čtvrtek 20. června 2019

LMW - kapitola 86


Kapitola 86 – Masový koláček z nebe


Ye Han už nějakou chvíli věděl, že velké přátelské zápolení vyhrál Lin Xiao, protože mu to řekl člověk, kterého poslal Tang Fan.

Lin Xiao vyhrál první místo ve velkém zápolení pět let za sebou. Tohle bylo po páté. I kdyby ho předtím neznal, teď už se znali. Akorát že předtím chodil Lin Xiao vždycky sám, ale teď si s sebou vlastně přivedl hubeného mága, to bylo vážně nečekané.

„Mistře Ye, přišel jsem si pro letošní cenu.” Když Ling Xiao spatřil Ye Hana, přímo zmínil důvod své návštěvy.

Ye Han se překvapeně podíval na Lin Xiaa, co nebyl úplně přesně takový, jak si ho pamatoval. Lin Xiao předtím k němu nikdy nemluvil tak veselým tónem. Také by nikdy nebyl tak nevychovaný, aby nakráčel dovnitř bez zaklepání. Ale hluboko v srdci preferoval tohoto „Lin Xiaa”.

Dřívější Lin Xiao, i když byl číslo jedna ve Válečnické divizi, měl celkem chladnou osobnost. Přísně dodržovat úlohy své povinnosti, mluvit přímo k věci, každý jednotlivý počin podle pravidel a regulací. Nechoval se k lidem s laskavou náklonností, ani se nezdál moc odtažitý. Zdálo se, že takovýto druh naprosto přesného pocitu byl naschvál vypočítaný, takže se Ye Han cítil nepříjemně a necítil k dřívějšímu Lin Xiaovi žádné pouto.

Ale nynější Lin Xiao působil odlišně. Ten jeho úsměv na tváři se nezdál nucený.

Ye Han si nemohl pomoct a přesunul pohled na mladého učedníka vedle něj. Měl čisté, rozzářené oči, delikátní a jemné rysy, celkově to byl velmi oduševnělý mladík. Vypadalo to, že Lin Xiaa opravdu změnil tento chlapec. Když přemýšlel takhle, více méně pochopil, proč ho Lin Xiao přivedl.

You XiaoMo viděl, že se po něm díval, a tak nějak se mu spěšně uklonil opatrnou úklonou na pozdrav. „Zdravím, mistře Ye!”

Na bezvýrazné tváři Ye Hana se najednou objevil mírný úsměv. Mírně mu kývl, než se otočil na Lin Xiaa a řekl: „Jak mi řekli. Blahopřeju k dalšímu prvnímu místu. Letošní výhra jsou tři magické byliny 6. řádu. Jsou venku. Jdi si je sám vybrat. Až si vybereš, řekni mi.”

„Moc děkuju, mistře Ye,” řekl Ling Xiao se sbalenými dlaněmi a nepatrným úsměvem.

Když se dostali Ye Hanovi z očí, You XiaoMo si nemohl pomoct a vydechl si úlevou. Ačkoli byl Ye Han mág, měl velmi impozantní auru, byla hodna mága vysokého řádu.

Při pohledu na jeho šok kvůli takové maličkosti se Ling Xiao zasmál. „Čeho se bojíš? V budoucnu budeš taky skvělý mág.”

You XiaoMo vzal jeho slova jako útěchu, protože on sám v tom měl velmi jasno. Jeho vrozený talent byl relativně chabý, takže v tomto životě mohl být nanejvýš mág středního řádu. Stát se mágem vysokého řádu nemohl jen tím, že to chtěl.

Magické byliny 6. řádu byly uprostřed pozemku, také to byla střední část všech záhonků.

You XiaoMo nevěděl, proč je mistr Ye takhle uspořádal. Ale když tak o tom přemýšlel, pravděpodobně to pro magické byliny bylo výhodné. Když o tom přemýšlel ještě víc, měl by se také držet této metody pěstování magických bylin ve své dimenzi, až se vrátí?

Když našli záhonek s magickými bylinami, Ling Xiao ho nechal jít k němu, aby si vybral. Magické byliny 6. řádu pěstované sektou TianXin byly velmi ucelené, neboť tu byly skoro všechny magické byliny 6. řádu, co existovaly.

You XiaoMo viděl, že Ling Xiao dával pozor, a tak prostě přišel k záhonku s lehkým srdcem.

Podívat se zblízka bylo samozřejmě mnohem lepší než dívat se zdálky. Ale protože řád bylin byl celkem vysoký, bylo tu jen málo dozrálých bylin. 70 až 80% byly sazeničky, některé teprve vyrašily.

You XiaoMo se hamižně díval na ty magické byliny a závistivě udělal jedno kolečko kolem záhonku, než se vrátil na původní místo. Více méně si je všechny pamatoval. Zjistil, že mezi těmi magickými bylinami 6. řádu bylo pět druhů stejných jako ty, co vykopal z ledové jeskyně. A jelikož z každého druhu bylin bylo pár dorostlých, musel je akorát porovnat a přijít na to.

Když vyloučil ty, co už měl, vybral si tři magické byliny, jejich jména mu prozatím unikala. Původně si chtěl vybrat byliny ve fázi sazeniček, ale kdyby si je vybral, kde by je zasadil?

Všichni věděli, že byl akorát prostý mág 1. řádu, kterému prostě nebylo dovoleno mít bylinkovou zahrádku. Takže si je nemohl vzít a vysadit si je ve své dimenzi, jinak by se ho na to ostatní rozhodně vyptávali. Mistr a jeho bratři učedníci by ho určitě k smrti proklínali, kdyby se vzal plně dozrálých magických bylin a vlastně si vybral sazeničky. Tohle by udělal akorát hlupák!

A tak se You XiaoMo mohl akorát ovládnout, i když se vážně chtěl pokusit vypěstovat magické byliny 6. řádu.

Když si vybral tři magické byliny, You XiaoMo ze své magické brašny vytáhl malou lopatku, co používal. Ovinul tu lopatku svou duševní silou a začal magické byliny vykopávat. Tohle byl výsledek mnoha jeho experimentů!

Jelikož kořeny magické byliny bylo jako osm výjimečných meridiánů lidského těla, pokud by je poranil, duchovní energie v magické bylině by unikla. A mělo by to negativní dopad na jakost magické byliny. Tohle už zažil, když sbíral magické byliny ve své dimenzi. Svým počínáním nenávratně poničil přes deset magických bylin vysoké jakosti a udělal z nich byliny střední jakosti.

Naštěstí měl spoustu dalších; kdyby ne, vážně by chtěl brečet až k smrti.

Od té doby byl You XiaoMo opatrnější, aby neudělal stejnou chybu. Také z knih vyčetl, že se dá použít duševní síla, aby se zabránilo úniku duchovní energie z magických bylin. Poté už vlastně neponičil jedinou magickou bylinu.

Jelikož už trénoval v ledové jeskyni, uměl magické byliny vykopávat ještě rychleji než předtím. Vykopal je ani ne za patnáct minut. V ruce měl uspořádané a čisté stonky tří magických bylin, kořeny byly naprosto neporušené a jenom s pár zrnky hlíny.

Všechny tři magické byliny byly byliny střední jakosti. Velmi moc chtěl vykopat byliny nejvyšší jakosti, ale po tom jednom kolečku neviděl ani jednu bylinu nejvyšší jakosti, a tak to mohl akorát vzdát.

Jak You XiaoMo držel tři magické byliny, vzrušeně se rozběhl k Ling Xiaovi.

Když se podíval pořádně, zjistil, že bůh ví odkdy vedle Ling Xiaa stál i Ye Han. Ani Ling Xiao nevěděl, jak dlouho tam stál a díval se na You XiaoMoa zdánlivě překvapeně.

You XiaoMo nevěděl proč, a tak mu prostě ukázal magické byliny, co vykopal. „Mistře Ye, vybral jsem si tři magické byliny.”

Ye Han ty magické byliny v jeho ruce viděl už z dálky, ale když se na ně podíval z blízka, byl ještě překvapenější. Ty tři magické byliny nebyly ani trochu poničené, obzvláště jejich kořeny. Vlastně se mu podařilo nevykopat příliš mnoho hlíny, a přesto je ani trochu neponičit. A nejdůležitější bylo, že měl v ruce tři magické byliny 6. řádu.

Muselo se zmínit, že čím byl řád byliny vyšší, tím musel být člověk opatrnější. Jinak stačilo jenom jedno uklouznutí a zdravá magická bylina by byla ztracena.

Původně měl v úmyslu je nechat vybrat magické byliny a on by jim je pak osobně vykopal, protože se bál, že by poničili kořeny. Teď se zdálo, že se jasně strachoval zbytečně.

„Už jsi svému mistrovi pomáhal starat se o magické byliny?” zeptal se Ye Han najednou.

You XiaoMoa to na okamžik omráčilo, než zareagoval, když si uvědomil, že to mluvil na něj. Rychle zakroutil hlavou. „Ne, nikomu jsem nepomáhal starat se o magické byliny.”

Ye Han pozvedl obočí. „Tak jak víš, že máš při kopání magických bylin použít duševní sílu?”

You XiaoMo mu samozřejmě nemohl říct pravdu, a tak prostě řekl: „Četl jsem to v knize. Psalo se tam, že kořeny magických bylin jsou velmi důležité a velmi křehké. Takže když je člověk kope, má dávat pozor a opatrně je pokrýt duševní silou. Prostě jsem to zkusil a podařilo se mi je vykopat. Mistře Ye, udělal jsem něco špatně?”

Hodně lidí vědělo, že rád četl knihy, takže se nebál, že by na to někdo přišel.

Ye Han viděl jeho obezřetné chování a bezděky mu to obměkčilo srdce. Jeho rty se začaly zvedat v mírném úsměvu. „To nic. Vedl sis velmi dobře. Jsi ten nejchytřejší člověk, kterého jsem viděl. Vypadá to, že máš v tomto oboru spoustu nadání.”

You XiaoMo se začervenal. Tohle bylo poprvé, co ho někdo pochválil, že byl chytrý. Muselo se říct, že od svého znovuzrození až do teď většinou slyšel Ling Xiaa říkat, jak je hloupý. Ale mnohem důležitější bylo, že mu bylo trapně, protože čtení za to mohlo jenom částečně. Skutečným důvodem byly zkušenosti!

Ling Xiao to slyšel a mírně se usmál, zatímco se na You XiaoMoa významně podíval.

You XiaoMo jeho pohled samozřejmě vycítil a byla mu z toho taková hanba, že se chtěl zahrabat pod zem. Kdyby ho Ye Han chválil, když by tu Ling Xiao nebyl, pořád by se mohl přinutit to přijmout. Ale zrovna když ho chválil, byl tu jistý někdo, kdo znal skutečnou situaci. Takový pocit, nemohl to ani přijmout, ani odmítnout, bylo to vážně až příliš rozčilující!

Ye Han si akorát myslel, že byl nesmělý, a tak k němu vyslal pozvánku: „Měl bys zájem sem docházet a být mým učněm?”

Ach? You XiaoMo překvapeně zvedl hlavu.

Ling Xiaa, co stál stranou, to také velmi šokovalo. Co si Lin Xiao pamatoval, Ye Han nikdy nepřijal žádného učně. Nebylo to tak, že by žádného nechtěl přijmout ani že by vyžadoval příliš. Bylo to tím, že měl trochu excentrickou povahu a jen velmi málo lidí jej zaujalo.

A přesto se mnoho učedníků z Magické divize neustále ucházelo o to být jeho učněm. Kdyby se stali jeho učněm, znamenalo by to, že by mohli vstoupit na horu YunShui a trávit čas s magickými bylinami vysokého řádu. To by jim do budoucna jenom prospělo.

„Ale, ale... já už mistra mám,” vykoktal You XiaoMo s deprimovaným srdcem. Samozřejmě že tu chtěl zůstat. Bylo tu spoustu magických bylin. Když na to pomyslel, na tváři se mu ukázal žal.

Ye Han se podíval na jeho rozrušenou tvář, na které se jasně zračilo, že ho nechtěl odmítnout, a přesto byl nucen ho odmítnout. Nakonec si nedokázal pomoct a zasmál se. „Ach, špatně sis to vyložil. Myslel jsem tím nechat tě sem přijít a pomoct mi. Nezabralo by to moc času. Navíc se tady můžeš naučit spoustu věcí. Samozřejmě ti také dám 50 bodů zásluh denně. Co ty na to? Chceš si to trochu rozmyslet?”

You XiaoMovi se točila hlava. Měl závrať z toho, jak ho praštil ten masový koláček, co na něj spadl z nebe.

Když odcházeli, Ling Xiao jej musel podpírat.
--------------------------------------------

~ Hm, kdyby měl za mistra Ye Hana, bylo by to 100 krát, ne, 1.000 krát lepší než Kong Wen, takhle z toho bude akorát další nadělení... ~

~ Masový koláček z nebe... to je tak, když vám něco nečekaně spadne do klína. ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře:

  1. Ye Han holt poznal kvalitu

    OdpovědětVymazat
  2. Taková šance se nezahazuje! :D Děkuji za překlad :D

    OdpovědětVymazat
  3. Nemůže po mě taky někdo hodit masový koláček z nebe? Jen tak náhodou. Nebudu se zlobit. Prosím 😩😂.
    Krásná kapitola. Super překlad. A ten prcek je sladký 😂

    OdpovědětVymazat