pondělí 4. ledna 2021

LMW - kapitola 239


Kapitola 239 – Chování těch dvou lidí


Člověk, co měl na akademii DaoXin na starosti pronájem stánků, se jmenoval starší Wan. Starší Wan byl známý svou přísností. Kdokoli si chtěl u něj pronajmout stánkem, mohl tak učinit jedině tím, že se držel nařízení akademie. Lidé, co chtěli stánek získat zadními vrátky, by o tom měli velmi pečlivě popřemýšlet. Protože pokud by na to starší Wan přišel, už nikdy by mu žádný další stánek nepronajal. A tak ani učedníci z velkých klanů to riziko nikdy nepodstoupili.

Ale nájem stánků na bazaaru byl velmi drahý, stejně jako u nejoblíbenějších stánků v oblasti, kde se prodávaly magické pilulky, co You XiaoMo předtím viděl. Stánek nečekaně stál stovku bodů denně. Když se You XiaoMo doslechl o této sumě, omráčilo ho to.

Sto bodů za den. To znamenalo, že musel prodat zhruba třicet pilulek Yuanyang a pilulek Huoxue, aby z toho měl nějaký zisk, neboť do toho také musel započíst náklady na magické byliny, z kterých bude vyrábět.

Ale ty velké síly možná prodávaly víc než třicet pilulek denně.

Zaprvé měli spoustu lidí; pravděpodobně spojili síly a vyráběli magické pilulky ve velkém. Zadruhé na bazaar přicházelo a procházelo mnoho lidí, takže kolem prošlo mnoho lidí a také se u nich mnoho lidí zastavilo. Prodat padesát nebo stovku magických pilulek pro ně byla hračka.

You XiaoMo si uvědomil, že on to nezvládne. Když se pominula šance, jestli by prodal třicet pilulek nebo ne, kdyby musel celý den a noc vyrábět magické pilulky, byl by k smrti unavený. A tak si tento bazaar neměl jak dovolit. Dokonce o tom nemohl ani snít.

Ceny zbývajících stánků byly levnější. Například některé stánky v rohu, na které měl políčeno. Protože to místo vážně nebylo nápadné, mnoho lidí ani nevědělo, jestli by tam prodali jedinou pilulku, a tak se o to místo moc nezajímali. A proto byl nájem výjimečně nízký, jenom dva body na den. Ale stejně musel zajít za starším Wanem a zeptat se ho na to.

Prozatím ještě nic nevyrobil a pořád nevěděl, na kolik dní si ten stánek bude chtít pronajmout. Takže to nejdřív musel naplánovat a pak znovu přijít. Každopádně se nebál, že by si ten stánek za pár dní někdo pronajal.

Poté šel You XiaoMo s Ling Xiaoem obhlédnout malé pavilóny. Ling Xiao neměl žádné konkrétní požadavky jako prostředí k výrobě magických pilulek, ale nelíbilo se mu, aby v pavilónu bydlel s někým cizím. I kdyby měli oddělené pokoje.

A proto byl celkem extravagantní a pronajal si soukromý malý pavilón, co stál 12 bodů na den.

Člověk, co měl na starosti pronajímání domů v Bloku 1, byl starší jménem Gong. Byl to senilní starý muž s prošedivělými vlasy. Ale kdokoli se na akademii DaoXin stal starším, nebyl tak prostoduchý, jak vypadal.

Když se starší Gong doslechl, že si chtějí pronajmout soukromý malý pavilón, zvedl svá pokleslá víčka a pod nimi se ukázaly oči plné vitality. Pohled mu padl na You XiaoMoa a Ling Xiaa a pak se chopil štětce a řekl: „Jak se jmenuješ?”

Ling Xiao řekl: „Ling Xiao.”

Starší Gong na chvilku ustal v psaní a pak se na něj nakonec znovu podíval. „Ty jsi TEN Ling Xiao, ten, co porazil Sun Zheho?”

Podle toho tónu už evidentně věděl, co se nedávno stalo. Bylo jasné, že už se zpráva o jejich duelu roznesla.

Ling Xiao si se smíchem promnul nos. „Ano.”

Starší Gong se podíval na tu jeho rozesmátou tvář a zlehka řekl: „Je dobře, že mají mladí lidé takové sebevědomí, ale také musíš vědět, jak si zachovat skromnost a chladnou hlavu.”

