čtvrtek 31. prosince 2020

LMW - kapitola 238


Kapitola 238 – Bazaar


„Co tady děláš, ach, ne, jak víš, že jsem tady?”

You XiaoMo se na něj podíval a téměř ho to k smrti šokovalo. Ling Xiao byl doslova ještě donedávna v aréně, a přesto se zrovna jako kouzlem objevil před ním.

Ling Xiao položil ruku na zeď za You XiaoMoem a uvěznil ho tak pod svým tělem. Pak se usmál. „Uvědomil jsem si to hned, jak ses objevil v aréně. Ale všiml jsem si, že tady někdo vesele mluvil s cizím mužem a pak odešel, aniž by mi věnoval pozornost. Jak přesně mi tohle vynahradíš?”

Při pohledu na úsměv v Ling Xiaových očích bilo You XiaoMovi srdce rychleji. Co přesně měl tenhle muž místo nosu, jak to, že přesně věděl, kdy se objevil? A dokonce se mu podařilo najít si cestu až sem.

You XiaoMo protočil očima a omluvně se usmál. „Protože jsem věřil, že rozhodně vyhraješ. Ach, proto jsem tam nezůstal.”

Ling Xiao mu chvíli zíral do tváře, než vyplivl jedno slovo: „Nesmysl!”

You XiaoMo se najednou zajíkl.

Ling Xiao řekl: „Dej mi svoji kartu.”

You XiaoMo byl zmatený, ale stejně mu poslušně dal svou černou kartu.

Ling Xiao si ji vzal, pak vytáhl i tu svou a pak s pomocí své duchovní síly ty karty jemně otřel o sebe. Na You XiaoMovu kartu se přímo převedlo 150 bodů. Když skončil, zase mu kartu vrátil.

You XiaoMo se díval, jak se číslo na kartě proměnilo z 10 na 160 a bezděky na Ling Xiaa zíral. „Nechceš si pronajmout pokoj? Proč jsi mi dal tolik bodů, neznamená to, že si můžeš pronajmout pokoj jen na 5 dní?”

Ling Xiao nepatrně zvedl koutek úst. „Myslíš si, že za těch 5 dní nedokážu vydělat víc bodů? Ty nemáš co mluvit. Kdybych ti nedal body, neznamenalo by to, že bys musel v pokoji zůstat se třemi dalšími lidmi? Odvážil by ses v takové situaci vyrábět magické pilulky?”

You XiaoMo neměl slov. Fajn, vážně by nemohl vyrábět, přece jenom na výrobu magických pilulek používal magické byliny vysokého řádu.

Kdyby stále trval na tom, že zůstane s Jiang XiaoFengem, nemohl by vyrábět magické pilulky. Tahle záležitost byla pro You XiaoMoa ještě otravnější než se nechat zabít, protože se rozhodl vydělat si peníze čtvrtou metodou. A tato metoda měla co do činění s výrobou pilulek.

„Ale já nebydlím se třemi lidmi. BaiLi XiaoYu a Tong YueXu se přestěhovali, zbyl tam jenom člověk jménem Jiang XiaoFeng. Vlastně jsem se do arény vydal s ním, ale po cestě jsme se tak nějak ztratili,” vysvětlil You XiaoMo.

Ling Xiao řekl: „Tak jak máš v plánu vydělat body?”

Ling Xiao vlastně věděl, proč You XiaoMo nezůstal, aby ho viděl soupeřit. To proto, že měl na pilno s dotazováním ohledně metod, jak vydělat body.

You XiaoMo zvedl svou černou kartu. „Mou jedinou silnou stránkou je výroba pilulek, nemůžu dělat nic jiného.”

Ling Xiao to nebral vážně. „Na akademii DaoXin je mnoho mágů, co mají stejný nápad jako ty. Jsi si jistý, že si lidé rozhodně koupí tvoje magické pilulky?”

You XiaoMo se spokojeně usmál. „Samozřejmě že jsem o tom popřemýšlel, protože jsem se zrovna doslechl, že Blok 1 obzvláště vytvořil bazaar. A to je také to jediné tržiště, co v Oddělení B prodává magické pilulky. Půjde tam hodně mágů a postaví si svoje stánky. I když to bude velmi konkurenční podnikání, už jsem vymyslel plán. Pokud s prodejem magických pilulek neprorazím, můžu prodat pár magických bylin vysokého řádu. Neboť vedle oblasti s magickými pilulkami je oblast magických bylin.”

„To není špatný nápad, ale slyšel jsem, že cena pronájmu v oblasti magických pilulek a magických bylin je velmi vysoká, máš dost?” Ling Xiao napodobil You XiaoMoa a zamával černou kartou.

You XiaoMovi zacukalo v ústech, tenhle muž si o sobě myslel až příliš! I když to velmi dobře chápal, už od Ling Xiaa dostal 150 bodů. Kdyby si vzal víc, neznamenalo by to, že by tak Ling Xiaovi vzal všechny ty jeho „těžce vydřené” body? Ha!

You XiaoMo o tom chvíli uvažoval a pak řekl: „Co kdybychom se šli nejdřív podívat na ceny stánků a pak to prodiskutujeme.”

You XiaoMo si prozatím nemusel pronajímat soukromý pavilón, stačil mu jednolůžkový pokoj. Při šesti bodech za den si ho mohl s body na kartě pronajmout na měsíc.

Ling Xiao položil You XiaoMovi ruku na rameno. „Doprovodím tě.”

You XiaoMo věděl, že to Ling Xiao řekne. A vážně si chtěl najít někoho, s kým by tam zašel, akorát si nemyslel, že to bude Ling Xiao. Ale You XiaoMo se na něj stejně podezíravě podíval. „Pokud půjdu s tebou, nebudeme až příliš nápadní?”

Ling Xiao zrovna nedávno porazil toho Sun Zhea. Pokud by šel s ním, lidé ho rozhodně budou považovat za Ling Xiaova partnera. No, ale byla to pravda.

Ling Xiao se na něj velmi něžně usmál. „Nemyslíš si, že i když jsi tohle řekl, že už je trochu moc pozdě?”

You XiaoMo se rozhlédl a viděl, že jim lidé občas a pokoutně věnovali zvědavé pohledy. No ano, teď bylo příliš pozdě.

A proto neměl žádnou jinou možnost než jít na bazaar s Ling Xiaoem.

Mezi Blokem 1 a Blokem 2 se nacházela dvě prodejní místa, a to oblast magických pilulek a oblast magických bylin. Jelikož ty oblasti sousedily s oběma bloky, bylo to velmi blízko.

Oblast uprostřed byla pevně daná, a proto tam byla každý den záplava nekonečného proudu lidí. Po cestě na bazaar potkali více než tucet lidí a koní, chodilo tu sem a tam spoustu jednotlivých kultivátorů.

Když dorazili, všechny stánky s magickými pilulkami byly relativně rušné. Jelikož slunce ještě nezapadlo, hodně stánků s magickými pilulkami ještě nezavřelo.

Nebylo divu, že oblast s magickými pilulkami bylo nejoblíbenější místo na bazaaru. Byl tam silný nával lidí, dokonce i stánky v koutku měly zákazníky. Když si You XiaoMo obhlédl situaci, už se nebál, že by se jeho magické pilulky neprodaly.

You XiaoMo a Ling Xiao bloumali po bazaaru a uvědomili si, že některé stánky měly danou základnu zákazníků. Tyto stánky byly pravděpodobně nejžhavější atrakcí oblasti. Navíc také poznali, že se zdálo, že všichni majitelé stánků patřili do mnoha různých sekcí. Neboť každý majitel stánku měl na oděvu jiný a velmi symbolický erb.

Po trochu vyptávání You XiaoMo zjistil, že ti muži patřili k několika silám v Bloku 2.

Protože to byl You XiaoMoův první den na akademii, nevěděl, kolik tu těch sil bylo.

Ti dva ty stánky akorát zběžně prohlédli, než se přesunuli jinam. Tato oblast „s horkými koláči” rozhodně neměla levný pronájem, a tak mohli zajít akorát ke krajním stánkům.

You XiaoMo se procházel kolem a pak našel tři místa, která byla trochu opuštěná. Na těch místech nebylo moc stánků. Možná to bylo tím, že tam chodilo jenom pár lidí. Což znamenalo, že i nájem těch stánků by měl být velmi nízký.

Jelikož už You XiaoMo rozhodl o místě, neodešel s Ling Xiaoem hned. Místo toho si udělal pár koleček kolem nejžhavějších stánků, aby se ujistil, které magické pilulky byly v módě.

Po pár kolečkách zjistil, že v té škále nejoblíbenějších pilulek byla jedna, kterou už předtím hodněkrát vyrobil, a to pilulka Yuanyang. Původně si myslel, že jenom pár kultivátorů potřebovalo tuto pilulku. Kdo by si pomyslel, že na tomto místě to byla ta nejoblíbenější pilulka.

Kromě pilulek Yuanyang se prodávaly také pilulky na obnovu duchovní energie jménem Tianling, pilulky na léčbu vnitřních zranění jménem Zhenyang a pilulky na léčbu vnějších zranění jménem Huoxue. Tyto čtyři druhy byly nejprodávanější položkou oblasti magických pilulek. Až na pilulku Tianling, co byla pilulka 5. řádu, byly ty tři další pilulky 4. řádu. Takže je mohli vyrábět téměř všichni studenti z Bloku 2.

Ale mít schopnost je vyrobit nebylo to samé jako být schopen je vyrobit ve velkém, neboť k výrobě pilulky byly třeba magické byliny. A na jejich nákup byly třeba body. Tedy pokud jste neměli vlastní byliny nebo jste si je nevypěstovali.

Navíc se také vyptali na cenu těch čtyř magických pilulek. A ta se dala prostě popsat jedním slovem, a to – drahé!

Pilulka Yuanyang byla za čtyři body, pilulka Huoxue byla za tři body a pilulka Zhenyang byla za pět bodů. Protože byla pilulka Tianling pilulka 5. řádu, cenu měla vyšší, a to celkem sedm bodů. Bylo to ještě dražší než si pronajmout samostatný pokoj. Nebylo divu, že prodej magických pilulek byl tak výdělečný. Zdálo se to dostatečně rozumné.

„Takže?” Ling Xiao se otočil stranou a podíval se na You XiaoMoa, co o tom všem uvažoval.

You XiaoMo řekl: „Z těch čtyř magických pilulek můžu prozatím vyrobit jenom dvě, pilulku Yuanyang a pilulku Zhenyang. Na pilulku Huoxue mi chybí dva druhy magických bylin, ale zrovna teď nespěchám, takže dva druhy na prodej mi budou stačit, ale...”

Ling Xiao se zeptal: „Ale co?”

You XiaoMo se zamračil. „Pilulka Yuanyang se dá použít jen v krizových situacích, tahle pilulka by na akademii neměla být tak žádaná, a přesto je mnoho lidí ji ochotno koupit. I kdyby to bylo na soupeření v aréně, není třeba ji používat tak často, ne?”

Ani Ling Xiao tohle nevěděl. I když byl silou dalece za ostatními, stejně na tom byl stejně jako You XiaoMo, tedy že se na akademii teprve zapsal. Kromě toho se ještě nesetkal s ostatními studenty. Tedy až na toho prvního, kterým byl Sun Zhe. Takže toho věděl ještě méně než on.

You XiaoMo vážně nečekal, že by mu na to Ling Xiao mohl něco říct. Jelikož ho zítra stejně čekalo vyučování, mohl si najít chvilku a zeptat se na to profesorky Ning Jing.

Když se You XiaoMo ujistil o detailech, odtáhl Ling Xiaa pryč. „Pojďme do realitní kanceláře zeptat se na nájem a pak se vrátíme.”

Ling Xiao ignoroval to, že ho You XiaoMo táhl, a nechal to tak.

Ale když se užuž měli dostat k východu, najednou z okraje oblasti přišla skupina lidí. Ta skupina lidí se nahlas bavila a smála. Ačkoli je You XiaoMo a Ling Xiao neznali, oni poznali Ling Xiaa. Takže když ho zahlédli, tak živá atmosféra najednou ztichla a ochladla. Všichni na Ling Xiaa zírali se špatnými úmysly v očích.

„Hej, tohle je ten namyšlený prvák, co zrovna zranil seniora Sun Zhea?” promluvil mladý muž, co stál v čele skupiny, velmi záhadným hlasem.

Zíral na Ling Xiaa očima jako jehličky, jen ho probodnout.

Ling Xiao byl vyšší než on a i když lidé nedokázali pod maskou zahlédnout jeho skutečnou podobu, díval se na lidi pohledem plným všemocnosti. Když Ling Xiao zaslechl, co řekl, zvedl se mu koutek úst a on zažertoval: „To jsi řekl špatně. I když jsem ten boj vyhrál, Sun Zhe a já jsme akorát bojovali čestně v aréně. Říct, že jsem ho zranil, by mohlo vést k nedorozumění.”

Ten mladý muž se najednou zachmuřil. Ale zdálo se, že si vzpomněl, jaká mezi nimi byla mezera, neboť se ten svůj hněv snažil potlačit. Ovšem stejně litě řekl: „Ling Xiao, nebuď na sebe až příliš hrdý. Dřív nebo později zjistíš, že Blok 1 není místo, kde bys mohl jednat tak namyšleně.”

Ling Xiao elegantně řekl: „Hmm, Sun Zhe to také říkal.”

Ten mladý muž bez milosti a s odfrknutím odešel, přitom své společníky opovržlivě provedl kolem nich.

Ling Xiao pozvedl koutek úst, otočil se na You XiaoMoa a řekl: „Pojďme.”

You XiaoMo měl pocit, že Ling Xiaova schopnost dělat problémy nebyla o nic menší než ta jeho.
--------------------------------------------

~ No, pro YXM se vlastně vůbec nic nemění, v sektě TianXin si vydělával výrobou pilulek. A na akademii DaoXin to bude dělat stejně. Jinak kdyby se vyhlašovala soutěž o největšího potížistu, pokud by nebyl první YXM, tak by byl první LX. A naopak. ~

~ Tohle byla poslední kapitolka roku 2020. Očividně... Takže do nového roku všechno nejlepší, hodně zdraví, štěstí a spoustu čtení! ~


6 komentářů:

  1. Chtěla bych moc poděkovat za tvé překlady. Přeji ti v novém roce hodně zdraví, štěstí, lásky a pohodičku, ať nejen překládání jde hezky od ruky. :) Lenka

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za silvestrovský dárek jen jsem nestihla to napsat. Preju ti hodně štěstí do nového roku a mnoho trpělivosti s námi i překlady. Ještě jednou děkuji za tlumočení v loňském roce a těším se na letošní. Ať je tento rok lepší ve všem než loňský. 🥰🥰🥰🌞🤩

    OdpovědětVymazat
  3. Přeju ti všechno nej nej do Nového roku ����
    Děkuju za všechny tvoje překlady����

    OdpovědětVymazat
  4. Také se připojuji s přáním všeho nej, nej, nej do roku 2021. Děkuji za tvou skvělou práci a krásné překlady, které pro nás děláš.

    OdpovědětVymazat
  5. Také přeji opožděně vše nej do nového roku. A děkuji za skvělé překlady.

    OdpovědětVymazat
  6. To, jak se neustále opakuje stejný scénář, jecim dal více očividné 😁
    Nové místo=nová měna=udělat pilulky=prodat pilulky. Když jde o něco extra, první aukce, druhá aukce, třetí aukce, miliontá aukce, kde vždy někoho na poslední chvíli nastvou... Schválně, zda se to někdy odkloní 😁

    OdpovědětVymazat