pátek 18. ledna 2019

LMW - kapitola 22


Kapitola 22 – Obchod s magickými pilulkami


Nebylo divu, že na úpatí hory neviděl žádné učedníky z Válečnické divize. Vypadalo to, že už do města dorazili před nimi. Ale You XiaoMo nečekal, že Válečnická divize vyšle Lin Xiaa. Když pomyslel na to, co nedávno vyslechl, o to větší měl pocit, že se na tomto výletě stane něco nečekaného.

You XiaoMo měl v plánu, že jakmile opustí tuto oblast, oddělí se od zbytku. Navíc ty věci, co měl v plánu, by neměl odhalit ostatním.

Tang YunQi byla dcera velmistra. Nejoblíbenější juniorka sekty TianXin. Celou cestu sem ze všeho nejvíc slyšel zvuk jejího koketního hihňání. Zvlášť když ji ostatní hojně zahrnovali chválou, jako kdyby ji to obzvláště potěšilo. Hihňala se tak dlouho, jak jen okřídlení ptáci letěli.

Když se objevil Lin Xiao, Tang YunQi se k němu rozběhla jako první. Po nesmírně nechutném „seniore Xiao” se na něj vrhla. Ale bylo jí určeno minout, neboť jí Lin Xiao uhnul z cesty. Tang YunQi to neztrapnilo, ani nepokořilo, neboť k tomu docházelo běžně. Ovinula ruce kolem Lin Xiaovy paže a zamilovaně na něj vzhlížela. Ostatní učedníci včetně těch čtyř, co přišli s You XiaoMoem, byli plní závisti.

Lin Xiaoův vztah s učedníky byl celkem dobrý, obzvláště s Mo Guem. Před tím od chvíle, kdy se setkali až do teď neviděl, že by se Mo Gu usmál. Tvářil se vždy velmi vážně, jako kdyby mu někdo dlužil peníze. Ale když se objevil Lin Xiao, visel mu na tváři úsměv, zatímco čas od času pokýval hlavou, jak sledoval Lin Xiaa a Tang YunQi. Když se setkali, vyměnili si pár zdvořilostí, než vyrazili.

Jak odešli z palouku, Mo Gu se otočil a řekl: „Dostali jsme se do města HePing. Kupte si, co si chcete koupit. Setkáme se tu zítra touhle dobou. Nebudeme čekat na nikoho, kdo se opozdí.”

Jak to řekl, odvedl si svoje učedníky společně se všemi učedníky z Válečnické divize k rušnému trhu, nenechal tam jediného učedníka.

Člověk, co vedl učedníky z Pozemské hory, senior Liu si tiše povzdechl, jako kdyby to čekal. Brzy nato řekl You XiaoMovi a ostatním: „Od teď půjdu s učedníkem Li nakoupit, o co nás mistr požádal. Během jednoho dne byste měli vyřídit všechno, co chcete. Slyšeli jste, co mistr Mo řekl. Pokud se zítra opozdíte, nebude na vás čekat.”

„Rozumíme, seniore Liu.”

Senior Liu přikývl a pak s učedníkem Li vyrazil stejným směrem jako mistr Mo Gu. Když odešli, ostatní učedníci se vydali svými konkrétními směry, někteří šli domů navštívit příbuzné. Teprve tehdy You XiaoMovi došlo, že byl ve městě He Ping poprvé.

Jelikož byl ve městě He Ping poprvé, neměl na výběr a musel zamířit stejným směrem jako senior Liu, k nejrušnější oblasti. Odtud pomalu pátral, když se ztratil, někoho se zeptal, a nakonec našel, co hledal.

Město He Ping bylo nejvíce proslavené svými magickými pilulkami. Kvůli své blízkosti k sektě TianXin často jednali s jejími učedníky. Také obchodovali s jinými menšími sektami. Časem začalo být město He Ping rozvinutější a zahrnulo do sebe i okolní menší vesnice.

Obchody s magickými pilulkami se všechny nacházely na nejrušnější ulici ve městě He Ping, zvané Severní ulice. Jižní strana Severní ulice byla řada obchodů s magickými pilulkami. Bylo to to nejnabitější místo, zákazníci byli prakticky v každém obchodě, v některých jich bylo tak moc, že byly přeplněné.

You XiaoMo stál na kraji silnice a celkem dlouho to pozoroval očima doširoka rozevřenýma. Konečně se rozhodl pro jeden obchod, co nebyl příliš oblíbený, ale taky ne příliš opuštěný, a vešel dovnitř.

Když nakráčel dovnitř, okamžitě k němu přišel mladý muž oděný jako dávný prodavač a promluvil zdvořilým tónem: „Vážený zákazníku, přišel jste si koupit magické pilulky?”

You XiaoMo se rozhlédl po obchodě, než mladému muži oplatil zářivý úsměv a řekl tichým hlasem: „Přijímáte tady magické pilulky?”

Mladý muž ztuhl, než se vzpamatoval. Usmál se a aniž by se nějak změnil jeho pohled, řekl: „Ano. Náš obchod také přijímá magické pilulky. Vážený zákazníku, pojďte prosím tudy.”

Nákup a prodej se nedělal na stejném místě. Aby chránili soukromí zákazníků, většina obchodů měla vnitřní místnosti. Navíc obchody s magickými pilulkami na Severní ulici měly dobrou pověst, takže se člověk obvykle nemusel bát, že by ho podvedli nebo okradli. You XiaoMo si myslel, že když se opovážili otevřít obchod tak blízko sektě TianXin, neodvážili by se lidi podvádět. A tak ho beze strachu následoval dovnitř.

Začal se mu věnovat vedoucí obchodu. Byl to starý muž něco přes šedesát s šedivými vlasy na spáncích. Ale na šedesátiletého muže měl celkem dost energie a měl usměvavou tvář, takže vypadal ještě přátelštěji. Vedoucí spatřil You XiaoMoa a potají si ho prohlédl od hlavy až k patě. Než aby chodil kolem horké kaše, šel rovnou k věci.

„Vážený zákazníku, pilulky jakého řádu prodáváte?”

„To... magické pilulky prvního řádu,” odpověděl You XiaoMo trochu rozpačitě.

Když vešel do obchodu, prohlédl si to tam. Většina magických pilulek byla druhého a třetího řádu. Byly tam magické pilulky prvního řádu, ale rozhodně ne mnoho. Kvůli tomu se cítil trochu nevhodně, neboť on měl v držení magické pilulky prvního řádu.

Vedoucího to na okamžik omráčilo, než zdvořile řekl: „Vážený zákazníku, mohl byste vytáhnout své magické pilulky, abych se na ně mohl podívat?”

You XiaoMo v tichosti vytáhl pár nádob s magickými pilulkami. Dohromady čtyři nádoby a obsahovaly čtyři různé druhy magických pilulek. Vlastně to byly jenom dva druhy. To akorát že se lišily počtem destilací, takže jejich kvalita byla jiná. Proto je vložil do jiných nádob.

Vedoucí zvedl jednu nádobu, vysypal jednu pilulku a bedlivě si ji prohlédl. Byla to běžná Neutralizační magická pilulka. Vzal si další nádobu a viděl, že to je také velmi běžná pilulka, Pilulka na shromáždění energie. Nemohl si pomoct a zamračil se. Myslel si, že tento mladý muž je z velké sekty, takže magické pilulky prvního řádu, co přinesl, by mělo být něco neobyčejného. Jako například magické pilulky nejvyšší jakosti. Ale když si prohlédl dvě nádoby a zjistil, že jsou to obyčejné magické pilulky nízké jakosti, cítil se akorát zklamaně.

Ale jako člověk, co byl v tomto odvětví mnoho let a co žil tolik let, už viděl mnoho nečekaných věcí. Rychle se z toho dostal a trpělivě zvedl třetí nádobu. Stačil jeden pohled na magickou pilulku, co vysypal, a omráčilo ho to tak moc, že neměl slov.
--------------------------------------------
~ A co ho tak omráčilo se dozvíme zase příště. ~ 

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat