sobota 30. ledna 2021

LMW - kapitola 246


Kapitola 246 – Duel v aréně


Zanedlouho poté se rozšířila novina o té výzvě mezi You XiaoMoem a Chai Junem.

You XiaoMo byl na špičce své „slávy” a Chai Jun byl třetí mladý pán klanu Chai. Mezi prváky se už dávno rozneslo, že k sobě chovali zášť, ale nikoho by ani nenapadlo, že by k tomu došlo bez žádného předchozího varování. A ještě k tomu v aréně. Tato záležitost nebyla vůbec žádná maličkost, a proto lidé začali spěchat k aréně. A tato historka se nerozšířila jen po Bloku 2, ale dokonce i po Bloku 1 a doslechli se o tom i profesoři.

Tento druh duelu byl velmi běžný, zvláště když se jednalo o duel mezi mágy nízkého a středního řádu. Obvykle to nestálo za sledování. Ale You XiaoMo se dostal do středu pozornosti všech na akademii DaoXin. Když se lidé doslechli, že jeden z účastníků je You XiaoMo, bezděky se rozběhli na místo.

Za méně než půl hodiny byla aréna nacpaná uvnitř i vně, takže z toho byla velmi strašlivá scéna.

You XiaoMoa by nikdy nenapadlo, že jeho duel s Chai Junem přiláká takovou pozornost. A tak když to masivní množství diváků spatřil, omráčilo ho to.

Než You XiaoMo vstoupil do arény, BaiLi XiaoYu se mračil, jako kdyby nemohl na něco přijít. Pak najednou řekl „aha” a zatahal You XiaoMoa za ruku.

You XiaoMoa to zmátlo a ohlédl se na něj. Skoro ho stáhl ze schodů. „Co?”

BaiLi XiaoYu byl tak rozrušený, že téměř nedokázal dokončit větu. A když už to You XiaoMo nedokázal dál tolerovat, praštil ho hranou ruky do hlavy. BaiLi XiaoYu najednou zalapal po dechu a promluvil jedním dechem: „Vím, proč si Chai Jun troufl tvou výzvu přijmout.”

„Proč?” Bylo v tom nějaké tajemství?

„Chai Jun má démonické zvíře 7. řádu a navíc má knihu na trénink techniky duše, proto si troufl tu výzvu přijmout,” řekl BaiLi XiaoYu svižně. Jelikož Chai Jun své smluvené démonické zvíře nevolal tak často a jelikož mu tehdy stoupla krev do hlavy, BaiLi XiaoYu si na to v té chvíli nevzpomněl.

Většina mágů vysokého řádu používala k útoku svou duševní moc, protože když se člověk dostal do 7. řádu, duše se začala proměňovat a rozvíjela si moc přejít k ofenzívě. A proto vlastně nepotřebovali knihu na trénink techniky, aby se naučili, jak útočit pomocí duše. Ale trénink techniky byl pro mága vysokého řádu stejně nepostradatelný.

Ale u mágů, co byli v menším řádu než 7., se duše ještě neproměnila a neměla tedy žádnou útočnou moc. A proto pro ně byly kritické techniky tréninku technik. A tudíž pod zvláštním vlivem tréninku technik mohla duševní moc přejít do ofenzívy.

Základ klanu Chai nebyl tak dobrý jako u ostatních tří klanů nebo u akademie DaoXin, ale stejně si mohli dovolit knihu tréninku technik. Ani nemluvě o tom, že Chai Jun nebyl jen z vedlejší větve rodiny, byl to třetí syn pána hlavní větve klanu Chai. Takže byl kvalifikovaný podstoupit trénink techniky.

Co se týkalo jeho smluveného zvířete, když se uvážilo postavení klanu Chai, nebylo divné, že Chai Jun měl démonické zvíře. A tak jak BaiLi XiaoYu řekl, ten duel mohl tak snadno a otevřeně přijmout právě proto, že měl k tomu dost moci.

You XiaoMo už čekal, že Chai Jun měl smluvené zvíře, ale byl zvědavý, jakou podobu měl tento trénink techniky duše. You XiaoMo měl pocit, že pokud by to šlo, rád by této situace využil a trochu se o tom dozvěděl.

Když pomyslel na tohle, ještě víc se na tento duel upřel. Pomsta za Liu Yuea byla jedna věc, ale Chai Jun se mu už protivil. Neměl by promarnit tak dobrou šanci a měl by si jí víc vážit. Rozhodně své volby nelitoval!

„You XiaoMo, tentokrát jsi osobně přišel k mým dveřím, s radostí se o tebe 'dobře postarám',” zašeptal Chai Jun chladně, když procházel kolem You XiaoMoa. Koho zajímalo, že You XiaoMo byl supergénius. Bez smluveného démonického zvířete nebo knihy tréninku techniky nebyl nic víc než člověk, kterého rozválcuje.

BaiLi XiaoYu zuřivě zahlížel na Chai Juna. „Chai June, pokud se opovážíš You XiaoMovi ublížit, rozhodně ti to nenechám jen tak projít.”

Chai Jun se ušklíbl. „BaiLi XiaoYu, nemluv tak zavádějícně. To on přišel k mým dveřím a navíc meče nad arénou nemají oči. Pokud se zraní, vinu házej na jeho schopnosti.” Jen co to dořekl, odkráčel do arény.

BaiLi XiaoYu na Chai Juna stále zahlížel a akorát zalapal po dechu.

You XiaoMo ho poplácal po rameni, aby ho zklidnil. „XiaoYu, neboj se, to bude v pořádku.”

„Ale on...” BaiLi Xiao Yu se nedokázal uklidnit.

„Když říkám, že to bude v pořádku, tak to bude v pořádku. Nemusíš se o mě bát. Jak už jsem předtím řekl, zmlátím Chai Juna, až bude vypadat jako prasečí hlava. Jen počkej a uvidíš.” Naopak na You XiaoMovi nebyl vidět ani náznak nervozity.

BaoLi XiaoYu se na něj podezíravě podíval. „Proč sis tím tak jistý?”

You XiaoMo mu zašeptal do ucha: „Protože mám také smluvené zvíře.”

„Ach?” BaiLi XiaoYua to omráčilo a oči se mu rozšířily. Rychle You XiaoMoa zatahal. „To říkáš pravdu? Nelžeš mi?”

„Proč bych ti měl lhát? Nic bych z toho nezískal. Kromě toho mám víc než jedno smluvené démonické zvíře!” No, jednoho dne v budoucnu bude muset svůj Qiu-tým ukázat, takže nebyl problém, že to teď BaiLi XiaoYuovi řekl.

„Dobře, tak mi prokaž laskavost a vymlať z něj duši.” BaiLi XiaoYu vzrušeně zaťal pěst.

„No jasně!” slíbil mu You XiaoMo ve vší vážnosti.

„Konečně nějaká dramatická podívaná. Třetí mladý pán z klanu Chai vs super černý kůň You XiaoMo. Kdo nakonec vyhraje? Nemůžu se dočkat!”

„Zdá se, že třetí mladý pán klanu Chai je mág 4. středního řádu, zatímco You XiaoMo je mág 4. vrcholného řádu. Kdo vyhraje a kdo prohraje, copak hned nevíš, kdo to bude?”

„Ty to nechápeš. Kdyby třetí mladý pán Chai neměl nějaké eso v rukávu, jak by mohl tak snadno přijmout You XiaoMovu výzvu?”

You XiaoMo ignoroval veškerý ten šepot, konečně vstoupil do arény a postavil se naproti Chai Junovi. Tohle bylo poprvé, kdy musel bojovat před tolika lidmi. Bez ohledu na jeho mírně chabou postavu, co působila tak nějak slabě, to nijak nesnižovalo jeho dojem.

„You XiaoMo, myslel jsem si, že nemáš odvahu předstoupit.” Když Chai Jun, co na něj čekal, viděl, že předstoupil, opovržlivě se zasmál.

You XiaoMo se poškrábal na nose. „Moc o tom přemýšlíš.”

Tak bezstarostná, a přesto vážná odpověď, jako kdyby o tom Chai Jun jasně až moc přemýšlel. Kvůli této replice se lidé rozesmáli. V You XiaoMových slovech byl vážně hluboký význam.

Chai Jun švihl rukávem své róby stranou a pochmurně se usmál. „Pořád se nerozhodlo o tom, kdo to tady příliš přemýšlí. Naopak já bych rád viděl, jestli později dokážeš utrousit nějaké to slovíčko.”

Když měla bitva co nevidět začít, z davu najednou předstoupil starý muž. Přišel do arény a strhl na sebe veškerou pozornost. Lidé se na něj dívali s náznakem respektu a překvapení. Obvykle bylo v aréně spoustu duelů, takže každá aréna měla člověka, co jednal jako rozhodčí. A tuto arénu měl na starosti starší s příjmením Liu.

Ale protože každý den bylo příliš mnoho duelů, starší Liu tu nemohl vždycky být a dělat rozhodčího. Obvykle poslal někoho jiného, aby mu pomohl. A proto lidi překvapilo, když spatřili, že tentokrát bude rozhodčího dělat osobně.

„Všichni by už měli znát pravidla arény, ale prváci o nich možná ještě neví, takže to zopakuju. K duelu v aréně dochází po vzájemném souhlasu a neexistují žádná konkrétní omezení, co se metody boje týče. Jen svého protivníka nesmíte zabít. Takže nyní prohlašuji souboj za zahájený, takže začněte bojovat!” Starší Liu věděl, že se lidé na tento souboj těšili, a tak to podal velmi přímočaře.

Poté sestoupil z arény a nechal You XiaoMoa a Chai Juna na stupínku.

Chai Jun na tuto chvíli čekal, oči měl plné zlovolných myšlenek a opovržení vůči You XiaoMovi. Pochmurně řekl: „You XiaoMo, jen počkej, až tě zničím.”

Ačkoli byl Chai Jun obvykle hloupý, pořád pocházel z klanu Chai. Od dětství ho vychovávali tak, aby byl krutý a nelítostný. Když viděl You XiaoMoův potenciál a věděl, že jednoho dne rozhodně překoná Teng ZiXin, věděl, že tohoto svého nepřítele nesmí nechat dál jít. Pokud už plamen vzplál, s radostí této příležitosti využije, aby se You XiaoMoa zbavil.

A neviňte ho z krutosti, prvně neměl v úmyslu si z You XiaoMoa dělat nepřítele. Ale proti všem jeho očekáváním to byl You XiaoMo, co tento boj zahájil, takže ho z toho nikdo nemohl vinit.

Chai Jun se nemohl dočkat, vzhlédl k obloze a nahlas se zasmál: „Vyjdi, mé démonické zvíře, Tongbei opice!”

Jak to vyřkl, z límce mu vyskočilo mini démonické zvíře a přistálo po jeho levici. Nečekalo, až si ho lidé jasně prohlédnou, a v mžiku se zvětšilo. To zvíře, co bylo původně jen pár centimetrů vysoké, bylo najednou jako hora, co najednou vyrostla na rovině. Pomalu se proměnilo na více než deset metrů vysokou Opici Tongbei.

Opice Tongbei vypadala úplně jako normální opice, akorát byla mnohem silnější a robustnější. Tělo měla pokryté výjimečně dlouhou srstí a soudě podle aury této Opice Tongbei se nezdála být plně vyspělá. Řádově byla pravděpodobně kolem 7. řádu 3 hvězdiček. Přesně jak řekl BaiLi XiaoYu.

Ačkoli lidé věděli, že Chai Jun by měl mít víc jak jedno eso v rukávu, když spatřili Opici Tongbei, mnoho z nich strachem vykřiklo. Tahle Opice Tongbei byla možná jen v 7. řádu, ale stejně to bylo zvíře ve vysokém řádu. Dřív nebo později se prolomí do vyššího řádu. Když se přihlédlo k Chai Junově postavení, dávalo smysl, že měl zvíře ve vysokém levelu.

„You XiaoMo, tak se podívejme, kdo tě tentokrát zachrání.” Jak se Opice Tongbei ukázala, Chai Jun ustoupil.

You XiaoMo uvolnil ruku. „Proč by mi bylo třeba čekat, až mě někdo přijde zachránit? Proč sis tak jistý, že záchranu nepotřebuješ ty?”

Chai Jun si pomyslel, že You XiaoMo měl akorát nabroušený jazýček. Ale zrovna když chtěl otevřít pusu, zaslechl, jak You XiaoMo bezstarostně promluvil.

„Xiao Heii, dej tomuhle třetímu mladému pánovi Chaiovi na srozuměnou, že nejsme žádní býložravci.”
--------------------------------------------

~ Požaduji, aby se sloupek oltáře hezky rychle vrátil na své místo. Nejlépe tak, aby nebylo vůbec poznat, že tam vůbec chyběl... ~

~ Co na to říct, opice se k Chai Junovi náramně hodí. ~


4 komentáře:

  1. Sakra zrovna v tom nejlepším 😭😭😭😭😭děkuji za dílek a překlad. Nejspíš si okousu ten zbytek nehtů 😜😜😜

    OdpovědětVymazat
  2. Je to je teda zase utle😭
    Ještě že pondělí bude za chvilku
    Moc dekuji za preklad🙇‍♀️🙇‍♀️🙇‍♀️

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, nedělejte z nich sekanou 😈. Moc děkuji.🥰

    OdpovědětVymazat