pondělí 28. prosince 2020

LMW - kapitola 237


Kapitola 237 – Čtyři metody


„Promiň, seniore, víš, co se tady stalo?”

Ačkoli You XiaoMo dokázal zhruba odhadnout, co se stalo, měl pocit, že bylo lepší, když se hned ze začátku zeptá, co se stalo, aby mohl lépe pochopit situaci. Pak se zeptal dalšího neznámého mladíka. Ten mladík vypadal tak na dvacet pět nebo šest; obě ruce měl založené na hrudi a stál na okraji arény. Na ty dva lidi v aréně se díval s laškovným výrazem. Lidé se kolem strkali, ale jeho se nikdo neodvážil dotknout.

Když zaslechl tuto otázku, jasně ho to překvapilo. Pak naklonil hlavu na jednu stranu a jedním okem si You XiaoMoa změřil. Zeptal se ho s mírným úsměvem na tváři: „To se ptáš mě?”

You XiaoMo silně přikývl. Tento muž působil dojmem, že nebyl nikdo obyčejný, a vypadal, že měl skvělý vkus. Měl velmi pohlednou tvář, ale ty jeho fénixové oči působily trochu násilně, takže jeho rysy v tváři ve výsledku působily náznakovým dojmem zla. Zdálo se, že bylo lepší, když ho nebude provokovat.

Když ho mladík viděl přikývnout, zvedl koutek úst a s jasně patrným zájmem se zeptal: „Jsi student z Bloku 1 nebo 2? Jak se jmenuješ?”

You XiaoMo odpověděl: „Jsem student z Bloku dva, jmenuju se Xiao Hei...”

„Xiao Hei?” Ten muž to jméno převalil na jazyku a pohled mu padl na jeho tělo. Pak si promnul bradu a řekl: „To jméno se k tobě vážně nehodí.”

Já vím, to mi nemusíš říkat!

You XiaoMo ve vší vážnosti řekl: „Tělo mi dali rodiče, stejně jako jméno.”

Ten mladík na něj dlouho zíral a pak se vesele usmál. „Máš pravdu.” Po téhle větě přesunul pohled na dva muže v aréně. „Chceš vědět, proč spolu ti dva bojují?”

Bah!

Když You XiaoMo v duchu zavrčel, okamžitě přikývl. „Ano, můžeš mi to prosím říct?”

Mladíkovi se vyklenul koutek úst. „Samozřejmě že můžu. Ten v modrém oděvu se jmenuje Sun Zhe a je na devátém místě v Bloku 1. Má sílu na vrcholu řádu Měsíce sedmi hvězd, téměř se už prolomil do řádu Hvězdy. Zatímco ten v bílém oděvu...”

Když ho You XiaoMo slyšel mluvit o Ling Xiaovi, najednou byl v duchu vzrušený. Zíral na něj doširoka rozevřenýma očima a snažil se špicovat uši. „Co on?”

„Ten se jmenuje Ling Xiao, je to prvák, co teprve dneska nastoupil na školu, je to velmi divoký muž. Lidé říkají, že je v řádu Slunce, ale... já si to nemyslím. S největší pravděpodobností svou skutečnou sílu skrývá. Jinak by bylo nemožné, aby se odvážil vyzvat na souboj Sun Zhea, když věděl, že je lepší než on,” řekl mladík s náznakem obdivu v hlase.

Tomuhle ty říkáš divoký? To jsi ještě neviděl Ling Xiaa, když se chová vážně divoce.

You XiaoMo se dál vyptával: „Jak se takhle střetli?”

Mladík řekl: „Sun Zhe dělal prvákům problémy. Snažil se je zastrašit do područí a tento prvák se mu postavil. A takhle to dopadlo.”

You XiaoMo: „......” Dopadlo to tak, že druhá strana dobrovolně dala Ling Xiaovi důvod k řádění.

„Ale tento prvák jménem Ling Xiao je velmi chytrý. Pro většinu lidí je dvě stě bodů hodně a Sun Zhe má jenom tři sta bodů. Když najednou přijde o dvě stě bodů, bude to pro něj pěkná rána, hehehe.”

Proč mluvil, jako kdyby už věděl, že Ling Xiao vyhraje?

You XiaoMo se na mladíka podíval s pochybami v očích a nemohl si pomoct, aby se nezeptal: „Jak si můžeš být tak jistý, že vyhraje?”

Mladík se zašklebil, v jeho úsměvu se ukázal náznak zla: „Protože... Když jsem řekl, že dokáže vyhrát, rozhodně dokáže vyhrát.”

You XiaoMovi zacukalo v ústech, tenhle člověk byl další arogantní chlápek. Když o tom popřemýšlel, zeptal se: „Dá se těch dvě stě bodů použít na pronájem jednolůžkového pokoje?”

Ten mladík najednou přesunul svůj laškovný pohled na něj. „Jsi prvák?”

You XiaoMo si promnul nos. Věděl, že tato otázka snadno odhalí, že byl prvák, a tak se k tomu přiznal: „Ano.”

Mladík řekl: „Není divu, že ses zeptal na tak hloupou otázku.”

Ale You XiaoMo se nenaštval, protože ho Ling Xiao každý den nazýval hlupákem.

Mladík řekl: „Nejenom že se za dvě stě bodů dá pronajmout jednolůžkový pokoj, ale dá se za to zhruba na půl měsíce pronajmout malý pavilón. V malých pavilónech je mnohem vyšší koncentrace duchovní aury než v jednolůžkových pokojích.”

Dvě stě bodů jen za půl měsíce, vypadalo to, že malý pavilón by mělo být to nejlepší, co tu bylo.

Ale nevěděl, že nad jednolůžkovým pokojem byl ještě malý pavilón. Pravděpodobně tam mohl bydlet víc než jeden člověk. You XiaoMo si nemohl pomoct a pomyslel na BaiLi XiaoYua a Tong YueXua. Bylo pravděpodobné, že jejich bratr jim místo pokoje pronajal malý pavilón.

„Děkuji, že jsi mi to všechno vysvětlil. Správně, jak se jmenuješ?” You XiaoMo k němu vzhlédl a poděkoval mu. Všechno se mu už vyjasnilo.

„Já?” Mladík se na něj podíval s úsměvem, v kterém se zračil náznak zájmu. „Později se to dozvíš.”

Člověk, co dokázal mluvit takovým tónem, byl obvykle někdo s impresivním zázemím.

You XiaoMoa už to nezajímalo. Jelikož mu to neřekl, už se na to nezeptá. Ačkoli už neměl v úmyslu být nenápadný, bude lepší, když se takovému člověku vyhne. Ale aby ten mladík neprohlédl, co si v duchu skutečně myslel, You XiaoMo předstíral překvapení. Díky tomu to mladíka velmi uspokojilo. Už na něj nezíral a přesunul pohled znovu na ty dva lidi v aréně.

Zatímco mluvili, Ling Xiao a Sun Zhe už začali v aréně bojovat. Kolem uší jim proudilo jásání a řvaní lidí a všichni se soustředili na boj.

Jak ti dva bojovali, často bylo slyšet „pěkný!”

You XiaoMoa to nezajímalo, protože dle jeho názoru bude výsledek přesně takový, jak mladík řekl. Kdyby Ling Xiao prohrál, vypadly by mu obě oči. Ale jelikož už výsledek znal, už se neobtěžoval dívat.

Když You XiaoMo viděl, že ten mladík byl naprosto zabraný do sledování dění v aréně, váhal, jestli se s ním má rozloučit nebo ne. A pak natočil své tělo do davu.

Když se vyprostil z davu, nedokázal najít Jiang XiaoFenga, protože nevěděl, kam ho dav natlačil. You XiaoMo tedy musel jít a vyptávat se sám. Po téměř půl hodině konečně zjistil nějaké podrobnosti.

You XiaoMo zjistil několik informací o bydlení. Ten pokoj, v kterém nyní s Jiang XiaoFengem bydleli, byl zdarma. A to proto, že to bylo nejhorší ubytování v Oddělení B. Nejenom že tam nebylo moc duchovní energie, ale ani zařízení nebylo nijak valné. Kromě tohoto ubytování tu byly pokoje pro tři, dva a jednoho člověka a nájem za den byl následovný: dva, čtyři a šest bodů.

A jako poslední tu byly malé pavilóny. Malé pavilóny se rozdělovaly na dvoulůžkové a soukromé. Dvoulůžkové stály dvacet bodů za den a soukromé dvanáct bodů za den. Proto ten mladík řekl, že za dvě stě bodů si to bude moct najmout na půl měsíce.

