to už první senior Fang řekl. Ohledně magických pilulek, co vyrobíte. Každá magická pilulka se dá vyměnit za jeden bod zásluhy. Ale každý den můžete získat maximálně deset bodů zásluh.”

Když You XiaoMo zaslechl první část, překvapilo ho to a potěšilo. Nikdy ho nenapadlo, že body zásluh může získat výrobou magických pilulek. Ačkoli to byl jen jeden bod za pilulku, pořád to bylo lepší než nic. Zrovna když začal počítat, kolik pilulek by měl denně vyrobit, poslední část seniora Wu všechny jeho plány zničila. Rozhodně neexistovalo nic zadarmo!

Ale na druhou stranu tohle omezení bylo nutné. Kdyby tu nebylo, všichni by vyráběli magické pilulky prvního řádu, aby získali body zásluh. Tímhle by se také spotřebovalo spoustu magických bylin prvního řádu. A různé úkoly na Pozemské hoře by nikdo nedělal.

You XiaoMo zůstal v kamenné místnosti a celé odpoledne vyráběl magické pilulky. Senior Wu mu nedal mnoho magických bylin, ale jelikož svou duševní sílu stimuloval teprve včera, neměl plnou zásobu. Nedokázal vystát přílišnou spotřebu, a tak po každé páté pilulce musel odpočívat. Všechny magické byliny spotřeboval, až když slunce zapadalo.

Z těch čtyřiceti dávek, co dostal, nepromarnil ani jednu. Ale těch čtyřicet magických pilulek byly pilulky nízké jakosti. Ačkoli měl míru úspěchu 100%, pořád musel zlepšit kvalitu.

You XiaoMo se tím netrápil. Když si uklidil místo, šel odevzdat svou práci a pak zamířil do kantýny.
--------------------------------------------

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat