pondělí 14. prosince 2020

LMW - kapitola 235


Kapitola 235 – Černá karta


Ačkoli byly Blok 1 a Blok 2 ve stejné oblasti, nacházely se na jiném místě.

Jakmile dorazili na akademii DaoXin, You XiaoMo se musel s Ling Xiaoem rozdělit, neboť Ling Xiao musel následovat profesora z Bloku 1 a odešel.

Zanedlouho poté dorazil také Obrovský ohnivý pták, na kterém letěl Liu Yue. Protože lidé viděli, že byli spolu, Ling Xiao a Liu Yue odešli spolu.

Když You XiaoMo viděl, že Ling Xiao nijak nepomýšlel na vzpouru, vydechl si úlevou.

Vlastně se vážně bál, že Ling Xiao bude trvat na tom, že půjde s ním.

Po chvilce profesorka Ning Jing skončila s počítáním lidí a vzala své studenty do akademie DaoXin.

Studenti na akademii DaoXin utvářeli strážní jednotky a každý den chodili na pochůzky, dalo se říct, že to bylo přísné. U každých hlídaných dveří se museli ověřit, a tak jim trvalo téměř půl hodiny, než došli k přední bráně akademie. Když jí prošli, čekala je extrémně dlouhá chodba a desky té chodby byly ze vzácných krystalů. Z povrchu sálala tenká vrstva duchovní energie.

You XiaoMo vzhlédl a neměl slov. Tato chodba měla na délku přinejmenším víc než tisíc metrů a šířka se také blížila stovce metrů a celé to bylo postavené z křišťálů, co obsahovaly duchovní energii. Z toho se dalo poznat, že akademie DaoXin utrácela celkem extravagantně.

Jak procházeli křišťálovou chodbou, začali se odklánět od studentů z Bloku 1 a zahnuli vlevo.

You XiaoMo s velkou zvědavostí následoval dav a vstoupil do oblasti, kde budou v budoucnu všichni bydlet.

Tato oblast byla skoro jako obrovské místo vnořené a uvězněné v hoře, bylo to velmi podobné obrovské míse. Jak You XiaoMo stál na konci chodby, snadno viděl budovy, co hojně stály v této „míse”. Jasně stál na vyvýšeném bodě, a přesto nedokázal zahlédnout konec těch budov.

Profesorka Ning Jing otočila hlavu, podívala se na ně a řekla: „Všichni noví studenti dávejte pozor, ode dneška jste členy akademie DaoXin. Na tomto místě budete v budoucnu žít. Pamatujte si, že akademie má svá vlastní pravidla. A jelikož jste se stali členy akademie, musíte se těmito pravidly řídit. Nezajímá mě, jestli ve vnějším světě máte nějakou význačnou totožnost. Tady si jsou všichni rovni. Pokud se odvážíte zpochybnit pravomoc akademie nebo ignorovat její pravidla, může vás stihnout trest a v tom nejhorším případě budete vyloučeni z akademie. Pokud tomu rozumíte, pojďte se mnou!”

Nikdo si netroufl něco namítat. You XiaoMo ji také následoval za všemi ostatními.

Díky nefritovému disku znal trochu z tisícileté historie akademie DaoXin. Za těch tisíc let akademie vychovala mnoho silných lidí a také na ni dohlíží mnoho silných lidí. V důsledku čehož to byl vrchol, na který se neodvážily snadno zaútočit ani čtyři velké klany z města Yan.

Dokonce ani geniální mladé dámy jako Teng ZiXin, co měla slavného mistra a kterou podporoval celý klan Teng, se neodvažovala na akademii DaoXin jednat bez zábran.

Po půl hodině je profesorka Ning Jing zavedla na koleje.

Jelikož byli noví studenti, prvně se zastavili v Oddělení B. Takže nyní byli na kolejích v Oddělení B.

You XiaoMo si myslel, že stav kolejí nebude moc špatný, ale překvapilo ho, že celá situace byla velmi nečekaná. Zvenku to vypadalo jako nebezpečná oblast a na pokoji byli dokonce čtyři lidé.

Pokud byli na pokoji vážně čtyři lidé, v budoucnu si bude muset dávat pozor, kdykoli bude něco dělat.

You XiaoMo nakrčil čelo, nevěděl, jestli tu bylo nějaké jiné ubytování s lepšími podmínkami.

Zrovna když přemýšlel o tomhle, zdálo se, že profesorka Ning Jing odhadla všeobecné myšlenky a pochybnosti a začala všem vysvětlovat situaci ohledně bydlení.

„Mám za to, že se tu pár lidem to ubytování nelíbí.” Když profesorka Ning Jing řekla tohle, obzvláště se podívala na Teng ZiXin a ostatní. Jak se dalo čekat, také se mračili. Pokračovala: „Ale jak jste viděli, podmínky na kolejích pro nové studenty, co se zrovna zapsali na akademii DaoXin, jsou pro všechny stejné.”

Jeden nový student se zeptal: „Profesorko, jsou tu kromě pokojů pro čtyři lidi i samostatné pokoje?”

Profesorka Ning Jing přelétla svýma nádhernýma očima po všech přítomných, ale když jí pohled padl na You XiaoMoa, velmi nenápadně se na něm zdržela a v očích jí probleskl úsměv. Jak viděla to jeho pevně nakrčené čelo, věděla, že ani jemu se nelíbilo takové ubytování.

„Samozřejmě že ano. Před vámi jsou koleje, co mají v Oddělení B nejhorší podmínky. Pokud chcete něco lepšího, musíte vydělat nějaké body a pak ty body směnit. Za okamžik vám všem dám černou kartu a na tuto černou kartu se ukládají body, co vyděláte. Později vám vysvětlím podrobnosti, teď začnu s přidělováním pokojů,” řekla profesorka Ning Jing.

Ačkoli na akademii DaoXin nepanovala nijak přísná omezení, muži a ženy se stejně navzájem nestýkali.

Kvůli této situaci obvykle vznikne problém, kdy v jednom pokoji nejsou čtyři lidé. Jako například u Teng ZiXin.

Teng ZiXin byla vlastně velmi arogantní a náhodou se stalo, že tu nebylo moc mágů žen. Když se celkový počet vydělil čtyřmi, stejně dvě zůstaly. Teng ZiXin převzala iniciativu a zeptala se na to profesorky Ning Jing a nakonec pokoj sdílela jen s jednou ženou.

You XiaoMo se chtěl zařídit podobně, ale bohužel neměl štěstí. Počet chlapců byl dokonale dělitelný čtyřmi.

Profesorka Ning Jing řekla: „BaiLi XiaoYu, Tong YueXu, You XiaoMo, Chai Jun. Vy čtyři budete v jednom pokoji.”

Profesorka Ning Jing otevřela dřevěné dveře, slunce prošlo otevřenými dveřmi a zazářilo uvnitř. Osvětlilo tak pokoj a situace uvnitř byla jasná jako den. Čtyři kamenné postele a pár základních předmětů k životu, velmi prosté a hrubé.

Jakmile You XiaoMo zaslechl Chai Junovo jméno, podíval se na něj, jako kdyby viděl ducha. Ani Chai Jun se netvářil nadšeně. A jako kdyby vycítil You XiaoMoův pohled, naštvaně na něj upřel pohled.

„Na co vejráš, myslíš si, že tento mladý pán si cení toho, že bude žít ve stejném pokoji jako ty?”

You XiaoMo nakrčil čelo. Takhle umře, vlastně chtěli, aby sdílel pokoj s tím otravou. Tenhle Chai Jun měl srdce malé jako konečník. Vůbec to neocenil.

„Profesorko, můžu být s někým jiným?” You XiaoMo se podíval po profesorce Ning Jing.

Profesorka Ning Jing nakrčila čelo. Nemyslela si, že jako první bude něco takového požadovat You XiaoMo. Na akademii bylo vlastně tradicí dát význačné nové studenty do jednoho pokoje. Hlavně to bylo kvůli snazšímu pozorování. Ale nebylo to tak, že by je nemohli dát odděleně. Co se týče význačných studentů, akademie mohla zvážit jejich požadavky.

Ale než mohla profesorka Ning Jing promluvit, Chai Jun zareagoval jako člověk, co zrovna šlápl na ježuru. Jízlivě zahlížel na You XiaoMoa a pak řekl: „Profesorko Ning Jing, ani já nechci bydlet s You XiaoMoem. Požaduji, abyste ho přemístili a nahradili někým jiným.”

Profesorka Ning Jing z toho měla trochu bolehlav. Prostě věděla, že na něco takového dojde.

V té chvíli předstoupil i BaiLi XiaoYu a úpěnlivě řekl: „Profesorko, můžeš schválit jejich požadavky, ale já chci být ve stejném pokoji jako XiaoMo.”

Tong YueXu řekl: „Profesorko Ning Jing, jelikož všichni něco požadují, proč nepřesuneš Chai Juna a nenahradíš ho někým jiným. Takhle to bude nejlepší řešení.”

Profesorka Ning Jing neměla na výběr a kývla na to. „Tak dobře.”

Jak to Chai Jun zaslechl, okamžitě se mu rozšířily oči. I ve tváři nejprve zezelenal a pak zbledl a působil nezvykle ztrápeně.

Původně měl v úmyslu odehnat You XiaoMoa. Co se týkalo BaiLi XiaoYua a Tong YueXua, vlastně s nimi upřímně chtěl bydlet. Potom by té šance mohl využít a prohloubit s nimi přátelství. A pokud by to šlo, spolupracovat s klanem BaiLi a Tong. To by klanu Chai jedině prospělo.

Ale ti dva se vlastně přiklonili k You XiaoMovi a převzali iniciativu a navrhli, aby jeho poslali pryč. Tohle nebyl výsledek, co chtěl.

„Profesorko...” Chai Jun chtěl situaci zachránit, ale už bylo příliš pozdě.

„Tak to tak uděláme. Chai June, můžeš se vyměnit s Jiang XiaoFengem.” Profesorka Ning Jing se okamžitě rozhodla.

Jak to Chai Jun zaslechl, poznal, že už bylo nemožné svá slova stáhnout, protože už si vlastně vytyčil slepou uličku. Kdyby tentokrát odvolal, co řekl, ostatní by si mysleli, že vyhledával potíže jen tak pro zábavu a že naschvál dělal rozruch.

Když profesorka Ning Jing skončila s rozdělováním pokojů, vrátil se člověk, kterého poslala pro černé karty, a všem je předala.

You XiaoMo držel tu černou kartu v ruce a zvědavě se na ni díval. Ta černá karta byla přirozeně černá a před očima měl rudou číslici 10. Na sekundu ho to zarazilo, ale zhruba dokázal odhadnout, co to číslo znamenalo.

Jak se dalo čekat, za chvilku slyšel, jak profesorka Ning Jing vysvětlovala: „Ta černá karta, co teď máte v rukou, je předmět, o kterém jsem vám předtím řekla. To číslo na vaší kartě jsou vaše body. Každý nový student, co zrovna nastoupil na akademii DaoXin, dostal deset bodů. V budoucnu budete každý měsíc dostávat třicet bodů. Tato černá karta je tady na akademii DaoXin něco jako vaše propustka. Potřebujete ji ke vstupu a odchodu z mnoha míst, takže si ji někam bezpečně uložte.”

„A ještě jedna věc. Na akademii DaoXin jsou celkem tři druhy karet, a to černá, fialová a rudá. Černá karta je ta, co teď máte v rukou, má nejnižší řád a má celkem nízkou úroveň pravomoci. Pokud chcete získat fialovou nebo rudou kartu, jen do toho. Musíte pilně pracovat a vydělat si body, za které je směníte. Když budete mít fialovou kartu, akademie vám každý měsíc dá 40 bodů a při rudé kartě 50 bodů.”

„Profesorko, jak se dají vydělat body?” zeptal se jeden nový student.

„V Oddělení B je spoustu způsobů, jak vydělat body. Kdybych to tady dopodrobna vysvětlovala, bylo by to celkem otravné. Všechno vám to vysvětlím zítra, ale teď můžete využít svého volného času a jít se sami poptat. Lidi, co chtějí mít vlastní pokoj, by měli začít okamžitě jednat.” Profesorka Ning Jing se usmála.

Bylo vzácností, aby profesorka promluvila takovým tónem. Nervozita nových studentů se okamžitě o hodně zmírnila.

Když profesorka Ning Jing odpověděla na další salvu otázek, konečně odešla.

Jak se You XiaoMo díval na siluetu odcházející profesorky Ning Jing, přemýšlel o uskutečnitelnosti její poslední věty.

BaiLi XiaoYu už byl tak netrpělivý, že už nemohl déle čekat. Honem přišel k němu, popadl ho za paži a odtáhl ho do pokoje. „XiaoMo, XiaoMo, pojďme se podívat na náš nový pokoj.”

You XiaoMo se usmál. Jasně to byl jen starý pokoj.
--------------------------------------------

~ Brouzdání po internetu vyneslo tenhle obrázek You XiaoMoa: ~

4 komentáře: