pondělí 30. listopadu 2020

LMW - kapitola 232


Kapitola 232 – Malý plán


Městu Yan vládlo mnoho sil, ale byla tu jenom jedna Obchodní čtvrť. To byly čtyři ulice, co obklopovaly náměstí Lei Tian. Každá ta ulice byla široká a dlouhá, tak masivní, že jste ji nemohli projít za jediný den. Obchodní čtvrť byla dobře známá a shromažďovali se tam různí lidé.

Zrovna teď You XiaoMo stál na začátku Jižní ulice.

Jižní ulice měla dlouhou historii, její architektura se každým dnem měnila. V porovnání s jinými městy, kde You XiaoMo byl, byla architektura tohoto místa naprosto jiná. Nejenom že využili starodávné aspekty jako zahnuté balustrády a nefritové schody, co byly velmi okázalé a majestátní, ale také mezi to přidali kapku moderního nádechu.

Dokonce i s takovým fascinujícím architektonickým vzezřením nebylo vidět na druhý konec, neboť Jižní ulice byla extrémně dlouhá.

Liu Yue je vzal do obchodu s magickými pilulkami, co se nacházel na Jižní ulici. Ačkoli to nebyl největší zdejší obchod, měli tu nejrozumnější ceny. Ten obchod se jmenoval Pavilon QingShuang. Kromě prodeje magických pilulek nabízeli i jejich výkup. Liu Yue se doslechl o dobré pověsti tohoto obchodu. A také sem chodilo obchodovat mnoho lidí odjinud a poutníků.

Liu Yue také You XiaoMovi řekl, jak mu také dávali magické pilulky 3. řádu jako odměnu za to, že sem přivedl zákazníky.

Jak to You XiaoMo zaslechl, rozzářil se. Rychle Liu Yuea přitáhl k sobě. „Liu Yue, řekněme, že budeš předstírat, že nás představíš v Pavilonu QingShuang. A jelikož tam hodně utratíme, dají ti potom odměnu?”

Liu Yue sebou ani necukl. „Pravděpodobně, ale výše odměny závisí na transakci zákazníka. Pokud to bude dobrá zakázka, je tu možnost, že mě odmění bylinkou 4. řádu nízké jakosti nebo magickou pilulkou 4. řádu.”

You XiaoMo si okamžitě vzpomněl na ty dva druhy bylin, co mu chyběly v receptu na pilulku Zlatý písek. „Dobře, takže potom bys měl lidem z Pavilonu QingShuang říct, že jsi nás sem přivedl. A chovej se, jako že nás vlastně neznáš, dobře?”

„Rozumím.” Liu Yueovi okamžitě došlo, co měl You XiaoMo v úmyslu. Ačkoli ho to trochu překvapilo, neboť dle jeho názoru mu mladý pán You nepřipadal jako člověk, kterému se nedostávalo magických bylin. Ale jelikož to tak mladý pán řekl, poslechne.

A tak je Liu Yue velmi profesionálně vzal do Pavilonu QingShuang. A vedoucí obchodu tam byl náhodou také. Jelikož jim Liu Yue v minulosti přivedl několik zákazníků, vedoucí si ho pamatoval.

Vedoucí viděl, že Liu Yue přivedl dva lidi, a odhadl, že jim chtěl představit nové zákazníky. A tak se v tichosti podíval a posoudil jejich oděv a bylo evidentní, že ti dva noví zákazníci nebyli běžní lidé. Věděl, že dneska možná uzavře nějaký dobrý obchod, a tak rychle nasadil svůj jedinečný kšeftařský úsměv a přišel k nim.

„Vedoucí Li, přivedl jsem ti dva nové zákazníky.” Liu Yue se přisunul k vedoucímu Limu a patolízalsky se usmál, jako kdyby byl člověk na dně společenského žebříčku. Byl ten typ člověka, co musel pochlebovat ostatním, co měli lepší život. A kromě toho musel splnit přání mladého pána. Jedině když bude jednat takhle, to vedoucí neprohlédne.

„OK, OK, jdi do salónku a počkej tam.” Vedoucí Li mávl rukou, aby ho odehnal, a zrak upřel na Ling Xiaa a You XiaoMoa. Okamžitě se uctivě usmál. „Pánové, mohu vědět, jakou magickou pilulku si chcete koupit?”

Pavilon QingShuang hlavně prodával magické pilulky, zatímco měli jen pár magických bylin. Ale to neznamenalo, že neměli žádné. Jelikož Pavilon QingShuang nebyl jejich jediný obchod, měli také pobočku, co prodávala magické byliny.

