čtvrtek 28. listopadu 2019

LMW - kapitola 135


Kapitola 135 – Majitel Rajské říše


„Co tu děláte?” Ling Xiao se na ně se zájmem podíval.

Byli uvnitř Západního pavilonu a normálně tam chodili učedníci z Válečnické divize. Takže nebylo nečekané, že se tu objevil Ling Xiao. Po té otázce You XiaoMo odhadl, že si sem s největší pravděpodobností přišel vyhledat nějaké informace.

You XiaoMo se letmo podíval po tom druhém muži a pak potřásl hlavou a řekl: „Nic. Seniore Lingu, jakou knížku hledáš? Chceš, abych ti pomohl s hledáním?”

Ling Xiao se na ně oba podíval, aniž by něco řekl. Ačkoli zrovna dorazil, jasně viděl, co se dělo. Takže i když You XiaoMo řekl, že to nic nebylo, samozřejmě tomu nevěřil. Jeho celkem ostrý pohled padl na toho muže. Jen kvůli tomu nátlaku měl muž pocit, jako kdyby mu do ramen tlačila obrovská hora. Ztuhla mu tvář.

Nebyl to první senior Lin Xiao? Kdy se za nimi objevil? Vlastně nic necítil. Ale to na tom nebylo to nejdůležitější. Jak dlouho tam první senior stál? Slyšel všechno, co You XiaoMovi řekl?

Ten muž s příjmením Wang se cítil velmi nejistě. Ačkoli on a Lin Xiao neměli stejného mistra, Ling Xiao měl v sektě TianXin velmi vysoké postavení a velký vliv, zvláště na ně, na mladší generaci. Zanechal na ně velmi hluboký dojem.

„Jestlipak to není junior Wang? Jak to, že máš dneska tak moc volného času, abys chodil do knihovny a šikanoval nováčky?” Ling Xiao se s tím nepáral. Jak se díval na Wang YuFeie, co si neustále otíral pot, smál se. Původně na něj tento junior Wang neudělal nijak velký dojem. Ale kvůli tomu, co se před pár dny stalo v knihovně a kvůli potrestání Li Juna a You XiaoMoa, řádně prošetřil Li Juna včetně lidí kolem něj.

Li Jun byl učedník prchlivého staršího Xiaa. Stejně jako You XiaoMo byl v pořadí sedmý učedník a Wang YuFei byl Li Junův senior, v pořadí třetí. Ti dva k sobě měli blízko a povídalo se, že byli nejlepší přátelé ještě před tím, než vstoupili do sekty TianXin. A tak když Li Juna potrestali, Wang YuFei si vždycky myslel, že to musela být You XiaoMova chyba.

Tentokrát ho náhodou potkal v knihovně, a tak si nemohl pomoct a řekl mu, co si myslí. Koho by napadlo, že to You XiaoMoa nijak neotřese, takže Wang YuFei ani neměl jak namítnout. A to nejsmolnější na tom bylo, že ho vyslechl Lin Xiao.

Wang YuFei se otočil, zdál se celkem bledý. Chvíli mu trvalo, než nejistě vysvětlil: „Seniore Line, já... já jsem juniora nešikanoval. Špatně sis to vyložil. Jen jsem s ním žertoval...”

Ta slova byla nesmírně skromná, ale bylo to jako házet perly sviním. Před Lin Xiaem nemohl přiznat, že You XiaoMoa šikanoval. Lin Xiao by to mohl říct jeho mistrovi a i když ho měl mistr rád, senior Lin neměl tak nízké postavení. Takže nakonec by si musel vykopat díru a skočit do ní.

„Něco takového se dá považovat za žert?” řekl Ling Xiao.

Když viděl, že se chtěl stále dál vymlouvat, prostě mávl rukou. „Dobře, dobře, taky to nechci nijak nafukovat. Teď se juniorovi Youovi omluv a budeme to považovat za vyřízené.”

„Ano, seniore Line.” Wang YuFei byl ve tváři celý zelený a bílý. Teprve pak You XiaoMovi neochotně řekl: „Juniore You, promiň.”

Nikdy nečekal, že tentokrát ztratí nejenom vojáky, ale bude muset nepříteli dát i manželku. Nejenom že se mu nepodařilo You XiaoMoa vyprovokovat, dokonce se mu musel přede všemi omluvit. Ačkoli do knihovny chodilo méně a méně lidí, stejně tu bylo mnoho párů očí, a tak se tato záležitost rozhodně dostane ven. Až k tomu dojde, nejenom že ztratí tvář i jeho mistr vybuchne. Pořád si vzpomínal na to strašlivé vzezření svého rozhněvaného mistra, když se k němu donesla ta záležitost s Li Junem.

Když se Wang YuFei spěšně omluvil, rychle odběhl. Už neměl ani pomyšlení na to, aby se tu zdržoval.

You XiaoMo se na tuto scénu díval, nebyl ochotný přiznat, že byl vlastně trochu rád, že se ho Ling Xiao zastal. Ale bylo to jenom trošku. Víc se bál, že od teď se Li Junův mistr zaměří na Ling Xiaa.

Ačkoli učedník pochybil, který mistr nebyl zaujatý? Vezměte například Kong Wena, ten byl extrémně zaujatý. Nebyl to velmi dobrý příklad? Navíc podle toho, co o starším Xiaovi věděl, měl pocit, že se po tomhle konflikt mezi Ling Xiaem a starším Xiaem rozhodně zhorší.

„Seniore Lingu, bude to takhle v pohodě?” zeptal se You XiaoMo nervózně.

„Jak to není v pohodě? Nebo si stěžuješ, že jeho omluva nebyla dostatečně upřímná? Pokud je to takhle, co kdybych ho přivedl zpět a nechal ho se ti ještě párkrát omluvit?” Jak Ling Xiao mluvil, celý zářil.

You XiaoMo si otřel spoustu potu. „...není třeba, tohle stačí.”

Kdyby vážně souhlasil s tím, co řekl, pak by se to nepřátelství mezi ním a Li Junem nevyřešilo dokonce ani na konci roku. Samozřejmě to neodmítl proto, že by se s nimi chtěl udobřit. To akorát, že všichni byli učedníci sekty TianXin, a tak na sebe s největší pravděpodobností znovu narazí. Přece jen to nebylo tak, že by si při každém setkání mohli jít po krku.

Ale Ling Xiao takhle evidentně nepřemýšlel. Bylo mnoho lidí, co proti němu něco mělo, takže nezáleželo na tom, jestli jich bylo o jednoho více nebo méně. Navíc to všichni byli nevýznamní lidé, co nebyli schopní to nějak rozvířit. Kromě toho tu bylo ještě něco jiného, a to že jednoho dne ze sekty TianXin odejdou. A tak byl vlastně rád, že si You XiaoMo dělal nepřátele. Až ten den přijde, takhle se nebude zdráhat odejít ze sekty TianXin.

Ling Xiao si z police vzal svitek a pak se posadil u stejného stolu jako You XiaoMo.

You XiaoMo se letmo podíval na svitek, co si vzal. Byla to mapa jižní části kontinentu LongXiang. Ale nevěděl, že ta oblast na mapě bylo místo, kde se brzy otevře Rajská říše.

„Seniore Lingu, proč se na to díváš?”

„Tang Fan požádal mě, staršího Du a staršího Xiaa, abychom dovedli učedníky na místo, kde se otevře Rajská říše. Terén po cestě tam je celkem komplikovaný. A Lin Xiaova paměť také není moc podrobná. A tak jsem si to přišel vyhledat,” odpověděl Ling Xiao zdánlivě znuděně.

Vlastně mu stačilo se na ten svitek jenom letmo podívat a stačilo by to, aby si tu mapu vpálil do paměti. Dokud si nebude přát na ni zapomenout, nikdy na ni nezapomene.

Ale nečekal, že tady narazí na You XiaoMoa. Bylo to dokonalé, protože teď měl výmluvu s ním chvilku zůstat, a tak si vzal svitek a předstíral, že ho studuje.

You XiaoMo se na Ling Xiaa díval a chvilku váhal, než se obezřetně zeptal: „Seniore Lingu. Předtím jsi řekl, že Rajská říše má omezení pro lidi Nebeského řádu a výše. Takže co ty?”

Na tuhle otázku se chtěl vždycky zeptat, protože při pohledu na Ling Xiaův výkon nebylo moc pravděpodobné, že byl níž než Nebeský řád. Takže až na to dojde a on se nebude moct dostat dovnitř, nezničí to jeho převlek?

Jak to Ling Xiao zaslechl, koutky úst se mu začaly vytáčet vzhůru. Odložil svitek a řekl: „Juniore, víš, proč má Rajská říše řádové omezení?”

You XiaoMo o tom chvíli uvažoval a pak pevně zakroutil hlavou. Rozhodně to muselo mít co dělat s majitelem Rajské říše.

Ling Xiao se usmál a řekl: „Řádové omezení u Rajské říše nastavil její majitel. Ale to platí jenom pro lidi, co jsou na nižším řádu než on. Pokud má člověk vyšší sílu než majitel Rajské říše, pak to omezení prostě neplatí.”

You XiaoMo zíral s pusou dokořán. Smysl těch slov... znamenalo to, že měl ještě větší sílu než majitel Rajské říše?

You XiaoMo si v duchu myslel, že člověk schopný vytvořit Rajskou říši, místo, co bylo plné pokladů, nemohl mít tak nízkou sílu. Přinejmenším by měl být Královského řádu a výše.

Podle Ling Xiaova sebevědomého tónu jeho síla nemohla být vážně vyšší než síla majitele Rajské říše, že? Tedy vyšší do jaké míry? Nedokázal si to představit.

„Seniore Lingu, takže znáš řád majitele Rajské říše?” zeptal se You XiaoMo a díval se na něj pohledem plným všetečnosti a žízně po informacích.

„Juniore, víš, že kultivátoři Královského řádu a výše dokáží vytvořit dimenze? Přesně jako ta moje.” Ling Xiao mu na jeho otázku nedal skutečnou odpověď, místo toho se rozhodl dát mu jinou informaci.

You XiaoMo neměl ani čas potřást hlavou. Na tohle se chtěl zeptat už dřív. Nebylo to tak, že ho nenapadlo po tom zapátrat v knihách v knihovně. To akorát že na to neměl čas. Pak měl na tři dny zákaz vstupu, takže měl ještě méně příležitostí si to vyhledat.

Ling Xiao už věděl, že to nevěděl. A tak mu to vysvětlil.

Jakmile se kultivátor dostane do Královského řádu, je schopen otevřít prostorovou trhlinu. Ale ne každý to zvládl. Většina kultivátorů se bála smrti, takoví byli Tang Fan a Luo ChengYuan. Ling Xiao odhadoval, že by to neudělali, dokud by si nebyli na 100% jistí, protože oba byli zodpovědní za svou vlastní sektu. Kdyby měli smůlu, výsledek by ovlivnil celou sektu. Bez kultivátora Královského řádu v čele by se sekta nedala považovat za prvotřídní.

Co se týkalo Rajské říše, Ling Xiao měl podezření, že to nebyla opravdická prostorová trhlina. Někdo mocný pravděpodobně vyřízl skutečný kus země a nastavil ji jako nezávislou dimenzi. Nebo možná uplynulo příliš mnoho času a bariéry kolem každých 50 let povolily. Takhle Rajskou říši odhalili ostatní.

Kdyby byla Rajská říše opravdová prostorová trhlina, neobjevila by se každých 50 let. A ještě k tomu na stejném místě. To proto, že prostorová trhlina byla ta nejnestabilnější věc.

A tak měl Ling Xiao podezření, že majitel Rajské říše byl kultivátor Císařského řádu. Jenom ten mohl vzít tak velký kus země a udělat z ní nezávislou dimenzi. V jižní oblasti kontinentu LongXiang byli nejvyšší kultivátoři Královského řádu. Navíc kdyby měl ještě vyšší řád, rozhodně by měl schopnost a také jistotu otevřít prostorovou trhlinu. Takže nebylo žádným překvapením, že ten člověk musel být v Císařském řádu.
--------------------------------------------


~ Kdo zapomněl posloupnost řádů, může nakouknout do taháku na stránce Postavy a pojmy. ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat