čtvrtek 14. listopadu 2019

LMW - kapitola 131


Kapitola 131 – Tragická životní historka


Když si to You XiaoMo vyslechl, jeho první reakcí bylo si nahlas povzdechnout. Bylo nečekané, že jeden případ krádeže byl vlastně výsledkem tak komplikované záležitosti.

Ačkoli už to bylo dávno, You XiaoMo si stále vybavoval tohoto Pu Chana, protože to byl první člověk, co se Ling Xiaovi postavil od chvíle, co se s ním setkal. Navíc Pu Chan byl velmi agresivní. Ale když byl na hoře WuShuang, slyšel, že mistr Pu Chan a velmistr měli velmi blízký vztah jako bratři.

„Juniore, ne všechno je takové, jak se navenek zdá.” Ling Xiaovi stačil jediný pohled a dokázal říct, na co myslel, kvůli čemuž se nahlas zasmál.

„Jakou hluboce zakořeněnou nenávist mezi sebou mají?” zeptal se You XiaoMo zvědavě. Přišlo mu, že Ling Xiao věděl všechno, a tak si nemohl pomoct a zeptal se na to.

„Jak to mám vědět?” Ling Xiao pokrčil rameny a mírně se opřel o sloupek postele. Přimhouřil oči a zaujal malátnou pózu. Nebyl všeználek. A také neměl zájem o zášť mezi Tang Fanem a Pu Chanem, takže se neobtěžoval to prošetřovat.

Prozatím byla ta záležitost se zrádcem vyřešená, ale ten ukradený recept nemohli hned získat zpět.

Sekta TianXin nemohl Pu Chana odtáhnout, aby Luo ChengYuana obvinil. Zaprvé nemohli své špinavé prádlo prát na veřejnosti. A zadruhé by to Luo ChengYuan, ten starý mazaný lišák, nepřiznal. Možná by to dokonce obrátil proti nim a prohlásil by, že to jenom hráli ve snaze falešně obvinit sektu QingCheng. Navíc sekta TianXin nikdy veřejně neuznala, že má recept na magickou pilulku, takže i kvůli tomuto byli v nevýhodě.

Ale museli ten recept dostat zpátky. Jinak kdyby se sektě QingCheng podařilo podle toho receptu vyrobit magickou pilulku 9. řádu, sekta TianXin by se vážně stala jen odrazovým můstkem a obětním beránkem sekty QingCheng.

Naštěstí nebylo tak snadné najít magické byliny, co bylo třeba na výrobu magické pilulky 9. řádu. I když sekta QingCheng měla recept na pilulku, nemohli ji okamžitě vyrobit. Ale co nevidět se měla otevřít Rajská říše a uvnitř bylo nespočet magických bylin. Sekta QingCheng dovnitř rozhodně vyšle lidi, aby je hledali, a možná je najde.

A tak se Tang Fan a starší rozhodli, že využijí tohoto výletu do Rajské říše, aby nejenom zničili veškeré jejich šance, že by se dostali k magickým bylinám 9. řádu, ale také aby sektě QingCheng uštědřili obrovskou ránu.

Ale lidé, co mohli vstoupit do Rajské říše, byli omezení svou mocí, a tak Tang Fan rozhodl, že využije těchto zbývajících třech měsíců a nechá Ling Xiaa a Zhou Penga, aby si co možná nejrychleji zvýšili moc. Až nastane čas, dá jim úkol.

„Seniore Lingu, ten úkol nemůže být zabít učedníky ze sekty QingCheng, že ne?”

Když se You XiaoMo dozvěděl o tom úkolu, nemohl si pomoct a výraz se mu trochu změnil. Měl pocit, že to tak s největší pravděpodobností bylo.

Ling Xiao lhostejně řekl: „To je jedna část. Nejdůležitější je nenechat je sehnat těch pár důležitých magických bylin na recept na pilulku.”

You XiaoMo pozvedl obočí a řekl: „Tím myslíš, že jakmile vstoupíme do Rajské říše, budeme je muset neustále sledovat?”

Jak to Ling Xiao zaslechl, nemohl si pomoct a vybuchl smíchy. Škádlivě se na něj podíval a řekl: „Juniore, vážně sis nemohl myslet, že vlastně budu dělat, co Tang Fan řekne, že ne?”

„Uch...” Vážně zapomněl, že Ling Xiao nebyl učedníkem sekty TianXin. Tenhle chlápek byl jenom podvodník. „Ale pokud jeho rozkaz nesplníš, copak na to později nepřijde?”

Přišlo mu, že když byl Tang Fan tak prohnaný, určitě bude mít nějaká obranná opatření. Jako přidělit jim nějakého spolehlivého pobočníka, co by mu nahlásil všechno, co se v Rajské říši stalo.

„Myslíš, že je tak snadné najít magické byliny 9. řádu? Nemluvme o tom, jestli se jim v Rajské říši podaří najít magické byliny, co chtějí, stejně není snadné se vypořádat s démonickými zvířaty, co je stráží,” promluvil Ling Xiao tiše. Ani trochu ho jeho obtížná situace netrápila.

You XiaoMo o tom chvíli přemýšlel. Magickou bylinu 9. řádu mohlo strážit přinejmenším démonické zvíře 9. řádu, což se rovnalo kultivátorovi Královského řádu. Ať se na to člověk díval, jak chtěl, zdálo se to nemožné, pokud se do toho nepustil sám velmistr sekty QingCheng. Ale jelikož Rajská říše měla omezení moci, Luo ChengYuan neměl jak vstoupit do Rajské říše.

Ling Xiao zíral na You XiaoMovu zahloubanou tvář a najednou ho něco napadlo. Řekl: „Juniore. Ty jsi také mág. Zajímá tě ten recept na magickou pilulku?”

You XiaoMo leknutím nadskočil. Když ho zaslechl, věděl, co měl v plánu. Protože Písmo nebeské duše, co teď trénoval, bylo také něco, co zmínil jen tak najednou a co se pak zázračně objevilo.

„Určitě nepřemýšlíš o tom, že bys to šel ukrást ze sekty QingCheng, že ne? To nemůžeš! To nemůžeš!” You XiaoMo znovu a znovu kroutil hlavou.

„Proč ne?” Ling Xiao přimhouřil oči a na oplátku se ho zeptal.

„Teď jsem mág 3. řádu, mám k tomu ještě daleko. Navíc můj vrozený talent je podprůměrný, takže se na ten řád v budoucnu nedostanu. A ten Luo ChengYuan je také kultivátor Královského řádu. Kdyby se na to přišlo, co by se stalo? Ne. Je to příliš nebezpečné!”

You XiaoMo věřil, že Ling Xiao měl sílu na úrovni Duchovního řádu nebo nanejvýš Královského řádu. Takže kdyby čelil Luo ChengYuanovi, jeho šance na úspěch by byla velmi nízká. S tak riskantním počinem by rozhodně nesouhlasil.

Ling Xiaovi se na rtech objevil mírný úsměv. Ačkoli se zdálo, že ta slova podceňovala jeho schopnost, stejně dokázal říct, že se o něj bál. Ale když ho slyšel, jak se před ním podceňoval, nemohl si pomoct a zamračil se.

Podprůměrný vrozený talent?

Ling Xiao pozvedl obočí a prohlédl si ho od hlavy až k patě. Když přihlédl k rychlosti jeho pokroku, za méně než rok se stal mágem 3. řádu. Ačkoli nevěděl, jak rychle postupovali ostatní, dle Lin Xiaových vzpomínek se tato rychlost rozhodně vymykala nebeským zákonům.

Věděl, že většina toho se dala připsat Písmu nebeské duše. Ale kdyby měl tak chabý vrozený talent, jak by mohl Písmo nebeské duše tak rychle pochopit a dokonce se první úrovní prolomit za méně než tři měsíce?

Ale jak se díval na jeho upřímný výraz, nevypadalo to, že by lhal. A také nebylo třeba, aby mu lhal. Ale jeho zdánlivě nulové selhání při výrobě magických pilulek a jeho výkon při trénování manuálu na trénink duše se absolutně neshodoval s podprůměrným talentem.

Ling Xiao měl najednou pocit, že na You XiaoMově vrozeném talentu bylo něco velmi podezřelého. Samozřejmě ho nikdy nenapadlo, že You XiaoMo, co teď před ním stál, si pod tou skořápkou naprosto vyměnil duši.

