pondělí 25. ledna 2021

LMW - kapitola 245


Kapitola 245 – Ke dveřím dorazily potíže


Poté, co You XiaoMo pomohl Liu Yueovi, šel s BaiLim XiaoYuem agresivně vyhledat Chai Juna.

Chai Jun momentálně nevěděl, že se na něj řítily problémy. Poté, co se stal svědkem, že měl You XiaoMo mnohem větší potenciál než Teng ZiXin, se okamžitě vzdal pomyšlení na to, že by se You XiaoMovi pomstil.

Akademie rozhodně upře zrak na prváka s tak vysokým potenciálem. I když on sám byl třetí mladý pán klanu Chai, dokonce ani jeho klan neměl odvahu přímo a tváří v tvář vyzývat netvory z akademie DaoXin.

A tak Chai Jun zhasil všechny své úmysly a snažil se ze všech sil, aby se co možná nejvíce You XiaoMovi vyhýbal.

Ale nikdy v životě by ho nenapadlo, že když se chtěl od You XiaoMoa držet dál, že on sám a osobně přijde k jeho dveřím ještě s dalším společníkem. A že ten společník nebude nikdo jiný než další osoba, které nemohl zkřivit ani vlásek na hlavě, a to BaiLi XiaoYu.

Nebylo těžké zjistit, kde se Chai Jun nacházel, neboť během těch pár dní poté, co se vystěhovali, se doslechli, že i Chai Jun odešel ze svého čtyřlůžkového pokoje.

Chai Jun byl velmi fixovaný na to, aby si zachoval důstojnost. Všechno měl rád okázalé a vyžíval se být středem pozornosti. Takže o tom, že se vystěhoval, už dávno všichni věděli. Stačilo se vyptat na pár otázek a přesně věděli, kde se nacházel jeho pavilón.

Když se You XiaoMo a BaiLi XiaoYu dozvěděli jeho přesnou lokaci, okamžitě dorazili k jeho dveřím k „masakru”.

Momentálně bylo na Prvním podzimním dvoře hodně lidí. Z větší části proto, že zrovna skončilo vyučování, a tak se vrátili do svých pokojů. Jak lidé přicházeli a odcházeli, spatřili, jak k pavilónu na Prvním podzimním dvoře šli dva mladíci. Šli jako blesk, na tváři se jim zračil hněv a pohybovali se vysoce agresivně. Stačil jeden pohled a všichni věděli, že se něco stane. Někteří nedokázali odolat své zvědavosti, a tak je potají následovali, a když spatřili, u kterého pavilónu se ti dva zastavili, konečně zjistili, že přišli najít třetího mladého pána klanu Chai, Chai Juna.

Jelikož byl Chai Jun notoricky známý, na Prvním podzimním dvoře nebylo jediného člověka, co by o něm nevěděl. A tak všichni věděli, že ten pavilón patřil Chai Junovi. Když viděli, že mělo co nevidět začít nějaké zábavné drama, někteří dokonce vyšli ze svého pokoje, aby tu zábavu sledovali.

„Chai June, ty zatrolený mizero, hned vylez!” zakřičel You XiaoMo nahlas, jak se přiřítil k jeho pavilónu.

Ačkoli měla většina pavilónů zvenku vztyčenou bariéru, Chai Junův pavilón byl trochu zvláštní případ. Měl rád návštěvy, neboť mu to dávalo pocit, že měl vliv. A navíc mu to mohlo pomoct získat si určité lidi. A proto ten štítek, co dostal od staršího Gonga, pověsil přímo na dveře pavilónu, aby mohli všichni volně vstoupit.

You XiaoMo a BaiLi XiaoYu na tohle úplně zapomněli, takže i když se dostali dovnitř, pořád si nevšimli, že by na tom bylo něco divného.

Pokud Chai Jun se svou povahou slyšel, jak mu někdo hubuje, přirozeně a nepopiratelně by vyběhl ven, aniž by něco dalšího říkal. A tak nemuseli čekat dlouho, neboť ze směru schodů slyšeli neustálé kroky. Brzy se před nimi objevil Chai Jun a jak se dalo čekat, i jemu se na tváři zračil hněv.

Ale když spatřil You XiaoMoa, hlava mu okamžitě zchladla a zachvátilo ho překvapení. Proč ho sem You XiaoMo přišel naschvál vyhledat?

Ačkoli se rozhodl, že You XiaoMoa nebude provokovat, před všemi těmi přihlížejícími nechtěl přijít o důstojnost. S chladnou tváří řekl: „You XiaoMo, proč jsi vtrhl do mého pavilónu?”

You XiaoMo ječel desetkrát hlasitěji než normálně: „Chci tě nakopat do té tvojí ubohé zadnice!”

Chai Junovi začaly v tváři cukat všechny svaly, to byl tenhle chlápek na hlavu? Ale jelikož ho sledovalo tolik lidí, Chai Jun se nemohl chovat jako ztracený případ, a tak se okamžitě naštval. „You XiaoMo, víš, co mi to tady říkáš? Mě, jednomu jedinému třetímu mladému pánu klanu Chai? Kdo si myslíš, že jsi? A vážně si myslíš, že mě dokážeš zmlátit? Varuju tě, pokud hned neodejdeš, neměj mi za zlé, že tě nebudu šetřit.”

„Kdo je v právu a kdo ne, o tom se ještě nerozhodlo!” prohlásil BaiLi XiaoYu.

„BaiLi XiaoYu, kvůli čemu jsi začal šílet?” Chai Jun byl rozmrzelý, protože se BaiLi XiaoYu rozhodl do toho zasahovat. „Vy dva jste zničehonic a bezdůvodně přišli na mé území a začali jste jančit. To si myslíte, že jsem nějaký zatracený býložravec a nechám vás mě ponižovat, jak je libo?”

„Kdo řekl, že jsme sem přišli bezdůvodně!” You XiaoMo ukázal Chai Junovi na nos a řekl: „Rozkázal jsi lidem, aby zmlátili mé lidi. Nemyslíš si, že se dluh krve musí splatit krví?”

„Co to meleš za nesmysly, kdy jsem...” Chai Jun to chtěl původně popřít, ovšem najednou se odmlčel, neboť si vzpomněl, že k něčemu takovému opravdu došlo. Ale to bylo předtím, než nastoupili na akademii. Když zjistil, že ten člověk, co mu zlomil ruku, také nastoupil na akademii, poslal své muže, aby Liu Yuea sledovali. A našli šanci, jak mu dát lekci.

Když You XiaoMo viděl, že neutrousil ani slovíčko, věděl, že si na to musel vzpomenout, a tak si odplivl jako nějaký delikvent. „Chai June, jelikož sis troufl rozkázat svým lidem, aby udeřili moje, zaplatíš mi za to!”

Ačkoli Liu Yue nebyl jeho podřízený, You XiaoMo byl ten typ ochranitelského rodiče. Na jednu stranu s ním Liu Yue už nějakou tu dobu strávil a během té doby byl jeho výkon hodný chvály. Ačkoli ho You XiaoMo docela neuznal, neznamenalo to, že by někomu dovolil ho šikanovat.

Ani nemluvě o tom, že se do toho Liu Yue zapletl právě kvůli němu a Ling Xiaovi.

Chai Junovi se rozšířily oči hněvem. Mysleli si, že ho mohli snadno šikanovat, kdykoli se jim zachtělo? Možná si s You XiaoMoem nechtěl začínat, ale to neznamenalo, že se ho bál. Když ho takhle na veřejnosti urážel, velice ho to rozzuřilo.

„Jaký máš důkaz, že to byla moje práce? Napadlo tě někdy, že to byli tvoji lidé, co někoho vyprovokovali, a teď se jim akorát dostalo pomsty? Nemysli si, že mě můžeš takhle očerňovat, nejsem člověk, s kterým si můžeš snadno zahrávat.”

Když Chai Jun skončil se svým proslovem, uvědomil si, že se na něj You XiaoMo a BaiLi XiaoYu dívali, jako kdyby viděli hlupáka.

You XiaoMo ho zavrhl. „Jaká škoda marnit mozkovou tkání na konverzaci s pitomcem. Ti lidé, co jsi poslal, už doznali tvoje jméno. Proč si jinak myslíš, že bychom byli tady? Je na akademii DaoXin nějaký další třetí mladý pán klanu Chai? Není ti hanba, když něco takového říkáš?”

BaiLi XiaoYu přitakal: „Pitomec.”

Chai Jun zrudl v tváři, roztřeseným prstem na ně ukázal: „Ty, ty...”

„Ty ty ty, k čertu s tebou.” Z You XiaoMoa se téměř stal tyran. „Pokud z tebe teď nevymlátím duši, pak už se nebudu jmenovat You.”

„Přesně!” BaiLi XiaoYu intenzivně kývl. Už předtím byl s Chai Junem velmi nespokojený a teď se ten chlápek odvážil zmlátit lidi jeho šéfa. Rozhodně mu musel dát lekci.

„Počkat!”

Zrovna když se chtěli vrhnout vpřed a pořádně Chai Juna zlískat, ode dveří se ozval hlasitý křik, co je zastavil. Jak to You XiaoMo a BaiLi XiaoYu zaslechli, hlava jim zchladla a pak se oba otočili ke dveřím. Spatřili, jak dovnitř vešel muž v modré róbě. Ten muž měl velmi obyčejnou tvář, byla tak běžná, že by se v davu rozhodně ztratil. Ale jakmile dorazil, lidé si začali šeptat a dívali se na něj s náznakem strachu.

„Seniore Zhongu.” Chai Jun toho muže spatřil a v příjemném překvapení zakřičel.

Kvůli té větě You XiaoMo a BaiLi XiaoYu okamžitě věděli, že se jejich vztah nedal brát na lehkou míru.

You XiaoMo se zamračil: „Kdo jsi?”

Zhong JingShan se s úsměvem uchechtl a řekl: „Jsem dozorčí Prvního podzimního dvora Zhong JingShan. Můžete mi vy dva dopřát trochu důstojnosti a přestat tu dělat scény. Nebo z toho budu mít problémy.”

Každý dvůr měl svého dozorčího a i You XiaoMo o tom věděl, a tak okamžitě pochopil, co tím myslel. Obvykle by rozhodně poslechl, ale když slyšel, jak ho Chai Jun oslovil, hned věděl, že se ti dva znali. Ale zrovna teď nebylo snadné You XiaoMoa přesvědčit a navíc se mu zdálo, jako kdyby je tenhle chlápek obviňoval, že to celé byla jejich chyba.

„Tak bys nám také měl dopřát trochu té důstojnosti. Chai Jun zmlátil mé lidi a ty si myslíš, že to můžeme nechat jen tak být? Kdyby zmlátil tvojí mámu, nechal bys to tak?” řekl You XiaoMo.

„Správně!” odpověděl BaiLi XiaoYu, pak na to najednou zareagoval a otočil se na You XiaoMoa. „XiaoMo, Liu Yue je tvoje mamka?”

You XiaoMovi zacukalo v ústech. „Ne, jen jsem se snažil vystihnout vážnost situace, aby o tom mohl popřemýšlet a trochu se do toho vcítit.”

„Och.” Zdálo se, že to BaiLi XiaoYu chápal, ale zároveň nechápal. Ovšem stejně přikývl.

Ale nevšimli si, že v tom jednom okamžiku Zhong JingShanovi přeletěla po tváři nemilosrdnost, než to zase rychle zmizelo. A pak pokrytecky předstíral důstojnost. „Pokud jste o tom tak skálopevně rozhodnutí, existuje jenom jeden způsob, jak to vyřešit.”

You XiaoMo a BaiLi XiaoYu se na něj podívali.

„Akademie DaoXin má velmi osobitá a přísná pravidla ohledně bojů. Jakýkoli konflikt je zakázaný, jedinou výjimkou je aréna. Při menším porušení dostanete napomenutí a při větším vás vyloučí. Takže pokud potřebujete vyřešit tuto zášť s Chai Junem, radím vám, abyste to udělali v aréně. A pak se jakákoli zášť smázne bez ohledu na výsledek.” Jak to Zhong JingShan říkal, díval se na ně.

You XiaoMo o tom chvíli přemýšlel. Jedním způsobem pomsty byla aréna. Pokud se mohl Chai Junovi pomstít, nesešlo mu na lokaci. „Tak dobrá. Co se dá udělat hned, neodkládej na zítra, pojďme hned.”

Jak to Zhong JingShan zaslechl, mlhavě ze sebe vydal náznak šibalského smíchu. Mysleli si, že se zalekne nějakých prváků? Kdyby nebylo toho, že musel trochu ctít BaiLi XiaoYua, jak by s nimi mohl mluvit tak zdvořile? Pak se zeptal Chai Juna: „Chai June, přijímáš You XiaoMovu výzvu?”

Chai Jun z jeho očí vyčetl tu skrytou zprávu, samolibě se usmál a pak se pochmurně podíval na You XiaoMoa. „Samozřejmě že to přijímám. Kdybych nepřijal, akorát bych toho litoval!”

Pokud budou čelit v aréně, naopak mu to dalo šanci You XiaoMovi ublížit. Dokonce i Bůh stál při něm, takže nebyl důvod to nepřijmout.
--------------------------------------------

~ YXM přece na vyřizování účtů nepotřebuje Ling Xiaa, už si prošel základním kurzem masakru a vraždění pod Ling Xiaovou taktovkou, teď má příležitost si to vyzkoušet v praxi. Tenhle Zhong má YXMa vážně za ubohého býložravce! Kdyby věděl, že mu tou arénou vlastně nahrál do karet, litoval by toho až do třetího vtělení! ~

~ Tyhle čínské slovní přestřelky mám neskonale ráda... Člověk sice musí zapojit fantazii, aby ty čínské urážky a obraty nějak smysluplně převedl, ale ve výsledku jsem s tím na výsost spokojená! ~


11 komentářů:

  1. YXM má skvělou vyřídilku. Už se těším na zápas v aréně. Doufám, že použije svůj Qui tým. Dlouho o nich nebylo moc slyšet 😊. A BaiLi je takové zlatíčko - Liu Yue je tvoje matka? 😆😆😆

    OdpovědětVymazat
  2. Jop taky si myslím že vytáhne tým, tedy pokud se tam neobjeví přímo šéf... Hihi moc děkuji za překlady. Měla jsi snad narozky. Pak gratulace 🤩🤩🤩😁😁

    OdpovědětVymazat
  3. Hej já se nechytam jakým tréninkem že to prošel?
    Děkuji za preklad

    OdpovědětVymazat
  4. Ale jak byl v rajské říši tak tam bylo mrtvol jak nastlano a většinu měl na svědomí Ling xiao. Takže nějaká mrtvola sem tam už ho nevzrusi. 😁😁😁Jinak neví někdo jak je to s guardianem. Ukazuje mi to nefunkční stránky.

    OdpovědětVymazat
  5. tak sem nadsena a zveda co bude ten boj a on dil vcera nevyjde, to je tyrani, borim sloupek z oltare :/

    OdpovědětVymazat
  6. Ale nevyhazuj.... Taky jsem napjatá 🤪🤪🤪

    OdpovědětVymazat
  7. nevyhazuju jen ma vira v bozstvo jmenem Tadomi klesa
    tvuj uz je davno v prachu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konečně zase online (internet chcíp) a hned se dozvím, že je sloupek pryč? Tak to já jdu zase offline... :D

      Vymazat
    2. Jakej sloupek? Já k ničem nic nevim😚
      Asi se půjdu pomodlit🙏🙇‍♀️🙇‍♀️

      Vymazat
  8. Som neskutočne zvedavá, aké eso má YXM v rukávu... Teším sa na ďalší preklad.

    -sunflower

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to jsem zvědavá v čem bude spočívat boj dvou mágů.🤔 A moc se na to těším! Děkuji!!!

    OdpovědětVymazat