čtvrtek 14. ledna 2021

LMW - kapitola 242


Kapitola 242 – Těžká rána


Tong YueXu se překvapeně podíval po You XiaoMovi. Uvědomil si, že tohoto člověka čím dál tím víc nechápal.

Mezitím BaiLi XiaoYu nedokázal skrýt své pocity. Nemohl si pomoct a se zářícíma očima vyřkl, co si ostatní akorát mysleli: „XiaoMo, tak rychle ses dokázal přestěhovat! Jsi tak úžasný!”

You XiaoMovi bylo kvůli jeho chvále trapně, neboť z půlky to bylo díky Ling Xiaovi. Kdyby nebylo toho, že mu Ling Xiao dal sto padesát bodů, s největší pravděpodobností by teď zápolil s tím, jak vydělat body.

„Ty body, co jsem použil na pronájem, byly od mého přítele,” vysvětlil You XiaoMo.

„Od přítele?” BaiLi XiaoYu na You XiaoMoa zíral. „To myslíš toho chlápka, co předtím vyzval na souboj toho Sun Zheho či co?”

„Jak to víš?” You XiaoMoa to překvapilo.

BaiLi XiaoYu okamžitě řekl: „Samozřejmě že to vím, zkazky o tom souboji tvého přítele a Sun Zheho se už šíří Oddělením B, teď už o tom slyšelo hodně lidí.”

BaiLi XiaoYu už Ling Xiaa předtím viděl a také znal jeho jméno, protože mu ho You XiaoMo představil, takže hned věděl, že to byl You XiaoMoův společník. Akorát že on i všichni ostatní byli pořád ještě velmi udivení, že ten zdánlivě nenápadný muž byl nakonec tak mocný, že se mu dokonce podařilo porazit Sun Zhea. A Sun Zhe byl člověk, co se umístil na devátém místě deseti nejmocnějších mužů v Oddělení B.

Už když se na to You XiaoMo ptal, zhruba odpověď znal, takže když si to vyslechl, nebyl až tak překvapený.

Za pár minut konečně dorazila profesorka Ning Jing. Měla na sobě růžovou sukni, co podtrhávala její výjimečnou, nadpozemskou krásu. Díky tomu jejímu dech vyrážejícímu vzezření se zdálo, že o pár let omládla. Její přítomnost upoutala pozornost lidí okolo, a tak už se nedívali na You XiaoMoa.

Profesorka Ning Jing nejprve začala tím, že se vyptala, jak se měli. Její tichý hlas byl jako zpěv skřivánka, velmi příjemně se to poslouchalo a atmosféra v aule se rychle změnila. Včera jim řekla jenom pár věcí, na které si mají dávat pozor, ale zrovna teď bylo na čase, aby promluvila o tom, jak to na akademii chodí. A You XiaoMo konečně dostal odpovědi na některé své otázky.

„Za naší akademií je oblast širých hor, co se táhnou tisíc mil. Ve vzduchu i na zemi je tam spoustu démonických zvířat. Ačkoli ty hory nejsou tak nebezpečné jako hory MoRi, je to známý domov démonických zvířat. Očekává se, že studenti budou trénovat ve svých pokojích, ale mohou také často zajít hluboko do hor.”

„Dalším způsobem tréninku je chytání démonických zvířat. Studenti často organizují družiny na nájezd hluboko do hor. To se netýká jenom studentů z Bloku 1, ale i studenti z Bloku 2 mohou vytvářet své družiny. Ale jako vaše profesorka vám dám jednu radu, pokud chcete ulovit démonická zvířata, bude nejlepší, když budete spolupracovat s ostatními. Nebezpečí hluboko v horách je nepředstavitelné. Pokud si nejste na 100% jistí, nechoďte příliš hluboko.”

You XiaoMo konečně pochopil, proč byly pilulky Yuanyang jednou z nejprodávanějších položek. Všechno to bylo právě kvůli tomuto.

Lidé, co občas dělali nájezdy hluboko v horách, podstupovali vysoké riziko zranění. A proto si studenti na akademii museli jen pro jistotu připravit magické pilulky, aby tu oblast mohli prozkoumat.

Co se týkalo nejlépe prodejných položek, nic nemohlo překonat pilulky Tianling, protože v takové riskantní situaci to byla rozhodně nejúčinnější pilulka. Nebylo divu, že byly tak vyhledávané. Pilulky Tianling byly prozatím bohužel stále mimo jeho dosah. Jinak by raději vyrobil tento druh a prodal je, protože by na tom očividně víc vydělal.

Když You XiaoMo došel k tomuto závěru, měl nutkání prolomit se do 5. řádu co možná nejdřív.

„A teď vám ukážu pár metod, jak si vydělat body. Věřím, že někteří z vás se na to už vyptali, takže to prostě shrnu...” Aulou se ozýval tichý hlas profesorky Ning Jing, zatímco všichni s potěšením poslouchali. Ale jelikož You XiaoMo už věděl všechno, co jim vysvětlovala, myšlenkami byl na míle vzdálený.

Už mluvili půl hodiny, a přesto hodina ještě neskončila. Kromě toho, jak vydělat body, se profesorka Ning Jing zmínila o pronajímání pokojů. You XiaoMo podřimoval a vzbudil se, teprve když profesorka Ning Jing řekla posledních pár vět.

You XiaoMo se rychle oklepal a dál profesorku poslouchal. „Oddělení B je jiné než Oddělení A. Pokud se chcete dostat do Oddělení A, kde studenti požívají lepší péči, měli byste se ze všech sil snažit stát mágem 7. řádu. Nebo vyhrát místo v prvních deseti ve výroční soutěži Oddělení B. Potom nezáleží na tom, jestli jste mágem ve 4., 5. nebo 6. řádu a stejně máte právo postoupit do Oddělení A.”

Tahle metoda se nezdála tak špatná, ale jen co to You XiaoMo zaslechl, potřásl hlavou.

Nejvyšším řádem v Oddělení B byl 6. řád. I když byl člověk způsobilý vstoupit do Oddělení A, stejně byl nakonec úplně na dně.

You XiaoMo slyšel, že studijní systém na akademii DaoXin byl velmi intenzivní, zvláště v Oddělení A. Tamější aréna byla v porovnání s arénou v Oddělení B ještě litější, často tam docházelo k soubojům a provokacím. Takže pokud se tam člověk dostal jako jeden z nejnižších studentů, nedalo se ani odhadnout, co by se mohlo stát.

„A jako poslední si promluvme o rozřazení do tříd,” řekla profesorka Ning Jing, jak je všechny přeletěla pohledem. „V Bloku 2 je dohromady devět tříd. Třída 1 až 3 je pro mágy 4. řádu, číselně to jde postupně od nejnižšího, ke středním a vysokým úrovním.”

Student v první řadě vstal a zvedl ruku. „Profesorko, co potom mág na vrcholu 4. řádu?”

„Také bude patřit do třídy 3,” řekla profesorka Ning Jing. „Teď potřebuju znát řád každého z vás, abych udělala seznam. Začneme od první řady, řeknete mi jméno a řád. Ti, co svůj řád oznámili, mohou odejít.”

Jak to You XiaoMo zaslechl, trochu toho litoval. Litoval, že si vybral řadu téměř až vzadu, protože bude nějakou dobu trvat, než bude na řadě.

V aule bylo až příliš mnoho studentů a You XiaoMo odhadoval, že tu bylo kolem dva tisíce studentů. A soudě podle své pozice byl pravděpodobně v posledních dvou stovkách.

Ale pro ostatní to nebyla nevýhoda, neboť to pro ně byla šance dozvědět se o síle ostatních.

Naštěstí to šlo rychle, protože profesorka Ning Jing zaznamenávala informace na nefritový disk. K zaznamenání informací na nefritový disk bylo třeba akorát použít nepatrné množství duševní síly nebo duchovní energie. A celkem to trvalo jen pár sekund.

Teng ZiXin, Chai Jun a jejich skupina seděla vpředu, takže se brzy dostali na řadu. Ačkoli všichni už znali Teng ZiXinin řád, stejně bylo dost šokující to slyšet přímo.

Mnoha lidem se v očích objevil náznak zalíbení, když spatřili její nádherný a lhostejný výraz.

Ačkoli už polovina studentů skončila s hlášením, nikdo se nerozhodl odejít. Včetně Teng ZiXin. Všichni seděli na svých místech a v tichosti poslouchali, jak ostatní ohlašovali své jméno a řád.

You XiaoMo zjistil, že dokonce i BaiLi XiaoYu a Tong YueXu zaujatě poslouchali. Nebylo divu, když byli potomci velkých klanů. Zrovna teď si v hlavě pravděpodobně dělali seznam všech potenciálních talentů. You XiaoMo to vlastně vážně nechápal, ale když o tom pečlivě popřemýšlel, pravděpodobně by to také zvládl.

Jak doba pokročila, You XiaoMo si uvědomil, že atmosféra v aule začala být víc a víc divná.

Nejprve bylo stále slyšet pár drbů, ale jak se blížili na konec, na celou třídu pomalu padlo ticho a začalo se tu stupňovat napětí a očekávání, jako kdyby lidé na někoho čekali.

You XiaoMoa napadlo něco velmi narcistického. Neříkejte mu, že čekali, až přijde na řadu on?

Jak byl ztracený v myšlenkách, BaiLi XiaoYu, co seděl vedle něj, okamžitě vstal. Ukázal své bílé zuby a řekl: „Jmenuju se BaiLi XiaoYu, letos mi je osmnáct a jsem mág v nízkém 4. řádu.”

Jen co se představil, okamžitě se posadil, a třídou se najednou ozval potlesk. No, od lidí z klanu BaiLi to bylo přirozené a lidi z klanu Tong k tomu přinutili.

You XiaoMo: „...”

Jen co ten potlesk utichl, aula zase ztichla.

You XiaoMo si uvědomil, že se veškerá pozornost upírala na něj. A pak si konečně uvědomil, že byl na řadě.

You XiaoMo vstal a řekl: „Jmenuju se You XiaoMo a jsem mág ve 4.... ehm, na vrcholu 4. řádu.”

Jelikož mu BaiLi XiaoYu zrovna řekl, že profesorka Ning Jing od nich nevyžadovala věk, prostě to vynechal, aby si lidé nemysleli, že se pokoušel s někým soupeřit. Beztak už mnoho lidí vědělo, kolik mu bylo.

V aule bylo hrobové ticho a veškerá ta pozornost byla spalující. Někteří lidé se neustále dívali z You XiaoMoa na Teng ZiXin a zpět, jako kdyby je porovnávali.

You XiaoMo zjistil, že nebyl narcista, lidé vážně čekali, až přijde na řadu! Ale byl zmatený, jeho řád by neměl být žádným tajemstvím. Proč se lidé chovali, jako kdyby o tom nevěděli?

Zdálo se, že Tong YueXu prohlédl jeho pochyby, a vysvětlil: „Všichni vlastně věděli, že jsi mág 4. řádu, ale ne jak pokročilý. Pořád odhadovali, jestli jsi ve vysokém 4. řádu nebo na vrcholu, ale většina lidí odhadovala, že jsi jenom ve vysokém 4. řádu.”

You XiaoMovi se konečně dostalo osvícení. Mezi vysokým řádem a vrcholem řádu byl stále velký rozdíl. Mág vysokého řádu stále potřeboval spoustu času a tréninku, aby se prolomil, zatímco mág na vrcholu řádu se mohl prolomit, kdykoli se mu zachtělo. Byl to rozdílný význam s rozdílným výsledkem.

Dokázal odhadnout, že ho teď lidé pravděpodobně srovnávali s Teng ZiXin.

Teng ZiXin byla v osmnácti letech už mágem 5. řádu. Kdyby se i on v osmnácti letech prolomil do 5. řádu, znamenalo by to, že měl stejně velký potenciál jako Teng ZiXin. Kvůli čemuž by se veškeré ty předešlé zkazky o jeho osobě samovolně zhroutily a Teng ZiXin by už nebyla jediný supergénius.

A právě proto si pravděpodobně i Teng ZiXin teď v duchu přála, aby byl jenom mágem vysokého 4. řádu.

Ti lidé museli být vážně znudění, když tady zůstali jen kvůli tomuhle. Uznal, že existence génia byla vždycky lepší než ostatní, ale neexistovalo nic takového jako nejvyšší místo. Protože na světě nebyl jenom jeden génius.

Když si to You XiaoMo pomyslel, nemohl si pomoct a zasmál se. Pokud se na to lidé tak těšili, pak byl velmi rád, že jim zasadil takový těžký úder. To proto, aby si o něm lidé už nemysleli, že byl jen tygr bez zubů.

Když ho tak BaiLi XiaoYu viděl, zvědavě se zeptal: „XiaoMo, proč se směješ?”

You XiaoMo potřásl hlavou. „To nic, prostě mám jen pořád pocit, že vysoký řád nebo vrcholný řád mi stejně přijde jako to samé.”

Jak tu větu řekl, všichni našpicovali uši.

BaiLi XiaoYu ostatní nezklamal a dál se vyptával: „Jak to?”

You XiaoMo otevřel pusu: „Protože jsem se mágem 4. řádu stal teprve před půl rokem!”

„Tchhhhhh...”

Celá aula zůstala dobrých pět sekund naprosto zticha. Bylo tam takové ticho, že nebylo slyšet téměř vůbec nic. Nikdo nevěděl, kdo to ticho prolomil tím zalapáním po dechu, co tu atmosféru naprosto rozbilo.
--------------------------------------------

~ A když se uváží, že obyčejní lidé v jednom řádu přetrvávají třeba i pár let, tak ten jeho půlrok je vážně jak dynamit přímo do kebule... ~


5 komentářů:

  1. Jo konečně jim to někdo pořádně natrel a vymaloval. Super dílek. Jen nevím jak to preckam do dalšího ale to říkám pokaždé a ještě tu oxiduji. Moc moc děkuji se těším na další dílek. Díky za překlad. 🥰🥰🥰🤩😇Fakt boží setreni úsměvu 😅😅😅

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ten tomu zas dal😅
    Ještě vytáhne qu a je vymalovano😆

    OdpovědětVymazat
  3. Nejen že je skoro v patém řádu, ale má i svoji dimenzičku, nadrženého manžela a partu zvířecích kamarádů...proč mám pocit, že zas nebude oblíbený u většiny spolužáků? Díky za další kapitolu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jenom za předpokladu, že to všechno praskne... což by bylo špatné.

      Vymazat