Sám You XiaoMo si nebyl moc jistý ohledně procesu ohodnocení. Kromě toho poté zažil spoustu strašlivých událostí, takže na tu událost prostě zapomněl a naprosto věřil, že má zelenou auru.

„Juniore, vážně tvoje duše během zhodnocení aury ukázala zelenou barvu?” zeptal se Ling Xiao s pohledem upřeným na You XiaoMoa.

„Ha?” You XiaoMo tak nějak pomalu pochopil, na co narážel. Chvíli mu trvalo, než si uvědomil, co to říkal, a najednou se cítil provinile.

Jenom nebesa věděla, jakou barvu měla jeho aura. Než ho to sem přeneslo, zhodnocení duše už skončilo. Kromě toho skutečný You XiaoMo musel být chlapec s nesmírně křehkým srdcem. Jak jinak by měl příležitost převzít jeho tělo?

Ale to Ling Xiaovi nikdy nemohl říct. Zbývalo mu jenom toto tajemství. Pokud by mu to vážně řekl, už by neměl žádné.

Ale když mu to Ling Xiao připomněl, konečně o tom začal přemýšlet. Pokud se vrozená kvalita mága vztahovala k duši, neznamenalo by to, že když se uvnitř změnil, že už nebude stejný?

„Juniore?” Když Ling Xiao viděl, že byl najednou duchem nepřítomný, natáhl ruku a zamával mu jí před tváří.

You XiaoMo sebou trhl, zasmál se a řekl: „Sa-samozřejmě že je zelená. Pokud mi nevěříš, můžeš se zeptat lidí, co se toho tehdy také účastnili.”

Ling Xiao zíral na ten jeho provinilý výraz a najednou se zasmál. Mile řekl: „Juniore, myslíš, že těm tvým slovům uvěřím?”

„...Ne.” Ten falešný úsměv na You XiaoMově tváři v mžiku opadl a on promluvil sklíčeným tónem. Stačil jeden pohled na výraz na Ling Xiaově tváři a tón jeho hlasu a věděl, že mu rozhodně neuvěří.

Ling Xiao celý zářil, když ho popadl za rameno a jemně ho hladil po vlasech. Tichým hlasem řekl: „Juniore, jsi velmi poslušný. Teď je čas na pravdivá slova. Určitě jsi musel slyšet rčení: přiznání zmírňuje trest a vzdor jej zvýší. Nenuť mě použít své zvláštní prostředky.”

To slovo „zvláštní” řekl s důrazem.

You XiaoMo se v duchu celý orosil. Nejenom že už to dřív slyšel, ale také to bylo nesmírně povědomé rčení. V minulém životě to často říkali jeho starší a mladší bratr. V tomto životě to říkal Ling Xiao. No ano, tomuto osudu utéct nemohl, dokonce ani když ho to přeneslo na jiný svět.

Takže musel odhalit svoje úplně poslední tajemství?

Ne. Jako člen mladší generace 21. století podědil „vzorový” rys, a to bylo lhaní!

Co bylo nejvyšším uměním lhaní? Podstrčit jedno lživé slovíčko mezi devět pravdivých. Ačkoli to ve 21. století byl otřepaný trik, co znali téměř všichni, nezapomínejte, že toto byl kontinent LongXiang, jiný svět. A ještě k tomu byl naprosto nevědecký!

A tak You XiaoMo spletl extrémně tragický „životní příběh”. Proměnil se na „You XiaoMovo” dvojče, jehož tělo zemřelo před narozením. Nakonec skončil tak, že se se svým bratrem dělil o jedno tělo. Jeho bratr nevěděl o jeho existenci, ale on si existence svého bratra byl vědom. Ale protože byl jeho bratr hlavním hostitelem, on jako ten slabší se nedokázal projevit. Až do chvíle, kdy jeho bratr obdržel obrovskou ránu, kvůli čemuž zemřel. Teprve pak se mu podařilo převzít kontrolu nad bratrovým tělem.

To byla zhruba historka, co mu navykládal. Každé to slovo byla vlastně lež.
--------------------------------------------


~ Možná se konečně dočkáme velkého odhalení, jak to s tou YXMvou potenciální silou je. A když by na to přišlo, bylo by pěkné dozvědět se, jak silný je vlastně LX. ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře: