pondělí 18. ledna 2021

LMW - kapitola 243


Kapitola 243 – XiaoYu chce být učedníkem


Po té You XiaoMově větě bylo ve třídě slyšet neustálé lapání po dechu.

Tou jednou větou téměř okamžitě snížil pověst Teng ZiXin.

Teng ZiXin se stala mágem 4. řádu ve věku šestnácti let a trvalo jí dva roky, než se dostala do 5. řádu. Když se její rychlost porovnala s průměrným člověkem, už tak šla proti vůli nebes. Nikdo se nemohl vyrovnat jejímu potenciálu. Ale to platilo jen do té doby, dokud se neobjevil You XiaoMo.

Prolomit se na nový řád za dva roky bylo už tak dost výjimečné, ale v porovnání s You XiaoMovým půl rokem z nízkého 4. řádu do vrcholného 4. řádu byla ta mezera až příliš velká! Všechny výhody Teng ZiXin najednou zmizely. Dokonce se dalo říct, že ji nohou zašlapal do země.

Stovky lidí byly naprosto zticha. Všechny oči se na You XiaoMoa upíraly s šokem a strachem. Tento potenciál byl absolutně nejzrůdnější, nejlepší a jediný za celou historii akademie DaoXin!

Chai Jun, co seděl v první řadě, naštvaně nasucho polkl. Pak se s hrůzou a strachem v očích podíval You XiaoMovým směrem. I když byl obvykle jako bez mozku, věděl, jak strašlivá byla tato záležitost. Jednoduše řečeno bylo pravděpodobně možné, že dokonce ani Qi Ran, jediný mág na kontinentu LongXiang, co se téměř prolomil na maximální řád, se se svým potenciálem nemohl rovnat s tím You XiaoMovým.

Bylo dané, že takový supergénius přitáhne pozornost všech profesorů. Možná si ho dokonce všimne i ředitel celé akademie.

Chai Jun konečně poznal, jakého netvora vyprovokoval. Kdyby se jeho klan dozvěděl, že neustále dělal You XiaoMovi problémy, možná by ho nedokázal ochránit ani jeho bratr Chai Zheng.

Nejpřehnaněji a nejpříměji zareagoval BaiLi XiaoYu. Rukou si zakrýval pusu, co měl doširoka otevřenou a ve tvaru písmene O. Jeho už tak velké oči se mu ještě víc rozšířily, takže je měl kulaté jako veverka. BaiLi XiaoYu na You XiaoMoa překvapeně zíral, ale stejně zareagoval rychleji než ostatní.

BaiLi XiaoYu vzal You XiaoMoa vzrušeně za ruku, nešťastně se na něj podíval a řekl: „XiaoMo, jsi tak úžasný! Můžeš mě přijmout za svého učedníka?”

Tohle přímo rozdrtilo You XiaoMoův mozek velikosti melounového semínka, takže přestal fungovat. Když šel dneska ven, určitě si uši špatně nasadil!

Ale díky té větě se vzpamatovali i lidé okolo. Jeden po druhém se podívali You XiaoMovým směrem, jako kdyby chtěli zaječet: ty proklatý netvore!

Tong YueXu si pomalu vydechl úlevou. Spěšně stáhl BaiLi XiaoYua, co na You XiaoMovi téměř visel, a omluvně řekl: „Promiň, prosím, ignoruj, co XiaoYu řekl. V té chvíli byl tak rozrušený, že se mu to v mysli úplně pomíchalo.”

You XiaoMo to chápal. BaiLi XiaoYu chtěl svého vrstevníka nazývat mistrem, i když byli na stejné úrovni. Kdyby se tahle zpráva roznesla, copak by se kvůli tomu lidé neváleli smíchy? Ani nemluvě o tom, že BaiLi XiaoYu byl synem klanu BaiLi. Klan BaiLi měl velkou moc, takže by pro ně mělo být lehké najít mu schopného mága vysokého řádu, co by se stal jeho mistrem. I když měl You XiaoMo vysoký potenciál, stejně potřeboval čas, aby vyrostl.

„Nežertuju,” protestoval BaiLi XiaoYu, protože ho to rozladilo.

You XiaoMo ho zklidnil. „Neboj se, ať už to vidíš jako žert nebo ne, stejně tě odmítnu.”

Ta You XiaoMova věta naprosto roztříštila tu vážnou atmosféru.

BaiLi XiaoYua to zarmoutilo. „Proč mi nevěříš? Vážně tě chci přijmout za svého mistra.”

You XiaoMo řekl: „Věřím ti, ale jen stěží se dokážu postarat o sebe. Jak bych se mohl starat o tebe. A kromě toho mě nikdy ani nenapadlo, že bych přijal nějaké učedníky.”

BaiLi XiaoYu o tom chvíli přemýšlel, pak tento důvod zdráhavě přijal, ale stejně s tou odpovědí nebyl spokojený. A tak řekl: „Tak kdy mě budeš chtít přijmout za svého učedníka?”

You XiaoMo se téměř zadusil vlastními slinami. Vážně měl pocit, že nebyl zrozen k tomu být mistrem, a obvykle měl tak napilno, že si přál, aby měl o jeden pár rukou a nohou navíc. Jak by si našel čas někoho učit? A tak aby tu BaiLi XiaoYuovu naději naprosto zničil, bez milosti odpověděl: „Za celý život nepřijmu žádného učedníka. Tak o tom ani nepřemýšlej a nemáš dovoleno ptát se proč.”

Tou poslední větou se mu podařilo zavřít BaiLi XiaoYuovi pusu. Teď se na něj akorát s lítostí díval těma svýma velkýma očima. A přesto se You XiaoMo na ty oči jen letmo podíval a hned se odvrátil. To proto, že se tohoto emočního útoku obával ze všeho nejvíc.

Ale nikdy by nečekal, že když odvrátil zrak, že se náhodou střetne pohledem s Teng ZiXin. Její oči obvykle vyhlížely, jako kdyby dokázala člověka přečíst skrz na skrz, ale teď byl ten pohled ještě hlubší než dřív. Ty černočerné zorničky byly jako černé díry. Kdyby si člověk nedával pozor, nasálo by ho to rovnou dovnitř. Ty oči zrovna teď rozhodně nebyly tak okouzlující jako obvykle. Byl to ledový, nekonečně chladný pohled.

You XiaoMo se jí v klidu dokázal vteřinu dívat do tváře, než rychle odvrátil zrak, jako kdyby to byla jenom nehoda.

Nechtěl stát v bouři a pokoušet Teng ZiXin. Tohle s jejím klanem nemělo co dělat. Co se předtím stalo, bylo čistě jen kvůli jeho vlastní povaze. Kdyby provokoval, kudy chodil, jen proto, že byl trochu slavný, copak by se nijak nelišil od podřadného Chai Juna?

Když ohlásil svůj potenciál, mohlo ho to velmi pravděpodobně navést k sérii potíží, ale také to byl jeden ze způsobů, jak se ochránit. Alespoň před těmi rozmazlenými dětmi bohatých rodin. Pravděpodobně ani Chai Jun už si s ním netroufne zahrávat.

You XiaoMo se vlastně tohle rozhodl udělat až po pečlivém zvážení.

Profesorka Ning Jing se snažila zklidnit své srdce, co jí divoce tlouklo vzrušením. Svýma nádhernýma očima hluboce zírala na klidného You XiaoMoa, co seděl vzadu. Nikdy ji ani nenapadlo, že tento mladý hoch o sobě skrýval takovou pravdu. Už od začátku byl jeho potenciál dost udivující, ale teď to dopadlo tak, že to ani nebyla jeho hranice.

I kdyby byla v 7. řádu, obávala se, že by stejně neměla dostatečnou schopnost ho učit. Protože když uvážila rychlost jeho levelování, i kdyby ho přijala za učedníka, bylo velmi pravděpodobné, že by ji za pár let překonal. A něco takového bylo celkem ponižující.

„Dobře, všichni si sedněte a vy vzadu pokračujte,” promluvila profesorka Ning Jing, aby zarazila to vření ve třídě. Chápala jejich pocity.

Jak o tom přemýšlela, bezděky se v tichosti podívala Teng ZiXiným směrem. Teng ZiXin se tvářila klidně, jako kdyby se nic nestalo. Tohle ji vážně překvapilo. Ten klid byl vážně dost abnormální. Vypadalo to, že těch pár let, co cestovala se svým mistrem, nevyšlo jen tak vniveč.

Ale čím víc Teng ZiXin vypadala, že jí na tom nesešlo, tím víc to profesorku Ning Jing trápilo. Teng ZiXin bylo přece jenom jen dvacet let. I kdyby měla laskavou povahu, bylo nemožné, aby ji to nijak nezajímalo. Až příliš dlouho si užívala svatozáře génia. Když Ning Jing viděla, že ji o tu svatozář někdo připravil, myslela si, že dokonce i někdo jako ona měl těžkosti to přijmout.

Profesorka Ning Jing si nenápadně povzdechla. Teď mohla akorát doufat, že Teng ZiXin vážně nesešlo na tom postavení génia. Neboť štědré srdce nakloněné tréninku mohlo hodně získat a nic ztratit.

Díky You XiaoMově oslňujícímu představení se teď všichni zbývající lidé zdáli nesmírně obyčejní.

První hodina třídy prváků konečně skončila. Než je profesorka Ning Jing nechala jít, připomněla jim, že se zítra mají dostavit na poslední hodinu svého úvodního vyučování.

You XiaoMo měl v plánu se odplížit pryč, ale neudělal ani pár kroků, když se ho chopil BaiLi XiaoYu.

„Kam jdeš, XiaoMo? Chci jít s tebou.” BaiLi XiaoYu nadul tváře a kabonil se. Hrdě si myslel, že věděl, že chtěl proklouznout pryč.

You XiaoMo nevěděl, jestli se má smát nebo brečet. Také cítil trochu skryté hořkosti. Kdykoli čelil BaiLi XiaoYuovi, cítil se jako starší bratr. Očividně byli oba stejně staří, ale jelikož si nebyl přesně jistý měsícem narození, možná byl dokonce ještě mladší než on.

Ve svém předchozím životě už měl tvrdohlavého staršího a mladšího bratra a You XiaoMoa ani nenapadlo, že by měl dalšího bratra i na tomto světě. Stačilo se jenom podívat a bylo znát, že BaiLi XiaoYu byl rozmazlený mladý pán, kterého od mládí pečlivě opečovávali. Kdyby měl po pravdě říct, s kým by se chtěl přátelit, chtěl by, aby to byl někdo, co měl vlastnosti jako jeho tři seniorové.

„XiaoYu, ve skutečnosti nejsme ze stejného světa, ty jsi mladý pán z velké rodiny. V porovnání se mnou, co se narodil do obyčejné rodiny, nemáme nic společného a tvoje rodina pravděpodobně ani nedovolí, aby ses se mnou plně zdržoval.” You XiaoMo se nedíval BaiLi XiaoYuovi do očí, protože tohle byla vlastně jenom výmluva.

Pravdou bylo, že mu stačilo jenom pár dní a všiml si, že Tong YueXu se o BaiLi XiaoYua vážně dobře staral. Tong YueXu ho tak hýčkal a choval se k BaiLi XiaoYuovi, jako kdyby mu bylo jen pár let. A BaiLi XiaoYu to stejně přijímal, jako kdyby to tak mělo vždycky být. You XiaoMo konečně došel k závěru, že tento mladý pán by rozhodně nedokázal zvládnout žádné těžkosti. You XiaoMo nechtěl být BaiLi XiaoYuova chůva. V minulém životě už byl chůvou přes více než deset let a měl toho dost. A proto nechtěl vyjevovat své nitro druhým. Mohl brát BaiLi XiaoYua jako kamaráda, ale nic víc než to.

BaiLi XiaoYu nedokázal prohlédnout skutečný význam té věty, ale Tong YueXu to viděl, neboť se okamžitě zatvářil komplikovaně.

BaiLi XiaoYu to popřel: „To ne, moje rodina mě strašně miluje. Rozhodně s tím budou souhlasit.”

You XiaoMo se v nitru cítil ukřivděně. Hádal, že to BaiLi XiaoYu možná nepochopí, a tak si pomalu povzdechl a vypustil ze sebe krutou pravdu. „Nepochopil jsi, co jsem myslel. Vlastně se o tebe nechci každý den starat jako Tong YueXu. Jsi mladý pán klanu BaiLi, nedokážeš spolknout hořkou medicínu.”

Jak z něj ta věta vyšla, BaiLi XiaoYua to okamžitě omráčilo. Prázdně na You XiaoMoa zíral.

You XiaoMo také litoval, že to řekl. Možná to mohl říct vlídněji, ale to by nevedlo k výsledku, který chtěl.

V takových chvílích by byl Tong YueXu první, co by BaiLi XiaoYua konejšil, ale tentokrát ne. You XiaoMo chtěl, aby Tong YueXu něco řekl, a tak ho to okamžitě donekonečna zmátlo.
--------------------------------------------

~ A jelikož se nám to všechno pěkně sype jedno po druhém, v příští kapitole vyvstane problém i na jiné frontě... ~


4 komentáře:

  1. a ze uhadnu vinika :)
    dekuju za preklad

    OdpovědětVymazat
  2. No jsem zvědavá kdy přijde na řadu You XiaoMo s oficiálním žádostí zda určitá profesorka bude jeho mistrem. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Nemyslím že bude jeho profesorkou, ale kdo ví. Rozhodně jsem zvědavá na dalšího bordelare, protože ti dva stačí za celou armádu a najednou konkurence. Hm. Děkuji za dílek. 🥰

    OdpovědětVymazat