čtvrtek 11. listopadu 2021

LMW - kapitola 326


Kapitola 326 – Soupeření zrušeno


„Až se převlékneme, nepoznají nás, že?” zeptal se You XiaoMo nervózně. Až do teď na to nikdy nepomyslel.

Přece jenom trénovali v horách. Většina se během tréninku neobtěžovala s převlékáním, ale vždycky to tak nebylo.

„Příliš o tom přemýšlíš,” odpověděl Ling Xiao.

Až na to přijde, nikdo nebude věnovat pozornost tomu, jak byli ostatní oblečení. I kdyby na to ostatní přišli, jen stěží jim to bude vadit.

Akorát jsem opatrný, pomyslel si You XiaoMo a stiskl rty k sobě.

Zároveň s tím se konečně vrátil Pták pýchy. Nejenom že přinesl magickou bylinu 9. řádu, ale také magickou bylinu 10. řádu, co pečlivě střežil. Pokud se měl vzdát a přísahat svou věrnost, bude muset ukázat svou upřímnost.

You XiaoMo si ty dvě magické byliny bez váhání vzal. Jen málo věděl, že po té magické bylině 10. řádu už Qiu Ran dlouho prahl. V přípravách na výrobu magické pilulky 10. řádu to bylo to jediné, co mu chybělo. Ale bohužel kvůli schopnostem Ptáka pýchy se Qiu Ranovi zas a znovu nedařilo bylinu získat, takže mohl vždycky akorát odejít poražený se zraněnou pýchou.

Kdyby jen You XiaoMo znal její hodnotu, pravděpodobně by ji skryl, aby ji nikdo nenašel.

Když dokončili svůj úkol, zbývala akorát úmluva s Ptákem pýchy.

Ling Xiao mu pokynul k You XiaoMovi, aby s ním uzavřel úmluvu.

Pták pýchy si You XiaoMovu drobnou postavu prohlédl od hlavy až k patě. Nakonec odolal nutkání říct: „Copak jsem neměl dvě možnosti?” Preferoval by, kdyby se stal Ling Xiaovým sluhou. Sedm hříchů se přece jenom podvolovalo jen těm nejsilnějším.

Ale když viděl, jak moc Ling Xiao pečoval o You XiaoMoa, instinkty mu řekly, že kdyby řekl, co měl na mysli, nevzniklo by z toho nic dobrého.

Jelikož Pták pýchy nejevil žádné známky vzdoru, vlastně byl velmi nápomocný, úmluva proběhla hladce navzdory velkému rozdílu v řádech.

Pak bylo na řadě, aby ho You XiaoMo pojmenoval.

Žádné démonické zvíře, s kterým se You XiaoMo provázal, tomu nikdy neuteklo.

„Chci ti dát jméno, co je snadné a zní pěkně,” promluvil You XiaoMo vážně, zatímco zíral na Ptáka pýchy.

„Jak si přeješ, pane,” řekl Pták pýchy v pokusu prokázat svou věrnost.

Jak to You XiaoMo zaslechl, rozzářily se mu oči. „Jsi tak vysoký a silný, basketbal ti půjde skvěle! Co takhle LanQiu? Jejda, tohle jméno se k tobě tak hodí! Takže je rozhodnuto!”

„...” Mohl to své předchozí prohlášení odvolat?

Ling Xiaa to naprosto pobavilo. Po chvilce ze své dimenze propustil SheQiua.

You XiaoMo okamžitě strčil SheQiua před LanQiua a představil ho: „Tohle je démonické zvíře, s kterým jsem se nově provázal. Je to tvůj nový partner LanQiu.”

Další nešťastná kolega, SheQiuovi zacukalo ve rtech.

Řečený nešťastný kolega se zašklíbil.

„LanQiu, tohle je SheQiu. Ve své dimenzi mám pár dalších Qiu, dobře spolu vycházejte,” řekl You XiaoMo LanQiuovi.

Vypadá to, že tu nejsem jediný nešťastný. LanQiuovi bylo okamžitě lépe.

Když si SheQiu znovu vyslechl tohle hrozné jméno, naučil se zachovat klid a žít s tím. Kdyby ne, akorát by si život dělal těžší. Ale když viděl, že s tím byl LanQiu zdánlivě v pohodě, bezděky mu zacukalo v tváři.

You XiaoMo je poslal zpět do své dimenze.

Ať se osobní záležitosti vyřeší tam.

Upřímně řečeno, SheQiu toho nového člena upřímně vítal. S novým členem se objem práce v dimenzi rozdělí mezi ně.

Když se naopak LanQiu doslechl, že You XiaoMo měl vlastní kapesní dimenzi, vypadal, jako kdyby spatřil ducha.

Pro mága bylo nemožné, aby si vytvořil svou vlastní kapesní dimenzi. Tedy pokud už neměli nezávislou dimenzi. Dokonce ani ve vyšších říších nebylo víc než tři lidi, co by ji měli. A i když to možná bylo vzácné, přišlo mu jako příliš velká cena cestovat z vyšší říše do střední říše jen kvůli kapesní dimenzi.

LanQiu konečně pochopil, jen co očima spočinul na duchovním jezeře v kapesní dimenzi. Tato dimenze měla schopnost urychlit růst magických bylin! Kdyby se zpráva o této dimenzi rozkřikla, silné osoby ve vyšší říši by to hnalo k šílenství! Za to se mohlo umřít!

LanQiu nebyl jediný, kdo to takhle odhadl.

Po spoustě dedukcí i You XiaoMo a Ling Xiao mohli s největší jistotou říct, že ti dva měli spadeno na You XiaoMovu kapesní dimenzi. Moc lidí o ní nevědělo. Jenom oni dva a jejich démonická zvířata. Nikomu o ní neřekli, ale těm dvěma se jim stejně podařilo vystopovat až na akademii DaoXin.

Byl jenom jeden člověk, co věděl, kde byli.

You XiaoMo nevěřil, že by je mistr Ye Han zradil. Muselo se dít něco, čeho si nebyli vědomi. You XiaoMo z toho byl nervózní. Sekta TianXin od nich teď byla takovou dálku. I kdyby se něco stalo, nedozvěděli by se to.

„Co budeme dělat? Co když se se sektou TianXin něco stalo?” You XiaoMo se nervózně podíval po Ling Xiaovi.

„Pravděpodobně to není větší problém.” Ling Xiaova slova ho neměla ukonejšit. Nejsilnější osoba v sektě TianXin byla v Císařském řádu. Pokud by se s ním někdo pustil do boje, bezpochyby by prohrál a musel udělat kompromis. Vzhledem k nynější situaci bylo pravděpodobné, že si vybrali druhou možnost.

„Jsi si jistý?” zeptal se You XiaoMo s nadějí.

„Ne.”

„...” Nemohl ses aspoň snažit mě utěšit?

Ti dva urazili celkem dálku, než se setkali se starším, co je hledal. Informoval je, že soupeření skončilo a že se měli vrátit před bariéru. Aniž by starší řekl důvod, spěšně odešel.

Bylo to, jak Ling Xiao řekl, Zkoušky zrušili.

Situace musela být vážná, když si to vyžádalo tak drastické rozhodnutí. S největší pravděpodobností zabili nějakého studenta.

Ling Xiao vydedukoval, že ten člověk jménem Dong Shen se pravděpodobně dozvěděl, že byli v Nerovném srázu od nějakého studenta. A toho potom zavraždil.

Cesta do Nerovného srázu jim trvala tři dny a cesta zpět na shromáždiště jenom půl dne. Jelikož je informovali později než ostatní, když na shromáždiště dorazili, už tam bylo pár stovek lidí.

Většina diskutovala o náhlé změně událostí a ze všech těch hovorů You XiaoMo zjistil, že opravdu zavraždili studenty. A bylo to víc než dva. Momentálně se vědělo o šesti obětech a všech šest jich bylo rozeseto po cestě na sever. Nebylo pochyb o tom, že vrah mířil na sever.

Ling Xiao zrovna mluvil s You XiaoMoem, když si všiml, že na něj někdo házel chladné, nepřátelské pohledy.

Když se otočil, nedokázal najít člověka, co na něj ty pohledy házel. Ale v linii svých očí měl akorát Tang MengChenga a Chai Zhenga. Zatímco ti dva nebyli nejzručnější, stejně se jim povedlo popasovat se s pátým úkolem. Byla škoda, že ten úkol jako první dokončil Teng ZiYeův tým, kvůli čemuž v závěrečné misi selhali.

„Na co se koukáš?” You XiaoMo prohrál se svou zvědavostí.

„Na nic. Jen na dvě blechy.” Ling Xiao se otočil zpět a ušklíbl se.

