sobota 17. září 2022

FOD - kapitola 80


Kapitola 80


Zhou YunSheng se s Ivanou rozloučil, pak se skryl pod přikrývkou a zatvářil se, jako kdyby se mu chtělo zvracet. Ať už šlo o něj nebo o Romea, neměli nejmenší zájem o tu arogantní děvku Haydena. Tu frašku tady zahrál zaprvé pro to, aby Romeovi splnil přání přiznat se veřejnosti a žít pod sluncem; a zadruhé aby očistil svou pověst a dovolil Romeovi nasbírat dostatek diváckých hlasů; a zatřetí srazit Haydenovi hřebínek.

Hayden podplatil jednoho moderátora, aby Romeovi oholil hlavu. Kvůli čemuž Romeo odešel z programu. Tenhle dluh mu musel splatit.

Hayden měl obrovskou skupinu fanoušků. Ale jelikož byl nová celebrita, loajalita jeho fanoušků ještě neměla čas se usadit. Mohli kdykoli přejít na stranu někoho jiného. Až zjistí, že Romeova špatná povaha byla jen proto, aby zakryl svůj žal, rozhodně se s ním ztotožní a budou s ním soucítit. A tehdy by se měl zastavit i ten ostrý propad v internetových hlasech.

Od příští soutěže se Zhou YunSheng bude držet daleko od Haydena. Ale Hayden ho určitě začne aktivně šikanovat. A tak se jejich situace obrátí. Publikum bude vždycky soucítit s tím slabším. Zvlášť pokud ten někdo je zoufale jednostranně zamilovaný. Vlastním mozkem si snadno doplní z osobních zkušeností nebo ze stovek tisíc historek a příběhů o srdceryvných milostných aférkách. Díky tomu budou bez námahy soucítit s Romeovou bolestí a Hayden je znechutí.

Romeovo ryzí vzezření a čistý temperament byly jeho nejmocnější zbraně.

Když se ke své orientaci přizná nějaký drsný starý chlap se silným líčením a zženštilým chováním, bez ohledu na to, jak moc žalostně to hraje, diváci budou při tom vzhledovém rozdílu více či méně pociťovat psychologické nepohodlí. Ačkoli většina samozřejmě neměla žádnou zášť vůči homosexualitě.

Ale když dá chlapec, co vypadá nevinně a čistě, najevo zmatek, bolest a bezmoc nad svou vlastní sexualitou a ještě při pohledu na jeho delikátní tvář, co by mohla být muž i žena, a rozpačitou, ale nesmírně roztomilou osobnost, dokonce ani ten nejchladnější člověk nebude mít to srdce ho zatratit. Někteří lidé měli samozřejmě homofóbní rakovinu ve smrtelném stádiu, ale jejich hodnoty a náhled na život byly jejich vlastní problémy.

Zhou YunSheng očekával, že se po odvysílání epizody Romeova situace velmi zlepší.

Druhého dne zavolali všechny soutěžící do studia k posouzení porotou. Moderátorka Ariel všechny uvítala a představila výhry pro tuto sérii. Všichni nad nimi žasli.

„Zapomněli jsme vám říct, že z nejlepší fotky této série vznikne reklamní plakát pro MOT mobily a MOT jej umístí do svých obchodů. Takže všichni loajální uživatelé MOT uvidí vaši tvář, není to vzrušující?” zeptala se Ariel nahlas a zvedla ruku.

„Juchů juchů!”

Jak by člověk mohl nebýt vzrušený? Nejpokročilejší, a přesto nestylovější smartphony na tomto světě nabízely právě MOT obchody. Každý den se u nich snadno řadily desítky tisíc lidí, aby si nějaký koupili. Kdokoli tuto epizodu vyhraje, se proslaví.

Všichni soutěžící měli ambiciózní pohled.

Po tom včerejším vnitřním monologu se veškerý štáb choval k Romeovi se zvláštní náklonností. Přeskočili dav, aby ho zabrali zblízka. Měl velké, doširoka otevřené, oceánově modré oči a tvářil se velmi omámeně. Tento chlapec se evidentně snadno ztrácel, vážně byl příliš křehký. Chtěli ho obejmout na povzbuzení.

Ariel zvala soutěžící jednoho po druhém na pódium a komentovala jejich nejlepší fotku. Tříčlenná porota se skládala ze supermodelky Ariel, Jeffrey byl nejlepší instruktor modelingu na světě a Eureka byl odborník na styk s veřejností a zakladatel módní značky. V módním průmyslu byli všichni dobře známí. Jejich komentáře byly velmi profesionální, ale také jedovaté. Nenabízeli soutěžícím chválu, když si ji nezasloužili.

Tohle bylo to, co programový tým chtěl. Toto byl boj, při kterém se mělo poznat, kdo vyhraje titul „Dalšího supermodela”. Soutěžící tu nebyli na prázdninách.

Když zavolali Romea, Ariel ťukla na dálkové ovládání a ukázala na obrazovce jeho nejlepší fotku. Výraz na Jeffreyho a Eurekově tváři se nepatrně změnil. Tato fotka očividně nebyla ta, co ti tři společně vybrali. Ariel sama od sebe fotku změnila, co chtěla dělat?

Rychle si prohlédli velkou obrazovku a zjistili, že ta fotka byla nepatrně kazová a konečně pochopili Arieliny úmysly. Chtěla Romea vyřadit a pokud ho nemohla eliminovat, zařídí, aby nevyhrál TOP1. Ano, nyní byla vůdčí modelkou na jarní přehlídce Valentina Browna (Haydenova otce), takže se o Haydena přirozeně dobře starala.

Tohle bylo podvádění! Ti dva další moderátoři ji za to nesmírně nenáviděli, ale kvůli pověsti programu nemohli udělat scénu. A tak to v sobě museli dusit.

Jeffrey to okomentoval, než mohla Ariel otevřít pusu: „Miluju, tahle fotka je LOVE! Celý prostor se táhne donekonečna s tebou uprostřed. Je to realita, ale je tak nějak nereálná. Můj drahoušku, jen stěží si dokážu představit, jak jsi to udělal. Dokázat ve vzduchu tak elegantně pózovat, jaká nádhera.”

Mladý muž na obrazovce držel v pravé ruce mobil a levou ruku měl složenou pod čelistí, seděl na neviditelné skvostné pohovce. Bradu měl nepatrně vytočenou vzhůru, vypadal trochu arogantně. Do očí mu spadl pramen kudrnatých platinově blond vlasů a rozčilovalo ho to, a tak bezděky sklopil víčka. Z očí mu sálala nepatrná mrzutost a on už nedokázal udržet své vznešené vzezření. Vypadal trochu hravě bezmocně. Byl jako kotě, jednu chvíli upjatě dřepěl na pohovce. Ale v další mohl skočit na koberec a hnát se za vlastní oháňkou.

Byl plný protikladného temperamentu a nevysvětlitelné přitažlivosti. Čím víc se Jeffrey na tu fotku díval, tím víc mu přišlo, že byla ještě podmanivější než ta, co původně vybrali. Takže znovu zopakoval to své „dávám plný počet bodů”.

Eureka také cítila kouzlo té fotografie. Propiskou ve vzduchu napsala „10”, nahnula se dopředu a podívala se tomu náctiletému do očí. „Výborně! Do teď to je moje nejoblíbenější fotka, vážně! Vidím, jak ti vlasy čechrá vánek, vidím hvězdy, co se ti odráží v očích, vidím nádherný palác, co jsi vytvořil. Jen ten nejvznešenější mobil se může vyrovnat nejvznešenějšímu mladému muži. Je to velmi stylové, bez konkurence!”

Ariel ztuhl úsměv. Ti dva porotci dali tak vysoké hodnocení. Působilo by divně a nevkusně, kdyby ho zesměšnila.

Pár sekund rapidně přemýšlela a pak tu fotku také dobře přijala, ale zkritizovala osvětlení a dala mu osm bodů.

Na obrazovce se objevilo skóre fotografie z internetu. Nebylo vysoké, ale v porovnání s předchozí epizodou to byl velký krok kupředu. Ačkoli se tato epizoda ještě neodvysílala, publikum mělo možnost hlasovat online na závěrečné fotky soutěžících bez kontextu. Neviděli Romeovo přiznání, takže z něj měli stále špatný dojem. A přesto mu dali dobré skóre jen na základě toho, jak dojemná ta jeho fotka ve stylu magického realismu byla.

Ve finální analýze byl módní průmysl vážně svět, kde člověk mohl prodat svůj vzhled.

Ariel okamžitě přeskočila k Emily a Haydenovi. Nejprve je škádlila ohledně jejich vztahu, pak pochválila jejich fotky a zajistila tak jejich úspěch.

Jeffrey a Eureka byli velmi féroví lidé. Výkon těch dvou lidí byl opravdu velmi dobrý, dali jim devět a osm bodů a pak devět a sedm bodů.

Skóre těch dvou z výzvy a z internetu bylo vyšší než u Romea. Když se porovnaly výsledky, korunka putovala k Emily a Romeo se umístil na druhém místě. To znamenalo, že její plakát se umístí do obchodů MOT.

Soutěžící ji jeden po druhém objali, požehnali jí, zatímco Romeo a Ivana stáli v koutě. Kameraman je následoval a zjistil, že se tvářili velmi klidně.

Zpátky ve vile Hayden uspořádal pro svou přítelkyni divoký večírek. Ivana vyhnala z pokoje své spolubydlící a přiměla Romea jít dovnitř. Ti dva se vykoupali, usušili si vlasy a šli do postele. Když se nepořádala žádná výzva, měli intenzivní trénink modelingu. Před koncem programu se z nich museli stát kvalifikovaní modelové a modelky. Žádná agentura nebyla ochotná podepsat smlouvu s nevědomým začátečníkem.

Druhého dne tréninku byli ti dva plní energie, zatímco ostatní byli liknaví. Kvůli čemuž je slečna Jeffrey zkritizovala.

A mezitím se program konečně odvysílal v hlavní vysílací čas. Soutěžící nemohli používat mobily a neměli přístup k internetu. Na celou sérii byli odříznutí od světa, takže neznali přesné vnímání diváctva a jejich hodnocení. To ovšem neplatilo o Zhou YunShengovi.

Zrovna se koupal ve vaně a otevřel si AI na oficiálních stránkách Příštího supermodela.

„Ach. Můj. Bože. Romeo, nebreč! Zlomí mi to srdce! Vážně se chci natáhnout skrz televizi a obejmout ho. Tolik mu na Haydenovi záleží, ale na oplátku dostal jenom nedorozumění a nenávist. Hayden je skutečný mizera!” Tohle pocházelo od mateřské části publika.

„Tak roztomilý, jak může být na světě někdo tak rozkošný! Kdybych si mohl Romea vzít jako svého rozpačitého, roztomilého a drahého milence, neodvrhl bych ho ani kvůli milionu dolarů!” Tohle bylo video, co poslal pohledný muž, nápadný gay a Romeův nový fanoušek.

„Romeo je dítě, na tento program je příliš křehký a citlivý. Úplně jako malé jehňátko, co předhodili vlkům. Všichni soutěžící na něj zahlíželi se zákeřnými a výhrůžnými pohledy. Čekali, až ho zavraždí, a tak zareagoval obrannými drápky. Ach můj bože, úplně mě z toho bolí u srdce. Tak mě trápilo, když se schoulil na židli. A když odhalil, jak je zjizvený, brečela jsem. Chci, aby z toho deprimujícího prostředí odešel, ale také mám pocit, že se potřebuje dostat na konec. Vážně nevím, co bych měla dělat.” Tohle pocházelo od vnímavé části publika.

„Lidi, všimli jste si toho? Těch osm bodů, co mu Ariel dala, bylo naprosto absurdních! Podle mě byla jeho fotka naprosto lepší než Emilina a Haydenova. Byla to ta nejlepší fotka téhle série! Tečka!” Tohle bylo od rozlícených členů publika.

Diskuzní fóra vibrovala jako velká dozvuková komora.

A pak jim někdo připomněl: „Copak jste zapomněli? Tahle fotka neprohrála kvůli Arieliným 8 bodům, to akorát srazilo Romeovo skóre za výzvu. Ale jeho internetové skóre bylo příliš nízké, aby to napravilo, takže se dostal na druhé místo. Myslel jsem si, že jeho fotka byla nejlepší, ale když jsem pomyslel na Romeův přístup, nehlasoval jsem pro něj. Bože, jsem takový hlupák!”

Řadilo se tam desítky tisíc hlupáků, co se káli.

Ten chlapec byl tak čistý, ryzí a křehký. Při pohledu na to, jak brečel se zarudlýma očima a nosem a rozcuchanými vlasy, vypadal tak žalostně a rozkošně. Lidé ho chtěli vřele obejmout, kdo by si ho troufl kritizovat?

Romeovo internetové skóre rychle překonalo to Haydenovo a Emilino a vyšvihlo se přímo na první místo. Také se stal nejoblíbenějším námětem umění fujoshi ze země A. Poté, co Ivana Romea utěšila a kurážně se přiznala ke své orientaci, také vystřelila na čtvrté místo.

Toto byla relativně otevřená země. Když měl člověk odvahu přiznat se ke své orientaci a čelit sám sobě, vydělalo mu to spoustu tolerance.
----------------------------------------

~ Pro hlavního hrdinu a hrdinku tohoto světa bude samozřejmě velký šok, že je Romeo najednou oblíbený. ~

2 komentáře:

  1. Tak jsem to stihla přečíst ještě v sobotu. Jen tak tak, ale přeci 😊. Docela očekávatelný (divný slovo 😁) výsledek. Tak kdy nastoupí do akce jeho zlatíčko?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, mně se přidal komentář se jménem. Ani nevím, jak jsem to dokázala. Do teď mi to zveřejňovalo anonymně. Paráda 😊.

      Vymazat