úterý 14. března 2017

TS - kapitola 79-80


Kapitola 79 – Pád z koně


Tang Fengovo vystoupení v druhé epizodě Výcviku skutečné hvězdy bylo stejně dobré jako jeho vystoupení v první epizodě. Ať už to bylo ve zpěvu nebo v jízdě na koni, velmi vynikal nad ostatními studenty.

Ale tentokrát nebyl ve středu nedávných populárních zpráv. Abychom si o této záležitosti promluvili, musíme se vrátit k lekci jízdy na koni před několika dny.

Epizody výcvikových hodin se vysílaly až týden po natočení. První polovinu tohoto týdne se Tang Feng, Ge Chen a ostatní studenti účastnili hodin hudby. Naučili se hrát na široké spektrum vtipných hudebních nástrojů a pod Stingovým dozorem trénovali několik hlasových technik. Tang Feng byl v hudbě přirozeně nadaný. Také stálo za zmínku, že i Tang Tiantian byla ve zpěvu celkem dobrá; její hlas byl sladký a roztomilý, stejně jako její povaha. Zdálo se, že její agentura už měla v plánu natočit s ní album.

Dneska byla velmi očekávaná hodina jízdy na koni. Tang Feng uměl jezdit na koni, ale nijak zvlášť to neměl rád. Robert Downey Jr. to správně popsal ve filmu Sherlock Holmes: Hra stínů, když řekl: „Koně jsou nebezpeční na obou koncích a prohnaní uprostřed. Proč bych měl chtít, aby mi mezi nohama poskakovalo cokoli, co má svou vlastní mysl?”

Navzdory tomu tohle nebyl hlavní důvod, proč Tang Feng koně neměl rád. Kvůli svému churavému tělu měl jako Fiennes zakázáno jezdit na koních. V minulosti bylo pár celebrit, které se při jízdě na koni polekalo a zemřelo na náhlé propuknutí minulé nemoci kvůli šoku. Tohle znamenalo, že existovali lidé, co se jízdě na koni věnovali i s vědomím toho rizika.

Tang Feng se jen stěží kvalifikoval jako jeden z těch lidí. Kvalifikoval se jen „stěží”, neboť koně, na kterých jezdil, byli všichni poníci s mírnou povahou, co v kohoutku měřili jenom jeden metr.

Na začátku si Tang Feng jízdu na koni užíval. Jeden metr vysoký poník se přece počítal za koně, ne?

Jízdu na koni začal nesnášet, protože v jízdárně jednou náhodou narazil na Gina. Ten mizera jel na dvou metrovém černém koni a nenuceně k němu zezadu doklusal. Když Gino viděl Tang Fenga na jeho poníku, vybuchl smíchy. Evidentně mu celá situace přišla tak vtipná, že se smíchy přehnul a dokonce mu z toho slzely oči.

Vážně to bylo tak vtipné? Tehdy Tang Feng Gina vášnivě nenáviděl. Od toho setkání už nikdy nešel jezdit.

Každopádně s jeho nynějším zdravým tělem byl konečně schopen jezdit na velkých koních.



Celkem dost studentů pocházelo z dobrého rodinného zázemí, takže více méně znali základy jízdy na koni. Navíc každý student měl svého instruktora. Tentokrát měli individuální výcvik.

Tang Fengovým instruktorem byl starý žokej mezi čtyřiceti a padesáti lety. Vycházeli spolu celkem dobře. Pod dohledem svého instruktora si Tang Feng rychle obnovil techniky jízdy na koni. Bylo to poprvé, co jel na tak velkém koni, ale to vzrušení a bezstarostný pocit z toho, že jel na koni, rychle překonal jeho počáteční strach.

Spolu s ostatními studenty Tang Feng pomalu klusal kolem jízdárny. Instruktoři, členové štábu a kameramani je následovali v autech. Kolečko kolem jízdárny dojel jako pátý. Tang Tiantian se podařilo dojet jako první.

Když Tang Feng sesedl ze svého koně, všiml si, že se mezi přihlížejícími vně jízdárny objevil někdo nový. Když se podíval pořádně, zjistil, že to je Su Qicheng, kterého už nějakou dobu neviděl. Přišel sem Su Qicheng kvůli Ge Chenovi? Bylo vzácností, aby bohatý, svobodný a pohledný šéf jako Su Qicheng tak moc miloval celebritu. Jelikož Tang Feng už dneska dotočil, mohl odejít. Ze zdvořilosti na Su Qichenga zamával na pozdrav, jak odcházel z jízdárny.

„Předsedo Su, přišel jste za Ge Chenem?” Tang Feng k němu přišel s úsměvem na tváři.

Su Qicheng se usmál a oplatil Tang Fengovi jeho mávnutí. „Dneska jsem tu s klientem. Přišel jsem se podívat na natáčení, protože to bylo po cestě. Tohle je poprvé, co jsi jel na koni? Zdálo se, že ti to jde.”

Vlastně to nebylo poprvé, ale Tang Feng se jenom usmál. „Můžete si ze mě přestat dělat srandu. Moje schopnosti jsou příliš průměrné, abych o nich vůbec mluvil. Myslím, že Ge Chen brzy skončí. Dneska odpoledne nemáme žádnou hodinu. Předsedo Su, chcete jít dovnitř a počkat na něj?”

„Ne, stačí, když tady postojím.” Když viděl, že se Tang Feng kvůli slunci potí, vytáhl ze své kapsy balíček vlhčených utěrek a podal mu jej. „Na, otři si pot z tváře.”

„Děkuju.” Tang Feng balíček přijal a otočil se, aby se opřel o dřevěné zábradlí, co obkružovalo pozemky jízdárny. Tvář měl od slunce mírně zrudlou, díky zrůžovělé barvě jeho tváře vypadala jako zralá jablka a pokoušela ostatní k impulzivnímu nakousnutí.

„Není zač.” Su Qicheng od Tang Fengovy tváře odtrhl zrak. „Sledoval jsem tvůj tanec v epizodě minulý týden. I když už jsem tě před nějakou dobou viděl tančit na oslavě s Lu Tianchenem, stejně to byla celkem zábavná podívaná. Ach, správně, proč se Charles najednou přidal k Milenci snů? Když jsem ho spatřil v televizi, šokovalo mě to.”

Tang Feng se uchechtl. „I mě šokovalo, když jsem ho spatřil. Nikdy jsem si nemyslel, že by se chlápek jako on účastnil randících pořadů jako Milenec snů. Skoro jsem si myslel, že mě vyřadí v prvním kole.”

„Očividně přišel kvůli tobě. Ačkoli Charlese neznám tak dlouho, myslím, že jsi možná první člověk a možná také poslední, co byl schopný ho přimět se otočit a prohánět svého dřívějšího milence.” Kvůli Su Qichengově tónu se zdálo, že jenom žertuje, ale Tang Feng v samotných těch slovech slyšel náznak upřímnosti.

Tang Feng se suše usmál a v reakci na to pozvedl obočí. Pokud se ho Su Qicheng snažil chválit, tak by byl radši, kdyby ho nechválil za takovou věc.

Jak Su Qicheng, tak Tang Feng si svůj rozhovor užívali, když v jízdárně vypukl zmatek. Slyšeli, jak někdo rozčileně zakřičel: „Ge Chen spadl z koně! Ge Chen spadl z koně!”

Su Qicheng rychle přeskočil dřevěné zábradlí a běžel za tím hlasem. Tang Feng ho hned následoval.



Kapitola 80 – Pošpiněná pověst


Jak se čekalo, druhá epizoda Výcviku skutečné hvězdy dál vzbuzovala zájem nespočtu lidí. Sledovanost druhé epizody zlomila rekord první epizody. Ale vrchol sledovanosti tentokrát neměl co dělat s Tang Fengem. Ačkoli byl Tang Feng šikovný jak u klavíru, tak při zpěvu, tento týden si veškerou pozornost uzurpoval Ge Chenův pád. Když se na obrazovce objevil segment obsahující Ge Chenův pád, sledovanost poskočila na svůj vrchol až k rekordu.

Příštího dne zástupci Su Enterteinment oznámili, že Ge Chen při té nehodě utrpěl mírný šok a že si zranil nohu a že se léčí v nemocnici. Zástupci dodali, že Ge Chen spadl, protože jeho koně něco vylekalo a začal divoce cválat. Naštěstí Ge Chen utrpěl jen menší zranění. Za pár měsíců se naprosto vyléčí. Zástupci skončili tím, že všem poděkovali za jejich starost.

Koně v jízdárně byli všichni trénovaní už od hříbat. Za normálních okolností bylo velmi vzácné, aby se zjančili a začali divoce cválat. Tang Feng sledoval původní nahrávku epizody a během svého zkoumání něco zjistil. Kůň, na kterém Ge Chen jel, byl neklidný a nervózní už od začátku. Evidentně nezačal jančit uprostřed nahrávání.

Podle příznaků, co kůň projevoval... se zdálo, že mu někdo vpíchl stimulant.

Ani ne za dva dny noviny ohledně této záležitosti napsaly skandální odhalení. Psalo se tam, že někdo Ge Chenovu koni vpíchl stimulant, a proto se zjančil. Po tomto novém odhalení lidé začali přemýšlet, jestli Ge Chen zůstane chromý. Také se začali vyptávat, kdo tomu koni vpíchl stimulant. Na internetu okamžitě vyrašilo mnoho teorií. Bohužel to i tentokrát zasáhlo Tang Fenga.

Tang Feng byl idol, co debutoval ve stejnou dobu jako Ge Chen, ale měl neuvěřitelnou smůlu; nad jeho budoucností herce jako by neustále visel temný mrak. Rozdíl mezi jeho ponurou smůlou a Ge Chenovou nezkrotnou popularitou byl stejně velký jako vzdálenost mezi nebem a zemí.

A aby toho neštěstí nebylo málo, jen před několika dny bylo odhaleno, že během natáčení naschvál strčil Ge Chena z lodi.

Když se Ge Chen přidal k výcviku, stal se hrozbou pro všechny zúčastněné. Šance, že Tang Feng byl potenciálním podezřelým, byla největší ze všech studentů.

Když se o tom doslechli v TianChen Group, okamžitě vyslali zástupce, co veřejně odmítl veškeré falešné teorie, ale i tak už na oblíbených zpravodajských stránkách a fórech poletovaly poznámky jako „Tang Feng se naschvál snažil na Ge Chena nastražit 'nehodu'”, jak lidé ten oheň dál rozfoukávali. Falešné teorie se po internetu roznesly rychleji než počítačový virus. I když existoval důkaz, že Tang Feng tomu koni stimulant nevpíchl, neboť během té nehody nebyl na scéně, někdo mohl vždycky vyskočit a prohlašovat, že Tang Feng mohl mít komplice.

Kromě toho Ge Chen se rozhodl na toto téma nevyjadřovat. Jeho ticho jenom podnítilo podezření veřejnosti.



„Proč tohle dělá?” Tang Feng zíral na město z oken od podlahy až ke stropu v kanceláři předsedy Tian Chen Group. Byl to tmavý a ponurý den. Ocelově zbarvené nebe bylo zatažené tlustou vrstvou temných mraků, vypadalo to, že se co nevidět rozprší.

Otočil se tváří k Lu Tianchenovi. „Já jsem Ge Chenovu koni stimulant nevpíchl, ale zdá se, že je naprosto v pohodě s tím, aby si veřejnost myslela opak. Nevím, co jsem udělal, že ho to takhle moc vyprovokovalo, že využívá dokonce vlastního zranění, aby moje jméno očernil. Ani se nesnaží najít skutečného viníka, ale místo toho chce vinu hodit na někoho jiného. Předsedo Lu, vybral jste jsi úžasného člověka.”

Tang Fengův hlas dával jasně najevo, že si z Lu Tianchena utahuje. Nebyl tak úzkoprsý, aby jej rozčílila nepodložená prohlášení všech, ale celá situace mu přišla absurdní.

Pár obscénních poznámek na internetu o své osobě dokázal ignorovat. Ale pokud se ho někdo snažil zahnat do kouta tím, že pořád dokola očerňoval jeho jméno, tak hodlal tomu člověku ukázat, že nebyl žádný otloukánek, co to v tichosti přetrpí.

Tang Feng jako člověk, co už v zábavním průmyslu pracoval skoro dvacet let, si okamžitě všiml, co má Ge Chen v úmyslu. Pokud by to neodhalil, tak se stejně dobře mohl vrátit do podsvětí a vzdát se herecké kariéry.

I když byl hodný člověk, neznamenalo to, že se nechá šikanovat druhými. Každopádně Tang Feng o sobě nepřemýšlel jako o nějak zvlášť hodném člověku.

Co se týkalo médií a styku s veřejností, to nechal na své agentuře, aby se s tím vypořádala. V jeho minulém životě ho nikdy nikdo falešně neobvinil. Protože pokud se ho někdo odvážil falešně obvinit a šel s tím k soudu, pak by rozhodně přišel o celé rodinné jmění. Ale když chtěl s vlky žíti, musel s nimi výti. Tang Feng ještě nebyl tak zběhlý v čínských pravidlech a zákonech, takže bylo nejlepší, aby to nechal na profesionálech.

Na internetu stále ještě zuřily zkazky veřejnosti a divoce nepravdivé, placené komentáře Vodní armády. Tang Feng přišel za Lu Tianchenem do kanceláře, neboť věřil, že by mu tento předseda, co měl s Ge Chenem důvěrný vztah, mohl podat vysvětlení.

„Vím, že jsi velmi nahněvaný, ale hněvem nic nevyřešíš. Pojď si sednout.” Lu Tianchen přikročil ke stolu nedaleko oken s dvěma sklenicemi vína v rukách. Jak jeho výraz, tak jeho hlas byly jako vždycky celkem lhostejné.

Tang Feng k němu pomalu přišel a posadil se naproti Lu Tianchenovi. Vzal si sklenici a usrkl zlaté tekutiny uvnitř. „Já prostě nechci přijmout zodpovědnost za něco, co jsem neudělal. Ani nechci zbaběle sklonit hlavu a dál lidi nechat, aby očerňovali mé jméno, jak se jim zlíbí. Když už to došlo do tohohle bodu, pokud dál budu mlčet, ostatní si jen budou myslet, že se dám snadno tyranizovat. Příště se mě někdo bude snažit očerňovat podruhé. Bude to druhý Ge Chen.”

Nezajímalo ho, že ho veřejnost zesměšňovala jen tak ze zábavy, ale nemohl vystát, že ho někdo nespravedlivě obvinil z něčeho, co neudělal.

„Jsi zaměstnanec Tian Chen Group, mé firmy. Nikdo o tobě nemůže šířit pomluvy a očerňovat tě.”

Tang Feng nedokázal odolat uchechtnutí. „Předsedo Lu, opravdu jsem zaměstnancem Tian Chen Group, ale zrovna teď o mě někdo šíří fámy. A nejenom to, banda lidí online mě obviňuje z různých věcí a snaží se mě očerňovat.”
-----------------------------------------

~ Prostě klasika, když nemůže vyhrát v čestném boji, uchýlí se k intrikám. ~

<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. Děkuju♥
    Mám chuť právě teď navštívit nemocnici, ve které se Ge Chen nachází, abych mu mohla na obličej přitisknout polštář :D

    OdpovědětVymazat
  2. to sa úplne podobá na Ge Chena je slizký ako had a útočí od chrbta!!!

    dikí za preklad :)

    OdpovědětVymazat