čtvrtek 7. listopadu 2019

LMW - kapitola 129


Kapitola 129 – Podmínka


Ten člověk klepající na dveře byl celkem vytrvalý. Když viděl, že zevnitř nepřišla žádná reakce, ještě dvakrát zaklepal a zavolal: „Juniore, jsi uvnitř?”

Překvapivě to byl Fang ChenYueův hlas. You XiaoMo věděl, že on a druhý senior nebyly tyto dva dny na Pozemské hoře. Nečekal, že se vrátí dneska. Navíc se zdálo, jako že se vrátil nedávno.

Ale také musel prvnímu seniorovi poděkovat. Kdyby nebylo jeho, Ling Xiao by ho rozlouskl a zhltl. Když You XiaoMo pomyslel na to, co by se stalo, pocítil nával přetrvávajícího strachu. Zamával rukama a nohama, odstrčil Ling Xiaa, co se na něj tlačil.

Jak ho Ling Xiao mohl nechat utéct? Nejenom že teď byl na vrcholu vzrušení, ale byl také jen napůl oblečený. Kdyby ho Fang ChenYue takhle viděl, bylo by to pro něj špatné. You XiaoMo by se už rozhodně nikdy neodvážil se před kýmkoli ukázat. Rozhodně nechtěl, aby měl takovou traumatickou zkušenost. Jinak by bylo obtížné jej příště nalákat do postele.

Zrovna když chtěl You XiaoMo vyběhnout, Ling Xiao ho otočením ruky popadl za zápěstí a přitáhl ho zpět do svého náručí.

You XiaoMo si myslel, že chtěl stále pokračovat, takže skoro poplašeně vykřikl. Ale také se bál, že by ho slyšel první senior venku.

Ling Xiao držel jeho máchající údy a zhluboka si povzdechl: „Dobrá, přestaň povykovat. Pokud budeš dál zápolit, vážně tě na místě popravím.”

Ta slova byla nesmírně výhružná. You XiaoMo se už vážně neodvažoval pohnout. Zvedl hlavu a zamrkal na něj, jako kdyby říkal „vážně?”

Když Ling Xiao spatřil tento výraz, srdce se mu zakymácelo. Nemohl si pomoct a sklonil hlavu a políbil ho na malé rty, ale bylo to jenom jednou. Když to You XiaoMoa dopálilo, Ling Xiao ho prostě vytáhl nahoru a pak pokročil k tomu, aby mu pomohl urovnat oděv, co byl zmuchlaný do klubíčka. Pak udělal to samé s jeho vlasy.

Když se You XiaoMo přesvědčil, že Ling Xiao vážně nehodlá pokračovat s tou směšnou záležitostí, vydechl si úlevou. Pak mu dovolil mu pomoct se upravit.

Za chviličku You XiaoMo vykráčel zpoza přepážky. Co se týkalo Ling Xiaa, ten se neobjevil. Ne proto, že by nechtěl, ale protože mu to You XiaoMo nedovolil.

Jelikož už slunce zapadlo, kdyby první senior věděl, že s ním byl v tuhle dobu v pokoji ještě někdo další, bál se, že by jeho představivost nabrala na obrátkách. Ačkoli byla realita vážně taková, podvědomě nechtěl, aby se ostatní dozvěděli, že jeho vztah s Ling Xiaem už dospěl do takového bodu.

Fang ChenYue věděl, že You XiaoMo byl uvnitř, protože už se na něj poptal. Ale klepal tak dlouho a pořád nikdo nepřišel otevřít dveře. Pomyslel si, že se mu uvnitř něco stalo, a zrovna chtěl dveře užuž rozrazit a jít dovnitř, když se dveře se skřípěním otevřely.

You XiaoMo spatřil Fang ChenYuea, co měl ruku zvednutou a co chtěl užuž znovu zaklepat na dveře. Rozpačitě se zasmál. „První seniore, co tady děláš? Stalo se něco?”

Fang ChenYue se díval na jeho rozpačitý výraz, co se jevil celkem provinile. Podíval se do pokoje a když nic neobjevil, nemohl si pomoct a zeptal se: „Juniore. Proč ti trvalo tak dlouho dveře otevřít? Obtěžuju tě?”

„Ne, ne, první seniore, přišel jsi právě včas. Já jsem jenom... byl jsem příliš pohroužený do výroby magických pilulek, takže jsem tě neslyšel. To je celé. Správně, potřebuješ mě kvůli něčemu?” vysvětlil You XiaoMo spěšně. Neodvažoval se říct mu pravdu.

Fang ChenYue si neuvědomil, že naschvál změnil téma hovoru. Pomyslel na to, proč tu byl, a prostě řekl: „Musím ti něco říct. Ohledně seznamu se jmény. ZiLin a já jsme ti už pomohli zajistit příležitost.”

„Příležitost?” vykřikl You XiaoMo překvapeně.

„Ano, mistr řekl, že teď jsi mág 2. řádu. Pokud se za tyto dva měsíce dokážeš dostat na mága 3. řádu, souhlasil, že ti dá místo na jmenném seznamu,” řekl Fang ChenYue.

Ačkoli to bylo s podmínkou, byla to spravedlivá a rozumná podmínka. Pokud by se junior nedokázal stát mágem 3. řádu, kritizovali by mistra, že mu dal místo. Ale tohle bylo přesně to, co chtěli. Akorát ho překvapilo to, že Rajská říše se otevírala za tři měsíce. A přesto mistr trval na tom, že se junior musí stát mágem 3. řádu do dvou měsíců.

Snažil se mistra přemluvit, neboť měl pocit, že dva měsíce jsou příliš náročné, ale mistr si stál velmi pevně za svým, takže to nakonec mohl nechat akorát být.

Cítil se vůči juniorovi trochu provinile. Předtím mu už slíbil, že mu pomůže získat místo. Ale teď v tom byla podmínka. Pokud by se mu nakonec nepodařilo to místo získat, bylo by tak nějak těžké mu čelit.

You XiaoMoa to trochu omráčilo, vzpomněl si, že už byl mágem 3. řádu. Ale to teď prvnímu seniorovi nemohl říct. Kdyby se zlepšil příliš rychle, vzbudilo by to podezření.

Co se týkalo toho dvouměsíčního limitu, měl pocit, že to nebylo nic moc velkého. Už čekal, že to nepůjde tak hladce. Bylo by divné, kdyby s tím mistr hned souhlasil.

Jak o tom takhle přemýšlel, You XiaoMo vděčně řekl: „První seniore. Budu se snažit ze všech sil. Rozhodně nezklamu tvou víru ve mně. Děkuju. A taky za mě prosím poděkuj druhému seniorovi.”

Fang ChenYue se zasmál a nemohl se zadržet a pohladil ho po vlasech. „Není třeba nám děkovat. Jsme bratři učedníci. Je jenom správné, aby seniorové pomáhali svým juniorům. Dobrá, už je pozdě. Je na čase, abych odešel. Také by sis měl jít brzy lehnout. Pamatuj, že nemáš zůstat vzhůru a vyrábět magické pilulky dlouho do noci. Není to dobré pro zdraví.”

„Budu se snažit ze všech sil,” odpověděl You XiaoMo se širokým úsměvem.

Fang ChenYue nevěděl, jestli se má smát nebo brečet. Věděl, že ho junior poslušně neposlechne. Ale následující dny byly vážně urgentní. Kdyby byl na jeho místě, dokonce ani on by ho pravděpodobně neposlechl, a tak se ho už nesnažil přesvědčovat a po pár slovech povzbuzení odešel.

Když ho You XiaoMo vyprovodil, vydechl si úlevou.

Zavřel dveře a otočil se do místnosti. Úlekem nadskočil, neboť se Ling Xiao najednou objevil za ním. „Proč zase děsíš lidi?”

Jak tohle řekl, ignoroval ho a zrovna chtěl projít kolem něj, když ho Ling Xiao najednou popadl za zápěstí. Zadržel ho svou silnou paží a kvůli tomu měl You XiaoMo pocit, jako kdyby se měl zlomit v pase. Ling Xiao nečekal, až něco řekne, najednou natáhl ruku a rozcuchal mu vlasy. Jeho učesané a upravené vlasy se v mžiku proměnily na vrabčí hnízdo.

Podle toho, jak se You XiaoMo tvářil, zuřil, ale neodvažoval se nic říct. Neměl ponětí, proč se Ling Xiao zbláznil. Jasně mu zrovna pomohl vlasy upravit a zanedlouho se vlastně choval takhle. Obracel se rychleji než listování stránkami. Litoval toho? Tohle bylo poprvé, co měl You XiaoMo pocit, že i muži mohli být přelétavá stvoření.

