čtvrtek 7. ledna 2021

LMW - kapitola 240


Kapitola 240 – Čtyři mrtvé rohy


Když se You XiaoMo přestěhoval do samostatného pokoje, cítil, jaký byl mezi tím rozdíl.

Pokoj zdarma se nemohl srovnávat s pokojem za pronájem. Jakmile vešel dovnitř, cítil, jak mu do tváře vanula silná aura. A nečekané bylo, že koncentrace duchovní energie byla více méně stejná jako u něj v dimenzi.

V samostatném pokoji byla aura takto hustá, člověk ani nemusel nijak detailně popisovat, jak hutná bude v malém pavilónu.

You XiaoMo najednou chápal, proč byli lidé tak zoufalí vydělávat body. Pokud trénovali v takovém prostředí, samozřejmě že měli dvojnásobné výsledky s polovičním úsilím!

Pro You XiaoMoa byl samostatný pokoj nicméně celkem k ničemu, protože kdyby chtěl trénovat, mohl jít prostě do své dimenze. A tak měl v plánu vydělat si pár bodů a pak si pronajmout malý pavilón.

Když si You XiaoMo uklidil svoje věci, vstoupil do dimenze. Jelikož teď bydlel sám, mohl Qiu-tým pustit do svého pokoje a nechat je protáhnout. Ale ze čtyř členů Qiu-týmu se ven zachtělo jenom jednomu, a to PiQiuovi.

Zrovna skončil se svou směnou pečování o magické bylinky. PiQiu byl aktivnější než ostatní a dimenze byla tak nějak monotónní, takže You XiaoMoa požádal, aby ho pustil ven. Poté, co ho You XiaoMo pustil, se válel po zemi. Přesně jak naznačovalo jeho jméno. Chvíli v tom pokračoval a pak se odkoulel pod postel a donekonečna se válel.

You XiaoMo chtěl nejprve vyrábět magické pilulky, ale při tom bušení tam byl hluk a PiQiu se mu někdy dokonce navalil na nohu. Nemyslel si, že by v této situaci stále dokázal zůstat v klidu.

Nakonec You XiaoMo v klidu dal PiQiua přímo před sebe. Zdálo se, že PiQiu byl celkem citlivý vůči nebezpečí, takže když ho You XiaoMo přesunul, už se proměnil do své původní podoby: Aristokratický vlk v mini velikosti. A stál před ním úplně jako snacha před tchyní.

„Dám ti dvě možnosti. První jít zpět do dimenze. Druhá být zticha. Pokud tě uslyším vydat jedinou hlásku, deset dní až půl měsíce zůstaneš u Ling Xiaa. Vyber si,” řekl You XiaoMo tónem, který nedával prostor k vyjednávání.

Jak to řekl, cítil se tak spokojeně. Nebylo divu, že mu Ling Xiao vážně tak rád dával dvě možnosti. Dopadlo to tak, že se člověk přitom cítil tak spokojeně. You XiaoMo si ani neuvědomil, že to jeho štěstí se zakládalo na PiQiuově utrpení.

PiQiuovi se v očích začaly sbírat slzy, sklonil hlavu a vzlykal.

Dokonce i beze slov se už You XiaoMovi dostalo odpovědi.

You XiaoMo ho pohladil po hlavě. „Hodný PiQiu, i když budeš předstírat, jak jsi ubohý, stejně to hned prohlédnu.” Jelikož bylo vážně obtížné vidět na tom mini Aristokratickém vlkovi nějaký výraz.

PiQiu: „...”

To se ale vážně přepočítal!

You XiaoMo usadil PiQiua po svém boku a pak začal vyrábět magické pilulky.

Pořád měl jednu nádobu s pilulkami Yuanyang, jelikož měl v plánu ji odložit pro Ling Xiaa. Co se týkalo pilulek Huoxue a Zhenyang, už dřív se naučil, jak je vyrobit. Ale poté vždycky vyráběl pilulky Yuanyang a neměl dostatek nádob, kam by oboje pilulky uložil.

You XiaoMo si nejdřív připravil na stůl materiál na výrobu pilulek Zhenyang, celkem to bylo na pět pilulek. Když měl teď 100% úspěšnost ve výrobě magických pilulek, nemusel se trápit důsledky, kdyby selhal. Jestli prokáže nadání na výrobu více magických pilulek naráz, byla spíš technická záležitost.

S ohledem na to, že tu bylo mnoho lidí, co dokázali vyrábět magické pilulky, a ani nemluvě o tom, že tu bylo mnoho oblíbených míst, ostatní mágové, co teprve začali s prodejem, byli méně a méně úspěšní. Pokud chtěli, aby lidé jejich magické pilulky dobře přijali, museli vynaložit čas a úsilí a vyrobit pilulky vysoké jakosti.

A proto se You XiaoMo rozhodl, že materiál na několikrát prodestiluje. Normálně destiloval jen asi čtyři nebo pětkrát, ale tentokrát se rozhodl, že každou magickou bylinu prodestiluje tak šestkrát. Aby vyrobil várku pilulek co možná nejdřív, destiloval mnoho magických bylin naráz.

V minulosti něco takového dělal, aby ušetřil čas, ale kvůli tomu přišel o tolik magických bylin. Od té doby měl velmi malou pravděpodobnost, že v hromadné destilaci selže, a dokázal prodestilovat osm magických bylin naráz.

PiQiu nechtěl, aby ho You XiaoMo hodil zpět do dimenze, a tak se konečně posadil ke stolu a svýma obrovskýma rudýma očima bez jediného mrknutí sledoval, jak You XiaoMo destiloval magické byliny. Jeho pán mezitím do kotlíku hodil hromadu magických bylin. Kvůli tomu, že mu PiQiu pomáhal se o ně starat, jich pár poznal. Ovšem znal jenom jejich jména, nevěděl, jak se používaly.

You XiaoMo nebyl v destilaci nijak pomalý. Ačkoli magické byliny destiloval šestkrát, se svými minulými zkušenostmi byl rychlejší a rychlejší. Po dvou hodinách už z kotlíku vytáhl pět pilulek Zhenyang. Nic z materiálu nepromarnil a všechny pilulky uložil do nádoby. Poté vytáhl deset svazků materiálu na pilulky Huoxue a tentokrát mu trvalo jenom dvě a půl hodiny je všechny dokončit. Proces výroby pilulek Huoxue byl v podstatě mnohem jednodušší než u pilulek Zhenyang.

Jako poslední byly pilulky Yuanyang a těch také vyrobil deset. Než skončil, nebe venku se postupně rozjasnilo. You XiaoMo se protáhl a napil se kapky magické vody, aby si obnovil duševní sílu. Poté si vzal ty tři nádoby magických pilulek a odešel z pokoje. PiQiu se nechtěl vrátit zpět do dimenze a You XiaoMo se ho také bál nechat v malém pokoji, a tak si ho vložil do rukávu a šel ven.

Obloha se ještě úplně nerozjasnila, ale You XiaoMo už na ulici potkal pár lidí. Navíc se mnoho z nich srocovalo ve skupinkách, jenom pár jich bylo samo. A z většiny z nich sálalo spoustu vražednosti.

Pořád bylo brzy, ale starší Wan, co měl na starosti pronajímání stánků, byl už ve své kanceláři. Kultivátoři se v jeho věku jen vzácně chovali jako obyčejní lidé, co chodili do postele každou noc. Většina takových buď trénovala nebo vyráběla magické pilulky, a přesto měli druhý den spoustu energie.

Když se starší Wan doslechl, že si You XiaoMo chtěl pronajmout stánek, o který neměl nikdy nikdo zájem, překvapilo ho to. Už to bylo dlouho, co si někdo chtěl pronajmout stánky v těchto rozích. Nedokázal na nich udržet kvótu zisků a nakonec se jich musel vzdát. Takže když teď někdo přišel, aby si ten stánek pronajal, nemohl si pomoct a překvapilo ho to.

Ale nic neřekl, jen se zasmál a vzal štětec do ruky. „Jak se jmenuješ a na kolik dní si to chceš pronajmout?”

You XiaoMo řekl: „Jmenuji se You XiaoMo a pro teď si chci pronajmout na pět dní.”

Na černé kartě mu zůstalo jenom dvacet pět bodů a patnáct bodů si chtěl nechat na nečekané výdaje. A kromě toho si stále nebyl jistý, jestli si od něj někdo něco koupí, a tak si jen pro jistotu pronajal stánek na pět dní.

Starší Wan si to užuž chtěl napsat, ale najednou se zarazil. Zvedl hlavu, aby se na You XiaoMoa podíval. Vypadal, jako kdyby si ho měřil. Po chvilce si vzpomněl na jeho jméno a dal mu štítek s číslem. „Tohle je číslo tvého stánku a důkaz, že ho máš pronajatý. Nezapomeň ho za pět dní zase vrátit.”

You XiaoMo si vzal očíslovaný štítek. Vypadalo to podobně jako plaketa, co včera získal, když si pronajal samostatný pokoj. Také byl očíslovaný, jeho stánek měl číslo 234. Matně si vzpomínal, že když včera s Ling Xiaoem obhlížel stánky, byly označené takovými čísly.

You XiaoMo si štítek založil a pak sbalil pěsti před hrudí. „Moc ti děkuji, starší Wane, teď půjdu.”

Jak se starší Wan díval na jeho vzdalující se záda, chvíli přecházel sem a tam a pak už to nakonec nedokázal dál vydržet a vyhledal svého asistenta. Když mu pár věcí vysvětlil, odešel.

Mezitím You XiaoMo okamžitě šel k části s magickými pilulkami.

Když si našel svůj stánek, položil tam tři nádoby s magickými pilulkami a průhlednou nádobu s dvěma magickými pilulkami, aby si zákazníci mohli prohlédnout jejich barvu. Potom pro ně bude snazší si jeho zboží prohlédnout a rozhodnout se ke koupi. Aby You XiaoMo dosáhl svého prvního prodeje, rozhodl se, že své tři druhy magických pilulek prodá relativně levno. O jeden bod méně než v ostatních stáncích.

V porovnání s ostatními stánky měl cenu opravdu mnohem nižší, ale stejně na tom vydělá. Tohle mu pozornost stejně nezískalo, protože mnoho lidí snížilo cenu, aby přilákali zákazníky jako You XiaoMo. Jelikož tyto nižší ceny obvykle znamenaly nižší kvalitu, vážně to nemělo vliv na obchody ostatních.

Po zhruba půl hodině You XiaoMo nakonec zjistil, že byl až příliš optimistický. Ačkoli po ránu byl velmi velký nával lidí, jen velmi málo jich naschvál šlo do rohu, aby si tam koupili magické pilulky. Takže od chvíle, co otevřel, až do teď se u jeho stánku zastavil jen jeden člověk. A to se na jeho magické pilulky ani nepodíval, akorát prošel kolem. Přišel k jinému stánku, kde si koupil magické pilulky, a pak odkráčel.

You XiaoMo si povzdechl, jeho velkolepé ambice to zkosilo ještě předtím, než mohly vůbec začít růst.

Během té doby ho už nějakou chvíli pozoroval mág, co si otevřel stánek vedle něj. Nemohl si pomoct, otevřel pusu a řekl mu: „Kolego, tvůj stánek je v jednom ze čtyř mrtvých rohů v části magických pilulek. Už je to půl roku, co si ho někdo pronajal. Pokud chceš prodat nějaké magické pilulky, radši bys měl změnit stánek.”

„Čtyři mrtvé rohy?” You XiaoMo překvapeně pozvedl obočí.

„Ano, čtyři mrtvé rohy. Také známé jako zabijácké stánky. Už více než tři dny u nich nikdo nebyl. Radši by ses měl duševně připravit, protože s největší pravděpodobností za následující tři dny neprodáš ani jednu magickou pilulku.”

Zrovna když tu větu dořekl, najednou před ním byli dva lidé.

Ti dva lidé vypadali impozantně. Od pohledu bylo jasné, že to byli kultivátoři. A vážně je prozradilo to, že přišli sem na toto opuštěné místo. Zanedlouho poté prodejci začali pokřikovat. Usilovali o to, aby byli první, a zároveň se obávali, že budou poslední. Aby ty dva zákazníky nalákali, majitelé stánků mluvili, až měli sucho v krku a opařené jazyky.

You XiaoMo byl jediný, kdo se na ně akorát jednou podíval a pak pohled zase stáhl. Místo toho přemýšlel o tom, co mu řekl ten druhý prodejce. Vypadalo to, že byl až příliš namyšlený. Nejdřív si myslel, že bude mít alespoň jednoho nebo dva zákazníky, i když byl ten stánek opuštěný. A jakmile se dozví o výhodách jeho pilulek, přijdou znovu. Ale zapomněl na jednu věc.

Problém nebyl v tom, jak zákazníky přimět, aby jej viděli. Ale jak jim dát vědět, že jeho magické pilulky byly dobré.

Jak o tom takhle přemýšlel, ti dva lidé ignorovali ostatní prodejce a nečekaně šli k You XiaoMově stánku. Pohled jim padl na tři nefritové nádoby plné magických pilulek. Zeptali se: „Co bys řekl na to, kdybys nám ty magické pilulky prodal?”

Všem kolem You XiaoMoa spadla brada a udiveně na to zírali.
--------------------------------------------

~ Jo, prý nikdo za tři dny nepřijde... a hele je, už tam jsou. ~


6 komentářů:

  1. A určitě nepřišli náhodou... Děkuji za další skvělý díl 😉

    OdpovědětVymazat
  2. Hmmmm jak se to říká. Ani kuře zadarmo nehrabe. Takže co se z toho vyvrbi. Už se těším na další dílek. Děkuji za překlad. 🤩🤩🤩

    OdpovědětVymazat
  3. A kdo je tam asi poslal... :D díky za překlad

    OdpovědětVymazat
  4. Nevím proč mě jako první napadl ohnivý kůň a jiný magický tvor, které má jistě v zásobě Ling Xao jako zoologickou magickou zahradu v područí. Už hodněkráte bylo zmíněno, že na první pohled není poznat zda jde o kultivátora. Tak uvidime😉. Děkuji a těším se na další 😘🐾🐾.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak si taky myslím, že v tom má prsty LX.😂 Moc děkuji.

    OdpovědětVymazat