čtvrtek 17. prosince 2020

LMW - kapitola 236


Kapitola 236 – Nováček, co dělá potíže


Ačkoli byl ten pokoj starý, nebylo to až tak špatné. Jen co You XiaoMo vešel dovnitř, okamžitě cítil, že atmosféra byla prosycená mdlým náznakem duchovní energie.

Tong YueXu náhodou zahlédl pochyby na jeho tváři a vysvětlil: „Slyšel jsem, že každý kolejní pokoj na akademii DaoXin, ať už je více nebo jednolůžkový, obsahuje duchovní energii. Navíc čím je nájem za pokoj vyšší, tím má koncentrovanější duchovní energii a je vhodnější k tréninku.”

BaiLi XiaoYu do toho také skočil. „Slyšel jsem, jak o tom mí bratři mluvili.”

You XiaoMo se otočil a podíval se na ně. „Vy tu pravděpodobně nezůstanete příliš dlouho, že?”

Ačkoli neznal postavení a pozici jejich sourozenců na akademii DaoXin, ale když se vzal v potaz jejich přirozený talent, jejich příbuzní nemohli být o nic méně nadaní. Ačkoli se studenti museli při získávání bodů spolehnout sami na sebe, nebylo tu žádné pravidlo, že by studenti nemohli použít body někoho jiného.

A tak pokud se BaiLi XiaoYu a Tong YueXu chtěli odtud přestěhovat, bylo třeba, aby akorát požádali své příbuzné, aby jim pronajali jednolůžkový pokoj.

To se nijak nevztahovalo k úsilí, neboť dobrý pokoj mohl zlepšit rychlost tréninku. Pokud měl člověk dostatečné podmínky, prostě nebylo třeba držet se zpátky.

BaiLi XiaoYu se ani neobtěžoval s přemýšlením a přikývl. „Samozřejmě, můj bratr řekl, že až se s bratrem Xuem zapíšeme, pomůže nám a pronajme dvoulůžkový pokoj s vysokou koncentrací duchovní energie.”

Od začátku až do konce té věty se zdálo, že BaiLi XiaoYuův bratr byl na akademii dobře známá osobnost, takže bylo přirozené, aby svému mladšímu bratrovi pomohl a pronajal mu lepší pokoj. You XiaoMo odhadoval, že se dneska nebo zítra vystěhují.

Tong YueXu chtěl BaiLi XiaoYua původně zastavit, ale naprosto nečekal, že bude mluvit tak rychle.

Ačkoli jejich okolnosti byly všeobecně známé, ještě před chvilkou byl BaiLi XiaoYu tak nadšený, že bude na pokoji s You XiaoMoem, a přesto se za chvilku chtěl okamžitě odstěhovat. V každém ohledu se to zdálo trochu nespravedlivé a nevhodné. Ten dotyčný člověk by kvůli tomu začal pravděpodobně mít své pochybnosti.

Jak to Tong YueXua napadlo, ještě obezřetněji a nenápadněji se podíval na You XiaoMoa. Chtěl vědět, jak zareaguje.

You XiaoMo na to, co slyšel, nijak zvlášť nezareagoval. Až na to, že měl pocit, že to bylo velmi dobře.

Také by se odtud rád okamžitě odstěhoval a ještě lepší by bylo, kdyby si mohl dovolit jednolůžkový pokoj. Ale neměl takové štěstí jako BaiLi XiaoYu a TongYueXu, co měli na akademii příbuzné. Ti dva nepotřebovali zoufale vydělávat body jako ostatní studenti, aby si mohli dovolit nový pokoj.

Ačkoli You XiaoMo neměl žádné konexe, co by použil, zrovna teď už přemýšlel o tom, jak vydělá víc bodů.

„Ach!” zakřičel BaiLi XiaoYu najednou. „XiaoMo, jelikož nemáš moc bodů, co kdybys zůstal s námi? Požádám svého bratra, aby nám pronajal třílůžkový pokoj a budeme bydlet spolu. Co si o tom nápadu myslíš?”

You XiaoMoa ten jeho výkřik šokoval. Myslel si, že BaiLi XiaoYu chtěl něco ohavného, ale dopadlo to tak, že to bylo tohle.

Když už byli u toho, on a BaiLi XiaoYu se vlastně teprve setkali. I když si spolu dokázali tak snadno povídat, nebyli si navzájem tak blízcí, aby snadno a zadarmo přijali dobrou vůli toho druhého. Ani nemluvě o tom, že BaiLi XiaoYu byl pro něj vlastně jen cizí člověk.

Bylo to to takzvané „bez práce nejsou koláče”. Kdyby tu nabídku přijal, pak by BaiLi XiaoYuovi dlužil laskavost. A vážně se mu nezamlouvalo, aby někomu dlužil laskavost.

Jak o tom You XiaoMo přemýšlel, usmál se, zakroutil hlavou a odmítl: „Děkuji, ale ne, už mám plán.”

Když BaiLi XiaoYu viděl jeho pevné odhodlání, jen na něj zíral. Neměl na výběr a musel to vzdát.

Tong YueXu, co stál stranou a pozoroval je, najednou pocítil optimismus, protože vlastně přemýšlel stejně jako You XiaoMo. I když by se teď dali považovat za přátele, jejich vztah se nedostal na takovou úroveň, aby se k sobě chovali takhle pěkně. A navíc toho o You XiaoMovi moc nevěděli. Jelikož se sám narodil ve velkém klanu, nemohl si pomoct a musel to zvážit.

Jak se dalo čekat, zanedlouho k nim BaiLi XiaoYuův bratr někoho poslal, aby je vyzvedl. Původně se chtěl jeho bratr zastavit sám, ale musel něco vyřídit, a tak nemohl přijít.

Než BaiLi XiaoYu odešel, znovu se You XiaoMoa zeptal, jestli byl ochotný s nimi jít, a You XiaoMo jeho nabídku stejně klidně odmítl. Ale kvůli této otázce se ten člověk, kterého sem poslali, na You XiaoMoa neustále díval.

Když se You XiaoMo vrátil do pokoje, zaplakal. Nezůstali tu ani půl dne a BaiLi XiaoYu a Tong YueXu už odešli. Vážně bylo vidět, že se o ně starší bratr staral.

You XiaoMo je obdivoval, ale nezáviděl jim. Naopak se víc trápil kvůli Ling Xiaovi. Nevěděl, jestli situace na jeho konci byla stejná jako u něj. A pokud ano, vážně pochyboval, že by Ling Xiao souhlasil zůstat ve stejném pokoji s ostatními. Čím víc o tom You XiaoMo přemýšlel, tím víc mu to přišlo nepravděpodobné. Vypadalo to, že se bude muset pilně snažit, aby si vydělal body a aby mohl Ling Xiaovi pronajmout pokoj jako první.

Měl to neustále na paměti a jen co poklidil v pokoji, šel se svým spolubydlícím Jiang XiaoFengem ven vyptat se na nějaké informace.

I když jim profesorka Ning Jing řekla, že jim zítra řekne o tom, jak vydělat body, You XiaoMo to chtěl vědět hned. A pokud by to šlo, také doufal, že bude moct dneska začít s vyděláváním bodů.

A tak jen co se vyptali na směr, se ti dva nováčci vydali do arény.

Aréna bylo hřiště k soupeření, což byl jeden způsob, jak vydělat body. Ačkoli tato metoda nebyla nejrychlejší, už tak byla jedna z nejlepších, neboť sem lidé chodili téměř každý den. Takže to bylo nejživější a nejhlučnější místo v Oddělení B.

Pokud jste chtěli získat nějaké informace, bylo dobré zajít do arény.

Jelikož Blok 1 a Blok 2 používaly stejnou arénu, i když se tam studenti dostávali odjinud, stejně se tam mohli setkat. A tak byla aréna místo, kam lidé chodili nejčastěji. A ne všichni sem chodili vydělávat body. Většina studentů sem chodila hlavně proto, aby si našli protivníka, aby v boji získali víc moci.

You XiaoMo a Jiang XiaoFeng teprve dorazili. Ještě ani nebyli tak blízko a už z dálky slyšeli křik a hluk, co vycházel z arény. Celá aréna byla tak našlapaná studenty z obou bloků, že by mezi nimi neprotekla ani kapka. Všichni vypadali zvědavě a vzrušeně.

You XiaoMo napínal uši, aby zaslechl konverzaci ostatních.

„Už jsi to slyšel, letošní prváci jsou jeden jako druhý pěkní netvoři, ha.”

„Co se stalo, proč se do arény přihnalo tolik lidí?”

„Slyšel jsem, že jeden prvák, co na akademii nebyl ani den, už vyzval na souboj studenta Sun Zheho. Vsadil dvě stě bodů a teď jsou oba v aréně.”

„To snad ne, student Sun Zhe je náš senior z Oddělení B. Slyšel jsem, že je jeden ze studentů, u kterého je nejpravděpodobnější, že se letos dostane do Oddělení A. Ten prvák je tak kurážný, co, dokonce si troufl vyzvat na souboj Sun Zhea.”

„Je to jenom můj pocit, že dvě stě bodů je obrovská suma?”

„Nejenom tvůj.”

Všichni o tom vášnivě diskutovali, ale nohy měli stejně rychlé jako vítr a hnali se do arény.

Jiang XiaoFeng se podíval na You XiaoMoa a zeptal se na jeho názor: „Kolego You, co kdybychom to šli zkontrolovat?”

Jiang XiaoFeng k You XiaoMovi mluvil pokorným tónem kvůli svému nadání. I když měl nadprůměrný talent, v porovnání s You XiaoMoem, co byl posledních pár dní středem pozornosti, byl mnohem slabší. A proto se chopil iniciativy a zeptal se na jeho názor.

Ta situace podnítila i You XiaoMovu zvědavost. Ovšem to nebylo všechno. V nitru se cítil tak nějak nesvůj, a tak kývl hlavou na souhlas.

Ale jelikož tam bylo až příliš narváno, než tam dorazili, nedokázali se tím davem protlačit.

You XiaoMo měl tak trochu naspěch. Nemohl si oddechnout, dokud toho prváka nespatří.

Když You XiaoMo viděl, že bylo nemožné se tam protlačit, neměl na výběr a otočil se na seniora stranou, co sem také přišel sledovat tu zábavu. „Zdravím, seniore, víš, jak se jmenuje ten student, co vyzval na souboj studenta Sun Zheho?”

Ten senior se na něj podíval. „Ty to nevíš?”

You XiaoMo: „Jsem student z Bloku 2.”

Senior se zatvářil, jako kdyby říkal „není divu”. Jelikož k téhle novině došlo nedávno, bylo normální, že o tom studenti z Bloku 2 ještě nevěděli. Ale prostě si nemyslel, že by byl You XiaoMo prvák, a tak vysvětlil: „Vlastně si nejsem úplně jistý, ale slyšel jsem, že ten arogantní prvák má ve jméně znak Xiao. Ale podrobnosti nevím.”

Xiao...

Nebylo třeba o tom pochybovat, You XiaoMo si přímo potvrdil, že ten arogantní prvák byl Ling Xiao.

Jak se dalo čekat, vážně došlo k tomu, čeho se nejvíc bál. Za takovou chvilku se už Ling Xiaovi podařilo dostat se do konfliktu se seniorem ve svém Oddělení. A You XiaoMo měl podezření, že za těch dvě stě bodů, o kterých slyšel, se chtěl Ling Xiao přestěhovat do jednolůžkového pokoje. A Sun Zhe byl jen nešťastná vypasená ovečka.

You XiaoMo složil hlavu do dlaně. I když touhle metodou mohl rychle získat spoustu bodů, rozhodně to přiláká pozornost ostatních. Co kdyby lidé z akademie přišli na jejich lež?

Jak se You XiaoMo díval na ten hustý dav, celý vybuchl. Ignoroval svou malou postavu a protlačil se skrz.

Po pár kolech ušlapávání se You XiaoMovi konečně podařilo vtěstnat dovnitř. Ztěžka lapal po dechu a uvědomil si, že mít malou postavu mělo také své výhody. Neboť zrovna viděl, jak záplava lidí vytlačila silně stavěného muže, co byl dvakrát větší než on.

Aréna bylo velké čtvercové prostranství vyložené velkými šedými kameny a na šířku i délku měla 20 metrů. Zrovna teď proti sobě v prázdné aréně stály dvě postavy.

You XiaoMo přimhouřil oči a pohled mu padl na bílou postavu, co byl očividně Ling Xiao. You XiaoMova poslední naděje se konečně rozplynula.
--------------------------------------------

~ Jak o tom mohl vůbec pochybovat? LX je přece jenom zdroj každého problému. A pokud ne, musí aspoň být u toho. Jak jen mohl YXM doufat, že ho v té aréně nenajde... ~


3 komentáře:

  1. No, alespoň máme jistotu, že se díky LX nebudeme ani chvilku nudit 😁. Děkuji moc za další díl.

    OdpovědětVymazat
  2. Prostě si nedá pokoj a myslím že oba tan6budou dělat nepořádek. Jojo to je páreček k pohledání. Děkuji za překlad. Těším se na další dílek. 😁😁

    OdpovědětVymazat
  3. Ano! LX zasahuje.😂 Moc děkuji!🤩

    OdpovědětVymazat