Ling Xiao sbalil pěsti před hrudí a řekl: „Děkuji za připomenutí, starší Gongu, rozhodně to budu mít na paměti.”

You XiaoMo, co viděl to jeho hraní, nedokázal potlačit úsměv a jen stěží zadržoval smích.

Ale když se to snažil potlačit, starší Gong na něj namířil svůj ostrý pohled. To ho kvůli tomu svému černému svědomí tak vylekalo, že odvrátil pohled. Naštěstí ho starší Gong nijak nekritizoval a rychle vyřídil veškeré procedury.

Ling Xiao utratil všech svých 60 bodů, co měl na černé kartě, na pronájem domu. A to mu vydrží jenom na pět dní. Pokud za pět dní nedokáže vydělat další, bude se muset vrátit do pokoje zdarma pro čtyři lidi.

Po registraci starší Gong vytáhl zelenou plaketu a dal ji Ling Xiaovi. Ta plaketa byla důkazem o vlastnictví malého pavilónu. A bylo jí třeba ke vstupu dovnitř. Protože aura v domě byla jiná, venku byla bariéra a ostatní nemohli dovnitř vstoupit, pokud od majitele nedostali svolení.

Když skončili s Ling Xiaovými záležitostmi, You XiaoMo využil příležitost, aby si také pronajal samostatný pokoj. Starší Gong měl na starosti jak domy v Bloku 1, tak i v Bloku 2. Ale nezapisoval to do stejné knihy, a tak musel chvilku počkat.

You XiaoMo řekl: „Starší Gongu, chci samostatný pokoj. Jmenuju se You XiaoMo.”

Starší Gong se zamračil a řekl: „Ty jsi TEN You XiaoMo?”

Když You XiaoMo zaslechl tuto větu, přišlo mu to najednou známé. Promluvil stejně skepticky, jako když se zrovna teď registroval Ling Xiao.

You XiaoMo řekl: „Pokud nikdo nemá stejné jméno jako já, pak ano, měl bych být ten You XiaoMo, o kterém mluvíš.”

Starší Gong si pro sebe něco zamumlal a pak řekl: „Už sis vybral lektora?”

You XiaoMoa to překvapilo. „Lektora?”

Když starší Gong spatřil jeho výraz, věděl, že tento chlapec nic nevěděl, a bezděky pozvedl obočí. Pak vysvětlil: „Máš velmi dobrou kvalifikaci, během testu ses umístil na prvním místě spolu s Teng ZiXin, takže si můžeš vybrat lektory, kteří se ti zamlouvají. Zrovna teď tě sleduje mnoho profesorů, neboť chtějí vědět, koho si vybereš. A pokud si stále nebudeš moct vybrat, akademie ti vybere nějakého profesora vysokého řádu.”

You XiaoMo už zhruba věděl, o co jde. „Ale copak mým lektorem není profesorka Ning Jing?”

Přece jenom to byla ona, kdo ho otestovala, a hodlal chodit se svými spolužáky na její přednášky. A tak měl vždycky za to, že jeho budoucím lektorem bude profesorka Ning Jing.

„Ačkoli je profesorka Ning Jing mágem vysokého řádu, její síla je na škole jenom průměrná. Mohl by sis vybrat lepšího lektora a nikdo by proti tvé volbě nemohl namítat. Takže se nemusíš trápit zdvořilostmi,” řekl starší Gong.

„Děkuji, starší Gongu, rozumím.” You XiaoMo přikývl.

„Nemusíš mi děkovat, jen jsem zvědavý, koho si vybereš.” Starší Gong zakroutil hlavou a pak mu dal plaketu k samostatnému pokoji. „Číslo na plaketě je číslo tvého pokoje. Pokud to nenajdeš, můžeš požádat člověka, co to má na starosti, aby ti pomohl.”

You XiaoMo si tu plaketu vzal a opravdu, spatřil na plaketě pár slov. Jeho plaketa byla modrá, byla jiná než Ling Xiaova.

Když odešli, uvědomili si, že se starší Gong nepletl. I když sem dneska nepřišlo moc lidí, mnoho z nich je potají sledovalo. Přece jenom byl momentálně na prvním místě spolu s Teng ZiXin, takže měl velký potenciál. Nejenom že o něj měli zájem lektoři, ale dokonce ho chtěly naverbovat některé síly z Oddělení B. Ale jelikož si nikdo netroufl udělat první krok, všichni ho prozatím jen v tichosti pozorovali.

You XiaoMo si pročistil hlavu a už se tím moc dlouho nezabýval. Protože když už byla řeč o silách v Oddělení B, nemusel ani moc dlouho přemýšlet, aby věděl, že ty síly byly většinou děti ze čtyř velkých klanů. Nechtěl se vměšovat do jejich záležitostí, a tak se k nim rozhodně nepřidá.

Co se týkalo lektorů, znal jenom profesorku Ning Jing. A ačkoli se ještě nesetkal s ostatními lektory, s profesorkou Ning Jing mu bylo celkem příjemně. A také se o něj starala, takže možná ani nebude zvažovat jiné lektory.

Ovšem jedno vlastně věděl. Oddělení B a Oddělení A se nenacházelo na stejném místě. Takže pokud se v budoucnu přesune do Oddělení A, už nebude moct studovat pod profesorkou Ning Jing. You XiaoMo si celkem trochu věřil. I když byla profesorka v 7. řádu, až se on stane mágem 6. nebo 7. řádu, pravděpodobně už bude přestěhovaný v Oddělení A.

You XiaoMo všechno tohle hodil za hlavu a táhl Ling Xiaa k jinému bazaaru, kde se prodávaly magické byliny.

Utratil 30 bodů, aby si na pět dní pronajal samostatný pokoj, takže mu pořád zbývalo sto třicet bodů. Ale jelikož magické byliny v jeho dimenzi byly všechny vysoké jakosti, kdyby je vytáhl na honem, přilákalo by to pozornost ostatních. A tak si musel v části s magickými bylinami koupit magické byliny nízké jakosti.

You XiaoMoův plán byl následovný: i když nemohl nestoudně prodávat magické pilulky vysoké jakosti, mohl do várky pilulek nízké jakosti strčit dvě nebo tři lepší. Samozřejmě nastaví jinou cenu, aby to snížilo pozornost ostatních.

Když se You XiaoMo procházel po části, kde se prodávaly magické byliny, zjistil, že vůbec nebyly drahé. Například magické byliny, které byly třeba na výrobu pilulek Yuanyang, stály jenom dva body. A někdy dokonce méně než dva body. Někdy to bylo trochu ošemetné, kdyby se prodejcům podařilo navázat dlouhodobou spolupráci, dala se cena ještě snížit. A tak pokud prodá pilulky Yuanyang za 4 body za kus, bude mít dva body jako zisk. Bylo to velmi lukrativní.

You XiaoMo okamžitě vytáhl pár bodů, aby si koupil materiál na pilulky Yuanyang a Huoxue.

Koupil čtyřicet svazků materiálu na výrobu pilulek Yuanyang a utratil 40 bodů. Materiál na pilulku Huoxue byl ještě levnější, za padesát svazků utratil 25 bodů. Poté koupil materiál na pilulky Zhenyang. To bylo trochu dražší, za dvacet svazků utratil 40 bodů. Celkem nakoupil za 105 bodů. Když prodejce viděl, že toho nakoupil tolik, dal mu magické semínko byliny Zhenyang, které ještě v dimenzi neměl.

Najednou mu na černé kartě zůstalo jenom 25 bodů.

Ačkoli ho z toho bolelo srdce, pokud vyrobí magické pilulky, později na tom získá.

Poté se on a Ling Xiao vrátili domů. Té noci se za závistivého pohledu Jiang XiaoFenga odstěhoval do samostatného pokoje. Že byl spolubydlícím lidí, co měli velký potenciál a podporu, bylo samozřejmě štěstí, protože se nemusel tak namáhat. Ale za méně než den se vlastně všichni nečekaně vystěhovali. Takže se samozřejmě cítil deprimovaně.
--------------------------------------------

~ Oba dva už jsou známá firma, stačí říct jméno a všichni ví, že to jsou TI dva. ~

~ YXMvo utrácení je stejné jako vždy, stovka sem, stovka tam... tohle nakoupit, pak to všechno prodat a má to zpět. Jen je otázka, jestli to tentokrát vážně prodá... ~


2 komentáře:

  1. Děkuji za překlad a těším se na další dílek. Tak to jsem zvědavá jak jim to půjde. Oba jsou tak...

    OdpovědětVymazat