Co je k vidění na dvou blechách, pomyslel si You XiaoMo.

Uplynulo pár dalších hodin a vrátily se i Yin Geův a An XinRuin tým. Ten první nevypadal nijak jinak od chvíle, kdy vyrazili. A podle patetického stavu druhého týmu se zdálo, že ve svém úkolu selhali.

Když You XiaoMo spatřil Feng ChiYuna, vesele na něj zamával. Feng ChiYen v reakci na to uvědomil Yin Gea a pak se vydal za You XiaoMoem.

„Takže vás přece odvolali.” Když You XiaoMo spatřil, že je Feng ChiYun zpět v jednom kuse, vydechl si úlevou, tak dlouho tady trnul. A téměř okamžitě na něco přišel. „Vyleveloval jsi? Blahopřeju!”

„Jen mám štěstí,” odpověděl Feng ChiYun skromně.

You XiaoMo mu velice záviděl. Od chvíle, co se dozvěděl o Ling Xiaově historii, chtěl zoufale vylevelovat.

V té chvíli Feng ChiYunovi seskočilo z vršku hlavy na rameno démonické zvíře, co vypadalo jako miniaturní kočka.

You XiaoMo zamrkal. „To je tvoje smluvené démonické zvíře?”

Když to Feng ChiYun zaslechl, věnoval mu podivný pohled a pak řekl: „Je to druh démonického zvířete jménem Plamenný lev. Je to cíl Yin Geovy a mé mise. A no, momentálně je to mé smluvené démonické zvíře.”

„Yin Ge ti dal toto démonické zvíře?”

„Hmm, řekl, že když mě předtím přinutil se ke Zkouškám přihlásit, že by toto démonické zvíře mělo být moje odškodnění.”

Nebylo divu, že si Yin Ge vybral třetí úkol! Chtěl chytit toto démonické zvíře a dát ho Feng ChiYunovi.

Zanedlouho poté se vrátili i BaiLi TianYi, Gao Yang a ostatní v doprovodu pár starších. Zdálo se, že všechny našli.

Kromě těch šesti nešťastných studentů se většina vrátila bez škrábnutí. Výjimkou bylo pár lehkých zranění.

Když si starší přepočítali přítomné lidi, vzali je zpět do bariéry.

Zástupce ředitele akademie DaoXin, Yan Fa už na ně čekal na místě, kde poprvé vyrazili. Všichni vyhlíželi pochmurně.

„Ohledně těch šesti zavražděných studentů provede akademie zevrubné vyšetřování. Pokud má někdo informace o pachateli, doufám, že mi o tom řekne...” Yan Fa zamířil pohledem k You XiaoMovi a Ling Xiaovi.

Cíl toho vraha byl na severu a i jejich úkol byl na severu. Nebylo žádným překvapením, že byli hlavními podezřelými.

Hned poté si Yan Fa vyslechl krátké hlášení o Zkouškách. Zatímco soupeření museli ukončit v půli, dokončené úkoly se stále považovaly za platné a ti, co svůj úkol nedokončili, obdrží od akademie vhodné odškodnění.

Yan Fa pak řekl jednomu staršímu, aby zaznamenal rozsah dokončení každého úkolu.
--------------------------------------------

~ No, tak ještě je teď budou podezírat z vraždy. Buď z toho YXM nějak vybruslí, anebo LX rupne v hlavě a my čtenáři se budeme moct těšit na nové prostředí. ~ 



3 komentáře:

  1. Mnohokrát děkuji za další kapitolu.
    Takže už se někdo snaží YXM zabít. To je docela nečekané, vzhledem k tomu, že svou dimenzi zatím nikomu neodhalil, ...
    Jen doufám, že před dalším velkým střetem stihne trochu vylevelovat a že nebude muset narychlo opustit akademii :( :( :(
    A stále marně čekám na to, co se vyklube z toho vajíčka :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  2. No to bude zajímavá kapitola až LXovi rupne v hlavě 😁. Na to se vážně těším 😈, ale mám obavu, že se to nestane 😁. Tak si počkáme, co se bude dít dál. Jestli si dobře vzpomínám, tak by se měl ještě vyřešit ten ukradený manuál tréninku duše. Jak ho nechal svým seniorům z předchozího působiště 🤔.
    No a na to vejce jsem taky zvědavá.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak na to vejce se asi těšíme všichni😁 Moc děkuji za další kapitolu. 💚

    OdpovědětVymazat