sobota 5. května 2018

ABO - kapitola 8


Kapitola 8 – Vojenská akademie na planetě Broken Army


Pearl 731 měla dohromady 20 velkých kabin a každá ta kabina dokázala pojmout skoro tisíc lidí. Lin Yuan se nacházel v kabině B, kvůli tomu čilému ruchu z haly zvědavě vyšel ze své kajuty.

Krátké video maršála Rosena změnilo atmosféru celé vesmírné lodi na vzrušení. I když teď už to byla stará novina, lidé v hale o něm pořád mluvili a tváře měli vzrušené.

„Maršál Rosen je pohlednější než na fotografiích! Nečekala jsem, že je tak mladý!”

„To ano, ale zdá se, že je maršál Rosen pořád svobodný?”

„Copak mu Asociace nevybrala správnou Omegu?”

„Neměl by si sám vybrat?”

„Slyšela jsem, že je pořád na přední linii, jen zřídka se vrací domů a celý den jenom odstraňuje federální skupiny. Pravděpodobně nemá čas, a tak to prostě ignoruje!”

„No, kdyby nebylo jeho, lidé Impéria by za posledních 18 let nezažili tak pokojné časy!”

Lin Yuan naslouchal, jak dav mluvil o svém idolu, a najednou ve svém srdci pocítil podivný pocit.

—Maršál ještě nebyl ženatý?

Jak to bylo možné? Byl to vlivný maršál Impéria, jeho moc a prestiž nijak netratila s Jeho Veličenstvem. Asociace Omeg mu měla poslat mnoho čistokrevných a pohledných Omeg, aby si sám vybral. To měl tak náročný vkus, že si nedokázal vybrat?

Lin Yuan se zmateně poškrábal ve vlasech.

Bylo to pravděpodobně tím, že si kvůli zkouškám opakoval moderní vojenskou historii Impéria; ale když se tomu legendárnímu, božskému muži podíval do hlubokých očí, když poslouchal jeho hluboký hlas, Lin Yuan měl pocit, že navzdory jeho chladnému pohledu a bezvýrazné tváři by to měl být velmi něžný člověk.

Miloval lid svého Impéria. Když unesli Pearl, jako první přispěchal na scénu a přinutil Vladimira prchnout. Také se osobně spojil s vyděšenými cestujícími videohovorem a poslal jednotky, aby je doprovodily... evidentně to byl tak laskavý člověk, proč si všichni mysleli, že je hrdý a chladný?

Vesmírná loď v doprovodu Jasných jednotek se úspěšně nalodila na kosmický kanál a vzrušené davy na palubě se konečně rozešly. Lin Yuan se také otočil zpět do své kajuty.

Snow pil a když viděl Lin Yuana přijít, nenuceně mu předal láhev s vodou.

Lin s úsměvem řekl: „Děkuju.”

Postoj toho chladného náctiletého se výrazně zlepšil. Možná to bylo tím, že si v tom okamžiku života a smrti povídali, aby se trochu uvolnili. Jeho oči už nebyly tak ostražité a čas od času se mírně usmál.

—Snow se vlastně velmi pěkně usmíval!

Kdyby neměl podobný beta pach, Lin Yuan by si ho spletl s Omegou!

Lin Yuan si od Snowa vzal vodu a posadil se na svou postel.

Když se podíval z okénka, viděl černé válečné lodě – předvoj Jasných jednotek, které maršál vyslal, aby Pearl 731 doprovázely. Ten zlatý symbol slunce na válečných lodích se zdál obzvláště srdečný. Když je ty jednotky doprovázely, Lin Yuan se cítil v bezpečí.

Lin Yuan si nemohl pomoct a řekl: „Jen tak mimochodem, zdá se, že maršál Rosen vystudoval 573. fakultu velitelství v San Romia.”

Snow k němu zvedl zrak a mdle řekl: „Ach.”

Lin Yuan vzrušeně řekl: „A Jeho Veličenstvo Strand, generál Bayh, generál Udir, generál Warrick také!”

Lin Yuan jako prvák na vojenské akademii San Romia najednou pocítil hrdost.

Zdálo se, že Hobby vycítil vzrušení svého páníčka a černé oči mu zářily, takže ho Lin Yuan podrbal na chlupaté tlapce. Lin Yuan jej držel za drápek, zatímco druhou rukou se dotkl jeho uší. Usmál se a řekl: „Musel jsem matku oklamat, abych ty zkoušky mohl udělat, ale bylo to správné rozhodnutí.”

Hobby okamžitě přikývl na souhlas.

„...” (Snow)

Říkalo se, že domácí mazlíčci si podobali svým páníčkům. Ten chlapec s černýma, jasnýma očima a to malé chlupaté zvířátko s černýma očima se vážně začali podobat jeden druhému.

Snow si nemohl pomoct a zakašlal. Sklonil hlavu a dál sledoval film tam, kde skončil.

Lin Yuan se rozhlédl po kajutě, nudil se. Vedle postele spatřil řadu tlačítek a na těch různobarevných tlačítkách byla jednoduchá slova univerzálního jazyka. Pomyslel na to, jak kapitán řekl, aby se nezdráhali požádat o pomoc, a ze zvědavosti zmáčkl tlačítko s popiskem „jídlo”.

Brzy se ve dveřích objevil stříbrně bílý robot, co byl o víc než půl hlavy vyšší než on. Tichým hlasem řekl: „Zdravím, číslo 7158 k vašim službám, co potřebujete?”

Lin Yuan se usmál a řekl: „Co máte dobrého?”

7158 tiše řekl: „Prosím, podívejte se na nabídku jídel na mé hrudi, zvolte si položku, co chcete, zaplaťte krystalovou kartou a pak si vezměte jídlo. Děkujeme.”

Jak to řekl, rozpažil a otevřel hruď. Na modré obrazovce na hrudi bylo mnoho obrázků jídel s cenami a také podrobná klasifikace a popis. Bylo tam spoustu jídel, které ještě nikdy nejedl a zdálo se, že tam byly i speciality z jiných galaxií.

Lin Yuan si to pozorně prohlédl a vybral si levné a lahodně vyhlížející kořeněné sušenky. Jemně stiskl obrázek a ikonka začala opravdu zářit rudě jako vybraná. Vybral si dvoje, vytáhl platinovou kartu, projel jí a naťukal pin.

Bylo slyšet pípnutí – kartu schválili – a 7158 okamžitě otevřel břicho. Z břicha se mu vykutálely dvě nádherně zabalené krabičky. Lin Yuan si jídlo vzal, usmál se a poděkoval: „Ehm, děkuju.”

7158 řekl: „Děkujeme, na shledanou. Přeji vám příjemnou cestu!”

„...”

Jak se Lin Yuan díval, jak 7158 odcházel, nemohl si pomoct a pomyslel si: To je ale pokročilý robot!

Planeta Rennes byla relativně zaostalá, doma měli nejlevnější verzi robota, co dokázal akorát zametat a umývat nádobí, hlasové schopnosti měl základní. 7158 mluvil plynně a kráčel rychle a navíc měl tělo plné různým jídlem! Byl to prostě mobilní stánek s jídlem!

Hehe, kdybych si ho tak mohl ukradnout...

Lin Yuan si vzal sušenky, usmál se a nabídl jednu krabičku Snowovi: „Snowe, pro tebe.”

„Nemám hlad,” řekl Snow.

„... ...Och.” Lin Yuan sklonil hlavu, aby se najedl.

Když Hobby viděl, že se Lin Yuan usmíval, jako kdyby jedl nějakou lahodu, začal slintat. Čile se otřel svému páníčkovi o paži a věnoval mu bezmocný pohled.

Lin Yuan se zasmál a předal mu krabičku. Hobby krabičku okamžitě rozbalil a zvědavě si vytáhl jeden kousek do tlamy. Bylo to výborné! Šťastně se Lin Yuanovi otřel o paži a Lin Yuan ho na oplátku pohladil po uších.

Takže Lin Yuan a Hobby se spolu zahrabali a jedli. Jedli s potěšením a vypadali spokojeně.

„...” (Snow)

Velký a malý, páníček a jeho domácí mazlíček. Tahle scéna, jak spolu jedli sušenky, byla prostě příliš směšná na to, aby se na ni mohl dívat přímo.




Plavba trvala celých 13 dní. Do čtyřmístné kabiny na zastávce v Mléčné dráze nastoupil mužský beta pár a zůstal 4 dny. Vypadali, že se velmi milují, ale Lin Yuan měl pocit, že pár sestávající z 2 beta mužů byl trochu divný!

Nebylo v této době nízké reprodukce trochu divné, aby se dali dohromady dva beta muži?

Ačkoli imperiální zákony k tomuto sňatku svolily, Lin Yuan měl pocit, že beta muž a beta žena bylo vhodnější. Byl to divný pocit, když se dva velcí muži drželi za ruce!

Ale po zbytek cesty byl Snow jeho jediným spolucestujícím.

Po 13 dnech spolu se víc spřátelili.

Snow řekl, že byl jedináček a že jeho rodiče pracovali v soukromé nemocnici na planetě Oman. A o medicínu se zajímal od dětství.

Veselý Lin Yuan se s ním samozřejmě také podělil o své rodinné zázemí.

Lin Yuanova rodina neměla moc štěstí, jeho matka byla nemocná a jeho sestra se o ně v podstatě starala, i když jí bylo jenom 20. Na planetě Rennes si otevřela cukrárnu, co byla lokálně celkem oblíbená. Měsíční podpora od vlády za oběť jeho otce v bitvě jim pomohla s každodenními výdaji.

Lin Yuan se rozhodl ucházet se o místo na Vojenské akademii San Romia, protože to byl jeho sen od dětství. Ale ještě měl i jiný důvod. Vojenská akademie San Romia nepožadovala školné a poskytovala jídlo a ubytování zdarma. Jeho rodina byla chudá, nemohli si dovolit platit vysoké školné.

Snow naslouchal, jak Lin Yuan klidným tónem mluvil o své rodinné situaci. Snow se pořád tvářil chladně, ale evidentně se Lin Yuanovi začal otevírat. Tenhle kluk byl velmi veselý a také měl dobré srdce, mít ho za kamaráda mohlo být celkem dobré...

A co se týkalo Lin Yuana, ten už se rozhodl, že je Snow jeho dobrý kamarád!




Odpoledne 18. ledna se vesmírná loď Pearl 731 konečně dostala na konečnou zastávku v galaxii Medvěd.

Lidstvo si vybralo planetu Broken Army jako vojenskou základnu Impéria Lacey.

Na této planetě byly velké pouště, planiny a řeky. Širá plocha země byla velmi vhodná pro trénink s velkými válečnými loděmi a vesmírným brněním. Také se tu často konala imperiální vojenská cvičení.

Bylo tu mnoho vojenských akademií, vojenských výzkumných institutů a výzkumných center mecha. Jelikož to byla tak důležitá planeta, přirozeně měla i o několik stupňů vyšší obranu než galaxie Doutník. Tři světelné roky od planety byla laserová zachytávací síť. Pokud se cizí vesmírná loď chtěla dostat dovnitř, musela si projít vrstvami ověřování a kontrol.

Jelikož to byla vojenská základna, nebylo tu mnoho obyvatel. Když Pearl dorazila, ze skoro 20 tisíc pasažérů vystoupilo méně než 1.000 a většina těchto lidí byli silní imperiální vojáci.

Lin Yuan a Snow vystoupili z vesmírné stanice, tohle bylo poprvé, kdy přicestovali na planetu Broken Army. Na rozdíl od galaxie Doutník tu bylo horké klima. Těm dvěma z chladného klimatu přišlo těžké se přizpůsobit.

Když prošli bezpečnostní kontrolou, nasedli do vznášedla, co jelo do Vojenské akademie San Romia.

Lin Yuan se po cestě vzrušeně díval na panorama venku.

Byl večer, vítr na nekonečně širé poušti rozfoukával prach do nebes. Zářila tu podobná hvězda jako Slunce v Mléčné dráze a rozsévala na povrch zlatou záři. Jak letěli ve vzduchu v prachu a slunečním světle s větrem, co neustále komíhal sporými stromy, zdálo se, jako by celý svět zářil. V té téměř milion kilometrů rozlehlé poušti si člověk nemohl pomoct a měl pocit, že je hrdina z westernového filmu.

Vznášedlo jelo velmi rychle, projeli pouští, dostali se k široké řece a půl hodinu jeli podél. Konečně se dostali k velké planině zeleně.

Nekonečně širé pláně byly rozdělené na mnoho oblastí, na některých byly vysoké budovy a nekonečné ulice... Evidentně to byla vojenská základna a tady se nacházela Vojenská akademie San Romia.

Na základně rychlost visutého vozidla značně klesla.

Vznášedla nemohla způsobit zácpu, ale zpomalili, protože museli projít bezpečnostní kontrolou, a to nějakou dobu trvalo. Po zhruba třech minutách projeli kontrolou a řidič přímo zamířil ke vchodu do Vojenské akademie San Romia.

U školní brány byla stříbrná socha orla, který byl symbolem Impéria Lacey. Za sochou byl na bráně zářivý zlatý nápis „Vojenská akademie San Romia”. Od školní brány bylo vidět tucty budov, co stály na pozemku školy. Byly vyrovnané jako vojáci při vojenské přehlídce.

V každé budově, v každé scéně a v každém malém detailu bylo vidět, že to byla nejlepší vojenská akademie v Impériu Lacey!

Lin Yuan vzrušeně vystoupil ze vznášedla a odtáhl Snowa ke vchodu. Zrovna když se chtěli zaregistrovat, najednou za sebou zaslechli spoustu hluku.

Lin Yuan se otočil a viděl, že nedaleko bylo ve vzduchu ve dvou řadách vyrovnáno více než 100 stříbrně bílých vznášedel a doprovázela jedno super velké vznášedlo k Vojenské akademii San Romia! Všechna jednotná vznášedla byla označená oslňujícím praporem Trůnní galaxie s platinovým pentagramem!

Konvoj u školní brány nezastavil k prohlídce, ale proletěl vzdušnou obrannou sítí a přímo vstoupil do školy!

Ta působivá flotila jim brzy proletěla nad hlavou a zmizela jim z dohledu!

„...” Nové studenty ta scéna omráčila.

Po dlouhém tichu se někdo konečně zvědavě zeptal: „Co to bylo za člověka? Ta jeho okázalost!”

„Z které jsi planety? Ty to nevíš? To byla imperiální stráž, zlatý galaktický prapor je symbolem císařské stráže!”

„Císařský doprovod?” Prváka to viditelně šokovalo. „Copak imperiální palác není na Cepheu? Proč je císařská stráž tady?”

„Jeho Veličenstvo tu vystudovalo, všichni generálové a císařští potomci musí studovat na Vojenské akademii v San Romia. Císařská stráž přirozeně doprovází prince do školy.”

„Ach, aha.” Zvědavý student se odmlčel a pak se zeptal: „V prváku je princ?”

„...jak to mám vědět?”

Jak Lin Yuan naslouchal té konverzaci nedaleko, nemohl si pomoct, aby se v duchu nezeptal: To byla císařská stráž?

O císařském doprovodu četl jen pár záznamů na internetu. Říkalo se, že to byl elitní tým sestávající pouze z Alf a byli zodpovědní za ochranu císařské rodiny. Nepodléhali vojenské kontrole a poslouchali jenom Jeho Veličenstvo a prince. A za zvláštních okolností byl jejich rozkaz ještě výš než armáda.

Vojenská akademie San Romia bylo vážně místo plné lidí s nadáním. Možná že při procházce po pozemku akademie v klidu narazí na generálova syna nebo císařského potomka. Pokud jsou všechny čistokrevné Alfy takhle dobré, pak je vážně lepší se od nich držet dál.

Ale... vážně byl v letošním prváku princ? Kvůli téhle neobvyklé šanci byl Lin Yuan velmi zvědavý!
--------------------------------------------

<Předchozí>...<Následující>

6 komentářů:

  1. no tedy asi se ještě dožijeme hodně komplikovaných situací , protože mě napadá jedno , bude se historie opakovat ? děkuji moc

    OdpovědětVymazat
  2. Konečně se příběh více posunul a ejhle, už jsme na vojenské akademii San Romia.
    Děkuji za tento díl:D

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Ze srdcebolné minulosti zpět do budoucnosti. Tak tatínky bychom měli... Jak ovlivní synátora uvidíme. Děkuji za překlad. :D

    OdpovědětVymazat
  5. A už vieme, kto bude Yuanova Alfa 😅😂. Skáče si dosť vysoko.

    OdpovědětVymazat