pondělí 11. listopadu 2019

LMW - kapitola 130


Kapitola 130 – Zrádce


Ling Xiaa to nejdřív trochu překvapilo a pak si ho prohlédl od hlavy až k patě, jako kdyby ho něco napadlo. Rty se mu najednou hravě vytočily a on odhadl: „Mohlo by to být tak, že už jsi mágem 3. řádu?”

Kvůli těm slovům You XiaoMo okamžitě přišel o veškerý pocit dosažení. Z této jedné věty vlastně došel k závěru, že už byl mágem 3. řádu. Kvůli tomu si byl hluboce vědom toho, že jejich IQ vážně nebylo na stejné úrovni. Tohle byla až příliš velká rána.

You XiaoMo promluvil tónem naprosté deprese, kterému úplně chyběla radost: „Dneska ráno jsem vyrobil 11 magických pilulek 3. řádu, takže jsem oficiálně mág 3. řádu.”

Jak to řekl, vytáhl ze své dimenze nádobu s magickými pilulkami. Pomyslel na magické pilulky, co mu chtěl dát už předtím, a tak i je vytáhl z magické brašny a všechny mu je dal.

„Seniore Lingu, v modré nádobě jsou magické pilulky 3. řádu, co jsem vyrobil. Zbytek jsou magické pilulky 2. řádu, ale všechno to jsou pilulky nízké jakosti vyrobené z magických bylin, co jsem před pár dny dostal ze Síně magických bylin. Všechny jsou pro tebe.” You XiaoMo dal nádoby před něj.

„Všechny pro mě? Jsi si jistý?” Ling Xiao si vzal modrou nádobu a přivoněl k ní. Vůně těchto magických pilulek byla vážně mnohem silnější než u pilulek 1. a 2. řádu, co snědl předtím. Vlastně cítil, že magické pilulky přetékaly léčivou silou, takže z toho byl jako u vytržení.

Ale nečekal, že mu You XiaoMo vlastně dobrovolně dá tolik magických pilulek. Když ho předtím žádal o pilulky, pokaždé se tvářil velmi neochotně.

Když You XiaoMo viděl jeho pochybovačný výraz, zakabonil se a natáhl ruku ve snaze si ty magické pilulky zase vzít. „Když je nechceš, nevadí.”

Když ti je dám, pochybuješ o mě. Když ti je nedám, vyhrožuješ mi a vezmeš si je. Vážně bylo nemožné ho potěšit!

Jak mohl Ling Xiao dopustit, aby si je vzal zpět? Vyhnul se jeho ruce, prostě otevřel nádobu a vysypal pár smaragdově zelených magických pilulek. Hodil si hrst do úst a sežvýkal je. V mžiku je spolkl do žaludku.

You XiaoMo si nemohl pomoct a pocítil záblesk tělesné bolesti.

Vždycky když ho viděl, jak je takhle jí, jak zbrkle mrhá božími dary, nemohl si pomoct a truchlil pro své magické pilulky.

Vlastně byl velmi zvědavý na Ling Xiaovu skutečnou totožnost, protože rozhodně nebyl někdo obyčejný. Jinak by se neodvážil jíst magické pilulky tak zbrkle. Věděl, že ostatní kultivátoři se neodvažovali jen tak jíst magické pilulky, protože se báli, že by nemuseli být schopní ustát jejich léčivou moc.

Ale nezeptal se na to, protože věděl, že každý měl pár věcí, u kterých nechtěl, aby je ostatní věděli.

„Jsi velmi zvědavý?” Ling Xiao viděl, jak se tvářil, a věděl, že byl v duchu velmi zvědavý, ale neodvažoval se zeptat. Když snědl magické pilulky, položil nádobu na stůl a usmál se na něj.

You XiaoMo se rozzářil a okamžitě kývl hlavou. Byl připravený mu to říct?

Ling Xiao mírně přimhouřil oči a pokynul mu prstem, aby přišel blíž. Ten pohled. Ať se na to člověk díval, jak chtěl, bylo to, jako kdyby velký zlý vlk lákal do jámy malé jehňátko.

You XiaoMo chvíli váhal, ale nedokázal překonat tu zvědavost ve svém srdci. Obezřetně se trochu přiblížil.

Ling Xiao sklonil hlavu a letmo se podíval na jeho pomalu rudnoucí uši. Rty se mu vytočily do úsměvu, ještě víc se přiblížil a vypustil ze sebe horoucí dech. „Pravdou je... že jsem velký zlý vlk, co se specializuje na požírání malých jehňátek.”

You XiaoMo měl hlavu najednou plnou pavučin. Tenhle člověk vážně nemohl vydržet jediný den, aniž by ho neoklamal, jinak by se necítil v pohodě. Po tolika oklamání si to začínal uvědomovat.

Po chvilce váhání You XiaoMo otevřel pusu a zeptal se: „Seniore Lingu, jíš magické pilulky, aby sis zvýšil moc?”

Ling Xiao se zarazil, ale na jeho tváři nebyla ani stopa po hněvu, že slídil po jeho záležitostech. Místo toho ho překvapilo, že You XiaoMo dokázal vymyslet něco takového. Ve skutečnosti to vážně nebylo něco, co by se nemohlo říct, a tak prostě řekl: „Zhruba správně, ale řád těch magických pilulek je příliš nízký. Zrovna teď nejsi schopen vyrobit magické pilulky, co jsou při mém řádu účinné.”

Nebylo to očividné?!

You XiaoMo ho v duchu proklínal. To samozřejmě věděl.

Ačkoli nedokázal říct, jak silný Ling Xiao přesně je, věděl, že na tom rozhodně nemohl být příliš zle. Obával se, že byl pravděpodobně v Duchovním řádu či výš. Co se týkalo magických pilulek, co byly účinné u kultivátorů Duchovního řádu, musely to být aspoň pilulky 8. řádu.

Magické pilulky 8. řádu teď rozhodně byla věc, ke které mohl tak akorát vzhlížet. Navíc na základě svého vrozeného talentu se na ten řád pravděpodobně nikdy nedostane, takže s tím nemohl nic dělat. Mohl se akorát snažit ze všech sil a vyrobit nějaké pilulky nízkého řádu.

Jak o tom přemýšlel, najednou pocítil smutek, co pramenil jen tak zčistajasna.

Poté ti dva mluvili o různých věcech, většinou se to vztahovalo k Rajské říši. Také mluvili o tom, proč velmistr nedovolil Ling Xiaovi chodit na Pozemskou horu.

Teprve pak si You XiaoMo uvědomil, že za ním Ling Xiao za těch posledních pár dní nepřišel právě proto, že mu to rozkázal velmistr. Ale nebylo to úplně tím, že by měl velmistr pocit, že měli blízký vztah. To byl jenom jeden z důvodů.

Když se přišlo na tu krádež v knihovně, velmistr Tang Fan a starší to brali velmi vážně. Dokonce ještě vážněji než Rajskou říši.

Vlastně na základě Ling Xiaova postavení ve Válečnické divizi pořád neměl právo vědět, co bylo ukradeno. Ale ta ukradená věc byla extrémně cenná. Po několika diskuzích si Tang Fan a starší uvědomili, že neměli na výběr a museli to Ling Xiaovi říct, aby si zajistili jeho spolupráci.

Ačkoli mu Tang Fan pořád dokola říkal, že to nemůže nikomu říct, když se o tom zmínil You XiaoMo, zdánlivě ani neváhal a řekl mu to.

Ta věc, co z knihovny ukradli, byla vlastně recept na magickou pilulku 9. řádu.

Jaký měl recept na magickou pilulku 9. řádu význam? O tom člověk nemusel ani přemýšlet. Na celém kontinentu LongXiang by se možná nenašlo ani pět takových receptů na magické pilulky.