Nakonec ten jistý pomatenec přestal s vytvářením vrabčího hnízda a stejně bláznivě mu začal pomáhat vlasy zase česat. Netřeba říkat, že jeho počínání bylo velmi plynulé a za chviličku už měl vlasy zase úhledně svázané.

Počkat, počkat, teď nebyla ta správná chvíle ho chválit.

You XiaoMo protočil očima. „Seniore Lingu, co se tu snažíš dělat?”

Ling Xiao mu svázal vlasy rudou stužkou, co měl v ruce, a spokojeně se díval na své mistrovské dílo. Jak jeho slova zaslechl, rozzářil se a řekl: „Juniore. Příště druhým nedovol, aby tě hladili po vlasech, jak se jim zlíbí, rozumíš?”

You XiaoMo trochu nevěděl, co na to říct. Trochu znervózněl, že ho první senior pohladil po vlasech, a tak mu tato velká osobnost udělala z vlasů vrabčí hnízdo, aby ochránila své „územní právo”?

Ale You XiaoMo se podíval na jednu stranu a pak na druhou a jak se podíval na Ling Xiaa, obezřetně se zeptal: „Tím myslíš, že to nikomu není dovoleno?”

Ling Xiao se na něj na oplátku usmál. „Já se do toho samozřejmě nepočítám.”

Blegh! You XiaoMo na něj protočil oči. Měl pocit, že kromě územních práv mu patřila i absolutní práva, jako kdyby se proměnil na Ling Xiaoův majetek. Ale to bylo jedno, přece jenom to nebylo poprvé, kdy narazil na Ling Xiaovu panovačnou povahu.

„Ten seznam jmen, co Fang ChenYue zmínil, je to seznam do Rajské říše?” Po tom prohlášení absolutního práva byl Ling Xiao v dobré náladě, a tak si vybavil obsah konverzace, co zrovna uvnitř vyslechl.

„Ano, co s tím?” You XiaoMo se otočil a podíval se po něm, nevěděl, proč se na to ptal.

Ling Xiao ho pustil a přešel ke stolu. Zvedl si oděv, usadil se a pak si oděv urovnal. „Kong Wen chce, aby ses za dva měsíce stal mágem 3. řádu. Tohle každopádně vyžaduje minimálně rok. Jak by bylo možné se za tak krátkou dobu zlepšit?”

Takže Kong Wenův úmysl byl jasný jako den. Prostě You XiaoMovi nechtěl to místo dát, a tak vymyslel tuhle podmínku. S největší pravděpodobností si Kong Wen nechtěl odcizit své dva oblíbené učedníky, a tak to slíbil kvůli Fang ChenYueovi a Fu ZiLinovi.

„Jo, dokonce i já si to dokážu domyslet,” řekl You XiaoMo bez nejmenšího překvapení.

Od té doby, co mu Ling Xiao řekl, že ho Kong Wen neměl rád, měl pocit, že bez ohledu na to, jak se Kong Wen rozhodl nebo jakou podmínku vymyslel, ho to nepřekvapí. Odpověď prvního seniora vlastně také čekal.

Ling Xiao viděl, že ve tváři nijak moc nezareagoval, a myslel si, že vůči Kong Wenovi stále pociťoval nějakou tu naději. Přiblížil se k němu, zíral mu do jeho světlé a delikátní tváře. Najednou se usmál a řekl: „Juniore, pokud chceš vážně jít, mám způsob, jak ti získat místo.”

Zhou Peng neměl špatnou sílu a už do Rajské říše cestoval. Navíc se o seznamu jmen už více méně rozhodlo. Musel akorát říct a Zhou Pengovi nebude vadit se svého místa vzdát. Až na to přijde, bude muset v Rajské říši akorát najít lepší svazek technik než ten, co teď Zhou Peng trénoval, a dát mu ho jako odměnu.

Jak You XiaoMo zaslechl jeho slova, trochu ho to překvapilo. Pak se zašklebil a potřásl hlavou. „To není třeba. Už ho mám.”

Tentokrát bylo na Ling Xiaovi, aby byl překvapený.
--------------------------------------------


Hlavní stránka
Postavy a pojmy



<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat