pondělí 5. září 2022

LMW - kapitola 399


Kapitola 399 – Otěhotníš


Výraz klanu Rumělkové krve, co měl místo očí nozdry, se naráz zkrabatil.

You XiaoMova slova doopravdy ukazovala jeho talent na urážení lidí. Ačkoli nijak výslovně nezdůraznil, o kom mluvil, každý věděl, koho tím myslel. A navíc to řekl před samotnými těmi lidmi, o kterých mluvil, takže účinky byly ještě pádnější.

Jediný, kdo znal celou situaci, byl Ling Xiao a ten v tichosti zíral do nebe.

A nečekané bylo, že lidé z klanu Rumělkové krve hned na místě nevybuchli hněvem.

Hu KangNing se zatvářil ošklivě, ale nezačal jednat navzdory tomu, že se třásl hněvem, měl rudé oči a díval se, jako kdyby chtěl You XiaoMoa rozcupovat. Úplně jako kdyby ho někdo zarazil.

Ten člověk, co jej zarazil, byl You QingShan.

V té chvíli se Cheng DongQing z Magické gildy letmo podíval po You XiaoMovi a věnoval mu neupřímný úsměv. A pak řekl You QingShanovi: „Bratře QingShane, vskutku obdivuji tvoje sebeovládání, i když tě urazil takový tupec!”

You QingShan nijak nezareagoval, jen mírně odpověděl: „Sám jsi řekl, že není nic víc než tupec. Kdybychom se s ním dohadovali, akorát bychom se snížili na jeho úroveň. Na to nemám čas.”

Cheng DongQingův výraz se nepatrně změnil, vzpomněl si, jak se s You XiaoMoem předtím dohadoval. Ale vážně se to nedalo brát jako dohadování, a tak to rychle vytlačil z mysli. Chabě s ním souhlasil: „Bratře QingShane, máš svatou pravdu.”

Tohle bylo poprvé, co se You XiaoMovi dostalo takového protiútoku od protivníka, a nevěděl, jak zareagovat.

Po chvilce se You XiaoMo s očima doširoka rozevřenýma podíval na Ling Xiaa.

Ling Xiao si tiše povzdechl. „Copak jsem ti neříkal, že se s lidmi, co mají nozdry místo očí, nemáš bavit? Ale nevěřil jsi mi. Copak jsi nevěděl, že můžeš otěhotnět, jen co s nimi prohodíš slovo?”

„Pffft—” You XiaoMo se smál tak moc, až ho z toho bolelo na srdci.

Mýlil se, tohle byl skutečný final boss!

Všichni kolem, co to zaslechli, se zatvářili podivně. Prohodit s někým slovo a otěhotnět, to byla vskutku nová fráze. Většina lidí na tom byla stejně jako You XiaoMo a nedokázali zadržet smích. Ale byli zdrženlivější, pochechtávali se do dlaní.

Jak to You QingShan zaslechl, pohled mu tak ochladl, že by dokázal vytvořit led. A přesto se kvůli tomu, co řekl předtím, nechtěl nijak zaplétat. Tohle bylo to pověstné „vykopat si vlastní hrob”.

„Není třeba se jimi zabývat. Už je skoro čas. Pojďme.”

Objevil se You Ming a pomohl jim z té trapné situace.

You QingShan se pochmurně podíval po You XiaoMovi, v tom jeho pohledu se nesla krvežíznivost. Ačkoli nic neudělal, vryl si You XiaoMovo a Ling Xiaovo vzezření do paměti.

Kdyby You XiaoMo věděl, na co myslel, řekl by mu, že jejich podoba byla falešná.

Xiong Xiao a Qiao WuShuang se na You XiaoMoa a Ling Xiaa dívali a nevěděli, jestli se mají smát nebo brečet. Bylo těžké uvěřit, že vymysleli něco takového. Dneska se jim podařilo naprosto zničit jakoukoli šanci na dobrý vztah s You QingShanem. Nikdo z klanu Rumělkové krve nebyl smířlivý.

Xiong Xiao se jako první vzdal svých zábran. Ve skutečnosti už to bylo dlouho, co na členy klanu Rumělkové krve pohlížel s nechutí. Všichni byli arogantní, jako kdyby jim nebylo rovno. Kdyby nebylo jeho postavení, už dávno by udělal něco takového.

„Vy dva jste vážně překonali má očekávání.” Xiong Xiao byl bujarý, svobodně se smál. „Ale to bylo skvělé!”

„To nic nebylo!” řekl You XiaoMo skromně. Usmíval se tak moc, že měl oči jako škvírky.

Qiao WuShuang s úsměvem potřásl hlavou. Jakmile vstoupí do Podzemního paláce, klan Rumělkové krve po nich rozhodně půjde, a přesto se stejně dokázali takhle usmívat.

Jak se blížila ta pravá chvíle, vzduchem se šířilo napětí.

Zdálo se, že Qiao WuShuang spatřil někoho, koho znal, a najednou řekl: „Musím něco zařídit, takže půjdu.”

Poté se vydal ke skupině lidí na vzdálené hoře. Byly to supersíly, co se zrovna objevily. Zářila z nich intenzivní aura.

Xiong Xiao řekl: „To jsou lidé z gildy Zvířecí transfigurace.”

You XiaoMovi se rozzářily oči. „Senior Qiao je z gildy Zvířecí transfigurace?”

Xiong Xiao překvapeně odpověděl: „Správně. Tys to nevěděl?” Qiao WuShuang byl na Jižním kontinentu velmi slavný. Logicky by tu neměl být nikdo, kdo o něm neslyšel.

You XiaoMo se zasmál a řekl: „Teď to vím.”

Byli v situaci, kdy neměli ponětí, jak pokročit, a tohle jim vážně spadlo do klína. Jelikož se teď znal s Qiao WuShuangem, bude pro něj snazší se naučit Zvířecí transfiguraci.

Xiong Xiao se letmo podíval po Zlomeném údolí a řekl jim: „Co nevidět se objeví vstup do Podzemního paláce. Dávejte si pozor. Já se musím jít setkat s ostatními, takže půjdu.”

You XiaoMo mu zamával.

Bylo tu spoustu lidí, co do pohoří June přispěchalo. Kromě superklanů jako klan Rumělkové krve tu bylo celkem dost jiných skupin, všechny mocné sekty z Jižního kontinentu a také několik nechvalně známých jmen. Minuty plynuly a ti lidé se všichni tlačili ke vstupu do Zlomeného údolí.

You XiaoMo a Ling Xiao byli celkem dost daleko vzadu, ale na vstup měli zhruba sedm minut, takže je to netrápilo.

Zhruba po deseti minutách zepředu zakřičel vzrušený hlas: „Objevil se vstup do Podzemního paláce!”

Jak ten hlas zazněl, dav se netrpělivě řítil vpřed.

Dav se vřítil do Zlomeného údolí jako mravenci. Dokonce i slabší kultivátoři a mágové běželi vstříc své smrti jako očarovaní.

Dopadlo to, jak se dalo čekat. Nikdo z nich nepřežil, všechny je roztrhaly na cucky ostré vichry. Na zem před vchodem dopadly hrozné kusy. Jak to lidé spatřili, mysl se jim konečně projasnila. S žalem se dívali na ty mrtvé lidi a báli se zbrkle řítit dovnitř. Mohli akorát stát u vstupu, dívat se a vzdychat.

Co se týkalo klanu Rumělkové krve a ostatních skupin, ti vběhli dovnitř pod vedením svých elit.

You XiaoMo tam spěšně přitáhl Ling Xiaa. Ještě ani nevstoupili do Zlomeného údolí a už pocítili chladnou, temnou přítomnost. Jako by se jim zachvěla samotná jejich duše.

Když spolu s ostatními vstoupili, před nimi se objevily dva tyčící se útesy pokryté mechem, co na stěnách vytvářely rozeklané útvary. Vypadalo to neblaze. Před nimi byly ty zuřící vichry, co vydávaly mrazivé hučení. Jako hukot duchů.

You XiaoMo zvedl hlavu a podíval se nahoru. Ve vzduchu spatřil malou trhlinu. Přesně tak, jak si myslel.

Tato trhlina tu byla mnoho let a unikalo z ní více a více prostorové síly, takže to mohli ustát jen kultivátoři Císařského řádu a více.

Nikdo si netroufl se k té trhlině přiblížit. Vyhýbali se jí, jako by jim šlo o život.

You XiaoMo vpředu viděl klan Rumělkové krve, jejich siluety rozmazané. Ostatní je následovali jako vlezlá nemoc. Všichni si dávali takový pozor, báli se, že se ztratí.

Ale to bylo pochopitelné. Ačkoli všichni věděli, že se Podzemní palác objeví ve Zlomeném údolí, to údolí bylo rozlehlé. Zvenku to možná vypadalo, že je dvě stě metrů široké, ale sahalo do hloubky tisíců metrů a všude zuřily nebezpečné vichry. Nemohli ten Podzemní palác najít tak, že to tu celé prochodí. A tak bylo nejlepší držet se klanu Rumělkové krve.

„Pojďme.” Ling Xiao ho popadl za ruku a táhl ho vpřed.

You XiaoMo ho hned následoval. Ačkoli už věděli, kde se nacházel vstup, nemohli to dát najevo, jinak by je klan Rumělkové krve podezíral, že to oni měli na svědomí celý ten incident.

Sice to nevěděli, ale You Ming, co byl vpředu, je opravdu pozoroval.

Když spatřil You XiaoMoa a Ling Xiaa, okamžitě upoutali jeho pozornost. Obzvláště ten Ling Xiao. Z tohoto muže měl pocit, jako kdyby ho dokázal prohlédnout, ale zároveň měl pocit, že to nedokáže. Jako kdyby byl obklopený přeludem a bylo těžké jej identifikovat.

Ačkoli si nebyl jistý, jestli to byli oni, kdo zabili Hu Yina a Hu Lua, už je podezíral.

„Aaaa!!!”

Jak všichni pokračovali dál, najednou se ozval ostrý výkřik. Pak se ozvala malá exploze a za dvě sekundy ten křik náhle ustal.

Nějakému ubožákovi se podařilo nechat se vichry odnést k trhlině. Jen se k ní přiblížil, zabily ho prostorové síly, co vycházely z trhliny. Vzduch byl plný krve a vichr ji roznesl do daleka. Někteří lidé včas neuhnuli a rozstříkla se jim po celé tváři.

You XiaoMo se skryl za Ling Xiaoem, použil ho jako zábranu před krví.

Ten krvavý déšť se Ling Xiaa samozřejmě ani nedotkl, dokonce ani lemu jeho oděvu.

Po chvilce Ling Xiao vytáhl You XiaoMoa zase dopředu.

„Moje manželko, je to jen smrt. Přece jenom jsi už byl smrti svědkem. Tohle je jen maličkost, není třeba se bát.”

You XiaoMo protočil očima. „Ale pořád to je nechutné.”

Lidská těla byla stále křehká. V tom krvavém dešti byly i orgány jako játra a střeva. Kdyby ho to vážně postříkalo, bylo by mu špatně celé dny.

Ling Xiao se usmál. „Zvykneš si na to.”

You XiaoMo odpověděl: „Radši bych si na to nikdy nezvykal.” To proto, že kdyby si na to zvykl, znamenalo by to, že možná natrefí na ještě víc podobných situací.

V té chvíli se dav zastavil.

Zdálo se, že našli vstup do Podzemního paláce. Kolem se shlukly mocné skupiny včetně aliance Cang a gildy Zvířecí transfigurace. Zdálo se, že si společně potvrzovaly, jestli to je vstup do Podzemního paláce nebo ne.
--------------------------------------------

~ Víkend byl rušný, ale OSA a FOD se brzy objeví!  ~



Žádné komentáře:

Okomentovat