pondělí 7. prosince 2020

LMW - kapitola 233


Kapitola 233 – Další dvě možnosti @


Když padla noc, You XiaoMo nechal Ling Xiaa v pokoji a šel do své dimenze.

Od té chvíle, co přišli na Sever, You XiaoMo jen zřídka pouštěl Qiu-tým ven. A nebylo to proto, že by nechtěl, ale protože se rozhodli nechodit ven. Aura v dimenzi byla velmi hutná, takže byla velmi vhodná ke kultivaci. A kromě toho neměli co na práci, ani kdyby šli ven. Došlo jim, že mohli stejně dobře zůstat v dimenzi.

You XiaoMo jim dal úkoly, a tak se po pár diskuzích rozhodli se v úkolech střídat. Jako standardní cyklus používali deset dní. Po deseti dnech to převzal někdo další. Když You XiaoMo dorazil, službu měl zrovna PiQiu.

PiQiu vypadal naprosto stejně jako před pár měsíci. Vůbec se nezměnil; ani na výšce, ani na váze. Když se člověk podíval na ten jeho tuk, okamžitě věděl, že ho dobře živili.

PiQiu zaléval magické byliny magickou vodou. Když spatřil, že přišel You XiaoMo, okamžitě konev odhodil a přiběhl k němu. „Pane, konečně jsi za mnou přišel?” zeptal se PiQiu vesele se svýma dvěma velkýma kulatýma očima.

Při pohledu na jeho výraz mu You XiaoMo nemohl říct pravdu, a tak řekl: „Ano, přišel jsem se na vás podívat.”

Zrovna když tu větu dořekl, od jezera se doneslo „pfftt”. A následoval to výsměšný hlas: „Buď jsi naprosto hloupý, anebo si to nechceš přiznat. Není možné, aby sem pán přišel jen kvůli tobě. Evidentně jen hodlá vytáhnout nová semínka magických bylin, proto sem přišel.”

To řekl Xiao Hei. Vypadal tak skvěle, ale bohužel moc mluvil. A jeho slova byla obzvláště jedovatá. Vážně stačilo ho jenom chvilku poslouchat a člověku úplně trnuly zuby. You XiaoMo už jeho sarkastický tón slyšel mnohokrát, a tak si na to už zvykl. A kromě toho věděl, že i když měl nabroušený jazýček, měl jemné srdce. Jeho něžná stránka byla samozřejmě vyhrazená jen známým, na cizí se jeho slova dala brát doslova.

„Pane, je pravda, co řekl Xiao Hei?” PiQiu se na You XiaoMoa nervózně podíval.

You XiaoMoa téměř polil studený pot, a tak ze své magické brašny okamžitě vytáhl jídlo. Bylo to skopové, co Ling Xiao už dřív naložil. „PiQiu, dej si tohle maso.”

Jen co PiQiu to maso ucítil, už slintal. Poté po něm okamžitě chmátl a běžel rovnou do koutku. Xiao Hei to viděl a chladně řekl: „Nenasytný budižkničemu.”

Ačkoli byl PiQiu malý, byl na 100% nenasyta. Obzvláště co se týkalo masa. I když by se pominul účinek tohoto skopového, i kvůli masu obyčejného démonického zvířete by Xiao Hei slintal závistí. A tak mu vždycky nadával, kdykoli ho viděl takhle jednat.

PiQiua to nezajímalo. Dokud měl maso, nevadilo mu, že ho budou urážet stovkou nebo tisícem vět.

Když se You XiaoMo vypořádal s PiQiuem, vzal si ze srubu dřevěný lavor a z jezera nabral trochu duchovní vody. A pak do ní dal všechna semínka magických bylin, co mu Liu Yue dal. Ta semínka byla mnohobarevná, přesně jako ty mnohobarevné kameny, co měl You XiaoMo v akvárku ve svém předchozím životě.

Když už byla řeč o kamenech, sám sebe obdivoval, že měl takový talent. Tehdy ve svém pronajatém pokoji nic neměl, a tak naschvál zašel jednoho dne na trh, aby si koupil barevné rybičky na výzdobu svého pokoje. Ale jelikož si nemohl dovolit rybky, koupil si jenom kameny.

Semínka, co mu dal Dvůr Qingcao, vážně nebyla macatá. Některá už byla dokonce uschlá a scvrklá, skoro jako kdyby je už odepsali. Kdyby to šlo takhle dál, nerostly by dobře, a tak je musel přes noc nechat namočené, dokud nevstřebají všechnu duchovní vodu. Bylo to také proto, aby se o ně nemusel nijak zvlášť starat.

You XiaoMo už s tím dřív experimentoval. Zasel pár semínek, co měla co nevidět umřít, a rostlo to tak špatně, že musel vynaložit spoustu energie, aby to napravil. Když to You XiaoMo všechno obstaral, šel vyhledat SheQiua a ostatní. Poslední dobou byli všichni v lidské podobě a seděli v meditačních pozicích na břehu jezera a trénovali. Jen za pár měsíců už vylevelovali o jednu až dvě hvězdy. V porovnání s tím, když trénovali v Rajské říši, levelovali mnohem rychleji. Když se jim dostalo takové výhody, všichni odmítali vyjít ven.

Když je You XiaoMo spatřil, zašel k políčku s Nálevkovou bylinou. Nejprve si myslel, že Páchnoucí brouci byli stále v procesu své metamorfózy, neboť když si o nich našel nějaké informace, psalo se tam, že třetí metamorfóza trvala velmi dlouho. U některých to trvalo až půl roku, zatímco někteří potřebovali dokonce rok. Ale zdálo se, že jeho brouci potřebovali jenom dva měsíce, protože už si spolu na políčku magických bylin hráli na honěnou a bavili se.

You XiaoMo si je prohlédl a ujistil se, že neměli žádné problémy. A uvědomil si, že po jejich metamorfóze nedošlo k žádné změně. Velikost i barvu měli stále stejnou jako předtím, a to si myslel, že v tom aspoň bude nějaký rozdíl.

Když PiQiu dojedl maso, po svých dvou krátkých nožkách a s bříškem jako buben přiběhl k You XiaoMovi. You XiaoMo mu okamžitě zadal úkol, že zítra má ta semínka z dřevěného lavoru zasít na políčko.

Xiao Hei, co byl na břehu jezera, v poklidu vrhl bombu jako obvykle: „Zabedněnec, co umí akorát jíst, a hlupák, co klame vlastní rodinu, aby mohl počítat zlaťáky.”

PiQiu: „...”

You XiaoMo: „...”

Xiao Heii, jsi až příliš arogantní! Kdybys aspoň jednou denně někoho neurazil, nebyl bys spokojený, co?!

You XiaoMo si otřel krev, co vyzvrátil kvůli Xiao Heiovým slovům. Než odešel, ukonejšil PiQiua a slíbil mu, že ho příště odmění 2,5 kg masa, což PiQiua zasáhlo přímo do srdce a on hodil ta Xiao Heiova slova za hlavu.

PiQiu: „Pane, neboj se, budu se super moc snažit.”

Xiao Hei: „...”

You XiaoMo se chtěl nejprve v dimenzi vykoupat, ale Ling Xiao mu to zakázal, protože tam byl Qiu-tým. Ling Xiao řekl, že jeho tělo může vidět jenom on, takže mu tím zatrhl lázně v dimenzi. You XiaoMo to jednou bojkotoval, ale Ling Xiao to nemilosrdně potlačil. Dokonce mu kvůli tomu skoro utrhl chryzantémku. Od té doby si You XiaoMo nikdy znovu netroufl vykoupat se v dimenzi. Tedy pokud to nebylo absolutně nezbytné.

Když You XiaoMo vyšel z dimenze, ještě se ani pořádně nevzpamatoval a Ling Xiao, co stál vedle přepážky, se na něj podíval s „něžným” výrazem a mávl na něj rukou.

You XiaoMo bezděky přišel k němu. Jak udělal ten jeden krok, najednou zjistil, že se zdálo, že za tou přepážkou něco bylo.

Pára?

You XiaoMo otevřel oči dokořán a jako rentgen pronikal přepážkou. Matně viděl velkou vanu, do které se mohli vejít tři až čtyři lidi, co byla plná horké vody. Ta pára vycházela z vany.

„...”

You XiaoMo v tichosti o krok couvl, zatímco pomyslel na něco velmi brutálního, ach. Po tom, co se stalo posledně, se You XiaoMo odtáhl od vany. Nemohl si pomoct a pomyslel na tu obscénní scénu té noci, kdy se společně koupali.

Ta věc zvaná „pomoci mu se vykoupat”. Když měl na výběr všechny tři možnosti, You XiaoMo měl pocit, že vážně prohrál.

Když Ling Xiao viděl, že chtěl zdrhnout, nezastavil ho hned. Jen se usmál, a byl to velmi něžný úsměv. Ale You XiaoMoa z toho okamžitě zamrazilo a tělo mu najednou ztuhlo.

Ling Xiao vlídně řekl: „Xiao Momo, dám ti dvě možnosti. Buď pojď sem a vykoupej se a pak k tobě dneska v noci budu něžný. Nebo se můžeme vykoupat zítra...”

„Vybírám si to druhé.” You XiaoMo nečekal, až skončí, a bez váhání si vybral druhou možnost.

Jen se na to podívejte! Stal se z toho jeho podmíněný reflex! Ale když o tom You XiaoMo znovu popřemýšlel, měl pocit, že ta druhá možnost působila ještě extrémněji než první.

„Jsi si vážně jistý?” Ling Xiaoův výraz se změnil. Nejprve se po You XiaoMovi podivně podíval a pak se najednou velmi nemorálně usmál a znovu se ho na to zeptal.

You XiaoMo... si nebyl jistý. Tenhle výraz, proč to vypadalo tak nebezpečně, ach!

You XiaoMo nasucho polkl. „To... co jsi to říkal o té druhé možnosti? Neslyšel jsem to jasně.”

Ling Xiao se zářivě usmál a šibalsky se na něj díval. „Druhá možnost je, že to uděláme zítra, ale... neslíbím, že se dneska v noci budu držet zpátky.”

You XiaoMo: „...”

Přísahal bohu, že po tomhle bude muset rozhodně zapracovat na tom svém zvyku polovičatého poslouchání.

V budoucnu si bude muset vyslechnout každé slovo, co Ling Xiao řekne. Vyslechne si to jasně a nahlas. Nebo jinak snadno spadne do pasti.

You XiaoMo se zhluboka nadechl. Nebude se hloupě ptát na třetí možnost, protože při Ling Xiaově IQ už určitě vymyslel mnohem vulgárnější a bezostyšnější možnost. Jelikož už to You XiaoMo zažil dvakrát, uvědomil si, že kdyby tuto mrzkou chybu znovu zopakoval, vážně by byl blbec.

Ale tu druhou možnost si rozhodně nevybere. Pozítří museli vyrazit do akademie a jak by mohl zapomenout na Ling Xiaovu výdrž.

Tento muž byl divoký nejen ve svém počínání, ale i výdrž měl prvotřídní. Pokaždé to dělal více než dvakrát. Nakonec by trpěl jenom You XiaoMo.

Což znamenalo, že druhý den nebude moct vylézt z postele, takže... si You XiaoMo mohl vybrat akorát tu první možnost.

„Pojď!” Ling Xiao na něj znovu mávl.

You XiaoMo trochu váhal a lelkoval a pak se smlouváním přišel blíž: „Slibuješ, že budeš něžný?”

Ling Xiao řekl: „Pokud mě poslechneš, budu něžný.”

You XiaoMo: „Pokud se ke mně budeš chovat něžně, poslechnu.” Jelikož už měl hlavu stejně na špalku a útěk by stejně znamenal smrt, mohl si stejně dobře vybrat čistou smrt. V nejhorším možném případě možná bude muset zůstat na záchodě déle než normálně.

Ling Xiao neřekl jediné slovo. Jen na You XiaoMoa chvíli zíral, než zdánlivě neochotně kývl.

You XiaoMo: „...”

Co... co to bylo s tím zdráhavým výrazem? Neříkejte mi, že se mě vážně snažil oklamat?

You XiaoMoa od Ling Xiaa evidentně dělilo jen deset kroků, a přesto mu to přejít trvalo téměř celých pět minut, což vážně vyčerpávalo něčí trpělivost. Ling Xiao pak přišel k němu, vzal ho a hodil ho do vany, aby noc mohla začít. Což – jak si později pomyslel – měl udělat hned na začátku!
--------------------------------------------

~ Uf, no dobrá, za to @ to tedy moc nestálo, ale co byste chtěly? Mezírky si můžete/me doplnit vlastní představivostí. ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře:

  1. Chtěla bych vidět na té krásné tváři nemorální výraz 🥰. Super děkuji za kapitolku😘.

    OdpovědětVymazat
  2. Chryzantemka🙈😅.. Umřu.. Ale děkuji za preklad 😼

    OdpovědětVymazat