„Vykupujete i magické pilulky?” You XiaoMo se rozhlédl po interiéru Pavilonu QingShuang a posoudil to tam.

Vedoucího Liho to na okamžik omráčilo. Pak se znovu a bedlivě podíval na You XiaoMoa. Teď si to uvědomil, tento malý chlapec byl mág, ale neznal jeho řád.

„Pane, Pavilon QingShuang magické pilulky i vykupuje, ale neskoupíme magické pilulky nízké jakosti.”

Pavilon QingShuang měl přísná nařízení, obvykle přijímali jen velké zakázky a jen jejich mágové mohli vyrábět magické pilulky nízké jakosti. A proto vykupovali jen pilulky střední nebo vysoké jakosti.

You XiaoMo ze své magické brašny vytáhl nefritovou nádobu s magickými pilulkami. „Vím, že nevykupujete pilulky nízké jakosti, Liu Yue mi o tom řekl. Já chci prodat pilulky vysoké jakosti, 3. a 4. řádu. Takže domluvíme se?”

Vedoucí Li byl celý tumpachový. Pak začal zírat na nádobu v You XiaoMově ruce. Když si to bedlivě prohlédl, opravdu to byly magické pilulky vysoké jakosti. Nefritová nádoba byla průhledná a on tedy viděl, že barva těch pilulek byla velmi čistá. Kdo mohl vědět, že mu tento chlapec připraví tak velkolepé překvapení.

Magické pilulky vysoké jakosti se nedaly srovnávat s pilulkami střední a nízké jakosti. Všechny pilulky vysoké jakosti bez ohledu na řád se vždycky prodaly. Na rozdíl od pilulek nízké jakosti je vykupovalo jenom pár obchodů.

Vedoucí Li viděl, že You XiaoMo vytáhl nádobu s pilulkami 3. řádu a nádobu s pilulkami 4. řádu a kromě toho byla každá z nich vysoké jakosti. Přirozeně byl radostí bez sebe a rychle přikývl. „Ano! Ano! Samozřejmě je koupíme!”

Vedoucí Li je rychle vzal dozadu. Jelikož v obchodě bylo spoustu různých lidí, trochu obezřetnosti nikdy neškodilo. Protože i když byly pilulky 3. a 4. řádu méně hodnotné než pilulky 5. řádu, pilulky vysoké jakosti byly něco jiného.

You XiaoMo ho následoval, nebál se, že by se vedoucí Li poddal své hamižnosti, protože ho velmi uklidňovalo, že měl s sebou Ling Xiaa. You XiaoMo mu přímo předal nefritovou nádobu. „Můžeš si je překontrolovat, jak je libo. Pokud je přijmeš, pohovoříme o ceně.”

Vedoucí Li si nádoby vzal a řekl, že chce, aby je zkontroloval mág z QingShuangu, protože on sám nebyl mágem.

Po chvilce se závěs rozevřel a dovnitř vstoupila dívka v růžovém oděvu s okouzlující aurou.

Když vedoucí Li spatřil tu dívku, zaradoval se. „Slečno Qing Qi, musím tě obtěžovat s pár dalšími magickými pilulkami.”

Slečna v růžovém oděvu měla jasné a průzračné podzimní oči, nádherné rysy jako nefritová květina, z kterých sálal velmi pokojný pocit. Když ta dívka zaslechla slova vedoucího Liho, zatvářila se jako „nádherná dívka ze skromné rodiny” a nepatrně se usmála. „To je v pořádku, vedoucí Li.”

Jakmile ji You XiaoMo spatřil, okamžitě mu na mysl vytanula představa „jemné dívky”. Konečně se mu podařilo setkat s další typickou ženou, ale You XiaoMo už ztratil zájem o jemné dívky.

Ale You XiaoMovi stačil jediný pohled a věděl, že tato dívka byla mág 5. řádu. Mohlo jí být tak kolem dvaceti. Být mágem 5. řádu v takovém věku, úroveň její přirozené kultivace jasně nebyla nízká. You XiaoMo nečekal, že se při své první návštěvě obchodní čtvrti setká s mladým mágem 5. řádu. A k tomu s ženou.

Město Yan byla vážně oblast se skrytým nadáním.

„Já jsem Qing Qiu, mohu znát vaše jméno?”

Qing Qiu stála před nimi. I když mluvila tichým hlasem, působilo to velmi vzácnou benevolencí.

„Mé příjmení je You. Slečno Qing, děkuji, že zhodnotíš magické pilulky v nádobách.” You XiaoMo z magické brašny znovu vytáhl nefritové nádoby. Ale Ling Xiaa nepředstavil, přece jenom sem přišli kvůli obchodu a ne si dělat přátele.

Qing Qiu na to nic neřekla, jen si vzala nefritovou nádobu, co You XiaoMo položil na stůl. Když tak udělala, v očích se jí bezděky ukázal náznak překvapení. Všechno to byly magické pilulky vysoké jakosti. Bedlivě se na ně podívala a pak promluvila k vedoucímu Limu: „Pane vedoucí, všechno to jsou skutečné magické pilulky vysoké jakosti, 20 pilulek 3. řádu a 30 pilulek 4. řádu.”

Vedoucí Li jí věnoval takový úsměv, až přimhouřil oči. „Omlouvám se, že jsem tě obtěžoval, slečno Qing Qiu.”

Qing Qiu se mírně usmála. „To nic, je to moje povinnost.”

Poté už se s jejich diskuzí neobtěžovala. Položila nádobu a odešla. Ale než odešla, také se potají podívala po You XiaoMovi. Pokud se nemýlila, tento chlápek You byl mág 4. řádu. Byl tak mladý a už měl tak vysoká dosažení. Vypadalo to, že se v budoucnu zase setkají.

Když odešla, You XiaoMo konečně s vedoucím Lim vyjednal cenu.

Protože You XiaoMovi chyběly peníze, nijak naschvál nenasadil cenu vysoko a vedoucí Li na You XiaoMoa neshlížel kvůli jeho věku a dal mu férovou cenu.

Přesně jak Liu Yue řekl, nabízeli férové ceny. Jedna pilulka 3. řádu za 80 křišťálových mincí, jedna pilulka 4. řádu za 200 křišťálových mincí.

Ceny 4. řádu byly v porovnání s 3. řádem více než dvojnásobné, což You XiaoMo odhadoval. Vzpomínal si, že když byl předtím v obchodě, jediná bylina střední jakosti stála 20 tisíc zlatých. A jelikož už střední jakost byla drahá, nebylo se třeba ani zmiňovat o vysoké jakosti.

You XiaoMo prodal padesát magických pilulek za 14 tisíc křišťálových mincí. Znovu si velmi cenil toho, že mág byla velmi zisková kariéra. Navíc on musel platit jen za semínka bylin, co potřeboval.

Ti dva odešli z Pavilonu QingShuang a zanedlouho zevnitř vyšel i Liu Yue.

You XiaoMo šel hned k němu. „Takže? Dostal jsi semínka Kamenné byliny a Ichtyosauří byliny?”

Liu Yue řekl: „Vedoucí Li řekl, že ty budou mít jenom ve Dvoře Qingcao. A tak mi řekl, abych tam zašel a vyzvedl si odměnu. A také poslal zprávu vedoucímu Dvora Qingcao.” Ačkoli byl vážně zvědavý, proč mladý pán potřeboval akorát semínka a ne plně zralé byliny, nezeptal se na to.

„Rychle, rychle tam jdi.”

Vedoucí Li byl muž svého slova, nejenom že vedoucího Zhoua požádal, aby Liu Yuea odměnil a dal mu semínka Kamenné a Ichtyosauří byliny. Také byl ochotný dát mu další semínka různých druhů. Liu Yue té šance využil a požádal o další semínka. Liu Yue potřeboval jen pár semínek a vedoucí Zhou si cenil toho, že jim přivedl tak velké zákazníky. Ani nemluvě o tom, že pár semínek nemělo zase tak velkou cenu, a tak Liu Yueovi dal velmi štědrou odměnu.

Když si Liu Yue vybral semínka, rychle běžel za You XiaoMoem, aby si získal náklonnost svého mladého pána.

You XiaoMoa to vážně překvapilo. Liu Yue byl velmi chytrý, věděl, že možná nebude potřebovat běžná semínka 4. řádu, a tak si naschvál vybral nezvyklá semínka. A opravdu mezi nimi bylo pár, co You XiaoMo neměl.

Než slunce začalo zapadat, dorazili zpět do hostince.
--------------------------------------------

~ V příští kapitole se zase na chvilku mihne Qiu-tým a k tomu tam bude takové malé @ a dokonce ve stejném stylu jako nedávno v GDC. ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře:

  1. Tak to už se nemůžu dočkat, a na qui tym se už moc tesim

    OdpovědětVymazat
  2. Tak podruhé. Taky bych uvítala kdyby se tým objevil častěji. A yxm má místo oči zlataky. A jak ho najednou nezajímají dívky. Hihi. Moc děkuji za překlad a těším se na další dílek. Jsi super 🥰🌞🤩

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuji za pokračování.🤩👍

    OdpovědětVymazat