sobota 24. září 2022

FOD - kapitola 81


Kapitola 81


Hayden zlomil vlastní strach a pořídil velmi skvělou fotku, a tak měl v této době velmi sluníčkovou náladu. Nikdo by si nepomyslel, že momentálně byl online tím nejnenáviděnějším sukničkářem na celém internetu. Jeho a Emilino rozvášněné chování se publiku vůbec nelíbilo.

Gustava velmi překvapilo, když se k němu donesli stížnosti. V prvních třech epizodách sexuální spojení těch dvou získalo požehnání širé většiny diváctva. Vztah těch dvou byl tak srdečný, že všichni milovali to jejich milující chování. A nebyl to program pro děti, takže by se jim nemělo dostat etické opozice.

Ale když si Gustav pečlivě přečetl ty stížnosti, omráčilo ho to.

Zdálo se, že obecná stížnost diváctva byla tato: Copak nevidíte Romeův deprimovaný výraz? Proboha, tak to dítě netrapte! Odveďte od něj ty dva pryč!

Ostatní také psali, že Haydenovo a Emilino chování vrhalo na Romea velký psychologický stín. Je to dítě a potřeboval k dospění bezpečné a uspořádané prostředí. Programový tým by měl vzít v úvahu jeho věk.

Ve všech dopisech se psalo o tom, jak Hayden způsoboval Romeovi újmu. Zdálo se, že poté, co se ten chlapec veřejně přihlásil ke své orientaci, získal souhlas všech. Gustav byl za toho náctiletého doopravdy rád, ale nemohl zastavit Haydenovu a Emilinu lásku. To bylo lidské právo a vláda zákona ve společnosti. Dokud nebránili ostatním v zájmech, mohli milovat, koho jen chtěli.

Gustav nařídil oddělení PR, aby na ty stížnosti vhodně zareagovali. Pak si oblékl kabát a zamířil do studia. Chtěl vědět, jak se Koťátku poslední dobou vedlo. Pořád byl zmatený a ustrašený?

Ale najednou za ním přišel ředitel marketingu MOT.

„Gustave, starý příteli, způsobil jsi mi obrovský bolehlav.” Ten obvykle extravagantní ředitel teď vypadal vyčerpaně. Zíral na hromádku fotek, jako kdyby z nich měl migrénu.

„Co se stalo?” Gustav mu osobně nalil šálek kávy.

„Reklamní fotky, co jsi mi dal, nejsou ty, co jsem chtěl.” Pan ředitel položil na stůl fotky Emily a Romea. Ukázal na Emily a řekl: „Je velmi dobrá. Kdyby tu nebyl žádný Romeo nebo kdybych jeho fotky předem neviděl, s radostí bych ji použil. Ale můj příteli, měl bys mě znát, jsem perfekcionista. Je tu dokonalý produkt, ale ty trváš na tom, abych použil tenhle defektivní! Vážně to nemůžu přijmout!”

Gustav zíral na fotku chlapce, pohled měl trochu udivený, ale stejně ty oficiální záležitosti projednával vážně. „Ale smlouvu jsme podepsali předem, musíš použít reklamní fotky, co ti dáme.”

„To proto, že jsem tvému produkčnímu týmu věřil, a věděl jsem, že mi rozhodně dáš to nejlepší. No, podívej se na tohle, musel bys být slepý, abys vybral tohle!” vysmíval se pan ředitel.

Gustav musel přiznat, že Ariel byla až příliš prakticky slepá. Skóre toho chlapce a Emily se lišilo jenom o bod nebo dva. Kdyby mu Ariel dala férové skóre, na tuto dnešní kontroverzitu by nedošlo.

Věděl, co měla Ariel za lubem, ale nemohl to nadnést před cizími. Jinak by to ovlivnilo pověst celého pořadu. Opakovaně se řediteli omluvil a souhlasil, že jim dá náležitou kompenzaci.

Ředitel o tom chvíli přemýšlel a pak svolil ke kompromisu. „Smlouva se nedá porušit, ale není v ní vyžadováno, aby každý náš obchod musel mít tvůj plakát. A tak můžu Emilin plakát dát do hlavního obchodu a ostatní obchody necháš na nás. Co myslíš? A do budoucna se veškeré fotky našich výrobků musí vybírat s naším souhlasem, aby na toto dnešní dilema už nedošlo. Pokud ti to nevadí, rád bych tuto podmínku připsal do původní smlouvy.”

Jelikož MOT poskytovali finance, programový tým měl v povinnosti splnit jejich požadavky. A pro dobro firmy by měli dávat pouze to nejlepší a ne Arielin sentimentální výběr. Takže tato změna nijak nebránila férové konkurenci. Gustav o tom chvíli přemýšlel a pak kývl.

Ti dva udělali novou smlouvu, postavili se a objali se.

Poté, co Gustav odeslal ředitele pryč, pokračoval dál do studia v prvním patře.




V dnešním dílu programu účastníci prodělali velkou transformaci. Hayden se vyhnul kameře a odtáhl Ariel do koutku, aby si s ní promluvil. A když se pak vrátil, věnoval Emily velmi podivný úsměv.

„Abychom vám pomohli najít skrytý potenciál ve vašem těle a také abyste dosáhli svého nejdokonalejšího a nejmódnějšího já, programový tým pozval ty nejlepší světové stylisty, aby vám změnili vzhled. Vlasy vám nabarvíme, natočíme nebo sestříháme, jak bude třeba. Pro každého z vás jsem naplánovala tu nejvhodnější změnu, těšte se na to!” Zkroutila boky a odtančila radostný taneček.

Všichni jásali a těšili se na své nové vzezření.

Obrovské studio bylo plné zařízení na mytí, stříhání a další. Mísily se tam vůně různých chemikálií, trochu se z toho točila hlava. Zhou YunSheng byl bledý a skrýval se v koutku, nebyl ochotný se byť jen dostat do blízkosti stylisty, co mu Ariel zařídila.

„Co to s tebou je?” Ivana k němu přišla se svěžími, krátkými a uhlazenými vlasy. Teď vypadala ještě pohledněji a plamenněji.

„Požádali mě, abych si oholil vlasy. To nemůžu udělat.” Romeo vzlykal, vypadal velmi žalostně.

„To je příliš, jdi, vezmu tě za Ariel.” Ivana ho odtáhla k Ariel, kameraman je rychle následoval.

„Nechceš si oholit vlasy? Proč ne, drahoušku?” Ariel vypadala překvapeně a dokonce chlapce konejšivě poplácala po zádech.

„Pokud si oholím všechny vlasy, budu velmi ošklivý. Copak jsi neřekla, že nám pomůžeš proměnit se na dokonalejší a módnější já? To není módní!” namítl náctiletý kurážně a nafoukl tváře.

„Jak víš, že ti holá hlava nebude slušet? Máš nádhernou tvář, holá hlava zvýrazní tvoje nádherné rysy. Už dělám modelku téměř 10 let, prosím, věř mému profesionálnímu vhledu.” Ariel ho nejprve lákala a pak vyhrožovala: „A jako model musíš požadavky klienta přijmout bez výhrad, bez ohledu na to, o co tě požádá. Tvůj dnešní výkon je velmi neprofesionální, víš? Mnoho návrhářů může po modelech ve svém módním pořadu chtít něco podivného. To hodláš odmítat zakázky jen proto, že ty požadavky nechceš splnit? Tak s touhle profesí skonči co možná nejdřív, modeling pro tebe není.”

Původní Romeo s tím holením souhlasil jen kvůli tomuto zastrašování, ale Zhou YunSheng věděl, že akorát plácala kraviny. Zamrkal svýma vlhkýma očima a obezřetně odpověděl: „Máš pravdu, ale dnešním účelem není připravit se na přehlídkové molo, ale pomoci účastníkům najít soupeřivý vzhled. Všichni jsou velmi nádherní, proč chceš, abych byl jenom já ošklivý? To máš něco za lubem?”

Byl celkem drzý, ale jeho výraz byl nevinný. Přihlížející si mysleli, že je akorát upřímný, ne že by ji z něčeho podezíral.

„Proč si myslíš, že s holou hlavou budeš vypadat ošklivě?” Ariel se snažila skrýt svůj netrpělivý výraz. „To nepoznáš, dokud to nezkusíš, ne?”

„Protože jsem to už zkusil.”

Zhou YunSheng zamrkal svýma modrýma velkýma očima, celý bezmocný a jako ve snách. Pak si všiml, že přišel Gustav. Střelil po Ariel významný pohled a pak rychle přišel ke Gustavovi, aby ho o něco požádal.

„Pane Achesone, můžu troufale požádat, jestli můžu použít váš tablet?” Chopil se tabletu a bezmocně se na něj podíval.

Gustav si povolil kravatu a tiše řekl: „Můžeš ho použít.” Koťátko na něj mrkalo svýma velkýma modrýma očima, šimralo ho to u srdce.

Zhou YunSheng se na něj vděčně usmál. Párkrát po tabletu přejel prstem a pak ho zvedl a ukázal davu a kamerám. „Jak vidíte, takhle by vypadala moje holá hlava. Vypadám jako bílé vejce s lidskou tváří. Je to módní? Pochybuji o tom.”

Bílé vejce s lidskou tváří, tato metafora byla velmi příhodná. Všichni se bezděky rozesmáli.

Ačkoli podoba toho mladého muže byla stále tak delikátní a rozkošná, šel z toho podivný pocit. Jako smrtelně nemocný pacient, působilo to pocitem slabosti a podivnost a ne stylu. Pokud by se někdo s tímto vzezřením účastnil modelingového konkurzu, byl by všem pro smích.

Toto byla ta takzvaná vize supermodelu? Gustav se rychle a letmo podíval na rozpačitou Ariel, pak mladého muže pohladil po jeho platinových vlasech a ujistil ho: „Neboj se, nedovolím jim, aby ti oholili hlavu.”

Byl hřích oholit všechny ty jemné a hladké vlasy! Gustav byl šťastný, že se mu poštěstilo pohladit Romea. A také naštvaný kvůli Arielině nestydatosti.

„Tak jaký styl bych si měl vybrat? Přijmu cokoli, tedy až na holou hlavu.” Mladý muž odložil tablet bezděky si oběma rukama přejel po svých vlasech. Načechral a rozcuchal je tak ještě víc, dokonce mu trčel jeden pramínek a povíval ve vánku. Vypadal jako bezmocný hlupák.

Ale ten nejrozkošnější hlupák na světě.

Gustavovi se zrychlil tep. Přiložil si pěst ke rtům a zakašlal. Pak se usmál. „Takhle vypadáš velmi pěkně, nic neměň. Pokud chceš, samozřejmě si od stylisty můžeš nechat udělat vlasovou masku. Budeš mít vlasy ještě jemnější a hladší.” A bude to ještě lepší na omak.

Gustav tu poslední větu zamlčel a pak Ariel odvedl pryč.

Zhou YunSheng a Ivana si spolu plácli na oslavu vítězství.

Toho večera se na oficiálních stránkách Supermodela objevilo oznámení. Kvůli časovému presu se Ariel stáhla z programu a její místo zaujme nejvíce sexy supermodelka Bonnie.

Jeffrey a Bonnie zajeli do vily, kde bydleli účastníci, a více než hodinu se o samotě bavili s Haydenem. Nikdo nevěděl, o čem se konkrétně bavili. Vědělo se akorát to, že když vyšli ven, Hayden se tvářil velmi ošklivě.




Hned druhého dne po proměně se konala výzva. Účastníci jeli do obrovského studia a jako prvního si tam všimli ne nádherné slečny Jeffrey, ale vysokého, pevného a pohledného Gustava. Už dříve věděli, že producentem tohoto programu byl pan Acheson, který byl v módních kruzích znám jako král, ale ve studiu ho ještě nikdy neviděli.

Ale zdálo se, že kvůli Arielinu a Haydenovu intrikaření ten velmi sexy kavalír přišel, aby dva dny dohlížel na studio.

„Abychom zabránili nefér soupeření v programu, ode dneška bude pan Acheson docházet do studia, takže si dávejte ~extra~ pozor.” Slečna Jeffry zakýval prstem ze strany na stranu, tvářil se laškovně.

Emilin plakát byl pouze v hlavní prodejně MOT, zbytek prodejen vyvěsil Romeův plakát. Toto byl pro Ariel nepochybně jako políček do tváře. Kvůli tomu včerejšímu sporu s holením a tomu, že dneska program uváděl slečna Jeffrey, by diváci měli své pochybnosti a začnou spekulovat ohledně Arielina náhlého odchodu.

Toto byl pro programový tým toužebný efekt. Nový program se vždycky nejvíce bál podezření, pochyb a stížností. Ale oni se tímto netrápili. Jelikož si Ariel troufla dělat v programu potíže, Acheson jí nedopřeje nejmenší důstojnosti. Nechal ji odejít takovým způsobem, aby diváci viděli, kdo byl na vině. A přepracuje systém, aby bylo soupeření průhlednější a nepředpojaté, aby odčinil škodu, co Ariel napáchala.

Co se týkalo Haydena, kvůli jeho obrovské fanouškovské základně ho Acheson nevykopne hned. A toho večera Haydenovi rodiče poskytli programu velkou sumu sponzorství, aby mohl jejich syn zůstat. Acheson byl konec konců podnikatel, vždycky kladl své podnikatelské zájmy do popředí, takže to zvážil a pak souhlasil.

Ale zdálo se, že se fanoušci od Haydena odkláněli. A počet jeho internetových hlasů prudce klesl. Bude záležet jen na jeho štěstí, jak daleko se dostane.

Někteří účastníci spekulovali, že se Ariel stáhla kvůli tomu, že pomáhala Haydenovi podvádět. Večer před změnou poslal Ariel dopis s nápovědou a pak Hayden řekl, že si vždycky chtěl vlasy a obočí obarvit na tmavou zlatou, aby byl módnější a pohlednější. Výsledkem bylo, že změna byla naprosto jiná než to, co si všichni představovali. Tedy až na Haydena, tomu se přání splnilo.

Ačkoli to mohla být jen náhoda, bylo pravděpodobnější, že Hayden podplatil Ariel a stylisty. Účastníci měli Haydena stále velmi rádi, ale potají se shlukovali a proklínali ho. Kvůli tomuto pokrytectví se jich Zhou YunSheng a Ivana ještě více stranili.

Jen co si účastníci vyslechli slečnu Jeffrey, zatleskali. Několik účastnic se začervenalo.

Gustav měřil 193 cm a měl dobře stavěnou postavu. Tvář měl mužnou a pohlednou a měl něžnou a pokornou povahu, kvůli které se s ním lidé chtěli sblížit. Měl na sobě upnuté černé tričko, ta tenká látka mu vykreslovala svaly. Kvůli těm jeho hladkým a elegantním liniím mu ostatní záviděli. Dlouhé nohy mu obepínaly seprané džíny, z kterých sálala sexualita.

Účastníci, co se rádi chvástali svou postavou, shlédli na jeho linii třísel a břišní svaly a zrudli rozpaky. V porovnání s Gustavem, z kterého sálaly silné mužské hormony, byli prostě jen malými chlapci.

To bylo tak deprimující!

Zhou YunSheng měl podezření, že Gustav byl jeho milenec, ale nemohl si být moc jistý. V zemi A bylo běžné, že muži měli 190 cm a více. A navíc byl momentálně účastník. Pokud chtěl Romeovi splnit přání, nemohl se s Gustavem sblížit. Kdyby to udělal, ostatní účastníci a diváci by začali zpochybňovat čestnost soupeření.

A tak mohl akorát počkat na konec soupeření a pak najít svou lásku. Při těchto myšlenkách byl Zhou YunSheng trochu smutný, nešťastně si povzdechl a zíral si na špičky bot.

Když na něj Romeo bez mrknutí zíral těma svýma velkýma modrýma očima, Gustav cítil, jak se mu rozpalovalo tělo. Užíval si jeho nepatrně hodnotící a obdivný pohled, a tak bezděky narovnal záda, aby zdůraznil svou rozložitou postavu a svůdnost.

Ale ten chlapec brzy sklonil hlavu a netečně si povzdechl. Předpokládal, že srdce mu okupoval Hayden. Takže i kdyby spatřil lepšího muže, nepodíval by se na něj.

Gustav se zamračil. Najednou se cítil podrážděně. Věnoval Jeffreymu pohled a pokynul mu, aby začal s dnešní výzvou.

Aby Jeffrey proměnil nováčky na adekvátní modely, vymyslel sérii cvičení a připravil k obsahu tréninku korespondující výzvy.

Účastníci zrovna dokončili fyzický trénink, takže dnešní výzvou bylo imitovat řečí těla. Účastníci si ze zapečetěné krabice vytáhnou kartu a napodobí zvíře na kartě. Bylo nezbytné podobat se zvířeti, ale také se přitom chovat jako módní model.

Tato výzva se těžko posuzovala. Byla prostá a obtížná zároveň. Pokud si člověk zachoval svou dokonalou image, ale porota nedokázala poznat zvíře, které napodoboval, ve výzvě selhal. Pokud napodobí zvíře, ale přijde o svůj módní smysl, výzva se také bude považovat za selhání.

Takže klíčovým bodem bylo napodobit zvíře, ale také napodobit jeho krásu. Hodně v tom hrála roli karta, kterou si člověk vytáhl. Pokud dostal gorilu a musel se přehnout a bušit si do hrudi, šance na výhru bude nespravedlivě nízká.

Programový tým naštěstí nebyl tak sadistický, na všech kartách byla nádherná zvířata.

Ivana byla had. Tělo měla velmi jemné, položila se na zem a provedla pár vznášivých a svíjejících se pohybů a získala si tak pochvalu poroty a slečny Jeffrey. Téměř okamžitě poznali její napodobení. Hayden byl lev, chrabře předstoupil, potřásl svými zlatými vlasy a zařval jako lev.

„Když napodobuješ, nemůžeš vydávat zvuky. Můžeš akorát pohybovat tělem. To jsi někdy viděl modela, co by na přehlídkovém molu křičel?” řekl Gustav najednou velmi přísným tónem ze svého místa, kde v tichosti stál a pozoroval to.

Hayden zbledl, ale netroufl si dát najevo netrpělivost nebo hněv jako u jiných zaměstnanců. Nemohl si dovolit Gustava urazit. K čertu, jeho rodiče a celá rodina Brownů by si netroufla Gustava vyprovokovat. Ani nemluvě o tom, že už měl v záznamu chování černý puntík.

„Ale ne! Zanedbali jsme to. To jsme jim měli vysvětlit dřív.” Slečna Jeffrey a porota rychle vstali, aby situaci napravili. Dali jasně najevo, že další účastníci nemůžou použít zvířecí zvuky, protože by to byl podvod. A pak nechali Haydena vybrat jinou kartu.

Hayden ukázal kartu na kameru, aby to ověřil, pak ji zmuchlal a naštvaně odhodil. Jeho pravá arogantní povaha se začala ukazovat.

Emily byla labuť. Bývala tanečnice v baru, takže měla velmi dobré taneční schopnosti. Přišla po špičkách a skočila jako nádherná labuť na jezeře a získala si potlesk od všech účastníků a velkou chválu poroty. Když se stáhla z jeviště, namířila svůj ambiciózní pohled na Gustava.

Něžný a pokorný Gustav byl kterýkoli den lepší než arogantní Hayden a ty dvě rodiny se nemohly srovnávat. Gustav bude od teď dohlížet na každé focení, měla spoustu příležitostí upoutat jeho pozornost.

Jak si to Emily pomyslela, hrdě se usmála.

Zhou YunSheng zvedl kartu ke kameře na ověření. Klapouchá kočka, co to kruci? Nemyslíte si, že je vtipné ji přimíchat mezi tu smečku gepardů, lvů, krajet a labutí? Mělo to naprosto jiný pocit!

Zíral na tu kartu a tvářil se nevěřícně. Kameraman, co měl na starosti jeho natáčení, se téměř neudržel a rozesmál se. Chtěl tomu mladému muži říct, že nemusel napodobovat. Jen musel udržet své obvyklé vzezření a byl by dokonalé kotě.

Zhou YunSheng si umyl ruce a opakovaně si je drhl do čista a pak pomalu vystoupal na jeviště.

Znuděný Gustav se okamžitě narovnal a upřeně hleděl na jeviště. Vybralo si kotě kartu, co tam vložil? Jak to zahraje? Už to bylo dlouho, co Gustav zakusil tak horečnaté očekávání.

Aby se soutěžící mohli pohybovat bez váhání, na jevišti byl rozložený kulatý vlněný koberec. Zhou YunSheng se posadil na paty, zvedl levou ruku a vyplázl růžový jazyk, centimetr po centimetru si lízal své mléčně zbarvené ruce. Olízanými konečky prstů si pročesal vlasy, uhladil si své rozcuchané kudrliny. Sklouzl na zem, vyklenul záda a protáhl si pas. Rty se mu rozevřely v nepatrném zívnutí, odhalil tak své dva ostré špičáky.

Uložil se na vlněný koberec, zkroutil se do klubíčka, znovu si trochu zívl a pal zavřel své už tak ospalé, vlhké modré oči.

V této chvíli byl lenivou kočkou, co se připravovala usnout na drahém koberci, co mu koupil jeho páníček. Zabořil svou vlasatou hlavu do paží a oči mu něžně zjihly. Ten obrázek byl až příliš rozkošný.

Jak soutěžící, tak porota zírali.

Gustav pozvedl svůj mobil, namířil jej na náctiletého na jevišti a pak si s vážným výrazem pospíšil ke dveřím. Přešel k opuštěnému koutku, zastavil se a snažil se zklidnit svůj horečnatý tep. Tvář měl uzardělou vzrušením.

Ach můj bože! Proč byl na světě tak rozkošný chlapec! Byl deset tisíckrát roztomilejší než Rooney (Gustavova kočka)! Vlastně si vybral kartu, co vložil do balíčku. To byl úžasný osud!

Gustav několikrát udeřil pěstí do zdi a vtlačil své rapidně vybuchující srdce zpět do původního stavu.

Dokonce měl dva malé tygří špičáky, to nebylo fér! Vážně k němu chtěl přiběhnout, vzít ho do náručí a políbit ho. Pak ho pohladit po dásních. A on by vyplázl jazyk, aby mu olízl konečky prstů. Nebo ještě lépe, aby ho těmi zoubky trochu kousl, aaaaach, příliš rozkošné!

Zatímco Gustav vstoupil zpět do studia, takto fantazíroval. A jakmile byl uvnitř, znovu nasadil své něžné a elegantní vzezření.

Porota ohlašovala výsledek výzvy.

„Shodli jsme se, že vítězem této výzvy je Romeo. Tak živě napodobil kočku, že jsem si nemohl pomoct a chtěl jsem si ho vzít domů. Chlapče, určitě tě posedla klapouchá kočka, že?” poznamenal Jeffrey, zatímco rozevřel náruč k objetí.

Až se tato epizoda odvysílá, diváci se pohrnou, aby se stali jeho fanoušky. Obzvláště milovníci koček.

Romeo se stydlivě usmál a přišel k němu, aby ho objal. Kameraman zaostřil na jeho nepatrně uzardělé tváře a jasné modré oči.

Gustav se chytře a s úžasným načasováním vetřel do tohoto objetí, vtáhl toho o půl hlavy menšího chlapce do náručí. A půl dne ho nebyl ochotný pustit.
----------------------------------------

~ Tak asi máme jasno. Teď jenom aby mu to Gustav všechno nepokopal... ~


3 komentáře:

  1. JÁ ZHOUA MILUJU. Jak dokáže všechno obrátit ve svůj prospěch...kéž by to tak šlo v normálním životě :D . Zase jsem se jednou rozhodla rozečíst nedopsanou knihu s tím, že je to přece "rozdělené" do mnoha příběhů s tím, že si vždycky počkám, až určitý příběh přeložíš celý...nějak mi to nevyšlo :D :D . Oficiálně je Zhou můj nejoblíbenější kladný (záporný???) hrdiny o kterém jsem doteď četla a netrpělivě očekávám každou novou kapitolu a o víkendu mám počítač rozjetý nonstop :D. Teď už mám tuhle kapitolu kvůli absťáku přečtenou čtyřikrát... . V každém případě moc děkuju za překlad a doufám, že tě FOD baví stejně jako mně, tak nás nenecháš na holičkách :D :D :D . Pokud by jsi náhodou měla takové myšlenky, tak klidně napiš. Přinesu ti kafe, udělám masáž, uklidím byt, prostě cokoliv, aby tě v překládání nic nerušilo ;) ;) ;)

    OdpovědětVymazat