Kvůli vysokému řádu mágové už i recepty na magické pilulky 7. a 8. řádu považovali za poklad. A tohle byl navíc recept na magickou pilulku 9. řádu.

A proto nezáleželo na tom, o kterou sektu šlo, všichni v sektě uctívali recept na magickou pilulku 9. řádu.

Pro sektu TianXin byl ten recept jejich životem a budoucností. Ačkoli se navenek jevilo, že sekta TianXin měla tři mágy 9. řádu, ve skutečnosti to tak nebylo.

Povídalo se, že tři vůdci tří hlavních hor už dokázali vyrobit magické pilulky 9. řádu, i když jejich úspěšnost nebyla nijak vysoká. Ale zkazky venku povídaly, že ti tři vůdci hlavních hor byli vlastně mágy 9. řádu. Ovšem tak to nebylo.

Mágové 8. řádu byli vzácní jako pírka fénixů a rohy jednorožců. O nějakých mázích 9. řádu ani nemluvě. Všechny ty zkazky byly jen přehnané. Ti tři lidé ve skutečnosti nebyli skutečnými mágy 9. řádu. Přesnější bylo je popsat tak, že měli nakročeno k 9. řádu.

Co se týkalo toho, proč se rozšířily ty zkazky, že všichni byli mágy 9. řádu, nebylo těžké to odhadnout.

Takže ten mág 9. řádu ze zkazek byl vlastně výsledkem zkombinované síly tří vůdců hlavního hor. Navíc na základě jejich sil byla míra neúspěšnosti stále vyšší než 90%. Jasně bylo velmi těžké si ve sféře mágů 9. řádu najít oporu.

Ale od té doby, co sekta QingCheng rozhlásila, že má mága 8. řádu, co v podstatě vystoupal na 9. řád, začala být sekta TianXin konečně nervózní.

Jednou nohou ve sféře mágů 9. řádu se přece jenom nedalo rovnat se skutečným mágem 9. řádu. Navíc tu byl také příliš velký faktor nejistoty. Kdyby se jednomu z vůdců třech hlavních hor něco stalo, zbývající dva by neměli jak vyrobit magické pilulky 9. řádu.

Kdyby sekta TianXin, co si pár stovek let monopolizovala první místo, dovolila sektě QingCheng, aby si navyšovali moc a prestiž, nevyhnutelně by přišli o půlku své nadřazenosti. A to vyšší šarže ze sekty TianXin nebyla ochotná přijmout. Takže po nějakém tom rozmýšlení Tang Fan a všichni starší rozhodli, že vůdci tří hlavních hor budou spolupracovat a vyrobí magickou pilulku 9. řádu, aby pro sektu TianXin zajistili dalšího silného vůdce.

Právě kvůli tomu Tang Fan vzal ten recept na magickou pilulku z pátého podlaží knihovny.

Tato záležitost se nečekaně dostala ven. Zanedlouho poté, co ten recept vytáhli, ho někdo ukradl. Ten zloděj byl navíc někdo se značnou silou. Když na to Tang Fan přišel, ti dva se střetli v souboji a Tang Fana šokovalo, když zjistil, že moc toho zloděje byla na podobné úrovni jako jeho. Nakonec se tomu člověku podařilo uniknout s vážnými zraněními.

Tohle byla jasně předem promyšlená akce. Jinak by nebylo tak náhodné, že ten člověk začal jednat, zrovna když ten recept na pilulku vytáhli. Takže jeden člověk z deseti, co ten den byli v tajné místnosti a diskutovali, musel být zrádce.

Ten zrádce se musí najít. A musí znovu získat recept na magickou pilulku.

Ačkoli to byl recept jen na magickou pilulku 9. řádu nízké úrovně, jeho půvab pro každou větší sektu nebyl o nic menší než kultivátor Duchovního řádu. To proto, že mohl kultivátorovi Duchovního řádu sedm hvězd pomoci k průlomu a upevnění ve sféře Královského řádu.

Zrovna teď měla sekta TianXin jenom jednoho kultivátora Královského řádu a tím byl Tang Fan. Sekta QingCheng na tom byla stejně, také měli jednoho.

Původně měli v plánu použít recept na magickou pilulku, aby vychovali dalšího bojovníka Královského řádu. Takhle i kdyby měla sekta QingCheng mága 9. řádu, bez receptu stejně nemohli vyrobit magické pilulky. Nakonec by stále byli o jeden krok níž než sekta TianXin.

Ale ten zloděj jim všechny plány zničil.

Sekta TianXin jako prvního podezřelého určila sektu QingCheng, protože to bylo nejpravděpodobnější.

Důvodů bylo spoustu. Zaprvé: sekta QingCheng měla mága 9. řádu, ale chyběl jim recept na pilulku 9. řádu. Zadruhé: velmistr sekty QingCheng, Luo ChengYuan, byl bojovník Královského řádu. Zatřetí: ty dvě sekty měly mezi sebou hluboké nepřátelství.

Takže když se všechny tyhle důvody sečetly, bylo velmi pravděpodobné, že tím zlodějem byl Luo ChengYuan.

Vlastně bylo dokázáno, že to vážně byl Luo ChengYuan, neboť zanedlouho objevili toho zrádce. Byl to Tang Fanův nejspolehlivější bratr učedník Pu Chan, co byl také mazaným a lstivým mužem.

Tehdy když došlo k té záležitosti s polodémony, dostal od Tang Fana rozkaz, aby si vzal skupinu lidí a strážil město HePing. A když pak na Pu Chana ve městě HePing přišli, přiznal, že vážně potají zkontaktoval Luo ChengYuana a pomohl mu ten recept na pilulku 9. řádu ukrást. Poté ho Tang Fan v hněvu zbavil veškeré jeho moci a hodil ho do žaláře.

To, že Pu Chan zradil Tang Fana, šokovalo spoustu učedníků. To proto, že si předtím vždycky mysleli, že mistr Pu Chan bude poslední, co velmistra a také sektu TianXin zradí. Ale věci se jen těžko předvídaly. Mistr Pu Chan vlastně celou tu dobu choval k velmistrovi zášť.

Co se týkalo důvodu k této zášti, nikdo mezi učedníky o tom nevěděl, protože to byla záležitost z dob před sto lety a protože to velmistr rozkázal ututlat.
--------------------------------------------

~ Tak YXM je už ve 3. řádu. Ať se na to dívám, jak chci, postupuje až moc rychle. ~

~ Donedávna jsem si myslela, že velmi pomalá romance (jako v této novele) je to nejhorší, co vás může při čtení BL novel potkat. Mýlila jsem se. Knížka, co čtu teď, začíná hned na prvních stránkách sexem hlavního hrdiny s druhým hlavním hrdinou. Jenže ouha, je tma a neviděl, kdo to je. A teď jsem skoro v polovině knížky a pořád ku*** nevím, kterému chlapovi mám vlastně fandit, aby se s ním konečně dal dohromady... Vyřadila jsem už x podezřelých, ale na toho správného ne a ne narazit... ~



Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

4 komentáře:

  1. Nedávno jsem tyto stránky objevila a zdejší čtivo mě doslova pohltilo. Děkuji za krásné překlady a smekám klobou před porcí práce kterou tu byla provedena. Obzvlášť tato novela se stala mou srdeční záležitostí, je prostě kouzelná.

    OdpovědětVymazat
  2. Pokud si to správně pamatuji, na začátku pochyboval o svém zařazení a ve snaze zjistit pravdu, mu zabránil strach z odhalení. Myslím si že by jeho mistr, byl hodně překvapený, kdyby se o svého nejmladšího učedníka aspoň trochu zajímal.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za překlad.. Velmi se těším na další kapitolu..

    OdpovědětVymazat
  4. Copak to je za novelu z Tvé poznámky pod čarou? 😁

    OdpovědětVymazat