pondělí 9. května 2022

LMW - kapitola 377


Kapitola 377 – Vyrážíme


Po dvou a půl měsících Ling Xiao konečně dokončil Transdimenzionální tunel. Dokončil ho o měsíc a půl dřív, než se čekalo, ale aby se prostorová síla stabilizovala, museli počkat pár dalších dní. A jak Ling Xiao řekl, pak už si museli akorát vybrat šťastný den a vyrazit. Ale předtím museli vyřešit ještě jeden problém.

V Transdimenzionálním tunelu bylo nekonečně silné prostorové silové pole. Kdyby do něj vstoupil normální člověk, řekněme někdo na úrovni You XiaoMoa, nebylo pochyb o tom, že by ho ta prostorová síla rozcupovala na kusy. You XiaoMo měl Ling Xiaa, takže to nebude problém. Ale u Yin Gea a Zhan YuXuana to bylo něco jiného.

Yin Ge a Zhan YuXuan už to naštěstí zvážili. A navíc už to předtím zažili. Takže když se jim navrhlo, aby spolu vyrazili do Vyšší říše, už tento aspekt vzali v potaz.

A jak Ling Xiao řekl, za tři dny vybral šťastný den.

Onen šťastný den byl také jedenáctým dnem po dokončení tunelu. A byla to doba, kdy prostorová síla dosáhla rovnováhy a bylo nejbezpečnější cestovat.

Než vyrazili, všichni You XiaoMovi přátelé se objevili... v jeho a Ling Xiaově pokoji, aby je vyprovodili. Důvodem toho bylo, že Ling Xiao vybudovala jeden konec tunelu právě tam... Ta původně prostorná místnost se rychle naplnila, když dorazili BaiLi TianYi a pár dalších. Když You XiaoMo viděl, že měl dům plný lidí, vešel do vnitřní místnosti a stěžoval si Ling Xiaovi.

„Nemohl sis vybrat nějaké větší místo, kde bys pracoval na tom tunelu?”

Ling Xiao se na něj lenivě podíval a pak odpověděl: „Čím méně lidí o tom Transdimenzionálním tunelu ví, tím lépe. I když po chvíli automaticky zmizí, stejně by bylo problematické, kdyby se k němu dostal někdo s pokoutnými motivy. V Oddělení A je možná Hei Tian a ostatní, ale přece nemůžou zvládnou všechno.”

You XiaoMo si promnul nos. Takže k tomu byl nějaký skrytý důvod.

Předtím se od Ling Xiaa doslechl, že ten Transdimenzionální tunel, co vytvořil muž ve středním věku a kterým se pokusil odejít, okamžitě zmizel. Tento tunel evidentně nebyl stejný. Měl za to, že nebylo mnoho lidí, které by napadlo prohledat jejich pokoj kvůli tunelu.

„XiaoMo...” donesl se k němu vzdušně BaiLi XiaoYuův hlas.

You XiaoMo vyšel, jen aby zjistil, že BaiLi XiaoYu nebyl sám. Byl spolu s BaiLi TianYim a Tang YuLinem.

„Co to s vámi je?”

„Vy... vážně jdete do Vyšší říše?” zeptal se BaiLi XiaoYu váhavě.

„Samozřejmě, už jsme všechno připravili,” přikývl You XiaoMo.

BaiLi XiaoYu se rozhodl zkusit štěstí: „Takže bylo by možné, že bych...”

„Ne.” Než měl vůbec šanci domluvit, BaiLi TianYi ho rezolutně setřel.

„Ale druhý bratře!” BaiLi XiaoYu na něj nespokojeně zahlížel.

„Nemělo by smysl, ani kdybys mě oslovil jako matku. BaiLi XiaoYu, nemysli si, že nevím, co se ti honí hlavou. Myslíš si, že se svou nynější úrovní moci máš ve Vyšší říši nějakou šanci? Umřeš. A taky tam nejdou za zábavou,” řekl BaiLi TianYi pevně.

„XiaoYu, ty chceš jít s námi?” zeptal se You XiaoMo překvapeně.

BaiLi XiaoYu stiskl rty do tenké čárky, nebyl ochotný promluvit.

You XiaoMo si jeho mlčení vyložil jako souhlas a s lítostí mu řekl: „Chápu, jak se cítíš, ale obávám se, že tentokrát nemůžeš jít s námi. Podmínky to neumožňují.”

„Proč?”

„Protože nemohu zaručit tvé bezpečí.” Dovnitř vešel Zhan YuXuan s Yin Geem po boku. Ti dva jasně vyslechli jejich konverzaci.

Tentokrát šli s You XiaoMoem do Vyšší říše jen Yin Ge a Zhan YuXuan. Nebylo to proto, že byli jediní, co pocházeli z Vyšší říše, ale protože měli předmět jménem Prostorový kámen. To byl velmi cenný předmět, který se vyráběl pouze ve Vyšší říši, a byl nesmírně vzácný. Jeho důležitým účelem bylo, že je chránil před ničivou prostorovou silou v dimenzionálním tunelu.

Když Yin Ge a Zhan YuXuan původně přišli do Střední říše, přinesli si s sebou čtyři Prostorové kameny, z čehož dva použili cestou sem. Momentálně měli jenom dva, takže si vážně nemohli dovolit s sebou nikoho vzít.

BaiLi XiaoYua nikdy nenapadlo, že to bylo tak nebezpečné. Když viděl, jak byl You XiaoMo ohledně toho velmi uvolněný, myslel si, že cestování mezi dvěma říšemi bude hračka. Aniž by ho musel někdo přemlouvat, vzdal se toho, že by s nimi šel.

Gao Yang měl původně v plánu You XiaoMoa vyprovodit, ale bohužel měl toho dne službu. Navíc byl také kapitán týmu, takže si nemohl vzít volno. Neměl na výběr a musel svou zprávu poslat po BaiLi XiaoYuovi.

„Senior Gao je vždycky zaneprázdněný. Až odejdu, poděkuj mu za mě.” You XiaoMo si uvědomil, že od chvíle, co vstoupil do Oddělení A, viděl Gao Yanga jen zřídka. Což mu bylo celkem líto. Gao Yang už pro něj byl jako bratr, ke kterému vzhlížel. A to ještě před tím, než nastoupil na akademii DaoXin.

„Dobře, vyřídím mu to,” řekl BaiLi TianYi.

Patnáct minut před tím, než vyrazili, se konečně ukázali Hei Tian a Duan QiTian. Hei Tian řekl všem, aby počkali venku, a přiměl You XiaoMoa, aby je vzal do vnitřní místnosti za Ling Xiaoem. Ale Ling Xiao je nehodlal jen tak snadno přijmout.

Od chvíle, co Ling Xiaova totožnost vyšla najevo, ani Hei Tian, ani Duan QiTian nenadnesli to, že lhal ohledně svého věku, aby se mohl zapsat na akademii. I když tu pravidla byla proto, aby se dodržovala, ve skutečném světě se pravidla vytvářela pěstí.

„Přišli jsme si s tebou promluvit o řediteli Han Gongovi.” Hei Tian se chopil slova. Tvář měl bezvýraznou jako vždy a člověku stačil jediný pohled, aby věděl, že to byl muž s velmi přísnou disciplínou.

Ling Xiao pozvedl obočí. „O Han Gongovi?”

„Správně.” Hei Tian přikývl. „Ředitel Han Gong se vydal do Vyšší říše a už se na svět LongXiang téměř dva tisíce let nevrátil. Co se týče toho proč, pravděpodobně to víš.”

Ling Xiao chvíli rozmýšlel a pak odpověděl: „Svět LongXiang má své omezení, na jaký řád může člověk vystoupat. A to kvůli říši, v které se tento svět nachází. Supersíla Císařského řádu, co si přeje prolomit a dosáhnout Božského řádu, by tady čelila mnohem větší obtížnosti než ve Vyšší říši. A kromě toho i levelování supersíly Božského řádu by tady bylo stejně obtížné. Proto odešel do Vyšší říše?”

„Přesně.”

„Takže? Jaký má smysl nám to říkat?”

Hei Tian vytáhl nefritovou tabulku, co vypadala normálně. „Toto je Han Gongův portrét. Chci tě požádat o laskavost. Pokud se kdy setkáš s Han Gongem, řekni mu o situaci na akademii DaoXin.”

Od chvíle, co se bariéra roztříštila a rozpadla, se situace zlepšila, ale nebylo to dlouhodobé řešení. Zdálo se, že démonická zvířata vysokého řádu z Hlubokých hor se už vydala na cestu, takže bylo životně důležité, aby rychle vztyčili novou bariéru.

You XiaoMo nečekal, že by Ling Xiao souhlasil, a tak ho překvapilo, když souhlasil.

„Pokud ho uvidím, vyřídím mu to,” řekl Ling Xiao. Což znamenalo, že pokud Han Gonga neuvidí, nebude se nějak zvlášť snažit po něm pátrat.

Přesně to Hei Tian čekal.

Když domluvil, Duan QiTian přistoupil k You XiaoMovi a s emocemi se ho chopil za ruce.

„Můj drahý učedníku...”

You XiaoMo cítil, jak mu po celém těle naskákala husí kůže.

Zdálo se, že si toho Duan QiTian nevšiml, neboť pokračoval: „Vyšší říše se velmi liší od světa LongXiang. Všude jsou supersíly a je tam mnoho silnějších jedinců než Ling Xiao. Musíš si tam dávat pozor. Pokud budeš mít pocit, že je něco špatně, hned uteč. Rozumíš?”

„Já... rozumím.”

Tohle byla určitě staříkova první osobnost, pomyslel si You XiaoMo v duchu. Vypadalo to, že ten jeho problém s duší byl více méně vyřešený, ale na té jeho dvojité osobnosti se nic nezměnilo.

„Pokud se tě Ling Xiao odváží šikanovat, řekni mi,” řekl Duan QiTian.

„Mistře, hodláš mě pomstít tím, že ho budeš šikanovat na oplátku?” You XiaoMoa to dojalo.

„Ne, tvůj mistr ti pomůže ho proklít.”

„...”

„Drahý učedníku, musíš se mnou, svým mistrem, soucítit. Nedokážu ho porazit.” Když viděl, že You XiaoMo nejevil ani známky toho, že by chtěl promluvit, pomyslel si, že You XiaoMoa naprosto zklamal.

You XiaoMo už nedokázal vystát ten něžný a sentimentální tón svého mistra. Odhadoval, že musel být masochista. Proč by mu jinak chyběla staříkova druhá osobnost nebo chvíle, kdy mu huboval?

„Mistře, vím, že ho nedokážeš porazit. Ale neboj se, nebudu tě nutit, abys ho místo mě udeřil,” řekl You XiaoMo chápavě a ze všech sil se snažil ignorovat tu husí kůži, co mu naskákala. Duan QiTiana to tak dojalo, že mu vhrkly slzy do očí.

„Můj hodný učedníku, aaaa...”

You XiaoMo pokračoval: „Obávám se, že by tě zmlátil do kuličky. To by ode mne bylo hanebné.”

„...” Duan QiTian nevěděl, co říct. Jak mistr, tak učedník byli oba hlupáci.

Jaký mistr, takový učedník. Ling Xiao věděl, že to takhle skončí, ale vždycky když spolu to hloupé duo mluvilo, dělalo mu to obrovskou radost. Podle toho, jak Hei Tianovo přísné chování ochablo, to muselo být poprvé, co Duan QiTiana viděl chovat se tak hloupě.

Když spolu mistr a učedník domluvili, konečně nastal čas vyrazit. Jelikož museli ten Dimenzionální tunel udržet v tajnosti, kromě pár blízkých přátel nebylo moc lidí, co věděli, že odcházeli ze světa LongXiang.

Poté, co Hei Tian a Duan QiTian odešli z místnosti, přišli dovnitř Yin Ge a Zhan YuXuan.

„Kde je zbytek?” zeptal se You XiaoMo.

„Velký starší jim řekl, aby odešli,” odpověděl Zhan YuXuan. Kdyby se venku shromáždilo příliš mnoho lidí, bylo by to až moc nápadné. A tak se nechali zdráhavě odehnat.

Ling Xiao k nim přišel a na všechny se podíval.

„Jelikož jste připravení, pojďme.”

V té chvíli z toho minivíru, co se v tichosti vznášel ve vzduchu, vybuchl obrovský nával moci. Začal se zvětšovat a točil se rychleji a rychleji, jak ta sací síla dovnitř nasávala stůl a židle.

Ling Xiao popadl You XiaoMoa kolem pasu a otočil se, aby těm dvěma rozkázal: „Jděte!”

Za chvíli všichni čtyři zmizeli. Vír v místnosti se zhruba za půl hodiny vrátil do své normální velikosti a v tichosti se otáčel ve vzduchu.
--------------------------------------------

~ Bude je někdo tím vírem pronásledovat? Potká je na cestě nějaký problém? Dorazí vůbec, kam mají? Při jejich štěstí a magnetismu na maléry se o tom dá pochybovat. ~



2 komentáře:

  1. Stahovala jsem si Tvoje knihy do čtečky, ale nakonec jsem usoudila, že kvůli Tvým poznámkám pod čarou musím číst z webu, asi si budu muset udělat vlastní verzi včetně poznámek 😁😁😁
    Moc Ti děkuji za překlad a za práci s tím vším okolo. 🖤🖤🖤

    OdpovědětVymazat