čtvrtek 19. srpna 2021

LMW - kapitola 303


Kapitola 303 – Přísné požadavky


Po pěti dnech Tong YueXu konečně vyšel z Kultivačního centra.

You XiaoMo a Ling Xiao se rozhodli, že nebudou aktivně hledat informace ohledně rudých karet.

I kdyby existoval snazší způsob, jak získat rudou kartu, rozhodně by se to nedalo zvládnout za den. A tak nebylo třeba, aby takové informace aktivně vyhledávali.

Ti dva zůstali u sebe v pokoji. You XiaoMo občas vyráběl pilulky, šel s Ling Xiaoem do Kultivačního centra nebo v dimenzi prováděl trénink rychlosti. Udržoval se v činnosti, až dokud se Tong YueXu nevrátil. Jelikož Tong YueXu bydlel v pokoji vedle, o jeho návratu se hned dozvěděli.

Když Tong YueXu slyšel, že se zeptali na rudou kartu, neváhal a řekl jim všechno, co věděl. I když si myslel, že to bylo divné.

Tong YueXu řekl: „Rudou kartu můžete získat dvěma způsoby. První už znáte: potřebujete 10 tisíc bodů. Toho dosáhlo velmi málo lidí a pochybuju, že na to máte tu trpělivost. A tak se můžete spolehnout jen na druhý způsob.”

You XiaoMo byl radostí bez sebe. „Jak jsme si mysleli, existuje jiný způsob. Rychle nám to řekni.”

Tong YueXu řekl: „Druhý způsob je velmi soutěživý a budete se na to muset mentálně připravit. Tou metodou jsou Zkoušky.”

You XiaoMoa to omráčilo. „Co to je?”

Tong YueXu vysvětlil: „Zkouškami se myslí výroční turnaj, co se pořádá v Oddělení A. Odměny jsou velmi pěkné. Vítězové si můžou vybrat svou odměnu a jednou odměnou je rudá karta, ale...”

You XiaoMo se nervózně zeptal: „Ale co?”

Tong YueXu řekl: „Ale pravidla Zkoušek jsou velmi přísná a náročná. Dokonce i slavné vůdčí osobnosti, co jsou na žebříčku vysoko, toho nemusí nezbytně nutně dosáhnout.”

You XiaoMo byl velmi zmatený.

Ling Xiao se v klidu zeptal: „Prvních pět musí splnit podmínky?”

Tong YueXu pokračoval: „Správně. Podle toho, co jsem slyšel, za poslední léta nikdy nebylo víc než čtyři lidi, co tyto podmínky splnili. Někteří se možná na žebříčku umístili vysoko, ale možná nejsou schopní splnit veškeré podmínky, a tak se akorát umístí. Ale škola stejně dává nějakou malou odměnu, aby studenty povzbudila.”

You XiaoMo si promnul bradu. „Na škole je tolik vlivných osobností, a přesto někteří nedokáží ty podmínky splnit. Jak je to těžké?”

Tong YueXu se lehce usmál. „Je to, jak říkáš. Na škole je tolik silných lidí, a každý rok se mnoho konkurentů zaměřuje na první místo. Škola nemívala tak vysoké standardy a pravidla, ale jelikož turnaj byl tak intenzivní, vždycky došlo k obětem. A některé ty oběti měly vážně potenciál. A tak aby se zabránilo, aby se studenti navzájem zabíjeli, škola musela ustanovit přísná pravidla. A teď pokud chceš soupeřit ve Zkouškách, musíš se spolehnout na týmovou práci.”

Ling Xiao se zeptal: „Kdy se pořádají letošní Zkoušky?”

Tong YueXu se po něm letmo podíval. „Od posledních Zkoušek uplynulo pět měsíců, takže zbývá dalších sedm. Zapíše se na ně hodně lidí.”

You XiaoMo prohlásil: „Ať je to, co je to, měli bychom to zkusit.”

„Jen tak mimochodem.” Zdálo se, jako kdyby si Tong YueXu najednou na něco vzpomněl. „Zapomněl jsem říct, že Zkoušky mají podmínky i k registraci, ale pro bratra Linga to těžké nebude. Jedinou podmínkou je být vlivnou osobností umístěnou v žebříčku Stovky lidí.”

Ling Xiao se pak zeptal: „Jak se počítá pořadí v Stovce lidí?”

Tong YueXu odpověděl: „Od padesátého do stého místa se to řadí podle řádu kultivace. Takže pokud jsi v dostatečně vysokém levelu, můžeš se tam dostat hned. První padesátka se řadí dle síly v bitvě. Pokud se chceš umístit, musíš někoho vyzvat. Pokud vyhraješ, můžeš se zařadit na jejich místo.”

You XiaoMo se po Ling Xiaovi letmo podíval. Vážně chtěl říct, že to bylo až příliš snadné.

Pořadí v žebříčku Stovka lidí se velmi podobalo žebříčku v Oddělení B, velmi nezávislé až na...

You XiaoMo si všiml jednoho problému. „Zdá se, že ty Zkoušky, o kterých ses zmínil, jsou jenom pro kultivátory. Pro mágy žádné nejsou?”

Čekal, že Tong YueXu zakroutí hlavou, ale to se nestalo. „Samozřejmě že jsou. O tom jsem se ještě nezmínil. Zkoušky nejsou jen pro kultivátory. Vlastně jsou jak pro kultivátory, tak pro mágy zároveň.”

You XiaoMo to nechápal. „Jsem zmatený. Pokud je ten turnaj pro oboje, nebudou mágové v nevýhodě?”

Tong YueXu potřásl hlavou. „Není to, jak si myslíš.”

Ling Xiao promluvil: „Je to spolupráce, že?”

Tong YueXu přitakal: „Dá se to tak říct. Kultivátoři a mágové se na sebe musí navzájem spolehnout, takže každý rok na tom turnaji musí mít každý účastník mága, co s ním uzavře dočasnou úmluvu. A ta se zruší, až když je po turnaji. Takže Zkoušky netestují jenom kultivátory.”

You XiaoMo vzrušeně vykřikl: „To je skvělé!”

A to si myslel, že je škoda, že se nemohl účastnit spolu s Ling Xiaoem.

Tong YueXu pak dodal: „Co se týče té úmluvy, slyšel jsem, že vlivné osobnosti ze Stovky lidí už začaly hledat mocné mágy, s kterými by během turnaje za sedm měsíců uzavřely úmluvu.”

Ta slova nepatřila Ling Xiaovi, nemělo mu to připomenout, že by si měl pospíšit a najít si dobrého mága. Věděl, že pokud se Ling Xiao bude účastnit, pak uzavře úmluvu jen s jedním mágem. A tím mágem byl You XiaoMo.

Tong YueXu pak odešel a ti dva už v tom tématu nepokračovali.

Pořád bylo brzy, a tak Ling Xiao nemusel spěchat, aby se umístil v té Stovce lidí. Ale od teď mohli kultivovat akorát odděleně.

Toho dne You XiaoMo dal Ling Xiaovi pilulky, co vyrobil.

Ačkoli měli v zásobě celkem dost bodů, pokud by je utráceli a nevydělávali, brzy by byli na mizině.

Dneska byla řada na něm, aby zašel do zóny rudé karty, a tak se rozhodl, že Ling Xiaa přiměje, aby šel pilulky prodat.

Ling Xiao si nijak nestěžoval. Nebylo to poprvé, co prodával pilulky místo You XiaoMoa. A půlka pilulek navíc skončí v jeho břiše.

Ti dva se před pokojem rozloučili a You XiaoMo zamířil do Kultivačního centra.

Aby You XiaoMo mohl kultivovat spolu s Ling Xiaoem, ještě nezašel do zóny rudé karty. Tohle bylo poprvé.

Před tou bílou, kruhovou budovou bylo vždycky celkem dost lidí, co chodili dovnitř a ven. Zdálo se, že dneska neměl moc štěstí.

Zrovna když se chtěl zařadit do řady jako normální obyvatel, co se řídil zákony, v řadě před ním propukl chaos a také bylo slyšet dohadování.

You XiaoMo se do takových věcí obvykle nezaplétal a užuž se chtěl otočit, ale v té chvíli spatřil Rong Xuana a Qin Zhanga. Zdálo se, že ti dva byli hlavními aktéry tohoto dramatu. A tak k nim zvědavě přišel.

„Promiň, víš, co se tu děje?” You XiaoMo se otočil na mladého přihlížejícího, co působil pobaveně.

Ten mladík jej nepoznal, neodhadoval, jestli byl nový student, a nebyl naštvaný. Jen si jasně užíval trápení těch zainteresovaných a prostě řekl: „Dva noví studenti se zprotivili Kamenné Bráně. Mají celkem smůlu, že na ně narazili. Kamenná Brána je nechvalně známá svou absurdností.”

Kamenná Brána? To byla nějaká organizace v Oddělení A?

You XiaoMo se zmateně zeptal: „Copak není Kultivační centrum veřejné? Pro různé skupiny jsou také specifické oblasti?”

Jak to ten mladík zaslechl, pečlivě si ho prohlédl. „Ty jsi taky nový student? Není divu, že o tom nevíš. Ačkoli skupiny nemají žádné specifické umístění, vždycky se najdou lidé, co rádi předbíhají. A lidé z Kamenné brány tohle dělají vždycky. Tedy pokud nenarazí na někoho silnějšího.”

You XiaoMo se pak zeptal: „Jaké zázemí má tato Kamenná Brána?”

Zdálo se, že ten mladík byl více než šťastný, že se může podělit o informace, a řekl: „Kamenná Brána je šestá nejmocnější skupina v Oddělení A. A má zhruba sto členů. Jejich zakladatel byl evidentně z klanu Chai ze Čtyř klanů města Yan. Ačkoli už na škole není, jeho pravomoc tu stále přetrvává a slyšel jsem, že sem dorazil mladý pán z klanu Chai jménem Chai Zheng.”

K-klan Chai?

You XiaoMo přimhouřil oči, to ti ďáblové byli všude?

Jak si tohle pomyslel, okamžitě se propletl davem a vstoupil do „postižené oblasti”. Ti, co odstrčil, se zamračili, ale když si uvědomili, kam mířil, zatvářili se posměšně. To byl ale arogantní hlupák. Dokonce si troufl zasahovat do záležitostí Kamenné Brány.

„Bratře Rongu, bratře Qine,” zavolal You XiaoMo k jejich zádům.

Když ti dva zaslechli známý hlas, šokovaně se otočili. A když ho spatřili, tvář jim pročísl úsměv. Od zápisu se neviděli, neboť bydleli v různých oblastech.

Rong Xuan se usmál a řekl: „Přichytil jsi nás v celkem trapném momentu, kolego You.”

Když viděli, že to na You XiaoMoa nijak dojem neudělalo, věděli, že už si domyslel, co se stalo.

You XiaoMo odpověděl: „Někteří mrzští lidé prostě nedokážou nechat věci na pokoji, je to nevyhnutelné.”

Rong Xuan ani neměl čas se otočit a lidé z Kamenné Brány už zuřili. Chlápek, co vypadal tak na dvacet pět, na něj v hněvu a zuřivosti zahlížel. „Koho nazýváš mrzkými lidmi?”

You XiaoMo se otočil a protočil na něj očima. „Mluvím o tom, o kom mluvím.”

Ten muž vypadal, jako že mu z očí začnou co nevidět šlehat plameny. „Ty spratku, víš, kdo jsem?”

You XiaoMo namítl: „Nevím, kdo jsi, ale vím, že jsi jeden z Chai Zhengových psů. To tu dneska není? To je smutné. Nebude mít tedy šanci sledovat, jak ti nakopu zadek.”

Ten muž nevěděl, jak na to zareagovat. Teď už věděl, kdo byl tento mladý muž.
--------------------------------------------

~ Tak kdo si stěžoval na nedostatek problémů, tady jeden je. YXM je den ode dne výřečnější... ~


9 komentářů:

  1. Dekuji za kapitolu 😊, no konečně nějaké problémy bylo to moc poklidné 😃 YXM je čím dál tím víc odvážnější

    OdpovědětVymazat
  2. Sebevědomí mu nechybí. Ještě, aby ne, když má Ling xia, který by každýho,kdo by mu ublížil, roztrhl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tak YXM už začíná být na úrovni, kdy si od Ling Xiaa nepotřebuje půjčovat sebevědomí... Už dokáže natrhnout prd*l celkem dost lidem.

      Vymazat
    2. Ale taky s větším sebevědomím se pravděpodobně bude dostávat do větších problémů 😁😁

      Vymazat
  3. Já to byla kdo si stěžoval. Hlásím se dobrovolně. 😁😁😁A jasně že lx by ne roztrhl, rovnou by vyrobil karbanatek i s přílohou. 🤩😁🤪Ale že se nám otrkal. Když si vzpomenu na začátky.... Nevycnivat... Tak to vzalo za své. Už se moc těším na další dílek a hlavně na ten turnaj. To bude si muset maknout aby lx stačil. Díky za překlad a pondělí je opět tak daleko.. 😪😪😪😭

    OdpovědětVymazat
  4. YXM je čím dál tím drsnější. To se mi líbí. Taky jsem zavzpomínala na "mladá" léta, kdy jeho heslem bylo "Hlavně navyčnívat." Teď se tím už netrápí.

    OdpovědětVymazat
  5. Hurááá. Už to zase začíná být legrace. Už jsem se začínala bát, že by v oddělení A mohl být klid a pořádek :D : D :D

    OdpovědětVymazat
  6. Paráda, YXM je čím dál tím větší drsňák😂. Moc děkuji.👍👍👍

    OdpovědětVymazat