středa 22. března 2017

TS - kapitola 83-84


Kapitola 83 – Podezření


Jak každý věděl, někdo Ge Chenovu koni vpíchl stimulant, kvůli čemuž herec spadl z koně. Tohle se počítalo jako zločin úmyslného napadení. Zprávy uveřejnily, že policie zahájila vyšetřování a pozvala si na policejní stanici pár studentů a členů štábu z výcvikových lekcí, aby si s nimi popovídali u šálku čaje jako se svědky.

Když už jsme u toho, tohle bylo poprvé, co měl Tang Feng čaj na policejní stanici. Tang Feng měl dojem, že ho policie bude po všem tom humbuku a spekulacích medií považovat za hlavního podezřelého.

Nečekané bylo, že když nakráčel na stanici, někdo mu nalil čaj a všichni se k němu chovali celkem dobře. Tang Feng tam seděl, popíjel čaj a čekal, až si ho někdo zavolá. Čekal, ale k jeho překvapení ho nechali ze stanice odejít ani ne za pět minut.

„Pane důstojníku, vážně jsme tu skončili?” Tang Feng od chvíle, co vkročil na policejní stanici, nepromluvil jediné slovo.

„Ano, nic dalšího pro vás nemáme v plánu. Děkujeme za spolupráci. Opatrujte se.” Důstojník mu zdvořile ukázal k východu.

Tang Feng vůbec nechápal, co se dělo. Následujícího dne udělala policie prohlášení, že dopadli pachatele, co Ge Chenovu koni vpíchl stimulant. Nebyl to Tang Feng, ani žádný jiný student. Podle hlášení byl pachatelem Ge Chenův zarytý fanoušek, co ho dřív obdivoval, ale z různých nepochopitelných důvodů chtěl, aby byl mrtvý. Myslel si totiž, že po smrti bude Ge Chen patřit jemu.

Tian Chen Enterteinment podala žalobu na všechny, kdo online říkali, že to Tang Feng tahal za drátky. Lu Tianchen měl každopádně nadbytek peněz a pracovalo pro něj mnoho nadaných lidí. Mohl žalovat a žaloval každého, kdo se opovážil očernit Tang Fengovo jméno. Nenechal uniknout nikoho z Vodní armády – lidí, které platily noviny a časopisy, aby psali záludné komentáře. Ta žaloba nebyla nikde uveřejněná, ale zkazky o Lu Tianchenově nemilosrdném počínání se rozšířily po celém zábavním průmyslu.

Od toho okamžiku nikdo nevěřil, že Tang Feng byl prostě jen nahraditelná druhořadá hvězda, kterou zaměstnávala Tian Chen Group. Ale jelikož se tady potýkali s Lu Tianchenem, nikdo se neodvážil k těm zkazkám dodat nic dalšího, co by způsobilo, že by předseda ztratil tvář.

Přesně takhle ta chraplavá online pomluva o tom, „že Tang Feng žárlí na Ge Chena”, zhasla. Oddělení pro styk s veřejností v Tian Chen Group také odborně odvedlo pozornost veřejnosti od tohoto skandálu tím, že vypustila zprávu, že se ten zarytý fanoušek pokusil Ge Chena zabít hned po tom incidentu.

V důsledku čehož Tang Feng postupně vymizel ze špinavého světa skandálů.

„Ten Ge Chen je vážně prohnaný. Podle toho, jak to vidím já, z toho koně spadl on sám naschvál. Teď jsou všude zprávy o jeho zranění. Jak úžasné. Spolu s tou jeho ubohou, bledou tvářičkou je skoro jako Lin Daiyu. Ale Lin Daiyu je žena, vážně se musí muž jako on chovat takhle?” Xiao Yu jako Tang Fengův manažer věděla, že celé to fiasko zorganizoval sám Ge Chen.

Většina zkazek už teď utichla, ale tahle situace byla jako když se zatlouká hřebík do dřeva. I když se ten hřebík vytáhne, stejně po něm zůstane díra. Bez ohledu na to, jak se ji snažili zakrýt nebo zaplnit, nikdy tu jizvu nebudou schopni odstranit. Navzdory tomu, že veřejnost neznala pravdu, někteří lidé si tenhle incident určitě budou pamatovat a budou ho mít na mysli.

Tang Feng shlédl na noviny plné článků o Ge Chenově zranění. Pořád měl pocit, že je na tom něco divného. Pád z koně nebyla žádná legrace. Byla by to maličkost, kdyby Ge Chen jenom spadl a zranil si úd, ale kdyby na něj ten kůň stoupl, mohl zemřít. Bez ohledu na to, jak smělý Ge Chen byl, nebyl dost hloupý na to, aby si zahrával s vlastním životem.

„Nezáleží na tom, co se stalo. Stejně to je všechno minulost.” Tang Feng noviny složil a odložil je, ale nemohl si pomoct, aby o tom incidentu dál nepřemýšlel.

Xiao Yu si povzdechla a postěžovala si: „Já si myslím, že Ge Chen prostě žárlí, jak se ti výtečně daří ve výcvikových lekcích. On už je slavná celebrita, takže by byla celkem ostuda, kdyby tě nedokázal porazit. Kvůli tomu vymyslel tuhle záludnou taktiku a předstíral, že spadl z koně. Nejenom že se mu dostalo pozornosti velkých zpravodajství, ale bude se čekat, že se kvůli svému zranění stáhne z výcvikových lekcí. Všechno podle plánu.”

„Podle plánu... Vážně to je podle plánu.” Takng Feng měl bradu opřenou o dlaň a uchechtl se. Měl pocit, že celá tahle záležitost nebyla tak jednoduchá, jak ji Xiao Yu popisovala. Bylo to prostě příliš podle plánu. Zdálo se, že ho lidé začali podezírat, protože si mysleli, že má spadeno na Ge Chenův úspěch. Ale čím dokonaleji plán dopadl, tím byl spornější.

Tang Feng potřásl hlavou. Zapomeň na to, byla to minulost. Ať by o tom přemýšlel sebevíc, nebyl by schopen přijít na věrohodný důvod. Co když byl Ge Chen vážně ochotný riskovat vlastní život?

Možná o tom příliš přemýšlel.



Kapitola 84 – Nezapomeň se postavit do řady (1)


Nové sérii Milence snů se při první epizodě podařilo získat dobrou sledovanost. Navíc u veřejnosti vyvolala velké množství diskuzí. Přirozeně nejzajímavějším a nejdiskutovanějším tématem byl vztah mezi Charlesem a Tang Fengem. Bez ohledu na to, co se stalo během výcvikových lekcí, po první epizodě Milence snů si Tang Feng získal mnoho fanoušků. Když se po internetu rozšířily zkazky, že plánoval naschvál ublížit Ge Chenovi, objevilo se mnoho fanoušků, co jej bránilo. Policejní prohlášení a vytrvalý útok Tian Chen Group proti těmto zkazkám dalo Tang Fengovým fanouškům vědět, že se nezamilovali do špatného člověka.

V minulosti Tang Feng nikdy nezklamal lidi, co jej milovali a co mu věřili. A stejně to bude i v budoucnosti.

Prvotřídnímu pořadu, co měl zaručenou vysokou sledovanost, jako Milenec snů nechyběla podpora mnoha sponzorů. První epizoda se natáčela v hotelu Hanging Gardens; hotel přirozeně epizodu sponzoroval. Druhá epizoda se stále natáčela ve městě S, ale místo v hotelu se natáčení přemístilo do známého, soukromého klubu.

Tento soukromý klub ještě nikdy nepozval média dovnitř, ale díky Charlesově vlivu bylo kameramanům poprvé dovoleno vejít dovnitř. Interiér tohoto klubu bude rozhodně jedním ze zlatých hřebů této epizody.

V předchozí epizodě si Charles vybral devět celebrit na základě prvního dojmu a následné večeři. Dneska se se zbývajícími celebritami seznámí trochu lépe.

Plán byl prostý: Charles si dá odpolední čaj s každou celebritou jednotlivě a na každou bude mít deset minut. Charles pak osmi celebritám nalije do šálku čaj a celebrita s prázdným šálkem bude muset z klubu odejít.

Mysleli jste si, že to tím skončí? Aby produkční tým přidal této epizodě na vzrušení a výzvě, zavedli bonusový segment. Na konci epizody si Charles bude moct vybrat jednu celebritu ze zbývajících osmi a dát si s ní večeři. Zbylých sedm bude muset sedět u odděleného stolu.

Vybraná celebrita také dostane značkové hodinky, které Charles sám vybral. Ty hodinky byly úplně stejný model, co měl Charles.

Všech devět celebrit nastoupilo do limuzíny, co poslal produkční tým, aby je dovezla do známého klubu. Ačkoli jejich status „celebrit” byl impresivní a vážený, jelikož se ještě nestaly proslavenými celebritami, zázemí vysoké společnosti pro ně byl naprosto jiný svět. Kvůli tomu nezáleželo, ani kdyby nezůstali až do samého konce pořadu. Alespoň během natáčení uvidí a zakusí věci, které by normálně nebyli schopni uvidět a zakusit.

Dokonce i pár z těch nejslavnějších celebrit do tohoto klubu nikdy nevkročilo, ale oni teď budou mít v tomto klubu večeři. Nad tou myšlenkou nemohli být víc natěšenější.

Ten klub neměl žádný vývěsní štít nebo něco jiného, co by sloužilo jako označení. I dveře do klubu byly nesmírně malé a nevýznačné. Pokud by je nepřivedl někdo, kdo už to tam znal, tak by to místo vůbec nenašli. Ale když celebrity vešly, mohly to popsat jen jako naprosto jiný svět stvořený z údivu a krásy.

Když prošli dveřmi, jako první spatřili nádherné, umělé jezírko. Na třpytivé hladině jezírka byly slabě vidět náznaky modré; byla to barva okouzlující jako drahokamy. Ve městě, kde měl titěrný pozemek hodnotu celého jmění zlata, bylo umělé jezírko víc než nadměrný projev bohatství.

Kameny vykládanou cestu k jezírku lemovaly různé druhy květin. Zastaralá výzdoba kolem v sobě měla nečekaný nádech moderního umění a dávala klubu pocit prosté a nezdobené krásy. V altánku vedle jezírka se usmíval a čekal na jejich příchod Charles. Byl oblečený v ležérním oděvu a vypadal obzvláště pěkně.

Posledně se celebrity seřadily do řady a Charles se s nimi pozdravil zvlášť. Tentokrát to bylo opačně. Charles bez pohybu seděl na své židli, zatímco celebrity čekaly na vlastních židlích, až na ně přijde řada. Chodili za ním v opačném pořadí, aby si s ním vypili čaj a popovídali si s ním.

Charles se svou veselou povahou si mohl s každým povídat do aleluja. Také bylo normální, aby během konverzace vybuchl otevřeným smíchem.

Tang Fengovi se tenhle soukromý klub celkem líbil. Nad jezírkem povíval chladný vánek. V tichosti sedět v altánku a užívat si chvilky klidu s šálkem voňavého čaje byl dobrý způsob, jak strávit lenivé odpoledne.

Z Charlesova koutku sem často doléhal zvuk smíchu. Zdálo se, že si s různými celebritami celkem vesele povídal. Jelikož šli v opačném pořadí, brzy byla řada na Tang Fengovi. Tang Feng vstal od svého stolu a šel se posadit k tomu Charlesovu.

Tentokrát se jejich rozhovor nenahrával. Na kameru se museli otočit a promluvit, až když bylo po všem. Díky tomu mohl Tang Feng říct, co chtěl.

„My už si rozumíme celkem dobře, ne?” Tang Feng se usmál. Nenapadalo ho nic, na co by se Charlese zeptal. Jinak řečeno, prostě neměl zájem se o Charlesovi dozvědět víc.

Ale Charles byl naproti tomu nesmírně zvědavý dozvědět se víc o muži, s kterým měsíc žil.

Charles položil ruce na stůl dlaněmi dolů a naklonil se kupředu, aby se zeptal na první otázku: „Tangu, jsi spokojený s mým výkonem v posteli?”

Bez ohledu na to, jak byl Tang Feng klidný a rozvážný, když slyšel Charlesovu otázku, skoro mu zaběhlo. Chvilku přemýšlel a pak po dlouhé chvíli přikývl. „Ano, jsem spokojený.”
--------------------------------------------------

~ A to byla první otázka, která z toho Medvěda vypadla (facepalm). 
TF se divil, že ho od policie nikdo nepodezíral? Podle mě je LT tak známá firma, že by se toho nikdo neodvážil. ~

3 komentáře:

  1. Diky za preklad, uz se tesim na pokracovani v nacatem rozhovoru mezi TF a Charlsem:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkujů:D
    Musím říct, že s Charlesovým výkonem v posteli jsem také velice spokojená <3

    OdpovědětVymazat
  3. až vyrastiem budem mať také jazierko doma! :P

    Bola som prekvapená s výsluchu, mohli mu dať aspoň nejakú otázku ale čo už

    Diki za preklad (palec hore :))

    OdpovědětVymazat