Nevypadalo to moc draze, ale vlastně tu bylo spoustu lidí, co si to nemohli dovolit. Protože na akademii DaoXin, ať už v Oddělení B nebo Oddělení A, bylo vážně těžké vydělat body. V Oddělení A jen stěží kdy docházelo k situacím jako u Sun Zheho a Ling Xiaa, kdy vsadili dvě stě bodů.

Když se You XiaoMo ujistil o cenách ubytování, začal hledat metody, jak si vydělat body. Ve své situaci měl dvě možnosti: jednolůžkový pokoj nebo soukromý pokoj v malém pavilónu. Malý pavilón si prozatím nemohl dovolit, a tak se rozhodl pro jednolůžkový pokoj. Ten stál šest bodů. Musel zařídit, že si vydělá víc než šest bodů denně, aby mohl poplatit nájem. A usoudil, že o zbytku mohl popřemýšlet později.

Ale když You XiaoMo pátral po tom, jak si vydělat body, zjistil, že pro prváky bylo stále trochu těžké vydělat si denně šest bodů.

První metodou bylo zúčastnit se vyučování.

Účastnit se každý den přednášky profesora člověku dalo dva body, absencí se nic nezískalo.

Tohle bylo dané pravidlo pro každého studenta, takže většina lidí se v podstatě rozhodla na hodiny chodit, protože za den byla jenom jedna přednáška. Pokud měl člověk lepší možnost, mohl se rozhodnout na hodinu nechodit, protože pro studenty nebylo povinné docházet na přednášky.

Druhou metodou bylo zařizovat pochůzky jako úklid školního nádvoří nebo stát se učněm profesora.

Takhle se dalo vydělat tři až čtyři body denně, ale poptávka byla vyšší než nabídka, takže lidé, co tuto práci získali, měli buď nějakou podporu, nebo měli dost štěstí na to, aby získali náklonnost nějakého profesora.

You XiaoMo věděl, že nebyl takový, aby ho lidé od pohledu milovali a aby při pohledu na něj rozkvetly květiny, a tak věřil, že bylo nemožné, aby získal nějaký úkol nebo pochůzku.

A tak tu druhou metodu vyloučil a podíval se na třetí metodu, soupeření.

Stejně jako se studenti z Bloku 1 mohli navzájem vyzývat na souboj, mohli to dělat i studenti z Bloku 2. Ale většina studentů z Bloku 2 nesoupeřila pomocí boje. Místo toho soupeřili ve své síle zpracovávat nebo destilovat magické byliny. V aréně si student mohl vybrat mezi bojem, jako Ling Xiao a Sun Zhe, nebo mohli požádat o malou arénu pro studenty z Bloku 2.

Soupeření se tu provádělo z vůle každého člověka, ale obecně platilo, že soupeření v aréně mělo mnohem větší dopad. Například pokud byli oba dotyční slavní nebo pokud jeden z nich choval vůči tomu druhému zášť a chtěl, aby druhá strana veřejně prohrála a přišla o důstojnost. Nebo možná kvůli nabytí oblíbenosti. Všechny tyto případy se řešily soubojem v aréně.

You XiaoMo měl pocit, že se k němu aréna moc nehodila, a tak se rozhodl se vzdát i této metody.

Nakonec mohl použít jenom čtvrtou metodu.

Jak o tom You XiaoMo hluboce přemýšlel, najednou mu někdo poklepal na rameno takovou silou, co nebyla ani malá, ani velká. Vylekalo ho to. Když otočil hlavu, byl to vlastně Ling Xiao!
--------------------------------------------

~ LX se přišel pochlubit, kolik vydělal. A YXM snad v příští kapitole konečně zmíní, jaká je ta 4. metoda vydělávání peněz... ~


5 komentářů:

  1. Ááá, děkuji za další díl. Už mi ti dva móc scházeli 💖

    OdpovědětVymazat
  2. Proč mám dojem, že metoda č. 4 bude nějak spojená s LX. :D díky za překlad

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jsem zvědavá na ten 4 způsob. A hned při nástupu dělají takový bordel. Že se nestydí. Ale bez toho by byla nuda. Těším se na další dílek a děkuji moc za překlad. 😘😘🥰

    OdpovědětVymazat
  4. Stavím sa, že tá štvrtá metóda je zneužívanie Ling Xiaoa 😂

    OdpovědětVymazat