čtvrtek 24. září 2020

LMW - kapitola 213


Kapitola 213 – Město Yan


Už to bylo dlouho, co posledně trénoval alchymii, a účinek toho byl You XiaoMovi bolestně jasný. Teď se zasekl na hranici pokroku na 4. řádu, ale občasné trénování alchymie by to mohlo napravit.

Ale nejurgentnější starostí teď bylo, že jeho zásoba magických pilulek v dimenzi celkem klesala, neboť je Ling Xiao opakovaně využíval. Pokud kdy nastane chvíle, kdy bude třeba pilulek, byl by schopen se akorát modlit za zázrak.

Když už byla řeč o magických pilulkách 4. řádu, po svém průlomu žádné nevyrobil. Naštěstí se mu konečně vyplatil jeho zvyk před průlomem sbírat magické byliny. V dimenzi měl přes deset polic plných různých magických bylin, co byly pěkně vzpřímené a zdravé z toho, jak se o ně pečlivě starali.

Hlavním rozdílem mezi magickými pilulkami 4. řádu a pilulkami nižšího řádu bylo, že na výrobu pilulky 4. řádu byla třeba větší škála magických bylin. Dalším důvodem bylo, že magické pilulky 4. řádu měly sklon prodělávat kvalitativní změny, takže každý krok bylo třeba provádět precizněji a opatrněji. Bez receptu bylo nemožné pilulku vyrobit bez ohledu na počet bylin, co měl člověk k dispozici.

You XiaoMo si urovnal myšlenky a snažil se vybavit si recepty na pilulky 4. řádu, co si okopíroval z knihovny. V poklidu se jimi probíral a rozhodl se zkusit magickou pilulku jménem pilulka YuanYang (Prapůvodní slunce).

Pilulka YuanYang měla mezi pilulkami 4. řádu průměrnou obtížnost a nebyla extrémně náročná na výrobu. Při konzumaci stimulovala a posílila vnitřní moc uživatele; bylo by nejlepší tuto pilulku uschovat pro případ nouze.

You XiaoMo chtěl původně vyrobit pár dalších Smrdutých magických pilulek, ale nakonec se rozhodl proti, neboť jak pilulka, tak bylina na její výrobu vydávaly silný pach, co by v takovémto uzavřeném prostoru neměl kam jít.

Na pilulku YuanYang bylo třeba celkem osm druhů magických bylin; pět bylin bylo hlavní složkou a tři měly napomoci při procesu. Obecně se jim říkalo pomocné byliny, neboť někdy bylo možné místo nich použít jinou podobnou bylinu. Někteří mistři pilulek si zvolili použít bylinu 2. nebo 3. řádu, aby ušetřili čas a náklady.

Výsledek by byl stále nepochybně pilulka 4. řádu, ale účinky byly v porovnání s plnohodnotnou magickou pilulkou někdy nedostatečné. Ale You XiaoMo měl k dispozici spoustu bylin a nebylo třeba, aby nahrazoval nějaké suroviny. Rozhodl se, že i jako pomocné byliny použije byliny 4. řádu. Usoudil, že jenom ta nejlepší pilulka získá tu nejlepší cenu. A finance jim možná budou klesat mnohem rychleji, než původně předpokládal.

Když si v duchu prošel postup přípravy pilulky YuanYang, dal se do práce. Zrovna když do kotlíku hodil pár bylin, Ling Xiao na posteli otevřel oči.

Ten původně prázdný pohled se nyní soustředil na člověka, co na zemi pilně pracoval, a v koutcích očí se mu objevily mírné vějířky.

Nehodlal promarnit ani sekundu, co? Ale upřímně řečeno celý měsíc strávený ve vzduchu se člověku mohl omrzet a You XiaoMo nevypadal jako ten typ člověka, co by mohl jen tak posedávat a lelkovat.

Ling Xiao byl natažený na posteli a jeho usmívající se oči působily lenivým dojmem. Poté, co se vrátil ke svému normálnímu vzezření, působil Ling Xiao ještě úchvatněji, zvláště s těmi liknavými gesty a nepatrným úsměvem, co mu tu a tam zbrázdil rty. Celá jeho přítomnost byla zářivá jako slunce, příliš jasná, aby na něj lidé zírali.

You XiaoMo jako ve snách zvedl hlavu a okamžitě ho polapil ten pohled před ním. Brzy nato se z kotlíku ozval hihňavý zvuk a následně pilulka uvnitř zmizela.

Ale on si toho nevšiml, pořád omráčeně zíral na Ling Xiaa, co lenivě ležel na posteli. Jeho temné, okouzlující oči spolu s jeho dlouhými, hedvábnými vlasy, co mu splývaly po štíhlém těle jako voda, dodávaly jeho postavě desetkrát větší svůdnost. Dokonce ani na posteli se jeho atmosféra elegantního šlechtice nezměnila; vlastně se téměř dalo říct, že to akorát vzrostlo.

Za Ling Xiaova pobaveného pohledu měl You XiaoMo pocit, že mu z nosu kapalo něco teplého, a roztržitě si to setřel. Shlédl a – tekla mu z nosu krev!

Říct, že to You XiaoMoa šokovalo, by byl slabý výraz. Kdo mohl vědět, že se mu jednoho dne spustí červená kvůli tomu, že zíral na muže?

Evidentně se od jeho příchodu sem nezměnil jenom náhled na svět, ale také vkus.

„Haha...” Ling Xiao to nakonec už nedokázal vydržet a uchechtl se.

You XiaoMo si jen v tichosti setřel tu krev. Ach bože, tohle bylo zatím to nejtrapnější, co kdy udělal. Nepochyboval o tom, že mu to Ling Xiao bude připomínat po zbytek života.

Po té krátké přestávce se You XiaoMo rozhodl, že bude nejlepší, když se od toho viníka za ním od teď odvrátí. Nechtěl ho „omylem” zahlédnout a zopakovat si ten předešlý incident. Možná měl hodně bylin, ale to nebyl důvod jimi mrhat.

Ling Xiao si podepřel hlavu jednou rukou a se zklamáním zíral na postavu, co se od něj odvrátila. Tenhle chlapec byl stejně zábavný jako vždycky.

You XiaoMo Ling Xiaa neochvějně ignoroval a konečně se mu podařilo vyrobit svou první pilulku. Ale náklady byly trochu vyšší, než si předtím myslel.

Pilulky středního řádu byly mnohem komplikovanější než pilulky nízkého řádu, neboť použité byliny měly silnější léčivé účinky. A proto tedy bylo těžší je smísit a vyžadovalo to více času při výrobě, neboť se člověk musel držet podrobnějších kroků. Nebylo divu, že výsledný produkt obsahoval větší množství duchovní energie.

You XiaoMo byl se svou první pilulkou 4. řádu spokojený a začal vyrábět druhou.

Než den skončil, vyrobil už celkem šest pilulek YuanYang. Tato rychlost byla na začátečníka, co se teprve prolomil, celkem působivá a jeho úspěšnost byla do teď 100%: ta jedna pilulka s Ling Xiaoem se nepočítala.

You XiaoMo se s radostí postavil a ukázal těch svých šest pilulek Ling Xiaovi. „Hej, Ling Xiao, nevypadají tyhle magické pilulky celkem dobře?”

Ling Xiao se zhluboka nadechl. „Voní dobře.”

You XiaoMo mu škádlivě zamával pilulkami před tváří. Věděl, že když přišlo na pilulky, Ling Xiao byl nenasytný. Ale zrovna když si je chtěl vzít zpět, nádoba v rukách mu najednou vyskočila do vzduchu. Trvalo mu jenom chvilku, než si uvědomil, co se stalo. A v té chvíli už měl Ling Xiao nádobu v ruce a s úsměvem naráz zhltl všech šest pilulek.

„Taky chutnají dobře,” řekl, zatímco žvýkal.

You XiaoMo: „...”

Poraženě se vrátil ke svému kotlíku. Poplácal se po hrudi, jako kdyby chtěl sám sebe ujistit, a řekl si: z tohoto měsíce uplynul jenom jeden den, pořád měl dvacet devět dní. A tak se You XiaoMo v následujících dnech vrhl do horečnaté výroby pilulek s pravidelnými přestávkami, kdy ho Ling Xiao vtáhl do postele. A to takovým počínáním, že neměl žádný prostor k námitkám.

Nakonec se mu podařilo vyrobit dost, aby je rozdělil a rezervoval část pro případ nouze. Měl před sebou rozloženou řádku nefritových nádob, co neobsahovaly jenom pilulky YuanYang a podobně, ale také pár Smrdutých pilulek, co vyrobil.

Ale možná to bylo tím, že ten pach byl vážně a vskutku strašný, nějak prosákl vně jejich kabiny do kabin ostatních, takže na chodbě bylo mnoho rozčilených cestujících, co začalo klít. Ale viníka nikdy nenašli, takže mohli akorát oddusat zpět do svých pokojů.

You XiaoMo byl na toto připravený a rozvěsil spoustu tretek, co pomohly pach odvrátit, takže to ty podrážděné pronásledovatele svedlo ze stopy.

V mžiku uplynul měsíc a Ohnivý pták konečně dosedl ve svém cíli.

Město Yan bylo nesmírně velké město, co se nacházelo na Severu. Nebylo to jen normální město, neboť zabíralo 5% rozlohy severní oblasti. Těchto 5% se ale nemohlo podceňovat, neboť celá jižní oblast se rozkládala nanejvýš jen asi na 10% severní oblasti. Takže to, že pouhé město dominovalo 5% Severu bylo impresivní a zároveň neslýchané.

Aby se člověk dostal do Akademie DaoXin, musel projít městem Yan.

Město Yan bylo centrální silou Severní oblasti a zároveň také největším městem na celém kontinentu LongXiang. Kvůli jeho velikosti tu neustálo a kdykoli docházelo k mnoha komplikovaným mocenským šarvátkám. Město Yan možná nebylo centrálním uzlem kontinentu LongXiang, ale bezpochyby mělo mnoho a mnoho bojovníků vysokého řádu. A také existovalo mnoho vynikajících bojovníků, co pocházelo a narodilo se ve městě Yan.

Ohnivý pták přistál na místě, které pro tuto činnost obzvláště fungovalo. Kromě nich sem na hřbetech Ohnivých ptáků přilétalo mnoho dalších lidí z celého světa, co zlehka dosedli na zem.

Ale to přistávací místo nebylo uvnitř města Yan, ale na okraji. Přísně řečeno bude trvat několik hodin, než k němu dojdou.

You XiaoMo se nadechl vzduchu, co byl tak nějak jiný než vzduch na Jihu, a otočil se a spatřil sérii obrovských struktur: město Yan!

Silueta města Yan se nad nimi tyčila jako zvíře, co se nedávno probudilo ze svého tisíciletého spánku; připravené kdykoli rozpoutat svou zášť, a přesto zároveň vytříbené a dech beroucí. Lidé, co toto město viděli poprvé, zjistili, že při pohledu na něj nedokázali nijak zareagovat.

You XiaoMo ze sebe vydal šokovaný výdech. Pokud už se i z toho místa, kde teď stáli, zdálo tak velké, jak velké bude, až vejdou dovnitř?

Ling Xiao zamával You XiaoMovi před tváří. „Xiao Momo, je na čase vrátit se zpět na zem.”

You XiaoMoa to polekalo a střelil po Ling Xiaovi podrážděným pohledem. Na oplátku se mu dostalo akorát úšklebku, který následovalo zatahání za paži ve směru proudění davu. Skoro všichni, co sem dorazili, se vydali do města.
--------------------------------------------

~ Tak nějak si nedokážu představit, jak je to město velké. Od nevidím do nevidím, možná? Vzhledem k tomu, že v následujících kapitolách začnou rozebírat, že z jednoho konce na druhý fungovaly transportační kruhy, tak musí být hodně rozlezlé... ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. Děkuji za další super kapitolu. Moc se těším na pokračování.

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujímalo by ma, akou rýchlosťou letia tie vtáky... Ak letia rýchlejšie než naše lietadla... Nechcem ani len pomyslieť na to, aký veľký je ten kontinent.

    OdpovědětVymazat