pondělí 11. ledna 2021

LMW - kapitola 241


Kapitola 241 – Třída prváků


Jelikož byl You XiaoMoův stánek v mrtvém rohu, nebylo tak snadné se s ním setkat. Kvůli tomu to nepřekvapilo jenom ostatní v okolí, ale i You XiaoMoa.

You XiaoMo se rychle vzpamatoval a pak představil každou jednotlivou nefritovou nádobu. „Toto jsou pilulky HuoXue, stojí jenom dva body. Tyto pilulky YuanYang jsou za tři body a pilulky ZhenYang za čtyři body.”

Když si ten muž s dlouhým mečem vyslechl You XiaoMovo představení, vzal si pilulku Yuanyang a upřímně se na ni podíval. Pak nádobu zase položil a řekl: „V porovnání s ostatními prodejci jsou tvoje magické pilulky mnohem kvalitnější, a přesto je máš levnější. Nebudeš při této ceně tratit?”

You XiaoMo se usmál a řekl: „Dneska tu jsem poprvé, takže jsem cenu nastavil relativně nízko.”

Jak to ten muž zaslechl, také mu úsměv zlehka oplatil a přímočaře řekl: „Tu cenu přijímám, kolik jich máš?”

You XiaoMo překvapeně pozvedl obočí. Tento chlápek byl tak přímý, ani nemluvě o tom, že se zdálo, že nehodlal koupit jen jednu nebo dvě pilulky.

Vedle toho muže stál jeho společník, co zhruba prohlédl You XiaoMovy pochyby, takže také položil nefritovou nádobu zpět na stůl a usmál se. „V dnešní době není snadné koupit kvalitní magickou pilulku za rozumnou cenu, takže kolik toho máš, tolik koupíme.”

Co to mělo znamenat? Kvalitní magické pilulky? Mohlo by to být tak, že pilulky, co prodávali ostatní, nebyly tak dobré?

You XiaoMoa jejich slova zmátla, ale na jeho podnikatelský duch to nemělo vliv. „Mám pět pilulek Zhenyang, a deset pilulek Yuanyang a Huoxue. Jste si jistí, že chcete koupit všechno?” Mluvil, zatímco vytahoval všechny magické pilulky.

Nikdo ho nemohl vinit, že se takhle zeptal, protože dvacet pět pilulek dohromady stálo 95 bodů. A podle toho, co včera zjistil, to pro většinu lidí byla vážně velká suma. Dokonce i tací, co ve svých stáncích byli sedm až osm dní, nedokázali tolik vydělat.

„Hm... to nás podezíráš, že nemáme dost bodů?” Ten muž se zasmál.

„Vlastně ne. Ale není to tak, že normální zákazník by měl koupit jenom jednu nebo dvě pilulky a vyzkoušet je a zjistit, jestli je spokojený, než koupí další?”

To, že se ti dva objevili před jeho stánkem v mrtvém rohu, byla už tak nepředstavitelná záhada. A teď byli najednou ochotní koupit všechny magické pilulky, co měl, naráz. To bylo rozhodně dost divné, nebylo divu, že You XiaoMo takhle přemýšlel.

Ten muž a jeho společník na sebe zírali, a pak ten společník zahloubaně odpověděl: „Ty jsi ale zajímavý člověk. Ostatní lidé si akorát přejí, abychom koupili víc a víc. Zatímco ty nám naopak radíš, abychom nekupovali příliš. Neboj se, tohle množství bodů si můžeme dovolit. Navíc bychom tě rádi znovu navštívili, ale možná že tehdy už nebudeme mít co koupit.”

Znovu oddrmolili něco, co nedokázal pochopit. Ty pochyby v You XiaoMově nitru akorát narůstaly, ale nic neřekl. Neměl v úmyslu jim radit, aby koupili méně. Prostě jen vyjádřil své pochyby, to bylo celé. Pokud koupí všechny jeho magické pilulky, nejenom že si vydělá na náklady na výrobu, ale také tu nemusel marnit čas. Neboť za třicet minut mu začínalo vyučování.

You XiaoMo uvážil, že nefritová nádoba zase tolik nestála, a přímočaře jim ji dal zdarma. Muž tu nádobu s radostí přijal, otevřel víko a podíval se dovnitř. Když si potvrdil množství pilulek, hodil k You XiaoMovi černou kartu.

You XiaoMo se podíval na množství bodů na černé kartě a bezděky se mu rozšířily oči. Ale ne, nebylo divu, že se nestarali o nějakých sto bodů, neboť na této černé kartě bylo více než pět set. Jedno sto bodů byla akorát pětina celkového množství. Tak bohatí a okázalí lidé.

Když se vzpamatoval, okamžitě si z mužovy karty převedl 95 bodů.

Když You XiaoMo viděl, že se počet na jeho černé kartě změnil z 15 na 110, znovu ho dojalo, jak výnosné bylo toto povolání mága.

Kvůli této scéně na něj okolní prodejci zírali se závistí, žárlivostí a nenávistí. Zdálo se, že někteří dokonce zírali na černou kartu, co měl You XiaoMo v rukou, až jim dokonce zrudly oči. Zápolili s tím, aby si tu otevřeli stánek, a přesto v tom nejlepším případě prodali jenom pět nebo šest pilulek. A přesto tenhle kluk prodal hned napoprvé dvacet pět pilulek. A navíc to byl ten legendární mrtvý koutek. Kvůli této scéně se vážně ocitli v prekérní situaci.

Byli v jiné situaci než You XiaoMo, neboť jejich stánky nebyli v mrtvém rohu. Takže pronájem na den byl od tří do pěti bodů. Když do toho započítali i náklady na výrobu, vydělali za den ještě méně bodů.

You XiaoMo také nepředvídal, že jen mrknutím oka vydělá více než půlku nákladů na výrobu.

Za ty body si mohl na pár dní pronajmout pokoj v pavilónu. Ale jelikož už si na pět dní pronajal jednolůžkový pokoj, bude muset počkat, až ta smlouva vyprší, pokud by si chtěl vyměnit bydlení. Jinak by nakonec přišel o peníze. Nebo by ten pokoj možná mohl dát někomu jinému, protože se tak nějak těšil na ten pokoj v pavilónu.

Bylo by lepší, kdyby měl na akademii nějakého kamaráda, neboť by mu nevadilo mu pokoj přenechat. Ale momentálně žádného neměl... Ech, vlastně by ho mohl přenechat Liu Yueovi, ale jelikož byl kultivátor, You XiaoMo nevěděl, jestli mu ten pokoj mohl dát nebo na něj převést pronájem.

You XiaoMo o tom přemýšlel. Možná že si po vyučování bude muset najít chvilku a poptat se po informacích.

Jelikož You XiaoMo vyprodal své zboží brzy, rychle zavřel stánek a odešel z bazaaru. Zanechal za sebou akorát spoustu žárlivých očí.

Ani ne za patnáct minut, co dorazil do svého jednolůžkového pokoje, obdržel upozornění na vyučování. Profesorka Ning Jing připravovala první lekci v jihovýchodní aule v Bloku 2.

Tato aula se nacházela na jihovýchodě, kam studenti z Bloku 2 chodili studovat. Vyučování bylo v závislosti na jejich řádech rozděleno na třidu 1 až třidu 9. Každý řád měl tři třídy. Například třídy 1 až 3 byly pro mágy 4. řádu, třídy 4 až 6 byly pro mágy 5. řádu a třídy 7 až 9 pro mágy 6. řádu.

Ale všichni nováčci jako You XiaoMo se museli párkrát dostavit na začátečnické vyučování, než je roztřídili do řádných tříd.

Jelikož mu to upozornění poslal Jiang XiaoFeng, You XiaoMo s ním odešel z pokoje na vyučování.

Jakmile dorazili, aula už byla téměř z půlky plná studentů, co se hloučkovali a bavili se spolu. Jelikož to byla jejich první akademie, kam se zapsali, měli si toho spoustu co říct.

Někteří studenti nově příchozí ignorovali, ale jakmile je viděli vejít, pozornost se obrátila k nim. A pak si začali navzájem šeptat. Na You XiaoMoa se upíralo víc a víc očí plných pozorování a pochyb.

„Tohle je ten chlápek, o kterém se povídá, že se může srovnávat s Teng ZiXin? Ten You XiaoMo?”

„Pravděpodobně ne. To děcko vypadá tak mladě!”

„Teng ZiXin je mladá dáma z klanu Teng, jak by ji ten You XiaoMo mohl předhonit? Kdyby nebylo toho, že se Teng ZiXin držela zpátky, jak by se You XiaoMo mohl zároveň s ní umístit na prvním místě. Je to tak směšné. Ve věku 18 let je už mágem 5. řádu.”

„Řekněme, že se Teng ZiXin vážně držela zpátky. Ale musíš uznat, že ten kluk You XiaoMo má vážně nadání a zručnost.”

V té jedné místnosti bylo spoustu různých názorů. Někteří silně propagovali Teng ZiXin a znevažovali You XiaoMoa, zatímco někteří ho mírně oceňovali a obdivovali. Kdyby You XiaoMoa nesrovnávali s Teng ZiXin, pak byl jeho potenciál vskutku vysoký.

Jiang XiaoFeng se obezřetně a vážně podíval na You XiaoMoa. „Kolego You, kam si chceš sednout?”

You XiaoMovi to v duchu přišlo trochu k smíchu. Za celý jeho život to bylo poprvé, co se ho chtěl někdo držet. Ale nedal své myšlenky nijak znát. Akorát řekl: „Pojďme si sednout, kde je ještě místo.”

Ukázal na velké volné prostranství nalevo.

Jiang XiaoFeng se tam podíval. I když se mu ta lokace zdála trochu vzdálená, mírně odhadl, že You XiaoMo nechtěl být moc nápadný. Přikývl. „Dobře, pojďme tam. Profesorka Ning Jing brzy dorazí.”

You XiaoMo chtěl původně něco říct, ale ta slova spolkl. Jelikož vzadu v místnosti nebylo moc lidí, bylo tam relativně ticho. You XiaoMo byl s tímto místem celkem spokojený. Ale brzy zjistil, jak se mýlil. Neboť zanedlouho se od vchodu ozval rozruch.

Jak You XiaoMo z toho směru zaslechl jekot a když spatřil tu postavu vpředu, měl neblahé tušení.

Jak se dalo čekat, byl to BaiLi XiaoYu, co se šibalským pohledem prohledával třídu. Okamžitě You XiaoMoa našel a na tváři se mu rozlil široký úsměv. Ten úsměv byl tak jasný, že dokázal lidi oslepit. A pak ignoroval Tong YueXua, co byl za ním, a s dusáním přiběhl k You XiaoMovi.

„XiaoMo, chtěl jsem jít na vyučování s tebou.” BaiLi XiaoYu se na You XiaoMoa podíval a náznakem, že 'šel napřed bez něj'.

You XiaoMo si rozpačitě promnul nos. Jak mohl vědět, že za ním chtěl BaiLi XiaoYu přijít? A tak řekl: „Příště mi to nezapomeň říct, počkám na tebe.”

BaiLi XiaoYu přimhouřil oči a usmál se. „Dobře, slib mi to. Příště na mě musíš počkat.”

Jak BaiLi XiaoYu domluvil, přišel i Tong YueXu a za ním byla skupinka lidí. Většinou to byli učedníci z jejich klanu. Pak si okamžitě našli vlastní místa a ta údajně prázdná místa byla najednou všechna obsazená.

Tong YueXu si sedl vedle BaiLi XiaoYua a mírně You XiaoMovi kývl. You XiaoMo se na něj také usmál. Pak si najednou na něco vzpomněl, a tak se zeptal: „Tohle jsem vám zapomněl říct, ale odešel jsem z toho čtyřlůžkového pokoje. Pokud za mnou chcete přijít, jsem v pokoji 009 na Třetím podzimním dvoře.”

Jak to dořekl, všechny kromě Jiang XiaoFenga to překvapilo.

Že se vystěhovali BaiLi XiaoYu a Tong YueXu, se dalo pochopit, neboť měli na akademii příbuzné.

Ale You XiaoMo nebyl jako oni. Neměl ani moc, ani vliv. Byl jenom neznámý mág. Jak to, že se mohl hned vystěhovat a ještě k tomu do jednolůžkového pokoje.

Třetí podzimní dvůr byla budova, co měla značenou kvalitu. Všichni věděli, že čím menší číslo před názvem ročního období, tím byl pokoj kvalitnější.
--------------------------------------------

~ Na děj na akademii si sice už moc nevzpomínám, ale neházejte všechno na Ling Xiaa. Ti dva kultivátory tam vážně neposlal on... Aspoň myslím... Ling Xiao provádí jiné rošťárny!  ~

~ Kromě toho v příští kapitole tomu YXM nasadí korunu. Hned první hodinu vyučování. ~


6 komentářů:

  1. Víš co neměla bys psát žádné Dodatky. Jsem teď napjatá jak gumička.ouju já

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ˚°◦◦°˚ヽ(*・_・)ノ˚°◦◦°˚
      Příště budu jako pěna... Možná!

      Vymazat
  2. No já tipuji na toho co pronajimal stánky. A jasně že lx provádí své nekalé rejdy., 🥰🥰🥰😇děkuji za překlad a těším se na další dílek ale vážně jak to preckam do dalšího dílu netuším. Teď mi bude srotovat v mozku co provede. Buď ti bude blbost nebo ho to proslavi. 🥰🥰🥰💋

    OdpovědětVymazat
  3. Já ty dodatky miluju, vždycky mě pobaví. :D :D Už se těším na další kapitolku. :)

    OdpovědětVymazat