sobota 11. března 2017

TS - kapitola 76-78


Kapitola 76 – Zapálená diskuze


Předmět: Proč si ten super bohatý mládenec vybral Tang Fenga!

Obsah: Proč si ten super bohatý mládenec vybral Tang Fenga! Feng Xiujie je očividně pohlednější a víc okouzlující než Tang Feng. Vůbec nechápu, co si ti boháči myslí. Tang Feng je zkrachovalý C-čkový herec. Není populární, ani na svém kontě nemá žádné dílo. Neříkejte mi, že produkční tým přijímá úplatky?

Odpověď 1: To se ani nemusí říkat, že si Charles vybere Tang Fenga. Kdybys sledoval první epizodu Výcviku skutečné hvězdy, věděl bys, že Tang Feng má výborné chování a konverzační schopnosti. Taky byl absurdně krásný, když tančil!

Odpověď 2: Hahaha! Lidi, vy jste vážně něco. Když se proláklo, že Feng Xiujie zůstane až do konce, všichni jste řekli, že to je dané. A když ho vyřadili v první epizodě, říkáte, že produkční tým podplatili. Nerozesmívej mě, zlato. Myslíš si, že produkční tým potřebuje tak malou sumičku? Taky si myslíš, že bohatý mládenec potřebuje peníze?

Odpověď 3: Podle Tang Fengova chování a řeči si osobně myslím, že má celkem dobré jak EQ, tak IQ. Odhaduji, že z něj do tří let bude prvotřídní celebrita. Pokud ne, tak sním svoji klávesnici!

Odpověď 4: Problémem je, jestli tady tahle diskuze bude i za tři roky? Já si myslím, že Tang Feng se poslední dobou proslavil. Ale je škoda, že na svém kontě nemá žádné dílo. Bez ohledu na to, jak je populární, je to všechno na nic. A co že má vysoké EQ a IQ? Pokud není dobrý v hraní, tak je to na nic.

Odpověď 5: Já jsem původní přispívající. Po zhodnocení Tang Fengova vystoupení jsem teď jeho fanoušek. To je všechno.

Odpověď 6: Jen procházím. Bez komentáře. Je těžké si vydělat pár bodů.

Odpověď 7: Tang Feng? Kdo to kruci je? Pracoval v zábavním průmyslu tolik let, a přesto je o něm jen minimum zpráv. Až se Ge Chen příští týden přidá ke Skutečné hvězdě, jeho popularita Tang Fenga pohřbí. Tang Feng se hodí jen jako hračička pro toho bohatého mládence. Je to prostě takový chlápek. Vážně si všichni myslíte, že se Charles do Tang Fenga zamiluje? Jen na oko! Všechno to je jen na oko!

Odpověď 8: Nemůžu se dočkat nového vývoje v Charlesově a Tang Fengově dvojsmyslné bromanci!

Odpověď 9: Hej, pisateli č. 7, kdo kruci jsi, že to říkáš?




Lu Tianchen stránku zavřel, aniž by četl další komentáře. Telefon na stole najednou zazvonil. Zvedl ho, aby se podíval. Na monitoru byla zobrazená dvě slova: Ge Chen.

Lu Tianchen zmáčkl „položit”. A jako by se nic nestalo, dál si prohlížel různé stránky a pročítal zprávy a diskuze o Milenci snů a Výcviku skutečné hvězdy. Jak pročítal diskuze, klikl na další vlákno.




Předmět: Myslí si ještě někdo další, že se k sobě Charles a Tang Feng velmi hodí?

Obsah: Myslí si ještě někdo další, že se k sobě Charles a Tang Feng velmi hodí? Myslím si, že jsou velmi pěkný pár. Když dal Charles na konci epizody Tang Fengovi růže, byl tak pohledný a romantický! Vypadali spolu tak roztomile! Nemohla jsem se na ně ani podívat, jak jsem se červenala. Prosím vás, dejte se dohromady!

Odpověď 1: Hej, původní pisatelko! Jen jsem ti chtěla říct, že přemýšlíš úplně jako já. Zdravím!

Odpověď 2: Ostatní celebrity byly až příliš falešné. Byly buď úzkoprsé, stydlivé nebo přehnaně nadšené. V porovnání s nimi se Tang Feng rozhodně choval přirozeněji a uvolněněji. Je to očividná volba!

Odpověď 3: Zdá se, že Charles má Tang Fenga hodně rád. To je vážně divné, když na začátku Tang Fengovi nevěnoval žádnou pozornost. Vážně mě to strašně šokovalo, když si na konci vybral Tang Fenga. Tenhle bohatý mládenec je vážně šprýmař.

Odpověď 4: Co jsem chtěl říct, není úžasné, že si tenhle svobodný mládenec chová na soukromém ostrově lvy? Je super pohledný a vtipný, naprostý kavalír se špetkou uličnictví. Není prostě tak okouzlující? Je to, čemu se říká skutečný magnát. Ta druhá generace bohatoidiotů může jít k čertu!

Odpověď 5: Milenec snů je prostě úžasný. Jak se jim podařilo pozvat Charlese na natáčení tohohle pořadu? Magnátovi jako on milenci pravděpodobně nescházejí, ne? Když se dá Tang Feng s Charlesem dohromady, nezničí to Tang Fenga?

Odpověď 6: Nemyslím si, že se Tang Feng k Charlesovi hodí...




Když si Lu Tianchen přečetl tenhle komentář, rychle vyťukal odpověď: To Charles se nehodí k Tang Fengovi.

Když o tom chvíli přemýšlel, přidal k tomu další větu: Tang Feng se v budoucnu stane skutečnou hvězdou.

Když kliknul na „odeslat”, cítil se mnohem lépe.



Kapitola 77 – Lekce hudby (1)


Online diskuze se šířily jako lesní požár. Offline, Tang Feng dál pokračoval ve svém každodenním životě. Druhá epizoda Výcviku skutečné hvězdy se zaměřovala hlavně na jízdu na koni a lekce hudby. Zároveň to také byl první oficiální den Ge Chenova výcviku. Už bylo jasně řečeno, že všichni studenti musí bydlet ve stejné budově, ale tohle je mimo záznam: Ge Chen se do bytu nenastěhoval jako všichni ostatní.

I když předchozí „Tang Feng” jasně debutoval ve stejné idolové skupině jako Ge Chen, Tang Feng věděl, že existoval důvod, proč se nakonec vydali různými cestami. Ge Chen věděl mnohem lépe než většina lidí, jak se chovat na veřejnosti. Osobně se produkčnímu týmu omluvil a vysvětlil, proč nemůže bydlet v připravených bytech. Jelikož stále natáčel a jednal o pár filmech, bylo by pro něj nepraktické, kdyby musel každý den cestovat mezi byty. Produkční tým si myslel, že je Ge Chen velmi zaneprázdněný, a tak jej nenutili, aby se přestěhoval do připraveného bytu.

První den svého výcviku Ge Chen všechny velkomyslně pozdravil. Jeho asistent, co před tím Tang Fengovi nadával, všem studentům předal s úsměvem nápoje a členům štábu šálky s kávou.

Ge Chen byl zase oblečený celý v bílém. Spolu s jeho mírně pobledlou tváří v Tang Fengovi vždycky vyvolával mylný dojem, že každým okamžikem onemocní.

Churavá krása je možná populární a možná, že si získá zájem veřejnosti, ale doktrínou života bylo zdravě vzkvétat a prospívat. Tang Feng měl z pohledu seniora v průmyslu pocit, že Ge Chen bude muset změnit svůj styl, pokud bude chtít svou kariéru prohloubit. Churavý a slabý krásný chlapec se nikdy nestane mainstreamovou celebritou přijímanou veřejností. Ge Chen mohl na své popularitě, co přicházela od jeho mnohých fanoušků, vyžít nanejvýš pár let. Ale jakmile překročí třicítku, bude pro něj těžké takhle pokračovat.

Lidé, co se stali fanoušky kvůli vnějšímu vzhledu idola nebo jeho stylu, mohli svou lásku a zájem snadno přesunout, když se objeví novější a význačnější idol.

Celebrity nikdy nebojovali o počet fanoušků, ale spíš o přijetí veřejnosti.

Učitel na hudební lekce byl Američan jménem Sting. Tang Feng ve svém minulém životě znal hodně hudebníků, ale navzdory tomu, že od svých přátel slyšel zmínky o Stingovi, nikdy se s ním osobně nesetkal. Sting byl v Americe známý hudebník a za svou kariéru vydal mnoho úspěšných alb.

Konexe v zábavním průmyslu byly tak propletené a komplikované jako pavučina. Normálně by si lidé nemysleli, že by lidé, co pracují ve dvou naprosto odlišných polích, mohli být v soukromí dobrými přáteli.

Ve skutečnosti byl vztah mezi hereckým, hudebním a módním světem velmi důvěrný.

Dnešní hudební lekce se účastnili i tlumočníci. Většina studentů už se dřív anglicky učila, ale to jim jen stěží stačilo k tomu, aby porozuměli hodině cizozemského učitele. Většina učitelů naštěstí netrávila mnoho času přednášením; často si přímo vzali k sobě někoho na demonstraci.

„Pro vás jako pro celebrity by bylo celkem trapné, kdybyste neuměli hrát na nějaký hudební nástroj. Neříkám, že se musíte nějak zvlášť učit, ale alespoň byste se měli naučit, jak se do hudby vcítit, a měli byste být ochotní prozkoumávat její hranice. Hudba je jako malí andílci, co vás mohou vzít na cestu kolem světa. Hudbou můžete spatřit a zažít věci, co jsou elegantnější a originálnější, než co normálně zakoušíte. Pokud máte v plánu pracovat na kariéře ve zpěvu, řekl bych, že je tohle pro vás povinný kurz. Pokud máte v plánu věnovat se hraní, mí drazí, hudba z vás může udělat elegantnějšího herce.” Sting stručně vysvětlil důležitost výuky hudby.

„Co takhle kdyby si každý z vás vybral jeden nebo několik hudebních nástrojů a naučil se je milovat? Nevadí, když na ten zvolený nástroj neumíte hrát, ale musíte se naučit jej oceňovat.”

Potom Sting vyzval pár studentů, aby se s nimi podělili o své oblíbené hudební nástroje a druh hudby. Dokonce je vyzval, aby předstoupili a předvedli se. Mohli si vybrat, že budou zpívat a hrát zároveň nebo jenom zpívat nebo jenom hrát.

Více než polovina studentů nikdy oficiálně nevstoupila do zábavního průmyslu, takže neměli moc zkušeností s vystoupením před lidmi. V důsledku čehož byli tak nějak rozpačití a napjatí, když vystupovali před ostatními ve třídě. Tohle byl okamžik, kdy někdo musel předstoupit a jít jim příkladem.

„Slyšel jsem, že vy dva jste debutovali ve stejné idolové skupině. Co kdybyste šli jako první?” Sting si předem pročetl profily studentů, a tak ukázal rukama, svou levou na Ge Chena a pravou na Tang Fenga.

Ge Chen a Tang Feng debutovali v nadané idolové skupině, co uměla pěkně zpívat a tančit. Dokonce v minulosti vyhráli ocenění za hudbu Nejlepší nováček. Bohužel se ani ne za pár let rozpadli. Všichni věděli, co se stalo potom.



Kapitola 78 – Lekce hudby (2)


„Tang Fengu, co kdybys šel první? Vzpomínám si, že jsi tehdy ve skupině dobře zpíval a taky jsi výjimečně dobře hrál na klavír.” Ge Chen s mírným úsměvem, co působil příznivým dojmem, shodil veškerou pozornost na Tang Fenga. Ostatním přišlo, že Ge Chen byl akorát skromný, co se svého vlastního nadání týče, ale Tang Feng věděl, že to tak nebylo.

Tang Feng už byl imunní vůči těmto malým úsměškům a rýpnutím. Když se na to teď tak koukal, takovéhle pošklebování bylo celkem dětinské a směšné.

Ge Chen si opravdu myslel, že „Tang Feng” měl celkem pěkný hlas. V tom mluvil pravdu, ale bylo by přehnané tvrdit, že Tang Feng výjimečně dobře hrál na klavír.

Naproti tomu Tang Feng už si pročetl většinu informací ohledně původního majitele svého těla. Věděl, že dřívější Tang Feng uměl hrát na klavír, ale jeho schopnosti byly pouze průměrné a vůbec ne výjimečné. Minulý Tang Feng měl rád hlučný rock'n'roll a elektrické kytary. Rozhodně to nebyl typ, co by tiše seděl a hrál na klavír.

„Jasně.” Tang Feng ten návrh s radostí přijal. Pro mladé lidi bylo snadné, aby uvízli ve svých vlastních malých světech bez možnosti úniku. Ale skutečný svět byl obrovský a neexistovaly v něm žádné nepřekonatelné překážky. Jediná věc, co člověku bránilo v jejich překonání, byl on sám.

Tang Feng rád hrál na klavír, zvláště v osm nebo devět ráno a ve tři nebo čtyři odpoledne. Mírné sluneční světlo, co v té době pronikalo závěsy, teple zbarvovalo místnost vrstvami mlhavé krásy. Chladný vánek mu povíval kolem uší a hrál si s pár uvolněnými pramínky. Vůně země, květin a trávy ze zahrady se promísila a vanula dovnitř a jak povívala místností, zanechávala za sebou jemný závan té směsné vůně. Celá místnost přetékala vůní slunce.

Teplá, bohatá, příjemná a nádherná, ta místnost přetékala nadějí a vitalitou.

Tang Feng vykročil a posadil se ke klavíru, prsty se zlehka probral střídajícími se černými a bílými klávesami. Zavřel oči a měl pocit, jako by se vrátil do minulosti. Se zvukem not si začal broukat mírně zastřeným hlasem. Jeho výrazný hlas měl v sobě náznak něčeho zvláštního; když ho lidé poslouchali, měli z toho radost.

Bylo to Tang Fengovo první sólové pěvecké a klavírní vystoupení po svém znovuzrození. I když i ve svém minulém životě měl hudbu rád, jeho tehdejší hlas se nedal srovnávat s tím novým. Jelikož to bylo takhle, nebyla by pravda říct, že tentokrát měl nesmírné štěstí?

Jak Tang Feng hrál a zpíval, nálada se mu zlepšila. V částech, které se mu obzvláště líbily, se dokonce chvástal tím, že měnil mezi svým skutečným hlasem a falsettem. Ten nespoutaný pocit v jeho volném stylu nakazil i lidi kolem, jak z klavíru vyskakovaly veselé noty.

Sting se usmíval, jak pohyboval hlavou v Tang Fengově rytmu. V duetních částech písně se dokonce s radostí přidal a zpíval spolu s Tang Fengem.

Někteří lidé vypadali jako postava z obrazu, i když jenom někde stáli. Někteří lidé dokázali jen svým výrazem v očích vyprávět celé příběhy. A někteří lidé dokázali svou energií nakazit ostatní jen tím, že zpívali.

Televizní obrazovky ve výloze obchodu s elektronikou na ulici ukazovaly přesně tuto scénu z výcvikových lekcí. Čas od času se před výlohou zastavilo pár lidí, aby se podívali, co se to tam děje.

Černé auto, co spěchalo na letiště a náhodou dostalo červenou, se pomalu zastavilo. Pootevřeným okýnkem se do auta nesla příjemná hudba z obchodu s elektronikou. Albert se skloněnou hlavou četl Hrbáče z Notre-Damu, ale když zaslechl ten zpívající hlas, oči se mu zablýskly. Rychle otočil hlavu, aby se podíval na obrazovky, co byly z větší části skryté davem lidí.

Albert otevřel dveře od auta a došel k výloze. Na obrazovkách byl muž, co zpíval a hrál na klavír zároveň. Na chodníku vedle něj stálo pár dívek, kterým zrovna skončila škola, a planě tlachaly.

„Ech? Není to Tang Feng? Má tak nádherný hlas a vážně pěkně zpívá. Přemýšlím, jestli brzy nevydá vlastní album.”

„Myslíš si, že si ho Charles vybere i v další epizodě? Já si myslím, že je velká šance, že ano. Tang Feng je přece jenom nejen pohledný, ale i nadaný.”

V tom okamžiku Tang Feng na obrazovce dozpíval. Dívky už neměly zájem dál stát na chodníku a za povídání odešly. Na obrazovku rychle naskočil záběr na Ge Chenovu andělskou tvář. V porovnání s Tang Fengovým bezstarostným a veselým zpěvem a hraním se Ge Chenův styl více klonil k nádherným a dojemným baladám.

Oba dva byli dobří zpěváci, jak hlásala jejich pověst bývalých idolů. Oba dva zpívali svým unikátním stylem, ale Tang Fengovo vystoupení bylo vkusnější a příjemnější.

Albert pozvedl rty v úšklebku, očima zíral přímo na muže na obrazovce, co tiše seděl v koutku. V jeho očích se postupně rozhořela jiskra plamene.

„Moje Esmeraldo. Vášnivá, nadějná a naprosto krásná.”
-------------------------------------------------------

~ Ups, TF se dostal do hledáčku násilného úchyla. Já Alberta vážně nemusím, běhá mi z něho mráz po zádech. ~

<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře:

  1. Zdá sa, že Albert sa nedá presvedčiť len tak. Dúfam, že sa Tang Fengovi nestane niečo hrozné (únos).

    diki ZA PREKLAD :P

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné^^ moc děkuji:3
    Osobně se mi Albert taky nezamlouvá a zajímalo by mě, jak ho tentokrát Lu Tian Chen přijme k tomu, aby dal od Tang Fenga ruce pryč

    OdpovědětVymazat
  3. A jeje,Albert opet na scene a ja jsi myslela ze je uz Tang Feng v bezpeci. Jinak my prislo ze charls dostal od Tang Fenga trochu studenou sprchu. Zajimalo by me jestli se vazne daji dohromady:-)
    Diky za preklad:-)

    OdpovědětVymazat