sobota 23. října 2021

OSA - kapitola 4


Kapitola 4


Tohle bylo celé strašný nápad. Obrovská chyba.

Rourke se ve výtahu po cestě dolů z její kanceláře opřel o zábradlí a ovinul si paže kolem břicha.

Kdo na něj přihodí? Bude hodný? Bude atraktivní?

V jak moc velkém maléru bude, pokud teď vycouvá?

Rourke si celou cestu výtahem dolů dovolil litovat svého rozhodnutí i sám sebe. Na autobusové zastávce zfalšoval matčin podpis na formuláři. Doma ho vyfotí a pošle mailem.

Matčino písmo se naučil po měsících, kdy ji musel navádět každým nemocničním formulářem, zamítnutím a dokonce i smlouvou o pronájmu. Prostě už neměla energii se soustředit.

Stála za to. Jednou se s ním setká na vesmírné stanici v měsíčním městě. Bude zuřit. Rourke ji možná bude muset dokonce prosit, aby přišla, pokud se zapřísáhne, že už s ním nikdy znovu nepromluví, což byla také možnost. S její nemocí možná ne. Ale nechat ji samotnou, aby se mohl stát ploditelem pro nenáviděné alfy? Pokud něco, tohle by to mohlo zvládnout. Rourke byl připravený té zuřivosti čelit. Předá ji to titěrné ve svém náručí, nějaké nádherné dítě, možná s fialkovými vlasy. A to si ji získá.

Ta představa byla naprosto jasná. Až na alfu, co bude s ním, což byla mlhavá postava. Alfové nebyli hodní. Bez následků zabíjeli lidi. Zotročovali je a znásilňovali. Podle toho, co Rourke slyšel, to teď nebylo tak jiné, i když byli vykázáni na Měsíc.

Země je odstrčila tak daleko, ale nikdy se jich naprosto nezbaví. Nová vláda pracovala s Alfy a ne proti nim. A Rourke předpokládal, že teď toho byl součástí.

Možná bude moje alfa hodná?

Stálo to za to.

Pro mamku.

Bez něj to pro ni bude těžké, ale rychle počne. I na to měl Rourke plán. Bude dokonalou omegou, skrz na skrz. Jeho mamka se přestěhuje do lepší čtvrti a bude mít přístup k lepší nemocnici. Z raketoplánu může začít pracovat na papírech na domácí péči. Už si vybral společnost a donesou jí nákup, léky a všechno.

Rourke přidal ke zfalšovanému podpisu datum a ničeho nelitoval. Jeho matka teď byla prvotřídním obyvatelem. A pokud byla ještě vyšší třída – možná královská rodina – on byl toho součástí. Alfové jsou králové a Rourke byl... královna ne. To by naznačovalo sdílení moci. Ale určitě manželka. Gigolo? Ano, rozhodně.

Přijel autobus a Rourke projel svou mzdovou kartu. Tohle bude naposledy, kdy to udělá. Omegy neměli mzdové karty, za všechno platili svou občankou. Svět byl pro ně zadarmo, což byl další důvod, proč je lidé tak moc nenáviděli.

Alfové měli své bohatství z daní, které proudily zpět k Rourkemu, jeho dětem a od teď i ke zbytku jeho rodokmenu. Byl to nejvyšší prospěch a platili za to Pozemští obyvatelé.

Rourke si sedl na sedadlo a svěsil hlavu. Všichni tady pracovali kvůli živobytí a maličkostmi, které jim mohli projít, protestovali proti vládě mimozemšťanů.

Aby byl dokonalou omegou, nemohl si s sebou vzít svoji výchovu. Nemohl s sebou nést hněv ze zotročení a ohavnosti z jejich historie, což znamenalo, že už nemohl být obyvatelem svého města. Musel se plně a z celého srdce přidat k nové vládě na Měsíci.

Vytáhl telefon a napsal Corymu zprávu, aby za něj vzal sobotní směnu.
----------------------------------------

~ Tak velkolepé rozjímání a nakonec šup zpět k nezáživným maličkostem každodenního života... A jelikož to byla krátká kapitolka, šup na další. ~



3 komentáře: