pondělí 6. března 2017

TS - kapitola 73


Kapitola 73 – Milenec snů (5)


Moderátor obcházel všechny celebrity a každou vyzpovídal. V sedm večer všichni vyjedou výtahem na terasu na nejvyšším patře Visutých zahrad a setkají se s krásným princem. Ačkoli se s ním celebrity ještě osobně nesetkaly, produkční tým už jim přehrál krátký klip s představením krásného prince, zatímco hádali jeho totožnost.

Natočit krátký segment jen kvůli představení bylo tak trochu privilegium, kterého se nedostalo žádnému hostu v předchozích sériích. Jak se chovali k předchozím hostům? Představili je pouze na obrazovce pár krátkými slovy.

Tentokrát produkční tým naschvál natočil krátký klip, aby krásného prince této série představili. Ten klip začal krásným záběrem na oceán následovaný ukázkou výhledu na soukromý ostrov s jedinou, luxusní vilou. Kameraman to natáčel z helikoptéry. Daleko na obzoru modrá obloha splývala s oceánem a nedaly se od sebe rozeznat. Ta scenérie na malém ostrově si s ničím nezadala se slavnými turistickými ostrovy. Luxusní vila, co zabírala malou horu a polovinu pobřeží, vypadala jako hrad vystřižený z fantastického filmu.

Ten klip byl krátký a jednoduchý, ale celebrity to přimělo vykřiknout údivem.

Zatímco klip dál ukazoval nádhernou scenérii, mluvený komentář začal s představením zázemí krásného prince. Bylo tam obzvláště zmíněno, že ta helikoptéra patřila princi a že ji produkčnímu týmu nadšeně půjčil a dokonce jim zajistil jídlo a ubytování.

Host měl tentokrát svůj vlastní soukromý ostrov s hordou služebnictva, co se o něj celý rok starala. Ta nesrovnatelně luxusní vila shromážděným celebritám otevřela nový obzor. Už dřív viděli bohaté lidi, ale tohle bylo poprvé, co si uvědomili, že by někdo mohl být až tak bohatý. Evidentně žili na stejné planetě, ale mezi nimi byl tak závratný rozdíl, že se zdálo, jako by patřili do dvou rozdílných světů.

Tu vilu navrhl světoznámý architekt. Měla nainstalované moderní domácí spotřebiče a pracovalo tam dokonale vyškolené služebnictvo. Také tam byl nekonečný bazén, co se otvíral do oceánu a osobní IMAX kino. Koberce byly ručně tkané a dekorace byly luxusnější než v královském paláci. Navíc milovaným domácím mazlíčkem nebyl pes, ale lev...

Dokonce i Tang Feng, co viděl a zažil různé věci, si nemohl pomoct a musel přiznat, že bohatství tohoto krásného prince bylo na úplně jiné úrovni. Když spatřil, jak byly pokoje vybavené a vyzdobené, Tang Feng věděl, že ten muž měl dobrý vkus. Tenhle krásný princ byl člověk, co věděl, jak si užívat života, ale také se zdál velmi narcisistický. Jeho vkus byl celkem podobný Charlesovi.

Pokud si dokonce i Tang Feng pomyslel, že tento krásný princ byl neuvěřitelně bohatý, pak ostatní celebrity byly prostě celé vyjevené. V zábavních kruzích bylo časté, že se herečky bohatě provdaly nebo že herci ulovili bohaté přítelkyně. Ale v porovnání s krásným princem bohatství těch lidí významně bledlo. Rozdíl mezi jejich úrovní bohatství byl pravděpodobně stejně velký jako Velká čínská zeď.

Pokud by se dokázali zalíbit tomuto krásnému princi, tak kromě toho, že by měli možnost hrát ve známých filmech, pravděpodobně už by ani nemuseli pracovat. Mohli by žít v luxusu a cestovat kolem světa. Už by nebylo třeba, aby se lopotili a dřeli. Ať už to bylo natáčení seriálů, filmů nebo nahrávání písní, všechno to byla velmi vyčerpávající práce.

Pokud někdo z nich ještě pochyboval o tom, jestli měli přijmout pozvání do tohoto pořadu nebo ne, tak teď byli všichni v duchu celkem šťastní, když spatřili rozsah bohatství krásného prince. Měli šanci jedna ku deseti, že se stanou přítelem tohoto krásného prince, což byla mnohem větší pravděpodobnost, než že se proslaví.

To bohatství ukázané ve videu byl pravděpodobně jen vrcholek ledovce. Taková ukázka by dojala i nejslavnější herce a herečky v zemi, ani nemluvě o takových druhořadých hvězdách jako oni. Celebrity, co se pořadu odmítli účastnit kvůli strachu, že jim to zničí pověst, budou po shlédnutí první epizody svého rozhodnutí hluboce litovat.

Wang Nan a Kai byli velmi spokojení s reakcemi celebrit. Wang Nan si pak povzdechla: „Kaii, musíme tě pochválit, že jsi byl schopný najít tak absurdně vhodného člověka. Ale co budeme dělat další sérii? Kde zase najdeme tak bohatého a vhodného člověka jako on?”

Kai se usmál a lhostejně řekl: „O tom budeme přemýšlet, až na to dojde. Teď je naším cílem, abychom tuhle sérii Milence snů dotlačili až na vrchol.”





Když bylo všechno připraveno, jeden člen štábu zavedl všechny celebrity do výtahu a na nejvyšší podlaží, kde se z prostorné terasy nabízel panoramatický výhled na nádhernou noční scenérii města. Nebe bylo poseté hvězdami a rušné ulice pod nimi byly zalité jasným světlem. Chladný vánek od oceánu s sebou nesl vůni květin a vlhké půdy. I jen jediný nádech toho chladného vzduchu byl osvěžující.

Ačkoli už stáli na terase – na určeném místě setkání – celebritám nebylo dovoleno okamžitě spatřit krásného prince. Podle scénáře každá celebrita pozdraví krásného prince o samotě. Potom se všichni usadí k večeři. O zasedacím pořádku celebrit rozhodne krásný princ na základě prvního dojmu, který na něj udělali.

Po večeři krásný princ rozdá devět růží. Celebritu, co žádnou růži nedostane, vyřadí z programu.

Skupina celebrit stála před dveřmi na terasu a ve výhledu jim bránily dvě obrovské bonsaje. V tomto okamžiku na ně krásný princ čekal za bonsajemi na místě, odkud byl nejlepší výhled na město.

Tang Feng stál v druhé polovině řady; před ním bylo šest lidí. Největší favorit, Feng Xiujie, byl na třetím místě. První celebrita byla trochu nervózní, ale také tak nějak vzrušená, jak prošla kolem dvou květináčů s bonsajemi, aby pozdravila krásného prince.

A co krásný princ?

Charles oděný v obleku působil stejně elegantně jako evropský šlechtic. Vůbec o sobě nepřemýšlel jako o krásném princi. V duchu si říkal, že by měl být alespoň tak mocný a svrchovaný jako král.

Dřív když byl v hale, kameraman ho všude následoval, aby zachytil každý jeho pohyb. Naštvalo ho to, a tak toho muže vyhodil z místnosti. Co si mysleli, že byl nějaká opice v zoo?

Charles stál sám na terase a opíral se do něj vítr; přemýšlel, jestli byl v nějakém omámení, když se rozhodl zúčastnit se tohoto pořadu. Proč by jinak přijímal tu hloupou pozvánku od toho hlupáka Kaie? On byl Charles. Jakého muže nebo ženu nebyl schopen získat? Proč by se musel tak ponižovat a přijít sem randit s těmi druhořadými hvězdami?

Tenhle pocit ještě zintenzivněl, když se k němu stydlivě přiblížila první celebrita jako nějaká malá křepelka. Co to bylo za chlápka? Normálně by se na takového člověka ani nepodíval.

„A-ahoj!” První celebritu šokovalo Charlesovo vzezření, na místě zamrzl a stál tam jako kůl v plotě.

Představovali si, že muž, co měl tak impresivní bohatství, bude mít přinejmenším padesát nebo šedesát. A pokud ne, tak to bude určitě ošklivý chlap s divnými choutkami. Ale ten muž před ním byl neuvěřitelně pohledný. Měl výjimečné tělo a jeho výrazné vzezření bylo dokonalou směsicí východních a západních rysů. Jeho postoj byl elegantní s nepatrným náznakem divokosti a chladné odtažitosti skryté uvnitř.

Jeho styl a vzhled přesně odpovídal šlechticům, co se často objevovali ve filmech.

Při tom pozdravu Charles jenom pozvedl koutek úst v náznaku úsměšku. Jelikož malou křepelku překonala nervozita, zůstala neschopna promluvit. Jen sklonil hlavu a odběhl stranou. Jak by se dal vůbec považovat za celebritu? Před Charlesem se ani nedal nazývat ošklivým kačátkem.

Poté přišlo pár dalších celebrit, aby Charlese pozdravilo. Buď byli bázliví, nebo nadšení. Někteří předstírali klid, zatímco ostatní se snažili být elegantní. Jelikož se Charles stýkal s mnoha lidmi, bezchybně se mu podařilo chovat jako kavalír a jednoho po druhém pozdravil.

Ale s každou novou celebritou, co prošla dveřmi, se nebe zdálo tmavší a vítr vál silněji a Charles se čím dál tím víc nudil. Kromě čísla tři, jehož vzhled byl jen stěží ucházející, byli ostatní podle něj jen trnem v oku. Jaké lidi to Kai tentokrát shromáždil? A kde byl Tang Feng? Proč se ještě neobjevil?

Zrovna když Charles ztrácel trpělivost, vyšel zpoza bonsají muž, na kterého čekal. Tang Feng k němu klidně přišel, nekráčel ani příliš rychle, ani příliš pomalu. Když Tang Feng zvedl hlavu a spatřil, že krásným princem je Charles, v očích se mu zatřepotal náznak překvapení. Ostatním lidem to přišlo, že Tang Fenga pravděpodobně překvapilo, že je Charles tak absurdně pohledný. Vůbec je nenapadlo, že by se druhořadá hvězda jako on znala s takovým magnátem.

Když Charles spatřil překvapení v Tang Fengových očích, nálada se mu okamžitě zlepšila. Obloha už mu nepřipadala tak tmavá. Ani vítr už nebyl tak otravný. Charles se cítil tak nějak netrpělivě a v očekávání se vyrovnal. Díval se, jak se k němu Tang Feng krok za krokem blížil, jeho oči se od tváře druhého muže nikdy nevzdálily.

Znovu si vzpomněl, proč přijal tu úmluvu s Tang Fengem. Jedním důvodem bylo, že spolupracoval s Lu Tianchenem, a druhý, že Tang Fengův vzhled byl přijatelný. Tehdy měl Tang Feng v Charlesových očích pouze přijatelný vzhled. Ale když se na Tang Fenga díval teď, najednou měl pocit, že je ten mladý herec celkem nádherný. Jeho oči byly nádherné; jeho nos byl také nádherný. Tang Feng byl nádherný všude, kam se podíval.

Čím víc se díval, tím mu byl Tang Feng příjemnější.

„Ahoj.” Tang Feng se zastavil před Charlesem a natáhl k němu ruku. Charles se usmál a chopil se nabídnuté ruky v potřesení, rukou silně svíral Tang Fengovu ruku.

„Ahoj,” odpověděl Charles stejně.

Ačkoli spolu ti dva spali celý měsíc, jejich náhlé setkání bylo nečekaně obyčejné.

Po prostém pozdravu se přesunuli k představení.

„Já jsem Tang Feng.” Tang Feng po něm blýskl úsměvem.

„Můžeš mi říkat Charles. Prosím.” Zdálo se, že Charles neměl zájem v prodlužování hovoru, a tak pustil Tang Fengovu ruku a naznačil mu, aby si šel stoupnout k ostatním celebritám.

Po Tang Fengovi vystoupila další celebrita. Na Tang Fengově reakci, když Charlese spatřil, nebylo nic zvláštního. Jenom oni dva věděli, o čem v duchu přemýšleli.

Tang Feng byl samozřejmě překvapený, když poprvé spatřil, jak Charles stojí na terase. Nikdy nečekal, že by se tak namyšlený a ješitný člověk jako Charles účastnil takovéhleho pořadu. Když o tom popřemýšlel, ředitel této televizní stanice byl muž s mnoha známostmi a přístupem k širokému spektru prostředků. Charles od Kaie pravděpodobně dostal pozvánku, aby se k pořadu přidal.

Nicméně ho stejně překvapilo, že se tady Charles zjevil. Ačkoli už Tang Feng věděl, že Charles nebyl člověk, co kladl nějaký velký důraz na přátelství, bylo by velmi trapné, kdyby ho vyřadil v první epizodě. Tang Fengův cíl bylo přežít první tři kola. A nezajímalo ho, co se stane pak.

Pokud by se Charles skutečně rozhodl jej vyřadit v prvním kole, pak se Tang Feng rozhodl kopnout ho přímo do koulí, až natáčení skončí.

Všech deset celebrit bylo seřazených před Charlesem a čekali, až rozhodne o zasedacím pořádku u večeře. Charles přikročil k Feng Xiujieovi a nabídl mu ruku v kavalírském stylu. Osobně Feng Xiujieho doprovodil k místu po jeho levici. Jako další byl roztomilý a relativně slavný mladý muž. Charles doprovodil celebrity jednu po druhé na jejich místo ke stolu.

Tak jako dřív, Tang Fengovo místo nebylo ani dobré, ani špatné. Bylo to slušné místo uprostřed stolu. Nebylo nijak blízko tomu Charlesově, ale bylo dost blízko na to, aby na něj Charles snadno viděl.

Konečně začala večeře. Celebrity, co byly usazené nejblíže Charlesovi, měly výhodu, že si s ním mohly povídat. Jedna z nich se Charlese zeptala, jestli ten ostrov z klipu opravdu patří jemu. Další se ho zeptal, v čem podniká. Charlesovy odpovědi byly stejně duchaplné a okouzlující jako vždy. Díky tomu v očích celebrit vypadal ještě charismatičtěji.

Tang Feng během celé večeře nepromluvil ani slovo. Soustředil se pouze na jídlo a na pár doušků vína mezi tím. Suše si v duchu pomyslel, že Charles tu byl jen proto, aby se bavil a randil s několika celebritami najednou. To by až do posledního písmenka odpovídalo jeho záletnické mentalitě. A pokud to tak bylo, jako jediný člověk, s kterým už Charles měl skutečný vztah, bude pravděpodobně první, koho vyřadí.

Konec večeře také značil konec první epizody. Bylo to vyvrcholení pořadu, kdy Charles rozdá devět růží. Člověk, co růži nedostane, bude vyřazen.
-----------------------------------------------

<Předchozí>...<Následující>

4 komentáře:

  1. Děkujů:3 když se Tang Feng zmínil o tom, že zaútočí na Charlesovi slabiny, tak jsem z pusy vyprskka vodu (když jsem zrovna pila) z té představy xD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jsem se poučila a u čtení nic nepiju a nejím ;) Šetří to námahu při úklidu.

      Vymazat
  2. Ja myslim,ze Charls trochu Tang Fenga pozloby, ani by me neprekvapilo kdyby byl posledni komu tu ruzi da :-)

    OdpovědětVymazat